Wkidk

Sådan at fortælle, hvis jade er reel

Jade er en smuk sten, der kan være grøn, orange eller hvid. Hvis du er ved at gå på indkøb for jade eller har et gammelt stykke jade, her er en artikel, der vil hjælpe dig fortælle, hvis du har fundet den ægte vare.

Steps

Sådan at fortælle, hvis jade er reel. Bliv fortrolig med ægte jade.
Sådan at fortælle, hvis jade er reel. Bliv fortrolig med ægte jade.
 1. 1
  Bliv fortrolig med ægte jade. Kun jadeite jade og nephrite jade betragtes autentiske jade.
  • Den dyreste og ønskeligt jadeite (Burmese Jadeite, Burma Jade, Imperial Jade, eller kinesisk Jade) normalt kommer fra Myanmar (tidligere Burma), men små mængder udvundet i Guatemala, Mexico og Rusland.
  • 75% af verdens jade kommer fra minerne i British Columbia i form af nephrite, men der er også udvindes i Taiwan, Europa og (i små mængder) Australien.
 2. 2
  Bliv fortrolig med imiteret jade. Materialer bestået ud som jade omfatter:
  • I New Zealand Greenstone eller Pounamu er højt respekteret af Maori. Maori folk genkender fire hovedtyper af Pounamu, identificere deres farve og translucence: Kawakawa, Kahurangi, īnanga. Disse er alle nephrite. De betragter også en fjerde type Pounamu - tangiwai - fra Milford Sound, som, skønt værdsatte, er faktisk bowenite og autentiske jade i øjnene på resten af verden.
  • Serpentine ("Ny Jade" eller "Olive Jade")
  • Prehnite
  • Aventurin kvarts
  • Grossular granat ("Transvaal Jade")
  • Krysopras ("Australian jade" - de fleste af det kommer fra Queensland, Australien)
  • Malaysia Jade (permanent farvet gennemskinnelige kvarts, der kan kaldes ved sin farve - rød jade, gul Jade, Blå Jade)
  • Opaque dolomit marmor ("Mountain Jade" - fra Asien, farvet i livlige farver)
 3. 3
  Hold det op til en stærkt lys. Hvis det er muligt, at undersøge de interne struktur med en. Kan du se lidt trådet eller kornet, filt-lignende, asbest-lignende intertwinings? Hvis ja, er det sandsynligvis ægte nefrit eller jadeite. Krysopras, på den anden side, er mikrokrystallinsk, så det vil se homogen.
  • Hvis du ser noget, der ligner lag med 10X lup, er du sandsynligvis se på jadeite, der er blevet "fordoblet" eller endda "tredoblet" (tyndt lag af perle-kvalitet jadeite sommetider limet over en anden base).
 4. 4
  Overhold tæthed. Både jadeite og nephrite har en meget høj densitet (jadeite - 3.3 nephrite - 2,95). Tæthed måles ved at dividere vægten (i gram) af volumen (cc).
  • En vægtfylde tyngdekraft test kan udføres som beskrevet nedenfor, eller du kan bedømme tætheden mindre præcist ved at smide sten i luften og fange den i din håndflade. Hvis det føles tungere end de fleste sten stykker af samme størrelse, er det mere sandsynligt, at være autentiske jade.
  • En anden måde at dømme tæthed er at observere lyden af ​​plastik perler forsigtigt at banke hinanden. Hvis du har et stykke af fast jade, klirre den mod stenen i spørgsmålet. Hvis det lyder som plastik perler, så sten i spørgsmålet er formentlig falsk.
 5. 5
  Hold stykke jade i hånden. Det skal føles "kold, glat og sæbe ligesom at røre". Det bør tage et stykke tid at få varmen, hvis det er ægte. Men det er meget subjektivt, og mest nyttige, når du kan sammenligne det med ægte jade af lignende form og størrelse.
 6. 6
  Udfør en ridse test. Jadeite er meget svært, og det vil ridse glas eller endda metal. Nefrit, kan imidlertid være meget blødere, så udfører en ridse test forkert kan beskadige en ægte stykke.
  • Brug den stumpe ende af en saks og forsigtigt trykke ned og trække en linje på et areal på jade stykke, der ikke er synlig (nederste eller slutningen af ​​stykket).
  • Undgå forvitring overflader, fordi disse er meget blødere, og kan nemt blive beskadiget. Hvis bunden gør en hvid streg, forsigtigt tørre det af (det kan være metal rester fra saksen). Er der stadig en bunden? Hvis ja, er det sandsynligvis ikke er ægte jade.
  • Hvis det ridser glas og stål, kan det stadig være mange af alternativerne til jade samt, herunder de forskellige former for grøn kvarts og prehnit.
  • Udfør denne test på egen risiko. Stykket kan være meget værdifuldt, selvom det ikke er lavet af jade, og kan miste en betydelig værdi, hvis ridset.
 7. 7
  Se efter andre vildledende praksis. Selv hvis du har en reel jade i dine hænder, kan det stadig behandles ved farvning, blegning, brug af stabiliserende polymerer, eller oprette jade dubletter og trillinger. Jade er opdelt i tre kategorier baseret på disse muligheder:
  • Type A - Natur, ubehandlet, gennemgår en traditionel proces (blommesaft vask og polering med bivoks), ingen "kunstige behandlinger" (f.eks høj temperatur eller højt tryk behandlinger). Dette har en "ægte" farve.
  • Type B - Kemisk bleget for at fjerne urenheder injiceret med polymer med anvendelse af en centrifuge til at forbedre gennemskinnelighed; dækket med hård og klar plast lignende belægning. Med forbehold for ustabilitet og misfarvning over tid, fordi polymer bliver opdelt efter varme eller rengøringsmiddel, men alligevel, stadig 100% ægte jade med 100% naturlige farve.
  • Type C - Kemisk bleget farvet til at forbedre farver, med forbehold af misfarvning over tid på grund af reaktion med stærkt lys, kropsvarme eller rengøringsmiddel.

Sværtningsprøvning

 1. 1
  Saml de ting, du har brug for som skitseret nedenfor.
 2. 2
  Brug krokodille klemmer til at forstå jade element. Hvis skalaen ikke kommer med krokodille klemmer, pak testede jade med et stykke snor, en elastik eller en pony hale holder.
 3. 3
  Løft fjederen skalaen ved sin øverste håndtag og nedskrive vægten af jade element i luft. (Bemærk, at dette bør være en skala baseret på gram og dermed målegreb i dyn -. CGS-systemet)
 4. 4
  Anbring forsigtigt jade element helt ind i vandet spand og nedskrive sin vægt i vand. Klemmen kan røre vandet, og det bør ikke påvirke vægten.
  • Hvis du er bekymret dog bruge et af alternativerne beskrevet ovenfor. Da testen er baseret på forskellen i vægt, så længe strengen, band eller hestehale indehaveren forbliver på jade både i luften og i vandet, vil forskellen være den samme.
 5. 5
  Beregn mængden af jade post: vægt i luften og derefter dividere med 1000 (eller 981, hvis du har en lommeregner praktisk) minus vægt i vand divideret med 1000 (eller 981, hvis du har en lommeregner praktisk). Dette giver massen ig i luften, og den tilsyneladende masse vand. Fratræk i vand værdien fra luften værdi, dette giver dig volumen i cc.
 6. 6
  Massefylden af jade element: masse i luft divideret med volumen. Jadeite har en densitet på 3,20-3,33 g / cc, mens nephrite har en densitet på 2,98-3,33 g / cc.

Tips

 • Hvis der er luftbobler i jade, det er ikke reel.
 • Hvis du virkelig elsker jade og ønsker høj kvalitet stykker, bør den brik, du køber være ledsaget af en lab certifikat kontrollere, at stykket er "A" kvalitet. Mest etablerede, høje ende detail guldsmede kun sælge En kvalitet.

Advarsler

 • Med en ridse test, kan du ødelægge en perfekt god stykke nefrit jade.
 • Aldrig gøre en ridse test på en brik, du ikke ejer. Hvis du beskadige den brik, vil du blive tvunget til at betale erstatning. Vær sikker på at rense det med alkohol, før du starter.
 • Gamle jade stykker er normalt unik. Hvis du ser en forhandler, der sælger mange designs, der ligner, det er et rødt flag. Spørg masser af spørgsmål, og anmode om en ægthedscertifikat.

Ting du behøver

Til sværtningsprøvning:

 1. fjeder skalaen (100 gram, 500 gram eller 2500 gram, afhængigt af vægten af ​​stykket (r) du tester)
 2. spand, stor nok for dig at dyppe din brik (r) i jade i
 3. strings
 4. hestehale indehaveren
 5. elastikker
 6. papirserviet (til tørre emner)