Wkidk

Sådan at fortælle, hvis et æg er dårligt

Har du brug for at være i stand til at fortælle, hvis et æg er godt eller dårligt? Her er tre forskellige tests.

Steps

Sådan at fortælle, hvis et æg er dårligt. Placer æg i en skål med koldt vand.
Sådan at fortælle, hvis et æg er dårligt. Placer æg i en skål med koldt vand.

Flydende test

 1. 1
  Placer æg i en skål med koldt vand. Vandstanden bør være omkring 2 gange højere end ægget.
 2. 2
  Observere, hvad ægget gør.
  • Friske æg vil synke til bunden af ​​skålen og sandsynligvis ligge på deres sider.
  • Lidt ældre æg (omkring en uge) vil ligge på bunden, men bob lidt.
  • Hvis ægget balancerer på sit mindste spids, med den store spids nå til toppen, er det sandsynligvis tæt til tre uger gamle.
  • Æg, der flyder på overfladen er dårlige, og bør ikke indtages.

Skvulpende test

 1. 1
  Hold ægget op til øret.
 2. 2
  Ryst ægget forsigtigt.
 3. 3
  Lyt efter skvulpende. Hvis du kan høre en tydelig skvulpende lyd, er det bedst ikke at forbruge ægget. Hvis du ikke kan høre noget, ægget sandsynligvis fint.

Cracking test

 1. 1
  Knække æg på en flad overflade, som en plade.
 2. 2
  Overhold blomme og æggehvide.
  • Hvis blommen er lidt globe-formet og sidder højt, og albumin (eller æggehvide) er samlet tæt omkring det, så ægget er frisk.
  • Hvis blommen sidder en smule lavere og æggehviden er gennemsigtig, men stadig ufarligt tæt, så ægget er lidt ældre, men stadig sikkert at spise.
  • Hvis blommen er flad og æggehviden er løbende (næsten ligesom vand), så ægget er dårlig.

Tips

 • De første to tests arbejder for den samme årsag: luftlomme inde i ægget bliver større med tiden, ægindholdet mister både fugt og kuldioxid. Som luftlomme bliver større, ægget er mere tilbøjelige til at flyde i vand eller lave en "sloshy" støj, når de rystes.
 • Når en opskrift opfordrer til flere æg, knække dem i en separat skål og tilsæt dem til de ingredienser, når du er sikker på, at de er alle gode. Hvis du er bekymret for en individuel æg ødelægge de andre, knæk dem i skålen og tilføje til den ingredienserne én ad gangen.
 • Hvis du er bekymret for ægget blive befrugtet, huske på, at de fleste æg kommer fra storstilede operationer, hvor de æglæggende høner er aldrig udsat for en hane. Hvis æggene kommer fra en mindre gård, hvor haner er til stede, er der en chance for at de kunne blive befrugtet. Ægget vil ikke se anderledes, medmindre en høne sætter på det i mindst 24 timer, da et foster ikke vil udvikle sig i et koldt æg. Du kan tjekke for udvikling ved gennemlysning. Det er sagt, befrugtede æg er ikke mere eller mindre nærende end ubefrugtede æg, og begge er sikker at spise.
 • Blod pletter (også kaldet "kød" pletter) ikke betyde en dårlig eller befrugtede æg. Det er forårsaget af en bristet blodkar under dannelsen af ​​ægget. Da blodpletter fortyndes som ægget aldre, deres tilstedeværelse faktisk betyder, at du har en frisk æg. Du kan spise den sikkert eller fjerne blod plet med spidsen af ​​en kniv, hvis det gør du føler dig bedre.
 • Trævlet, reb-lignende strenge af æggehvide er chalazae som er til stede i hver ægget at holde æggeblomme centreret. De er ikke et tegn på, at ægget er dårligt eller befrugtet, og de kan forbruges uden risiko eller fjernes.