Wkidk

Sådan at fortælle, hvis æg er rå eller hårdkogte

Den nemmeste måde at minde dig selv om æggene er kogt eller rå, er ved at markere skallen med en blyant eller markør direkte efter hårde kogning et æg.

En anden simpel teknik er at droppe nogle løse løg skind i det kogende vand med æg. De kogte æg vil komme ud en dejlig beige farve og kan let skelnes fra dine rå æg!

Men hvis du glemmer at gøre nogen af ​​de ovenstående trin, der mange andre måder at differentiere mellem hårdkogte og rå æg.

Steps

Sådan at fortælle, hvis æg er rå eller hårdkogte. Læg ægget på siden på en glat, hård overflade, som et skærebræt i køkkenvasken.
Sådan at fortælle, hvis æg er rå eller hårdkogte. Læg ægget på siden på en glat, hård overflade, som et skærebræt i køkkenvasken.
 1. 1
  Læg ægget på siden på en glat, hård overflade, som et skærebræt i køkkenvasken.

Metode 1

 1. 1
  Spin det med dine fingre og tommelfinger.
 2. 2
  Stoppe sin rotation med en fingerspids, ved at placere fingeren direkte ned på den roterende æg.
 3. 3
  Løft fingeren op, med det samme.
  • Hvis ægget er stadig, det er et hårdt kogt æg.
  • Hvis ægget fortsat langsomt rotere, er det ubehandlede.

Metode 2

 1. 1
  Placer tommelfingeren på den ene ende og langfingeren på den anden.
 2. 2
  Spin ægget ved hjælp af en 'klikke på' bevægelse (skub tommelfingeren fremad samtidig trække den midterste finger tilbage).
  • Hvis ægget spinder hurtigt, så ægget er blevet hårdt kogt.
  • Hvis det imidlertid spinder meget langsomt (eller er vanskeligt at spinde overhovedet), det er rå.

Metode 3

 1. 1
  Ryst ægget. Da indersiden er flydende, vil du føle bevægelsen indeni. Hvis det er kogt, da det er fast, vil du føle det så stille som en klippe.

Metode 4

 1. 1
  Placer ægget i meget varmt vand fra hanen. En rå æg vil have en lille strøm af luftbobler kommer ud. Fjern æggene hurtigt, medmindre du ønsker at koge dem.

Metode 5

 1. 1
  Tag ægget ud af det kogende vand med en ske. Hold skeen væk fra gryden og tælle, hvor mange sekunder våde ægget tager at tørre. En hårdkogt æg vil tørre i omkring 8-10 sekunder. En blødkogt æg vil tørre i omkring 18-20 sekunder.

Tips

 • Hvorfor fungerer det? Princippet of Inertia.

Når ægget er ubehandlede, væsken i ægget (dvs. hvide og blommen), har momentum og fortsætter med at bevæge sig inden æggeskallen selv når ægget er blevet stoppet. Når det er frigivet ægget genvinder sin bevægelse. Hvis ægget hårdt koges, det er solidt og når dens rotation er stoppet med fingeren, vil det fortsat stille.

 • Altid spinde æg inde køkkenvask! Hvis de flyve fra tælleren og ned på gulvet, vil du hurtigt afgøre, om det er rå eller kogte, men i en noget rodet måde!

Advarsler

 • Undgå revner i skallen, da dette kunne gøre en rod.