Wkidk

Sådan at beskære og høste lavendel

Lavendel er forbløffende i enhver kødret, som en te, eller som aromaterapi. Forstå, at der er mange sorter af lavendel og de fleste af dette gælder for den lille, lav ~ voksende buskede hvid eller lavendel blomstrede art. Der er også forskellige farver og størrelser, mellemstore og store medtaget, hvis beskæring retninger vil være anderledes, selvom høsten skulle være nogenlunde det samme, tage hele opløbet (r) tidligt at tvinge re ~ blomstring. Beskæring og høst lavendel er nemt. Her er nogle praktiske tips til beskæring og høst lavendel.

Steps

Sådan at beskære og høste lavendel. Du kan næppe gå galt, beskæring lavendel.
Sådan at beskære og høste lavendel. Du kan næppe gå galt, beskæring lavendel.

Beskæring

 1. 1
  Du kan næppe gå galt, beskæring lavendel. Du vil næsten altid være "beskæring" til høst eller beskæring grimme plante sagen i slutningen af ​​sæsonen. For større vifte lavendel, skære ned på grøn vækst inden for et par inches af woody vækst i efteråret, efter produktionen ophører. Fjern alle de døde blade sagen, sammen med eventuelle træede kviste og enhver anden plante rod. "Beskæring" mindre sort, haven ~ box lavendel er begrænset til at ignorere det meste i efteråret, der efterlader meget lidt, men kort, levende kviste efter produktionen ophører, og trimning det som hår i foråret for at komme ned til den nye vækst.
 2. 2
  Ny vækst vil blive vist i foråret. Må ikke over vand. Lavendel skal dyrkes i direkte sollys. Når kviste begynder at pulsere, og filialen vil et lys (over) beskæring (af sidste efterårets beskæring pletter) yderligere gren blomstrende tips.

Høst

 1. 1
  Skær lavendel stængler, der har blomster. Gør dette tidligt i blomsten cyklus og morgen, efter at duggen er tørret, men inden varmen fra solen trækker for meget af de æteriske olier (vil du ønsker dem intakt for at fremkalde duften i dit hjem).
  • Områder i mindre sort lavendel vil have tendens til blomst i patches og bør høstet i tide, således at måde at fremme re ~ blomstring. Generelt vil lavendel handle som enhver anden blomstrende plante, når de er de-blomstrede tidligt nok, i bunden af ​​blomsten, vokser en ny blomst, hvilket giver dig 3-6 effektive høst i år.
  • Små lavendel blomster vil have grønne baser stiger til hvid, lavendel, eller andre farvede toppe, der skal høstes med en saks på 1/4-1/2 ", hvorved den grønne, gør dit bedste for at få alle de farver på en given flor.
  • Blooms skal være klar til re ~ høst i 2 uger til en måned, og når re-blomstring bremser (til ca 1 måned.) At tage farve og grøn i »endelig« høst. Du kan få en anden, afhængig af diverse forhold.
 2. 2
  Tør lavendel i bundter eller på skærme.
 3. 3
  Tør og opbevar på et køligt, mørkt sted. Nogle sorter er bedst for stilke og andre for blomsterknopper.
 4. 4
  Den lille sort gør fineste slutproduktet, men kræver mest supplerende forarbejdning. Crush-roll mellem 2 1'x 2 'plader af krydsfiner og hæld gennem sigte til de-stilk.

Tips

 • De bits, du har skåret kan lave stiklinger. Put dem i en bakke af jord, vand dem lejlighedsvis, og de skal vokse.

Advarsler

 • Se dine fingre. Jo skarpere beskæresaks, jo bedre.