Wkidk

Sådan at avle kaniner

Overvejer du avlskaniner? Dette kan være en masse arbejde, uanset hvor gammel du er. Denne artikel vil fortælle dig, hvordan du avle kaniner af nogen art.

Steps

Sådan at avle kaniner. Kun race fra sunde, glade kaniner.
Sådan at avle kaniner. Kun race fra sunde, glade kaniner.
 1. 1
  Sørg for, at du bliver nødt til boliger til de kits, før du gør dette. Kontroller, at du vil have ekstra hutches for når babyer er vænnet fra, og at du vil være i stand til at råd til udgifterne til avl. Også tale med opdrættere og venner, kan de blive kunder.
 2. 2
  Kun race fra sunde, glade kaniner. Hvis din kanin er aggressiv eller usundt, yngler ikke ham / hende. Avl aggressiv betyder (kvinder) er især unrecommended, som du måske nødt til at inspicere hendes bur eller kits (spædbørn).
 3. 3
  Sæt kvinde i hannens bur. En kvindelig bur vil lugte som hende. Hvis du sætter en mandlig derinde vil han bruge mere tid snuse rundt end at komme ned til erhvervslivet.
 4. 4
  Lad dem sammen i 5-10 minutter. Prøv at bo hos dem selv. Denne gang afhænger af, hvor lang tid det tager den mandlige at avle med hunnen. Hvis kvinden er ivrig, aggressiv eller forsøger at komme væk fra ham, adskille dem med det samme.
  • Efterlad ikke kaniner ind sammen permanent. Hunnerne kan blive gravid to gange! Deres livmoder er en Y-form, så de kan bære to kuld på en gang. Hvis der er en kløft mellem parringer vil begge kuldene blive skadet som man vil være forhastet, og den anden kan være for sent. Den forælder sikkerhed og sundhed er af allerstørste betydning. ARBA kanin dommere har anbefalet forsøger en parring en gang om ugen, indtil betyder bliver resistent over for en mandlig fremskridt.
  • Der er ingen hårde og hurtige måder at fortælle om en kvinde er gravid Forsøg ikke at føle babyer i livmoderen,. Du vil skade dem, og det er ikke en pålidelig teknik. Selv dyrlæger kan alvorligt skade babyer, hvis de forsøger dette.
  • Graviditet varer cirka 28-31 dage afhængig af racen. Forsøg ikke at re-mate, indtil mindst 40 dage er gået siden sidste avl.
 5. 5
  Giver masser af ekstra hø og strøelse. (Brug ikke håndklæder eller fibrøse materialer, hø er fint.) Dette er for doe at bygge en rede med. Du kan finde hende pels over hele Hutch - dette er normalt, vil hun plukke hendes bryst og mave til at fylde reden. Men dette er ikke et sikkert tegn på graviditet, da hunner ofte har fantom graviditeter, hvis de overbeviser sig selv, de er gravide.
 6. 6
  Giv doe fred og ro. Må ikke løfte hende op, medmindre du absolut nødt til, og hvis du gør, ikke løfte hende ved hendes mave!
 7. 7
  Feed doe mere. Når kits er født, give hende så meget tørfoder, som hun kan lide som fodring kits vil dræne hende. Du må ikke stoppe med hendes veggies, osv., men ikke øger det og stoppe helt, hvis hendes ekskrementer bliver løs.
  • Lyt efter "cheeping". Kits lyde som baby fugle, og høre dem er en måde at fortælle, hvis moderen har født. Du kan også fortælle ved at se bevægelsen i reden, eller hvis doe har lidt blod på hendes næse. Lad hende til det, hvis du gør fange hende fødslen, selvom chancerne er alle vil blive gjort, og renses op længe før du er vågen. Babyer har en tendens til at blive født før daggry.
  • Det doe vil rense Hutch at sikre, at ingen rovdyr lugter blod eller andre dufte og undersøge.
 8. 8
  Vide, hvordan man behandler moderen. Hvis doe er glade for dig at stryge hende og handler normalt (og du har et meget godt forhold med hende), kan det være en god ide at lade hende ud for en lille øvelse (for ikke mere end en time), hvis hun er vant til det. Dette vil give dig en chance for at inspicere reden og fjerne eventuelle døde kits. Forsøg ikke at komme i nærheden af reden, hvis doe ikke stoler på dig, eller bliver ked af! Hun vil opgive kits, hvis du gør dette, og de ​​vil dø, medmindre du er heldig nok til at kunne hånd-bageste kits, hvilket er usandsynligt.
 9. 9
  Hvis du bestemme det er sikkert, lad doe ud af Hutch. Er normalt føder på den overdækkede side af Hutch, så vær meget forsigtig, når du åbner denne side, da reden kan være der. Hvis du har mistanke om doe har gjort rede på den tildækkede side, de bedste ting at gøre, er at opgive ideen.
  • Før du rører reden, gnide dine hænder med halm fra området DOE defecates på at sikre, at du har hendes duft på dine hænder.
 10. 10
  Kontroller temperaturen i reden. Før du gør dette, sikre, at dine hænder er ikke koldt, og at vejret ikke er kølig. Slip et par fingre ind i reden for at kontrollere temperaturen. Hvis det er koldt, bliver du nødt til at fjerne eventuelle døde kits og varme op de resterende hurtigt. Reden skal være ret varm, som om der er en varmedunk nedenunder. Pakkerne kan vrikke og billigt på dig, men det er normalt.
  • Når du har sikret, at de kits er sikre og fjernet eventuelle døde, udskift reden, hvis du flyttede det og forlade kits alene.
 11. 11
  Tjek på kits dagligt, med mindre dit forhold til doe ikke er stærk nok. Altid gøre dette midt formiddag / eftermiddag, da doe vil foder dem tidligt om morgenen og sent på eftermiddagen. Du ønsker måske at se moderen fodrer kits, men vær sikker på, at hun ikke se dig eller hun kan holde op med at fodre dem.
 12. 12
  Hold doe rutine normal. Lad din doe i løbet af dagen, men husk på, at hun vil have mistet hår på maven og brystet, og lægge hende på vådt græs eller ude i kulden kan være uklogt.
 13. 13
  Se kits. Babyer generelt åbne deres øjne på omkring 10 dage, men nogle vil tage længere eller kortere.
  • De babes vil begynde gnave på doe mad ganske snart. Dette er normalt, lad dem.
 14. 14
  Vænne babyer på 6-8 uger, afhængig af deres størrelse. Mindre bør holde med doe længere end større virksomheder til at lade dem indhente.
  • Babyer kan genhuses til otte uger, hvis de blev fravænnet dengang, men det er bedst at vente til 10 uger.

Tips

 • Prøv at komme tæt på den kvindelige før avl hende. Jo bedre dit forhold, jo mere interaktion, du kan have med kits.
 • Fjern aldrig runts fra reden. Runts kan blomstre ganske godt i reder, og større søskende vil ikke nødvendigvis hindre deres vækst.
 • Aldrig bare holde to kaniner sammen og håbe på det bedste. Kun opdrætte sunde, glade kaniner, og kun efter at have tænkt det igennem.
 • Tænk før du avle! Krisecentre er fyldt til fyldt med kaniner, de ikke kan finde hjem til. Må ikke avle kaniner til at uddanne børnene på de faktiske omstændigheder i livet, det er hvad bøger er for. Disse er levende, åndende skabninger, der fortjener at blive respekteret og elsket.
 • Kontroller, at begge kaniner er mindst 7 måneder før avl.
 • Aldrig avle efter økonomisk gevinst - det vil ikke ske. Kaniner er tidskrævende og kan være dyrt. Kaniner er ikke penge at gøre, er de penge tidskrævende. Du bør kun holde dem for kærlighed.
 • Aldrig avle en kanin, hvis det har nogen diskvalifikationer, der kunne skade sorteper, doe, eller kits.
 • Må ikke indavl, hvilket skaber problemer og bør ikke ske.
 • Altid fodre moderen meget under hendes graviditet. Jo mere du fodrer hende flere børn hun har.
 • Lad aldrig børn være ansvarlig for en kanin! Kaniner bør have ansvaret for en voksen, selvom børn kan hjælpe.
 • Hunnen kan være meget beskyttende overfor sine unger, så man kunne omhyggeligt friste hende væk fra reden med en velsmagende godbid, mens du tjekker på sættene og fjern eventuelle døde dem. Altid forlade dette indtil den anden dag i det mindste aldrig på den første dag!

Advarsler

 • Gå ikke i panik, hvis Hutch ligner en massakre. Født er blodige. Men der er grund til at bekymre sig, hvis doe stadig er blødning og / eller er sløv eller diskusprolaps.
 • En masse første gang mum vil have stadig fødsel kuld, være forberedt på døde kits.
 • Hvis doe er arbejdskraft til et stykke tid, men ingen baby viser, eller hvis hun kæmper, ringe til din dyrlæge. Må ikke flytte hende, medmindre det på instruktion af en dyrlæge, som hun bare kan tage sin tid.
 • Aldrig avle på en kanin, der er mere end et år gamle: hvis hun ikke allerede har haft et kuld, kan du dræbe hende.