Wkidk

Hvordan vælger strikkepinde

Strikning er en afslappende, bærbar og kreativ hobby, men at vælge de rigtige nåle kan betyde forskellen mellem en fornøjelig tidsfordriv, eller ren og skær frustration. Der er mange forskellige nål figurer til at rumme forskellige projekter, og de kommer i forskellige størrelser og materialer. Hvordan vælger du de korrekte?

Steps

Hvordan vælger strikkepinde. Overveje, hvilken type vare, du strikker.
Hvordan vælger strikkepinde. Overveje, hvilken type vare, du strikker.
 1. 1
  Overveje, hvilken type vare, du strikker. Selv om alle strikkepinde væsentlige udføre den samme handling, der er forskellige former og stilarter til rådighed. Nogle nåle er specifikke for en bestemt type strikning (fx: strikke i runde eller kabler), mens andre kan skabe en bred vifte af strikkede genstande.
  • De mest almindeligt anerkendte strikkepind form har en ende, der bliver peget på at skabe nye sømme, og den anden ende har en hætte eller knop, der forhindrer maskerne falde ned. Single-spidse strikkepinde (også kendt som lige nåle) anvendes parvis at strikke flade stykker.
  • Rundpinde er to lige nåle forbundet med en fleksibel plastik ledning. Snorene fås i forskellige længder (generelt fra 12 "til 60", målt fra nålespidsen til nålespids). Disse nåle kan bruges til både flad og cirkulære strikning, så nogle strikkere tror, ​​de er en bedre investering end single-spidse nåle. Hvis du planlægger at strikke cirkulært, skal du bruge en nål, der er bare en lille smule mindre i omkreds end den vare, du strikker. Medmindre du planlægger at bruge en af ​​følgende teknikker, hvor rundpinde bruges til problemfri strikke i den runde: Magic Loop (lange kabel nødvendigt), 2 cirkulærer (2 kanyler af samme størrelse benyttes), eller rejse Loop (en løkke af kablet er trukket ud som ekstra).
  • Ærmep (undertiden benævnt "DPNs") har point i begge ender, og er normalt sælges i sæt af fire eller fem. Disse bruges til at strikke sømløse, cirkulære elementer såsom sokker.
  • Kabel nåle er meget kort og er enten lige (ligesom en DPN), eller hooked. Disse tjener en særlig rolle i at strikke kabel masker.
  • Udskiftelige nåle kits er præcis, hvad de lyde som - et sæt af strikkepind tips, og et sæt ledninger af varierende længde, der kan tilsluttes og frakobles fra tips til at skabe mange forskellige størrelser af nåle. Hvis du planlægger at gøre en masse strikning, kan disse være en stor investering. Et plastik sæt er tilgængelig fra knitdenise.com, en aluminium sæt er tilgængelig i nogle håndværk butikker under Boye brand, og knitpicks.com tilbyder både træ og metal sæt.
 2. 2
  Vælg den rigtige pinde. Som strikkepinde kommer i varierende diametre og længder, bør disse faktorer tages i betragtning, når du vælger et strikkepinde til et projekt.
  • Diameter. Tykkelsen af nålen bestemmer det færdige størrelse og udseendet af din færdige stykke. Jo tykkere nål, jo større søm og den mere elastiske og løs den resulterende stof. Med en mindre nål, vil de resulterende masker være små og stoffet vil normalt være strammere og tykkere. Der er flere forskellige dimensionering-systemer, men nåle er temmelig sammenlignelige på tværs af alle systemer. Rådfør tabellen nedenfor for en forståelse af dimensionering systemer.
  • Længde. Selvom sting kan klemmes på næsten enhver nålelængden, vælge en, der vil tillade stingene skal bearbejdes let fra række til række er vigtig. Et stort projekt vil normalt kræve en længere nål eller ledning. En lille, flad projekt kan blive arbejdet på enhver nålelængde, men en lille rund projekt vil kræve en lille rundpind, ærmep eller en teknik, der anvendes til at omgå ekstra længder af snor på en lang rundp. En anden faktor er garnet valgt til projektet (tykkere garn betyder færre masker kan passe på en nål). De fleste lige nåle er 10-16 inches (25-40 cm) lang, og RUNDP snore varierer fra 12 "til, så længe 60".
 3. 3
  Vælg materialet. Nåle er lavet af mange typer af materialer, de mest populære er bambus, plast og aluminium. Den strikker kvalifikationsniveau og garnet bliver brugt både behov for at blive taget i betragtning, når de vælger en nål materiale. Begyndere især nødt til at vælge nåle, der er ikke så glat, at de vil forårsage garnet at glide. En mere erfaren strikker, på den anden side foretrækker kan en glat nål overflade for at tillade masker til at bevæge sig let og hurtigt.
  • Bambus nåle. Bambus er varm at røre ved, stærke, og har tendens til at være lettere end aluminium. Som bambus har en lille greb, strikkede masker forblive på plads og bambus gør for en fremragende nybegynder nål. Materialet også egner sig til at arbejde vilje med gigtplagede hænder. Bambus nåle er fremragende til alle typer af garn, især glattere og lettere vægt garn. Bambus nåle er mere fleksible end metal, men mindre end kasein eller plastik nåle. I mindre størrelser, dog kan bambus bøje eller knække.
  • Metal nåle er de tungeste nåle, men er stærkere og ikke let at bøje. Metal nåle er kolde at røre ved og glat. Mere erfarne strikkere tider foretrækker dem, fordi maskerne bevæge sig hurtigt på blankpolerede overflade. Disse er ikke de bedste nåle til begyndelsen strikkere, som sting kan hurtigt glide nålen tip. Metal nåle er gode for alle typer af garn typer og vægte, især uld, uldblandinger og akryl. De mest almindelige typer af metal nåle er aluminium, stål og forniklet.
  • Plastic nåle bruges til at være let tilgængelige og meget populære. De er glatte, slanke og masker bevæge sig hurtigt. Plastic nåle er meget fleksibel. Større størrelse nåle er ofte lavet af plastic til at reducere deres vægt. Plastic nåle er fremragende til alle typer garn og garn vægte.
  • Wooden nåle er glat, men ikke glatte, hvilket gør dem til et godt valg for begynder strikkere, og når du bruger glatte garner. De finish er forskellig afhængig af mærke. Disse nåle kommer i forskellige træsorter, idet den bedst lavet af hårdttræ. I meget små størrelser, kan ligesom bambus, træ nåle bryde skuffende nemt.
  • Firkantede nåle siges at være særlig godt for begyndere og dem med hånd lidelser, som de gør for en mere konsekvent søm og kræver mindre hånd spænding at opretholde positionen.
 4. 4
  At få den rigtige sporvidde. Du bliver nødt til at lave en gauge farveprøve, før du begynder at strikke dit projekt. En farveprøve skal være ca 1 tomme større end den angivne gauge som kanterne fordrejer stingene så være parat til at slå et par ekstra masker på hver side af farveprøve. Som maskestørrelse varierer fra strikker til strikker, kan nålen angivne størrelse i mønstret ikke altid resultere i den korrekte gauge (selv når du bruger garn i mønsteret). Så at have mange nåle i varierende størrelser er en glimrende idé.

Tips

 • Konsultere denne tabel for en forståelse af dimensionering systemer:
Metrisk størrelse (mm) US size UK / canadiske størrelse Japanske størrelse
2,0 0 14
2.1 0
2.25 1 13
2.4 1
2.5
2.7 2
2,75 2 12
3,0 11 3
3.25 3 10
3.3 4
3.5 4
3.6 5
3.75 5 9
3.9 6
4,0 6 8
4.2 7
4.5 7 7 8
4.8 9
5,0 8 6
5.1 10
5.4 11
5.5 9 5
5.7 12
6,0 10 4 13
6.3 14
6.5 10 ½ 3
6.6 15
7.0 2 7 mm
7.5 1
8,0 11 0 8 mm
9.0 13 00 9 mm
10,0 15 000 10 mm
12,0 17
16,0 19
19,0 25
25,0 50
 • Hvis dit garn har en stor tekstur, skal du måske en blødere nål, hvorimod hvis du bruger en glat eller en glattere garn, er det tilrådeligt at vælge nåle, der har mere vejgreb. Få fornemmelsen af ​​nålene, før du køber og tænke på garnet, du vil bruge, for at afgøre, hvilken vil være bedst.
 • Strikkepinde er en god investering. De kan vare i meget lang tid, og kan blive videregivet i generationer. Smid aldrig nåle væk, medmindre de er beskadiget eller bøjet så dårligt, at de ikke kan anvendes. Hvis du aldrig rigtig har planer om at strikke igen, giver nåle væk.
 • Nåle, ligesom sokker, har en vane med at blive skilt, så sætte en elastik rundt matchende par eller sæt. Dog kan elastikker efterlade en gummiagtig rest, hvis du bruger dine nåle sjældent. Bind dem sammen med garn eller snor længere tids opbevaring. Alternativt kan du gøre eller købe en "strikkepind roll-up" svarende til den foreslåede for lige nåle.
 • Undersøg punkter på dine nåle for at se, om de er beskadiget eller ødelagt. Hvis ja, så er det tid til at smide dem ud og købe nogle nye.
 • Hold dine nåle på et sikkert sted. En god måde at opbevare dem på er at købe eller lave en. Lige nåle kan også holdes i dekorative spande eller blyant kopper. Cirkulære nåle, der ikke har den størrelse, stemplet på dem skal opbevares på en måde, der identificerer dem - ofte posen de kom i er egnet til dette.

Advarsler

 • Hold nåle væk fra små børn. De er skarpe og hvis de spiller med dem, kan nogen komme til skade.
 • Må ikke købe alle størrelser og længder af nåle i et materiale, før du ved, om du kan lide at arbejde med dette materiale. Nogle strikkere elsker bambus nåle, nogle strikkere føler, at det er for skrøbeligt, eller kan overvinde deres arbejde. Vide, hvad du vil.