Wkidk

Hvordan til at vokse jordbær

Homegrown jordbær er fulde af smag og friskhed. Som både en mad og en dekorativ plante, er jordbær perfekt til dyrkning i haven eller i containere, og hvis du har fået børn, vil de opdage, at jordbær er en af ​​de nemmeste og mest givende planter til at vokse. Der er forskellige valg at træffe, når de vokser jordbær - vælge efter, hvad der virker bedst for dig og den plads du har til rådighed.

Steps

Hvordan til at vokse jordbær. Bestemme, hvad vifte af jordbær plante passer bedst med dine behov.
Hvordan til at vokse jordbær. Bestemme, hvad vifte af jordbær plante passer bedst med dine behov.

Vælge et jordbær sort

 1. 1
  Bestemme, hvad vifte af jordbær plante passer bedst med dine behov. Der er to grundlæggende typer af jordbærplanter, nemlig sommer producerer jordbær og perpetual (stadigt bærende) jordbær. Sommer producerer jordbær kan opdeles i begyndelsen, midten og slutningen af ​​sommeren planter. Der er mange sorter inden for hver gruppering af jordbær og nogle er tilbøjelige til at være meget lokaliseret, så spørg din lokale havecenter for mere specifik rådgivning. Meget generelt nogle af sorterne er som følger:
  • Ever-bærende eller evig jordbær plante: Dette er den mest populære af de jordbær, fordi det holder på voksende for en god fem år eller så. Det producerer en rimelig mængde frugt hele året (udendørs i tempererede klimaer, i et indendørs container til koldere områder). Begge disse funktioner gør det et godt valg, hvis du er på udkig efter en kontinuerlig forsyning.
  • Juni frugtsætning bærende sort: Dette anlæg vil give dig et stort udbud af jordbær i begyndelsen til midten af ​​sommeren, afhængigt af plantning tid (sommer afgrøder vil producere frugt omkring to måneder efter plantning). Køb denne sort, hvis du ønsker at lave mad med og / eller fryse din høst.
  • Dag neutrale jordbærplanter: Disse ligner stadigt bærende, men vil producere langt mindre antal af jordbær hele året. Dette er en ideel sort, hvis du søger for at spise jordbær frisk ud af jorden.
  • Alpine jordbær: Denne jordbær plante er en meget lille typer jordbær. Frugten kan være små, men det er fyldt med smag, hvilket gør disse jordbær ideelle til marmelade beslutningstagere.
 2. 2
  Find planterne. De fleste havecentre vil bestanden jordbærplanter, men hvis du ønsker en bestemt sort, du måske nødt til at tjekke online eller bede om specifik bestand skal bestilles i. Det er altid nyttigt at få råd fra den lokale havecenter, hvad type jordbær vokser bedst i din lokale forhold.
  • Det er bedst at købe jordbærplanter på det nøjagtige tidspunkt, du har til hensigt at plante dem i jorden eller beholderen. Forlader dem for længe i deres store-købte potter kan få dem til at blive root-bundet, usund og mangler i tilstrækkelig energi til at vokse godt, når genplantes.
 3. 3
  Altid inspicere dine potentielle anlæg til sygdom eller tegn på dårligt helbred. Dine jordbærplanter skal have levende grønne blade og er fri for pletter, brune kanter eller visne ender. Rødderne skal være rigelige og meget lys i farven.
  • Overvej at købe sygdomsresistente jordbærplanter. Selvom denne mulighed er generelt dyrere, er disse planter kendt for at modstå de mange typer af svampesygdomme at jordbærplanter er modtagelige for.
 4. 4
  Beslutte, hvor at dyrke dine jordbær. Jordbær er glade i begge havens bede eller beholdere, hvis du giver dem, hvad de har brug for i form af jord og gødning. Det er op til dig, tage i betragtning, den plads du har til rådighed, og temperaturer i dit område. For eksempel, hvis du ønsker at dyrke jordbær hele året rundt i et koldt klima overveje at dyrke dem i en beholder, der let kan flyttes indendørs og udendørs i løbet af de forskellige årstider.
  • Jordbær vokser godt i alle undtagen de mest tropiske klimaer.

Anatomi af et jordbær

 1. 1
  Forstå, at jordbær vokse fra kronen. Dette er, hvad ligner bunden af ​​planten, før rødderne begynder. Denne krone ikke kan dækkes ved plantning af jordbær plante, enten i havens bede eller containere. Det bør dog ikke stå for udsatte - enten altid kontrollere for at sikre, at kronen sidder lige over jorden.
 2. 2
  Bemærk, at du vil finde jordbær frø på ydersiden af frugten. Dette er en forholdsvis usædvanlig placering for frø i frugt, men det er en del af hvad der gør jordbær sådan en interessant frugt. Hvis du har tænkt dig at dyrke fra frø, har en sektion er givet nedenfor for at hjælpe dig gøre dette.
  • Vær opmærksom på at vokse fra frø kan være en vanskelig opgave, og det vil være et år, før planten bærer frugt.

Voksende jordbær i haven

 1. 1
  Plant på det rigtige tidspunkt. Dette vil blive bestemt af den jordbær sort du har valgt, så læs etiketten eller konsultere den forhandler, du køber planterne.
  • Store frugtsætning sorter af jordbær er bedst plantet i sommeren, som regel i den anden måned i sommer og senest ved den første halvdel af den sidste måned i sommer.
  • Alpine jordbær er bedst plantet i løbet af andet og tredje måneder af foråret.
  • Perpetual jordbær kan faktisk drage fordel af en efterår / falde plantning snarere end en vinter plantning, da det giver dem mere tid til at vokse sig til den nye plot og etablere et sundt rodsystem. (Denne plantning tid er passende for haver i tempererede klimazoner.)
 2. 2
  Vælg en varm og solrig plet. Jordbær elsker områder, der får en masse direkte sollys uden skygge. De værdsætter også minimal vind. En jordbær plante vil producere jordbær i delvis skygge, hvis nødvendigt, men afgrøden vil aldrig være så produktiv som en plante holdes i fuld sol.
 3. 3
  Grave jord over godt. Tilføj masser af kompost til at berige jorden og fjern eventuelle ukrudt, herunder rødder ukrudt.
  • Jordbær som rige jord mest. Hvis jorden er tung ler eller dårlig sand, tilføje godt nedbrudt organisk materiale. Barkflis efter plantning, at beskytte overfladen jord og holde jordbær rene.
  • Hvis jorden er meget sure, tilsættes tre fjerdedele af en kop dolomit per kvadratmeter af komplette anlæg mad før plantning.
 4. 4
  Fjern jordbær plante fra butikken container. Placer rodklumpen i en spand med vand i blød i en time eller deromkring. Dette hjælper til at lette det chok af overgangen fra puljen til jorden, og sikrer, at rødderne forblive fugtig nok.
 5. 5
  Grave et hul i jorden. Placer jordbær plante i hullet, holder kronen over jorden linje.
 6. 6
  Tryk jorden fast og forsigtigt omkring bunden af jordbær plante.
 7. 7
  Fortsæt plantning på samme måde, hvis du har andre jordbærplanter. Hold hver plante omkring 35-40cm fra hinanden. Det gør rækker, holde jordbær omkring 90cm fra hinanden.
 8. 8
  Vand regelmæssigt. Du skal dog ikke overdrive vandet - de lavvandede rødder har brug for vand i varmt vand, men kan ikke lide at være klæg. Undgå at lade jorden tørre ud og undgå at gøre det til et mudderbad! Tiden for en anstændig iblødsætning er, når jorden vises tør på overfladen til ca 1cm / 1/2 en tomme ned (stikke fingeren i at tjekke).
  • Vand kronen af ​​anlægget. Undgå vanding frugt - det kan forårsage frugt til at rådne.
 9. 9
  Brug en flydende gødning til at give næring. Vælg en gødning velegnet til jordbær.
  • Jordbærplanter der er givet vandopløselige gødninger, der er høj i kvælstof vil udføre dårligt, der producerer masser af blad vækst snarere end at fokusere på bærende frugter. Hvis du ønsker at bruge denne type gødning, minimere dens anvendelse.
 10. 10
  Pluk fra de første blomster. Ved at fjerne de første blomster, der vises, vil du give jordbær plante en chance for at vokse mere energisk og producere en stærkere rodsystem. Tillad efterfølgende blomster til at vokse.
  • Løbere er også bedst fjernes. Hvis jordbær plante kommer til at producere disse, vil du se dem omkring en måned til at vokse. Løbere nedbryder energi jordbær plante, så holde dem under kontrol, indtil anlægget er veletableret. Senere kan du efterlade en runner til at vokse for at etablere nye anlæg, hvis du vokser jordbær i haven, men aldrig lade en plante har mere end én runner på et tidspunkt eller det vil blive svækket, og energien vil gå ind i voksende plante snarere end jordbær.
 11. 11
  Kontrollér regelmæssigt. De første tegn på, at jordbær blomster har forvandlet til frugt vil være små grønne jordbær. Disse vil fortsætte med at vokse, og derefter bliver røde, når de er modne.
  • Du kan være nødt til at beskæftige sig med fuglene. Fugle elsker jordbær også, og hvis du opdager, at de er at klemme jordbær, bliver du nødt til at oprette en barriere. Du kan bruge fine garden mesh / strawberry net at kaste over planterne, dette vil stoppe de fleste fugle fra at komme ind for at tage jordbærrene. En anden mulighed er en for fuglene og en for dig. Hvis fuglene ikke er for grådig, kan du lade nogle for dem og tage nogle for dig, denne tendens til at fungerer bedst, når fuglene er ofte skræmt væk af noget som en kat, flash af noget lyst ligesom hængende cd'er eller støj.
 12. 12
  Høste jordbær. Når hele jordbær er rød, er det klar til at plukke. Tag en skål eller kurv til dit anlæg eller jordbær plaster og pluk direkte fra bushen. Altid vælge så stilken efterlades intakt, hulling bør kun forekomme, når de spiser eller forberedelse til et fad.
  • Giv friskplukkede jordbær en hurtig, skånsom vask i koldt vand før du spiser frisk.
 13. 13
  Fortsæt med at passe planterne. Jordbærplanter er temmelig hårdføre og de vil fortsætte med at producere frugt år efter år, i mindst fem år, før de skal udskiftes. For overvintrende i tempererede klimazoner, rydde ukrudt, halm, barkflis, etc. og lad at vokse untended. Hvis det sner, hvor du bor, kan du bruge container jordbær og bringe dem indendørs.
  • Overveje at udskifte jordbær bestand hvert andet år, hvis du oplever problemer med virus ødelægger planterne. Kassér den gamle bestand fuldstændigt og bringe i nye bestand, der er fri for virus.

Voksende jordbær i en container

Jordbær har meget lavvandede rødder, så det er nemt at dyrke dem i potter, både indendørs og udendørs. Du kan placere dine jordbærplanter på en balkon, terrasse eller indendørs foran et solrigt vindue. Mens potteplanter jordbær kan plantes som helst tidspunkt af året, er det bedst at plante dem i foråret, hvis de kommer til at være udendørs såvel som indendørs.

 1. 1
  Vælg et pottemuld beholder med drænhuller. Selvom du kan købe specielle jordbær potter, der har flere åbninger, er det ikke absolut nødvendigt, jordbær kan vokse og producere frugt i enhver container, der har god jord og får nok sollys.
  • Place brudt terracotta eller keramik i bunden af ​​beholderen, eller store småsten / små klipper. Disse vil hjælpe med at sikre god dræning.
 2. 2
  Fyld potten to tredjedele op med pottemuld mix. Jordbær pot skal have mindst en 18 "diameter. Selvom jordbær har lavvandede rødder, de gør producere løbere der har brug for noget plads til at udvide.
  • Jordbær trives i jord, der har en pH-værdi mellem 5,3 og 6,5, så vælg en pottemuld med dette forhold. Det er en god idé at holde din jord rig ved at tilføje en håndfuld kompost til beholderen en gang om måneden.
  • Hvis vokser i en høj og smal uglaseret jordbær krukke, tilføje en fjerdedel spagnum før tilsætning jorden, for at øge fugtbevarende evne af krukken.
  • Hvis vokser i en hængende kurv, linje kurven med spagnum mos og bruge Tørvebund. Igen, dette er at fastholde fugt for planterne. Tørvemos vil også give mulighed for planten til at vokse ud sider af potten, som ser pæn.
 3. 3
  Vande jorden indtil vandet begynder at løbe fra bunden af potten. Så gør 5 eller 6 gravhøje af jord omkring 1 "(25,4 mm) høj. Space højene mindst 6" (152,4 mm) fra hinanden, så løberne vil have plads til at strejfe. Højene selv bør ikke være mere end 3 "(76,2 mm) brede.
 4. 4
  Forsigtigt løfte dine jordbærplanter fra deres planteskole potter. Hvis det er nødvendigt, skæres potten med en saks, hvis planten bliver klemt inde for stramt. Forsigtigt ryste den ekstra jord og samtidig adskille de fine rødder med fingrene.
 5. 5
  Fyld en spand eller anden beholder med vand. Soak jordbær rødder i en time, så de kan absorbere nok til at holde dem hydreret.
 6. 6
  Tag planterne fra iblødsætning vand og sætte en plante på toppen af hver jord højen. Arranger rødderne, så de går ned siderne af højene.
 7. 7
  Fyld potten med mere jord, bringer jorden til niveauet af plantens krone. Stilkene dukke fra kronen, så ikke begrave den under jorden.
 8. 8
  Vand planterne grundigt. Fortsæt til forsigtigt vand, indtil potten begynder at dræne. (Tilsæt mere jord hvis det er nødvendigt, den grundige vanding ofte vil kollapse luftlommer og reducere jorden.)
  • Brug en vandkande med en sprinkler vedhæftet at undgå at udhule jorden.
 9. 9
  Udført. Beholderen kan nu placeres udenfor (hængende eller siddende på jorden) eller i en varm og solrig plet indeni.
 10. 10
  Harvest når du er klar. Vent et par til at akkumulere eller blot spise dem som de modnes. Hvor mange du får per høst vil afhænge af det beløb, du har vokset, og beholderens størrelse.

Start jordbærplanter fra frø

Mens jordbærplanter normalt dyrkes fra den unge plante, er det også muligt at dyrke jordbærplanter fra frø.

 1. 1
  Køb frø på din lokale planteskole eller fra en online-kilde.
 2. 2
  Fyld en beholder med jord og vand det grundigt.
 3. 3
  Brug din finger til at gøre 1/4 "(6 mm) fordybninger i jorden, afstanden hullerne 6" (152.4 mm) fra hinanden.
 4. 4
  Placer 3 frø i hvert hul. Frøene er små, og nogle mennesker bruger pincet til at overføre frøene fra pakken til jorden.
 5. 5
  Dæk frøene. Tamp ned i jorden over hver frø hul. Du kan blot trykke fingeren hen over jorden. Må ikke skubbe alt for hårdt, fordi der kan forårsage jord kompakt og frøene bliver nødt til at kæmpe for at dukke op.
 6. 6
  Brug plastikfolie at dække toppen af såmaskinen. Dette vil holde jorden fugtig, mens frøene spirer.
 7. 7
  Placer plantageejer i en solrig placering. Jordbærrene vil drage fordel af en varm plet med masser af lys. Sæt din plantageejer i nærheden af ​​en radiator eller anden varmekilde i løbet af vinteren.
 8. 8
  Vand frøene. Hold jorden fugtig, men ikke klæg. Kontroller jorden dagligt for at sikre, at det ikke tørrer ud.
 9. 9
  Fjern plastik wrap fra plantageejer når frøene har spiret. Når spirerne nå toppen af ​​plast, vil de brug for plads til at vokse, så ikke forlader plast på. Jorden tørrer ud hurtigere, når det bliver afdækket, så tjek for tørhed hver dag.
 10. 10
  Tynd jordbærplanterne efter frøene er spiret. Gør dette ved at klemme eller snipping off de mindste anlæg. Forlade omkring 6 "(152,4 mm) mellem de tilbageværende planter.

Voksende jordbærplanter fra løbere (formeringsmateriale)

Løbere er de skud, der kommer fra de vigtigste plante - hele deres formål er at producere nye planter hvor det er muligt. De kan bruges til at dyrke nye jordbærplanter til næste års plantning sæson.

 1. 1
  Fyld en beholder med jord. Placer den ved siden af ​​jordbær plante, der sender frem løbere.
 2. 2
  Afhente runner og skubbe den ind i puljen af jord. Forlad knyttet til de vigtigste anlæg og dækker kun en del af løberen - den anden side bliver nødt til at holde ud over puljen til at holde balancen.
 3. 3
  Lad løberen sidde vedlagt som dette for mindst en måned. I løbet af denne tid, regelmæssigt vand, på samme tid som moderplanten, det er at holde jorden fugtig og fremme rodvækst.
 4. 4
  Adskil løber fra moderplanten. Efter en måned skæres løberen fra moderplanten - brug rene eller steriliseret haven klip til at gøre dette, således at man undgår at indføre en sygdom på den afskårne site.

Strawberry kalender omkring år

I det følgende giver nogle grundlæggende råd om omsorg for jordbær hele året. Du bliver nødt til at foretage justeringer i henhold til sort, og hvis du bor i den sydlige halvkugle, skal du bytte månederne omkring:

 • Tidlig vinter (december-januar): Weed omkring jordbærplanter, fjerne noget, der kan tilskynde støber svampevækst. Kontroller at se, om der er behov for at dække dem.
 • Sene vinter (Jan-Feb): Frø skal sås på dette tidspunkt, i baljer, indendørs.
 • Tidlig forår (Mar-April): Forbered plot for at plante nye jordbærplanter. Gød eksisterende jordbærplanter.
 • Sene forår (april-maj): Plant de tidlige-bærende jordbærplanter, de kan have behov for at blive dækket, hvis det er stadig kølig, men dette skal afvejes med fjerner dæksler til bestøvning på varmere dage. Om slutningen af ​​april, plante midt-og sen-bærende jordbærplanter. Fjern løbere og første blomster. Tilføj anti-bird foranstaltninger.
 • Tidlig sommer (juni-juli),: Barkflis omkring jordbær. Hold godt vandes og fugle-fri. Check for sygdomme, og kassér eventuelle usunde søger planter. Harvest tidlige bærende jordbær. Propagate nye anlæg.
 • Sensommeren (juli-Aug): Fortsæt vanding og plantemateriale. Harvest midten til slutningen af ​​sæsonen og evindelige sorter. Foretag marmelade.
 • Tidlige efterår / efteråret (september-oktober): Skær ned gamle eller tjavset bidder af planterne. Gød for vinteren. Harvest eventuelle jordbær fortsætter med at producere (normalt perpetual).
 • Sent efterår / efterår (oktober-november): Ryd op evindelige sorter i beredskab til overvintring.

Tips

 • Hvis du gerne vil dyrke jordbær i vand, se Hvordan til at vokse hydroponiske jordbær for flere detaljer.
 • Jordbærplanter kan selvbestøve hvis nødvendigt. Men bierne sikre en mere bestøvning sker, og jordbær er mere tilbøjelige til at danne fuldt når bee bestøvet.
 • Fugle elsker jordbær så meget som du gør. Hvis dine frugter bliver spist af vores fjedrede venner, drapere netting over planterne eller forsigtigt arrangere et stort stykke hønsenet over puljen, i en kuppel eller klokke form, uden snærende planten.
 • Mens vokser jordbær fra frø din egen frugt har produceret kan synes som en rigtig god idé, men chancerne er høje, at det vil producere en lille, sur frugt, der ikke er så liflig som originalen. Din bedste mulighed er at købe frø fra butikken, hvis du ønsker at dyrke fra frø. Hvis du ikke har noget imod at prøve selv, giver det en go at se, hvordan det viser sig.
 • Dine jordbær behøver ikke nødvendigvis at være fuldt rød at være moden. Den bedste indikator for modenhed er smag. Hvis de er faste og søde, de er klar til at plukke.
 • Hvis du planter dine jordbær i en hængende kurv eller jordbær pot, skal du huske at rotere beholderen ofte så, at planterne på bagsiden får nok sollys.
 • Sørg for, at puljen er stor nok til anlægget. Hvis du kan se rødderne stikke ud drænhul i bunden af ​​potten, er det tid til at flytte dit anlæg til et større hjem.
 • Tilføje et par klemmer af kaffegrums på jorden vil øge kvælstof niveau tilføjer kaffegrums, hvis bladene af planten er lysegrønne.
 • De fleste jordbærplanter drage fordel af en tid-release gødningen du kan købe pottemuld med gødning allerede er blandet i, eller du kan købe gødningen separat og føje den til jorden.
 • De fleste jordbærplanter vil stoppe producere frugt efter 4 til 6 år. Den tid, det peters ud vil afhænge dyrkes sorten. Fjern når de synes at være at gøre dårligt og har ophørt med at producere den mængde forventes af dem.
 • Høste dine frugter, så snart den er moden, jordbær, der sidder på toppen af ​​jorden for længe vil rådne.

Advarsler

 • Det er nemt at overvande en jordbær plante i en potte. Må ikke føler besejres, hvis dit anlæg ikke overleve. Bare få en ny og prøve igen næste år!
 • Jordbær lider en lang række sygdomme, herunder virus og rådne. De er nogle gange i stand til at blive frelst med hurtig og præcis behandling, men i mange tilfælde er det simpelthen bedst at kassere dem og starte forfra med friske planter. Typiske svampesygdomme omfatter botrytis og bladplet, mens meldug kan være et andet problem for jordbær. Spørg din lokale planteskole center for retsmidler eller lave en søgning efter naturlige løsninger.

Ting du behøver

 • Plantning potte eller hængende kurv
 • Starter planter eller jordbær frø
 • Pottemuld
 • Time-release gødning
 • Plastikfolie (hvis starter fra frø)
 • Strawberry mesh / net