Wkidk

Hvordan til at vokse din egen mad


For hele menneskehedens historie, har folk formået at brødføde sig selv, enten ved, at indsamle og / eller subsistenslandbrug. Nu, med storstilet fødevareproduktion, er havearbejde ofte kun en hobby. Men voksende ens egen mad kunne betyde øget sikkerhed, sundhed og nydelse. Da detaljerne i voksende din egen mad afhænger af din unikke locale, her er en generel oversigt for at få dig i gang.

Steps

Hvordan til at vokse din egen mad. Bestemme, hvad afgrøder du kan hæve på din placering.
Hvordan til at vokse din egen mad. Bestemme, hvad afgrøder du kan hæve på din placering.

Planlægning

 1. 1
  Bestemme, hvad afgrøder du kan hæve på din placering. Indlysende faktorer omfatter klima, nedbør og tilgængelig plads. En hurtig og sjov måde at lære, hvad vokser godt i dit klima er at besøge en nærliggende gård eller haven. Her er nogle detaljer at spørge erfarne avlere om, eller undersøge dig selv:
  • Klima. Nogle lokaliteter har kun en kort vækstsæson, såsom det nordlige Europa og Afrika. Det betyder stigende hurtige producerende plantesorter, der kan høstes og gemmes til vinteren. Andre områder har år lange varme vejr hvor friske grøntsager og korn kan høstes på efterspørgslen.
  • Jord. Afhængigt af hvilken type du har til rådighed, kan man forvente meget høje udbytter fra et stort område, eller magre udbytter fra små områder. Den bedste plan at følge er at plante en afgrøde, der blomstrer i din betingelser som et dagligt syn, og bruge overskydende jord til at dyrke "luksus" fødevarer, der kræver mere befrugtning og indsats.
  • Regnfald. Ingen planter trives med minimal nedbør, så de fleste fødevareafgrøder kræver betydelige mængder vand fra vanding eller regn. Overvej den normale nedbørsmængde pris for dit område, og tilgængeligheden af ​​kunstvanding, når de vælger afgrøder. Hvis du bor i et tørt område, overveje opsamling af regnvand.
  • Space. Hvis masser af plads til rådighed, kan du være i stand til at dyrke masser af mad ved hjælp af konventionelle metoder, men hvor pladsen er begrænset, kan du nødt til at se på andre teknikker, herunder container havearbejde, forpagtning og lodret havearbejde.
 2. 2
  Forstå, hvordan en vækstsæson spiller ud. Voksende mad er mere end blot at plante frø og venter på en høst. Nedenfor i "Growing" sektionen, er en typisk sekvens af trin i at dyrke en enkelt afgrøde på en plante. Du bliver nødt til at forberede hver enkelt plante afgrøde stort set samme måde, men når du har forberedt jorden til plantning, kan du plante så mange forskellige afgrøder, som du vil på én gang.
 3. 3
  Bliv fortrolig med de forskellige typer af fødevareafgrøder. Vi tror ofte af grøntsagerne, vi ser i producere del af et marked som haven grøntsager og i en vis forstand er det sandt, men at de virkelig dyrke din egen mad, er du nødt til at overveje hele din kost. Dette er en generel liste over de typer af mad, du vil ønske at overveje voksende.
  • Grøntsager. Dette omfatter bælgfrugter, bladgrøntsager, rodfrugter, majs (kornet, undersøges nærmere senere), og Vining grøntsager som squash, agurker, meloner, og græskar. Disse giver mange vigtige næringsstoffer og vitaminer, herunder:
   • Proteiner. Bælgfrugter er en god proteinkilde.
   • Kulhydrater. Kartofler og roer er en glimrende kilde til komplekse kulhydrater, samt mineraler.
   • Vitaminer og mineraler. Bladgrøntsager, såsom kål og salat samt Vining grøntsager som agurker og squash, er en god kilde til mange essentielle vitaminer og mineraler.
  • Frugter. De fleste mennesker forstår, at frugter er en stor kilde til C-vitamin, men de bidrager også mange andre vitaminer og mineraler til din kost, samt tilbyder en bredere vifte af smag til at nyde. Frugt også kan ofte bevares ved tørring eller konservering, så køling er ikke forpligtet til at gemme dit overskud.
  • Kerner. Voksende korn er ikke hvad de fleste mennesker forestiller når de tænker på at dyrke deres egen mad, men korn er et dagligt syn i de fleste kostvaner. De er fyldt med kulhydrater og fibre, og kan opbevares nemt i lange perioder. I mange tidlige civilisationer, i nogle lande, og i dag, korn er den primære fødevare for befolkningen. Denne kategori af fødevareafgrøder omfatter:
   • Corn. Ofte spises som en grøntsag med måltider, majs er også en alsidig korn, der kan lagres hele unshucked, afskallede (fjernet fra cob, med hele kerner) eller malet til mel til brug i at gøre brød eller grød retter som gryn. Corn er formentlig den nemmeste kornet til at vokse til hjemmet selvforsynende landbruger. er den nemmeste måde at bevare det til vinter brug.
   • Hvede. De fleste mennesker er fortrolige med hvede, hvorfra vi får de fleste af vores mel til bagning alt fra brød til kager og bagværk. Hvede butikker godt efter høst, men høst i sig selv er mere omstændelig end det er for majs, da hele planten normalt er skåret ned, sheaved (placeres i bunker), indsamlet og tærskes (slået at frigøre frøene) og malet til fint pulver (mel).
   • Havre. En anden kornet er havre til konsum behandlet mere end hvede eller majs, og arbejdsmarkedet er involveret i høst er lig med hvede. Alligevel kan det betragtes som en mulighed i nogle områder, hvor det er nemt dyrkes.
   • Ris. Til våde områder, områder udsat for oversvømmelse, eller som kan blive oversvømmet ris er det oplagte valg. Ris er almindeligt dyrket i overfladisk neddykket jord og høstes meget som hvede.
   • Andre kerner omfatter byg og rug, som er lig med hvede og havre.
 4. 4
  Vælg de afgrøder og sorter, der er egnet til din voksende region. Dette er, hvor anvisningerne i denne artikel kan ikke være tilstrækkeligt til at give omfattende og præcise oplysninger specifikt til dig. I stedet vil vi se på de grundlæggende voksende krav til forskellige planter ifølge standard voksende regioner, som fastsat af USDA (Europe Department of Agriculture) på deres fabrik hårdførhed kort, som du kan være i stand til at bruge ved at sammenligne klimaer i form af breddegrad og elevation til netop din region.
  • Bønner, ærter og andre bælgfrugter. Disse er plantet efter truslen om frost, og kræver 75 til 90 dage til at producere frugt, som kan fortsætte med at producere, så længe planterne bliver passet indtil efteråret frost.
  • Græskar. Denne gruppe af planter omfatter squash, meloner og græskar, og er plantet efter den sidste forventede frost, og tager mellem 45 dage (agurker) til 130 dage for græskar, til at producere høstes frugt.
  • Tomater. Denne frugt (normalt grupperet med grøntsager) kan plantes i beholdere, hvis de holdes varm, og transplanteres ind i jorden efter truslen om frost, og vil producere sæson-lang samt.
  • Kerner. Der er stor forskel på vækstsæsoner med korn, samt sommer og vinter sorter af mange af disse. Generelt er sommer korn, såsom majs og sommer hvede, er plantet i slutningen af ​​vinteren, når temperaturer under frysepunktet forventes ikke at fortsætte i mere end et par uger, og de tager omkring 110 dage at modnes, derefter en anden 30-60 dage at tørre tilstrækkeligt at høste til opbevaring som frø.
  • Orchard frugter. Æbler, pærer, blommer, og ferskner betragtes som frugthave frugter i de fleste steder, og kræver ikke årlig plantning. De træer, der bærer disse frugter kræver beskæring og vedligeholdelse, og normalt tager 2-3 år, før de producerer deres første, beskedne afgrøde. Når træerne begynde at producere frugt, bør udbyttet stige årligt, og efter at de bliver modne og etablerede, kan et enkelt træ producerer skæpper af frugt hvert år.
 5. 5
  Udvikle en "farm plan" på den jord, du agter at bruge til din fødevareproduktion. Du bliver nødt til at behandle specifikke spørgsmål i din planlægning, herunder dyrelivet indgreb, hvilket kan kræve eller andre permanente foranstaltninger, da nogle planter kræver mere sollys at kunne producere end andre, og topografi, da tilling meget stejle jorden er fyldt med problemer.
  • Liste alle de mulige afgrøder, du vil forsøge at dyrke på din jord. Du skulle prøve at have så forskellige et udvalg som muligt for at opfylde næringsbehov nævnt tidligere. Du kan være i stand til at estimere en samlet udbytte pr afgrøde element ved at forske den stigende succes andre i dit område, eller ved hjælp af oplysninger fra den kilde, du køber din Sæd fra. Ved hjælp af listen, og plantning plan du begyndte tidligere, bliver du nødt til at beregne den mængde frø, du får brug for. Hvis du har masser af plads, plante et overskud at give mulighed for dårlige præstationer, indtil du har en klar forståelse af, hvad du gør.
  • Planlægger at bruge din jord så effektivt som muligt, hvis du er begrænset i rummet. Undtagen i meget kolde områder kan du forvente at være i stand til at dyrke og høste sommer, efterår, vinter og forår afgrøder. Dette vil tillade dig at nyde nogle friske råvarer året rundt. Roer, gulerødder, blomkål, sne ærter, kål, løg, majroer, collards, sennep greens, og mange andre grøntsager faktisk foretrækker vokser i koldt vejr, hvis jorden ikke fryser. Vinterafgrøder er også langt mindre udsat for insekt problemer. Hvis du er meget stramme på plads, overveje dine alternativer (se Tips).
 6. 6
  Planlæg på din storage-metoden. Hvis du kommer til at vokse korn, skal du staldene, som vil holde din lagrede høst tørt og sikkert fra insekter og skadedyr. Det er sandsynligt, at hvis du har til hensigt at producere al den mad, du spiser for dig selv, vil du opdage, at en kombination af opbevaring og bevarelse metoder vil være nyttig. Ovenstående trin nævne flere af disse metoder, men som et resumé, er de sædvanlige metoder til opbevaring fødevarer:
  • Tørring (eller dehydrering). Dette er en nyttig metode til opbevaring frugter og nogle grøntsager. Det kan gøres uden at high-tech gadgets i de fleste temmelig tørre, varme klimaer.
  • Canning. Dette kræver containere (som kan genbruges med undtagelse af låg, som kan forringes med tiden), men kræver ordentlig forberedelse, madlavning udstyr, og dygtighed. Bejdsning betragtes i denne artikel som en "konserves"-proces, selv om det ikke behøver at være det.
  • Frysning. Dette fører igen til, kræver nogle madlavning forberedelse, samt en fryser og ordentlig beholdere.
  • Bedding. Ikke tidligere er nævnt, er dette en fremgangsmåde til opbevaring af rodfrugter såsom kartofler, rutabagas, roer, og andre rodfrugter. Det opnås ved lagdeling af produktet i et tørt, køligt sted i en strå seng.
  • In Ground Opbevaring: Mange rodfrugter og cole afgrøder kan overvintret i haven. I de fleste tilfælde er det vigtigt at forhindre jorden i at fryse. Mildere vinterklima måske kun brug for en frost tæppe. Men koldere klimaer kan have brug for muld på op til en fod og en plastovertræk. Denne type af lagring er en effektiv måde at spare plads og holde din producere frisk.
 7. 7
  Bestem fordelene ved denne aktivitet i forhold til omkostningerne. Du vil investere en betydelig mængde penge i startomkostninger, hvis du ikke har nogen materialer og udstyr til rådighed i begyndelsen. Du vil også have en masse arbejdskraft investeret, hvilket kan resultere i ekstra udgift, hvis du give afkald et regulært job at forfølge denne indsats. Før du investerer en masse tid og penge, forskning dine lokale vækstbetingelser, tilgængelige afgrøder markeringer, og din evne til at håndtere denne arbejdskrævende indsats. Fordelene vil omfatte have mad, som du kan nyde uden at bekymre sig om herbicider, pesticider og andre forurenende stoffer, bortset fra dem der anvendes på din diskretion.
 8. 8
  Begynd dit projekt i etaper. Hvis du har rigelig jord og tilstrækkelig udstyr, kan du starte på en temmelig stor skala, men medmindre du har tilstrækkelig viden og erfaring, vil du blive gambling, at de planter, du vælger, er egnet til din jord og klima. At tale med folk i dit område vil ofte give dig den bedste kilde til specifikke oplysninger om valg dine afgrøder og plantning tider, men hvis det ikke er en mulighed, plante "trial" beplantninger af nye afgrøder det første år for at se, hvor godt de producerer. Begynd på en mindre skala, måske forsøger at dyrke en fast procentdel af din mad krav for at give dig en idé om det samlede udbytte, du kan forvente, og arbejde dig op til en selvforsynende niveau.

Voksende

 1. 1
  Bryd jorden. For dyrkede arealer, er det simpelthen processen med at løsne jorden, og "vende under", eller dækning, planter eller planterester fra en tidligere afgrøde. Det kan også blive omtalt som "", og er udført med en plov eller rorpind trukket af et udkast dyr eller traktor eller på en lille skala med en selvkørende maskine kaldet en "rototiller". På en lille byggegrund og på grund af finansielle begrænsninger, kan du nødt til at vende tilbage til brugen af ​​pick, skovl og hakke. Dette kan opnås kollektivt. Du bør fjerne nogen store sten, rødder og lemmer, tunge ophobning af vegetation, og andet snavs, før tilling.
 2. 2
  Afskedige rækker. Med moderne landbrugsudstyr, afhænger denne proces på typen af ​​afgrøde bliver plantet, og "nej till" plantning faktisk springer dette og det forrige trin. Her er vi i betragtning af den generelle metode, der ville blive brugt af en person, der ikke har denne type udstyr og ekspertise. Afmærk det område, du ønsker at plante, og med en hakke eller pløje, oprette et lidt højbed i løs jord i en linje tværs over længden af plottet. Dernæst gør din fure (en rille skåret i jorden) med dit valgte redskab.
 3. 3
  Placer dine frø i furen på den dybde, der kræves for den pågældende afgrøde, du er plantning. Dette kan variere alt efter dit valg af planter. Som regel, saftige planter som bælgfrugter (bønner og ærter) og meloner, squash er agurker plantes mellem 3/4 og 1 tomme (2 - 2,5 cm) dyb, hvor majs og kartofler kan plantes 2 1 / 02-03 januar / 2 inches (6,3-9 cm) dyb. Efter placering af frø i furen, dæk dem og Tamp (forsigtigt pakke ned) jorden let, så såbedet (den overdækkede fure) ikke tørrer ud så hurtigt. Fortsæt denne proces, indtil du har det antal rækker, du planlagt på plantning.
  • Alternativt kan du "start" frø indendørs (som i et drivhus), og omplante dem senere.
 4. 4
  Dyrk dine afgrøder når jorden bliver pakket ved nedbør, eller ukrudt blive et problem. Fordi du er plantning denne afgrøde i rækker, vil du være i stand til at gå i midten området mellem rækkerne (midterstykker) at opnå dette, hvis du gør det i hånden. Du vil gerne holde jorden omkring rødderne løsnede uden at beskadige rødderne selv. Du kan anvende barkflis til at reducere, hvis ikke eliminere "ukrudt" / uønsket vækst ved uønskede planter.
 5. 5
  Hold øje med insekter og dyr, som kan skade dine planter. Hvis du ser blade, som er blevet spist, bliver du nødt til at bestemme, hvad der er årsag til skaden. Mange dyr finder bud småplanter i en have mere appetitvækkende end indfødte vækst, så du bliver nødt til at beskytte planter mod disse, men insekter er et langt mere udbredt problem med stigende fødevarer. Du kan finde dig er i stand til at holde insektangreb på et minimum ved simpelthen at fjerne og dræbe dem, som du finder dem, men for alvorlige problemer, kan du nødt til at ty til kemiske eller biologiske kontrol (brug af omgivende insektmidler planter).
 6. 6
  Høst. Du bliver nødt til at uddanne dig selv til en vis grad, når at høste din afgrøde. Mange almindelige haven grøntsager høstes, når de bliver modne, og fortsætte med at producere hele vækstsæsonen med ordentlig pleje. Korn, på den anden side er oftest høstes, når de er fuldt modne og tørre på planten. Høsten er en arbejdskrævende operation, og som du bliver oplevet i dyrkning, vil du opdage, at du har brug for at reducere produktionen af ​​nogle planter, så høsten kan håndteres.
 7. 7
  Bevar. For almindelige grøntsager, har du flere muligheder for at lagre dem gennem den ikke-vækstsæsonen. Gulerødder kan roer og andre rodfrugter skal opbevares godt ind i vintermånederne i køleskab eller en rod kælder. råvarer er en mulighed for langsigtet bevaring af kød, frugt og grøntsager, samt for sædtypen afgrøder som bælgplanter, vil dette give gode resultater. For sukkulenter og kan du overveje at konserves eller frysning din høst. Et vakuum sealer vil give bedre resultater i frysning grøntsager til langvarig brug.

Tips

 • Selv familier, der ikke spiser meget kød ofte beslutter at rejse et par dyr som for at få æg. Kyllinger kan fodres mest på affald fra en familie haven, vil de spise vegetabilske skræl, uaktuelle brød, og mange andre ting du ellers smide ud eller kompost. Når kyllingerne holder om, er det tid til at planlægge en kylling middag.
 • Byg et drivhus, som vil tillade dig at dyrke fødevarer hele året rundt, selv i kolde klimaer.
 • Tal med naboer om co-eluering. Det er lettere at administrere et mindre antal forskellige afgrøder, og du kan være i stand til at vokse nok af nogle af dine valg af fødevarer for to familier, og en anden familie ville vokse nok af andre afgrøder, som du kan udveksle dem.
 • Kig på eksterne kilder af fødevarer til at supplere dit landbrug indsats. Fiskeri kan samle vilde bær og nødder, på udkig efter spiselige planter, der vokser vildt i din region, selv fældefangst og jagt være mulighederne for at øge omfanget af din kost.
 • Giv ikke op voksende dine egne grøntsager i vinteren! Overvej voksende spirer i dit køkken. Hvis du vokser en række spirer, såsom radise, broccoli, lucerne og kløver, vil du have en bred vifte af smag og typer af grøntsager til at tilføje frisk grøn til din kost for at supplere din frosne og dåse sommer grøntsager.
 • Kig på alternative metoder til dyrkning af fødevarer, hvis din plads er meget begrænset, og dit ønske (eller behov) er tilstrækkelig til at begrunde den. Der er en række af høj produktion, kompakte dyrkningsmetoder. Her er nogle med en kort beskrivelse og link til kilder med mere detaljerede oplysninger:
  • Hydroponiske havearbejde. Dette er en metode til dyrkning i et flydende medium, også kendt som "soiless landbrug".
  • Lodret havearbejde. Denne metode er for "Vining" afgrøder, der normalt kræver en masse plads til at sprede sig, hvilket giver lavere enheder per kvadratfod. Ved at opføre espalier, hegn eller andre støttestrukturer, kan du gange dit udbytte per kvadratfod, da vinstokkene vil vokse opad, snarere end udad.
  • Beholder vokser. Nogle planter kan dyrkes i næsten alt (selv en gammel toilet, selv tacky). Voksende planter i "altankasser" har været almindelig i mange år at give en behagelig effekt i den ellers sterilt miljø af en by lejlighed, men den samme proces kan bruges til at vokse mindre, rodfrugter afhængige fødevareafgrøder, ligesom peberfrugter, squash, tomater og andre.
  • Pottage havearbejde. Dette giver mulighed for koncentrerede blokke af grøntsager og rotationer. Det kan også blive en smuk måde at erstatte en forhave.

Advarsler

 • Voksende din egen mad kan gøres, men du vil være prisgivet naturen, i form af skadedyr og vejr, som begge kan ødelægge hele afgrøder i en bemærkelsesværdig kort tid.
 • Voksende din egen mad kræver tålmodighed, vedholdenhed og en masse bøjning og løfte og bære. Vær parat til at svede. Bær sokker under træsko eller nemme at rengøre fodtøj. Beskyt dig selv mod solen og insekter (flåter & myg bære livstruende sygdomme) ved at vaske grundigt og ofte.
 • Hjemmet konservering skal gøres ordentligt for at være sikker, for at undgå botulisme og andre sygdomme.
 • Vær meget forsigtig med svampe. Vær sikker på at du ved, at de er sikre at spise. Hvis du er i tvivl, skal du ikke forbruge dem overhovedet.

Ting du behøver

 • Passende arealer til landbrugsformål.
 • Opbevaring metoder, værktøjer og rum.
 • Tilstrækkelig sol og adgang til vand
 • Voksende udstyr.
 • Frø og gødning
 • Farming magasiner, såsom Mother Earth News