Wkidk

Hvordan til at vælge et skydevåben til personlig eller hjem forsvar

Valg af en våben til defensive formål er en afgørende og skræmmende beslutning. Generelt er der to typer af pistoler: håndvåben og lange kanoner. Håndvåben er beregnet til én hånds brug og bærbarhed, men generelt mangler bremseevne af lange kanoner, der spænder fra haglgeværer til rifler til underordnede maskingeværer. Hold læsning for hjælp til at vælge, hvilken type du har brug for.

Steps

Hvordan til at vælge et skydevåben til personlig eller hjem forsvar. lovligt.
Hvordan til at vælge et skydevåben til personlig eller hjem forsvar. lovligt.

Håndvåben

Mens størrelse, vægt, og design af pistol gør dem det mest almindelige valg for personlig forsvar (de er udført med minimal ubehag eller eksponering), det tvinger dem til at bruge en svagere patron til gentagne optagelser med relativ lethed.

 • Den concealability af håndvåben låner dem at være det mest anvendte Skudduellen våben. Hvis du ikke forventer problemer, du bringer noget let at administrere.
 • Pålidelighed er nummer ét aspekt at se på, når du vælger en personlig eller hjem forsvar våben.

Valg af en kaliber

Caliber markering i pistoler er et varmt kilde debat blandt taktik-minded pistol brugere. Mens den generelle bremseevne af en pistol er målbar lav i forhold til næsten enhver lange pistol, du ønsker at foretage et informeret valg at give dig den bedste fordel.

 • Mindre kalibre, såsom 0,380, 9mm, etc, generelt resultere i en højere kugle hastighed, reduceret rekyl der giver mulighed for hurtige opfølgende skud, højere kapacitet magasiner (eller mindre indrammede pistoler), og højere hastighed kugler.
 • Store kalibre, såsom den ærværdige.45 funktionen langsommere kugler, der har øget den samlede diameter, giver mulighed for en bredere indledende sår kanal (som giver dig en let øget chance for at ramme noget vital). De tungere kugler og generelt høje snude energier øger rekyl, hvilket resulterer i langsommere opfølgende skud og den større diameter af patronerne betyder lavere kapacitet magasiner.
 • Den mest afgørende faktor i fastlæggelsen af, hvad kaliber, du vil vælge, er, hvordan præcis og komfortable du er med nogen bestemt kaliber. De fleste amerikanske selvforsvar eksperter mener 0,380 ACP (9 x 17 mm Browning Short), eller 9mm som et minimum for passende forsvar, mens de europæiske Politiet mener, at.32 ACP (7,65 x 17 mm Browning) som tilstrækkelige. Gøre en informeret beslutning om, hvad kaliber, du vil bruge kræver erfaring. Skyd mange forskellige kalibre og vælge den største kaliber, som du mageligt kan skyde og lave hurtige og præcise opfølgende skud med.
 • Må ikke helt se bort fra en.22, hvis dit mål er hjem forsvar. En semi-automatisk.22 pistol eller Ruger 10/22 karabin med en høj kapacitet magasin er nem at kontrollere, når der optages hurtigt og kan være meget effektiv på tæt hold (de fleste hjemme-forsvar skud opstå på mindre end 7 yards) og. 22 ammunition er meget billigt. Desuden vil en.22 ikke trænge vægge, hvilket reducerer tingskade og risiko til dine naboer, hvis du går glip af.
 • Når du foretager din beslutning, også huske prisen på ammunition! Du ønsker at være i stand til nemt råd nok ammunition til at holde en regelmæssig praksis rutine.

Frame size

Håndvåben kommer i alle former og størrelser. Fra derringers der er kun to eller tre inches lang, og til hvad der spøgefuldt kaldes "hånd kanoner", der kan være 12 eller flere inches lang.

 • For dem, der forventer at bære en skjult pistol, en lighter, er polymer indrammet skydevåben ofte foretrukket over en tungere metalindrammede skydevåben, fordi vægten af ​​skydevåbnet kan blive besværlige over tid. Tungere bælter er tilgængelige, men at afbøde virkningen af ​​vægten. Mindre håndvåben også støtte fortielse, da de er nemmere at gemme sig under tøjet.
 • For hjem forsvar, eller åbenlyst gennemført håndvåben, giver det mening at have en større ramme. Jo længere slide vil hjælpe nøjagtighed ved at øge afstanden mellem de forreste og bageste seværdigheder, og de tungere vægt vil reducere rekyl og give mulighed for hurtigere opfølgning skud.
 • Vælge en mellemstor rammen kan give mulighed for mere alsidighed på grund af et kompromis mellem vægt og størrelse, der vil tillade dig at bruge pistol på flere roller.

Pistols

Pistols repræsenterer nyere handgun teknologi, end revolvere (selvom John Browning opfandt ideen om et dias lukket tønde omkring 1900). Mange retshåndhævelse og militær rundt om i verden er afhængige af pistoler til deres sidevåben.

En pistol normalt holder sin ammunition i en fjederbelastet kasse af metal kaldet et magasin (ikke et klip som er almindeligt misforstået). Pistolen primtal sig til næste skud gennem virkningen af ​​et dias - et stykke metal, der dækker tønden. De kræfter af gasserne fremdriver kuglen fra tønden efter at den er fyret skubbe bagud på diaset, får det til at rejse til den bageste og trække / skubbe det brugte skallen fra pistolen, på hvilket tidspunkt en fjeder komprimeret af den bageste handling skubber slide fremad, hvilket får slæden til at fange den bageste del af en anden patron fra magasinet ved at skubbe den ind i cylinderen.

 • Tidlige pistoler var plaget af problemer med driftsikkerheden. I de sidste 50 år, har imidlertid pålideligheden af ​​halvautomatiske håndvåben forbedret markant i forhold til revolvere.
  • Til en vis grad kan en dyrere, navn mærke handgun udføre mere pålideligt end en meget billig en. Selvom du ikke behøver at bruge tusindvis af dollars, forvente at betale mindst 300€ USA for et helt nyt halvautomatisk pistol med en rimelig grad af kvalitet.
  • Omkostninger er ikke den eneste overvejelse selv, den bedste pistol er den, du rent faktisk har med dig - det er bedre at have en billig pistol, ingen pistol på alle!
 • Pistoler har en række fordele i forhold revolvere:
  1. De er magasin fodret, hvilket betyder, at efter du har opbrugt et sted mellem 5 og 33 runder (afhængigt af model af pistol, kapaciteten af ​​bladet, og gældende statslige / lokale love), kan du hurtigt skifte magasiner og komme tilbage til kampen. (Bemærk, at dette kun gælder for så mange magasiner, som du har præinstalleret med ammunition. Genindlæsning et magasin under stress med løse runder kan tage en smertelig lang tid, eller være næsten umuligt at gennemføre på grund af de faldende motorik forårsaget af virkningerne af store mængder af adrenalin.)
  2. Den nødvendige kraft til at betjene slide på skydevåbnet gør dem langt mere ønskeligt for multiple-shot møder som slide indsats dæmper rekyl til en vis grad. Dette giver mulighed for hurtigere og mere præcis opfølgning skud. Bageste virkningen af ​​de dias, da det skubber det brugte hylster reducerer den samlede rekyl fra fyring rundt på grund af sin indsats reducere energi skabt ved at accelerere kuglen ned tønden.
 • Der er også ulemper til pistoler:
  1. Pistols er mere vanskeligt at operere sikkert. Rydning af pistol (fjerne ammunition til at gøre det "sikre") tager flere skridt og disciplin end en revolver.
  2. Den mekaniske drift af pistoler er mere kompleks end revolvere, skabe flere muligheder for svigt af en eller flere komponenter for at deaktivere pistol. Som du måske forestiller dig, kan standsninger af denne art i en livstruende situation, være meget problematisk. I tilfælde, hvor en patron indføres ikke ordentligt ind i kammeret, er en pistol ubrugeliggjort indtil afbrydelsen er ryddet, hvorimod med en revolver, trække på aftrækkeren igen, når en patron undlader at fyre vil dreje cylinderen, hvilket bringer en ny patron i linje med slagstiften. Denne ulempe til en pistol kræver ekstra uddannelse og praksis sikrer de skridt til at rydde driftsstop og returnere skydevåben til orden kan udføres instinctualy.
  3. De multiple bevægelige dele af en pistol betyder, at i almindelighed, er de kammer til mindre kraftige kalibre end Revolvere.

  Revolvere

  Revolvere har været et populært skydevåben valg, da de blev opfundet. Deres ultra-simple mekanik gør dem meget nemme at fremstille, og deres grundlæggende design har eksisteret i århundreder.

  Revolvere tillader dig at fyre mellem fire og otte runder i træk uden omladning. Ammunition er gemt i en runde stykke metal kaldet en "beholder", som roterer, når hammeren spændt eller aftrækkeren er trukket (afhængigt af den "handling" af revolver). Hvis en runde undlader at fyre, skal du blot cocking hammer eller trække på aftrækkeren igen (afhængig af mulighederne i revolveren), vil rotere cylinder til en ny patron.

  • De fordele ved at vælge en revolver:
   1. Pålidelighed er den mest attraktive træk ved en revolver. En standard shooter ville have en hård tid at gøre en spurless (hammerless), dobbelt-action revolver ikke skyde når aftrækkeren er trukket. Designet er enkelt, og brugen er endnu enklere: afhente en ladt pistol, frakoble sikkerhed (hvis relevant), og trykke på aftrækkeren, og det vil skyde.
   2. Enklere betjening betyder, at en ny shooter er mere let i stand til at losse en revolver. Fjerne alle ammunitionen fra cylinderen hurtigt losser pistolen.
   3. Revolvere også generelt er Chambered i mere kraftfulde kalibre end deres halvautomatiske modstykker..357 Magnum og.44 Magnum revolvere er ekstremt populære og pakke en stor energi, når fyret.
  • Ulemper til revolvere nævnes:
   1. Genindlæse en revolver er en meget behændig drift og det kan tage lidt tid. Jævn hastighed læssere kræver praksis og er stadig ikke så hurtigt som at ændre en præinstalleret magasin, som du kan gøre med en pistol.
   2. Flasker ofte ikke kan holde næsten lige så mange patroner som pistol magasiner, hvilket betyder man skal genindlæse oftere i de sjældne tilfælde af en langvarig ildkamp. Man skal dog bemærke, at de fleste selvforsvar møder kræver mindre end fire eller fem skud.
   3. Selv om de kan være mere "pålidelig" de er på ingen måde mere robust. Mekanismen for DA revolvere kræver urværk præcision. Som påpeget af den kendte skydevåben træner Massad Ayoob, auto-pistoler er overlegne i forbindelse med grus og snavs (såsom bidder af Gore etc.)

   Pistol konklusion

   • Håndvåben tager dygtighed og praksis at anvende. Hvis du ikke er villig til at afsætte tid og kræfter på at lære de færdigheder, ikke bringer andre ved at forsøge at bruge en under stress. Pistol skydefærdigheder betragtes som en sport, fordi det tager uddannelse og dygtighed.
   • For første gang handgun ejere er revolvere nok det bedste valg, da de er nemmere. Typisk de holder 5-6 runder, hvilket er nok, så du ikke bliver nødt til at genindlæse under de fleste hjem forsvar hændelser.
   • For mere erfarne brugere eller brugere er villige til at træffe en formel instruktion, kan en semi-automatisk pistol give mere mening på grund af deres øgede kapacitet og lettere opfølgning skud. Operationen tager lidt mere læring og praksis, men positive er, hvorfor de fleste af retshåndhævelse og militært personel bærer halvautomatiske håndvåben.
   • Hver person er forskellig. Et skydevåben, "passer" min hånd perfekt, vil ikke føles rigtigt for dig. De fleste skydevåben ejere er glade for at give en nybegynder at prøve et par skud. Gør din forskning, afprøve affyre et par våben, før du investerer.
   • Når jagt kan en større kaliber kræves så mange farlige spil har hård hud og muskler brug for ekstra energi til at trænge gennem huden og muskler til at nå vitale organer. Mange lavere power patroner ikke kan trænge dybt nok til at forårsage invaliderende skader.

   Lange kanoner

   Det er blevet sagt: "Pak en pistol til det uventede, men hvis du ved, du vil være i en ildkamp, ​​altid fat i en større pistol!" Håndvåben mangler strøm. En high-end.44 Magnum pistol vil producere omkring 1.000 ft / lb næsepartiet energi, en traditionel "varmint" kaliber, den 0,223, vil producere omkring 50% mere energi, og high-end rifler producere over 10.000 ft / lb!

   De vigtigste fordele ved lange pistoler er kraft og præcision. Med lidt øvelse, kan en ordentlig shooter ramte en mand størrelse mål på større end 300yds med den rette riffel, på grund af den mere kraftfulde runde, længere tønde og længere syne-base (afstanden mellem de forreste og bageste seværdigheder).

   Haglgeværer

   Haglgeværer kan have enten glat eller riflet boringer. De bruges til at affyre store kaliber "skaller", der indeholder enten skudt (en multiple mængde metal pellets) eller en enkelt stor skovsnegl.

   • Fordelene ved et haglgevær:
    1. Den største fordel ved haglgeværer er deres evne til at skyde skudt (og bare om noget andet). Spredning af billedet, når fyret tillader et større område at blive ramt med hver aftræksvægt, reducere behovet for præcision skydning, og afhængigt af typen af ​​ammunition og interval, kan forårsage større skade end en enkelt kugle fra en pistol.
    2. Nogle haglgeværer have fleksibilitet i skydning hagl eller kugle-type projektiler (kendt som "snegle"). Det giver dem mulighed for at have karakter af rifler, men også mulighed for at bruge skudt afhængigt af situationen.
    3. Haglgeværer, ligesom mange lange kanoner, er også tilpasses og alsidig. De fleste moderne geværer kan udstyres med forskellige længde tønder, lagre, forender, seværdigheder og mange andre tilbehør passer til dine behov.
    4. Brugen af ​​spoler, en indsnævring "tragt"-lignende afsnit i slutningen af ​​tønden, giver dig mulighed for at styre, hvor meget skuddet spreder ud for enden af ​​tønden. Nogle haglgeværer har gevindskæring eller anden metode ved afslutningen af ​​tønden, så du kan nemt ændre en choker afhængigt af dine behov. For defensive brug, cylinderboringen (eller dybest set ingen choker overhovedet), og sommetider forbedret cylinder (IC) chokes mest almindelige. Disse giver skud til at sprede sig hurtigt og øge chancen for at ramme dit mål. Men på længere intervaller (mere end 20yds eller deromkring) skuddet breder sig ud for meget og vil ikke være i stand til at garantere en god hit.
    5. En anden fordel ved skydning skudt fra et haglgevær, er den iboende mangel på penetration. For hjemme beskyttelse, vil lysere skud sandsynligvis blive mindre end dødbringende, når det går gennem en væg, som beskytter uskyldige familiemedlemmer eller naboer. Typisk penetration er proportional med størrelsen af ​​skud (for eksempel store hagl er stadig i stand til betydelig penetration.) Selv om den "bedste" størrelse er et varmt emne, mindre fugl skudt og skeet / lerdue skaleret skudt på tæt rækkevidde kan være meget effektiv.
    6. Shotgun tønder varierer i længde fra 18,5 tommer "hjem forsvar" tønder til 24 tommer jagt tønder. Desuden er mange haglgeværer lavet så cylinderen kan nemt skiftes. På denne måde kan du sætte en kort tønde på i hjem forsvar, og en lang tønde for jagt-eller sprænge ler. Glem ikke at øve med dit korte tønde, selv om.
   • Der er nogle ulemper såvel:
    1. Selv et haglgevær fyring skud vil producere en spread meget større end en fast projektil, betyder det ikke, at det er nødvendigt at sigte. Ved normal husstand rum afstande, skudt spredning, selv uden choker, er knap på størrelse med en softball.
    2. Medmindre du bruger snegle, haglgeværer er ubrugelige på længere intervaller. Mellem spredning af skud, og den lette vægt af pillerne, falder strømmen til våben off brat som range stiger. Det er sagt, de fleste selvforsvar møder ske godt inden for rækkevidde af et haglgevær.
    3. Haglgeværer med tung last, såsom 00 sorteper, kan sparke temmelig hårdt, hvilket gør dem potentielt vanskelige at kontrollere uden praksis.

    Rifles

    Rifler er hvad de fleste mennesker forestiller når de tænker på en lang pistol. Rifler er designet til at affyre et enkelt projektil, der ofte mindre end de fleste pistol kugler, med en meget højere hastighed.

    Rifler har en mindre fætter kaldes en "karabin". Karabiner er normalt lettere i vægt og er kortere tøndeformede (og tilførslerne) end fuld blæst rifler. De har ofte affyre de samme patroner, men på grund af deres længde er de ofte kammer i mindre, mindre magtfulde kalibre.

    • Rifle Fordele:
     1. I modsætning pistol kugler, som typisk skaber snævre permanente sår kanaler, skal du oprette den stærkt øgede hastighed geværkugler en trykbølge, der permanent kan ødelægge store mængder af væv, hvilket øger dine chancer for at stoppe truslen med en enkelt skudt rimeligt placeret.
     2. Riffel patroner er langt mere magtfulde end handgun patroner. Det større magt betyder, at du kan skyde effektivt på en meget længere afstand.
     3. Rifles stadig kræver en god portion præcision, men fingerfærdighed nødvendige for en pistol er ikke nødvendigt, og bremseevne er meget bedre.
    • Ulemperne ved en riffel:
     1. Som med enhver lang pistol, er manøvredygtighed stærkt reduceret på grund af sin samlede længde. Hjem forsvar situationer kræver, at du placere bestanden under din skulder, reducere din nøjagtighed. Bevægelse omkring hjørner og gennem døre kan være hæmmet af din tønde forud dig gennem døren, advarer en fjende, du er der.
     2. Rifler er også bedre i stand til "over penetration". Dette er, hvor kuglen passerer gennem en genstand, såsom en væg eller din tilsigtede mål og fortsætte med nok kraft til at såre eller dræbe. Over penetration kan mindskes gennem en ordentlig ammunition valg, men er altid en alvorlig overvejelse med rifler.
     3. Riffel ammunition er meget dyrere end pistol ammunition. Dette kan betyde, at det er dyrere at øve med din riffel, og reducere mængden af ​​træning og praktisere du kan betale.
     4. Den samlede længde af rifler betyder også, at de er langsommere til at sigte end en pistol på grund af deres vægt. Sammenlignet med en pistol, svingende en riffel rundt for at engagere en trussel kan tage længere tid, og i en selvforsvar situation, kan tabte tid være dødbringende.

     Rifler konklusion

     Bærer en lang pistol er sværere på grund af sin størrelse og vægt, men den større hastighed og kraft kuglerne leverer langt bedre resultater med et hit end en pistol. Sagt, til forsvar i hjemmet, er shotgun almindeligt anerkendt af mange for at være en overlegen valg på grund af de tætte intervaller og reduceret sandsynlighed for overpenetration. Lyden af ​​et haglgevær bliver martret leverer universelt budskab, der siger "forkerte hus, gå væk".

     Tips

     • Hvis der er en skjult pistol Permit tilgængelige i din tilstand, tage kurset, selvom du har planer om aldrig at forlade huset med din pistol. Den Skjult Våben Kurset vil ofte lære dig om de love i din tilstand vedrørende brug af dødbringende kraft, og vil gøre dig til en mere informeret pistol ejer.
     • Mens en større kaliber kan være mere effektiv til at stoppe nogen opsat på at påføre alvorlig personskade eller død over dig, hvis du ikke skyde den kaliber godt og kan ikke ramme voldsmand kan den største pistol i verden, ikke gemme dig. Vælg en pistol og kaliber baseret på din evne til at skyde det præcist og godt.
     • Den bedste skydevåben at have, når du har brug for det er den, du har med dig.
     • Øv med skydevåben. I en nødsituation, vil du ikke have tid til at trække sig ud af manualen og regne ud, hvordan det fungerer! Under muskel-hukommelse viden om, hvordan du lægger, bruger og tydelige fejl med din skydevåben kan redde dit liv.
      • Øv, hvordan du vil kæmpe. Må ikke langsomt sigte, klem fra en enkelt skud, og derefter stoppe og se på, hvor det gik. Øv hurtigt erhverve målet og placere en hurtig, godt sigte skudt (eller to eller tre). Har en betroet ven fortæller dig hvornår du skal starte og stoppe fyring tilfældigt simulere at hjælpe nødvendig opfølgning skud. Practice clearing funktionsfejl, eller omlæsning på flue. (Do alt dette med sikkerhed for øje.)
     • Liste over almindelige pistol modeller (eller bare gøre): Glock (meget populære og pålidelige), 1911 (traditionelle og hårdtslående) Heckler og Koch (AKA H &K; meget pålidelig og godt lavet), Smith og Wesson (populært for revolvere, men semi-autos er tilgængelige for), Ruger (meget populær og god kvalitet revolvere), SIG Sauer (komfortable, præcise og godt lavet), Beretta (populære semi-automatik, som i øjeblikket er i brug med det amerikanske militær), Khar (meget kompakt og lys, men kan være en smule dyrere), er der mange andre, se og shoppe rundt!
     • Du får så mange forslag som der er skydevåben, hvis du spørger folk, som skydevåben, bør du få. Den bedste ting at gøre, er at finde en, du er fortrolig med, vil øve med ofte, og at du nyder at skyde.
     • Fælles Shotgun selskaber: Remington (meget almindelig), Benelli (fælles high-end, store auto-læssemaskiner), Browning, Mossberg (billig, rimelig kvalitet selvforsvar haglgeværer), Winchester. Pump-action haglgeværer kan være nogle af de billigste skydevåben købes, men auto-loading haglgeværer kan være meget dyrt, så godt.
     • Der er intet mere ubrugelig end en ubelastet skydevåben. Udnyt låse og pistol pengeskabe om nødvendigt (eller påkrævet ved lov), men holde din skydevåben i så tæt på en klar tilstand, som du lovligt og sikkert lovligt> kan. Hjemmet invader der bare sparkede døren ned, vil ikke sidde ned for te og vente, mens du finder din kasse med ammunition og indlæse din pistol!
     • Fælles riffel virksomheder: Remington, Winchester, Savage, CZ, Browning, Ruger, Sako, Weatherby, og mange andre. Riffel handling og kaliber er ekstremt vigtigt at formålet med riffel.
     • Skyd før du køber! Ved at opleve skydning, vil du hurtigt lære, hvad du kan lide og ikke kan lide, og kan gøre en mere informeret beslutning. Du vil også have en chance for at se mange forskellige kanoner på den række og kan få en bedre idé om, hvad der er derude.
      • Find nogle venner, der skyder og spørge dem, hvis de vil tage dig til området med dem. Sørg for, at de er korrekt orientere dig om sikkerhed og betjening af kanonerne du skal fyres.
      • Ringe rundt til de lokale skydebaner og spørge, om de har leje kanoner. Nogle områder har skydevåben, du kan leje, mens på området.
      • Spørg de samme intervaller, hvis de har skyde klasser for begyndere. Nogle klasser kan du opleve en række forskellige skydevåben, og lære dig vigtige sikkerhedsprocedurer.

     Advarsler

     • Sikkerhed først! Skydevåben kan være meget farligt. Påtage sig alle skydevåben er indlæst. Brug kun skydevåben, hvis du er fortrolig med din viden eller er under opsyn af en erfaren skytte.
     • Grundigt lære sikkerhedsreglerne før de går til en række, og være sikker på at følge dem på alle tidspunkter. Rangemasters vil ofte ikke være høflig, hvis de er nødt til at minde dig om selv en tilsyneladende mindre sikkerhed regel.
     • Skydevåben bør kun blive fyret i sikre og juridiske områder. Kende og overholde statslige og lokale love om transport og anvendelse af dem. Love ændre sig drastisk mellem stater, amter og byer.
     • Øv kun skydebaner, adlyde alle sikkerhedsregler, eller i juridisk / private steder uden runder eller blanke sider eller snap hætter.
     • Fastgør altid eventuelle skydevåben, der ikke direkte under din kontrol. Sikre en indbrudstyv / røver (eller børn) ikke har adgang til dine skydevåben ved at låse dem inde i et sikkert, når praktisk.
     • Altid identificere dit mål før sprængningen. Hvis du ikke ved, hvem eller hvad det er, finde ud af, før du ild!
     • Nøje overveje din stue omgivelser, når du vælger et skydevåben, og kaliber. Store kalibre, såsom.357 Magnum, har en betydelig penetration, så de er ikke ideel, hvis du bor i tæt kvartaler med andre mennesker, som i en lejlighed.
     • Kende de love i dit område vedrørende selvforsvar. Hver stat har en anden belastning, der er placeret på boligejeren med hensyn til at bruge et dødbringende våben mod en ubuden gæst.
     • Før brænding, tænke over, hvad der ligger bag dit mål. Er der uskyldige mennesker eller familiemedlemmer tilbage der, kan komme til skade, hvis du går glip af, eller kuglen i løbet trænger?