Wkidk

Hvordan til at tage sig af guldfisk

Guldfisk er store, givende kæledyr at have. Deres rette pleje, er imidlertid ikke altid taget i betragtning, og vi har kun lige begyndt at forstå de bedste måder at gøre disse fisk trives. Hvis du søger at racen guldfisk, have en som kæledyr, eller er simpelthen nysgerrig efter, hvad det kunne være som, her er hvordan man kan gøre dine fisk glad og sund!

Steps

Hvordan til at tage sig af guldfisk. Få en stor nok tank.
Hvordan til at tage sig af guldfisk. Få en stor nok tank.

Del et: tank-krav og pleje

 1. 1
  Få en stor nok tank. Den minimale akvarium størrelse for én guldfisk er 10 US gallons (Husk, de vokser til omkring 10-12 inches, og nogle gange over!), Og du bliver nødt til at tilføje 10 US gallons på, at der for hver ekstra guldfisk.
  • For eksempel skal en guldfisk 10 gallon, to guldfisk brug 20 gallon, fire brug 40 gallon og så videre og så videre.
  • Som babyer, kan du give dem en fem gallon tank, men du ønsker at opgradere til en større akvarium størrelse meget snart.
 2. 2
  Brug grus, der ikke vil sidde fast i dine fisk hals. Brug enten store sten (for stor til at sluge), eller meget lille grus. Stor grus er bedre for guldfisk, fordi det ikke vil blive fanget i deres hals, og fordi guldfisk gerne være i stand til at grave i gruset for at søge efter faldne mad.
  • Vær sikker på at rense din grus, før du sætter det ind i tanken. Selv hvis du har købt det nyt, vil en god skylles og lægges i blød i noget vand for en dag trækker nogle af de urenheder, og sikrer, at din guldfisk får det bedst mulige miljø til at blomstre i.
 3. 3
  Sørg for at din tank har nogle kulisser og lys. Hvis din tank har grus og intet andet i det, vil din stakkels guldfisk ikke være meget glad. Guldfisk også gerne lys. Prøv at holde dit akvarium tændt i 12 timer hver dag.
  • Tænk at sætte en sten eller træ opsats med nogle kunstige grønne i dit akvarium. Klippen eller træ vil give guldfisk krinkelkroge at udforske og de kunstige planter vil ikke accelerere plantevækst i din tank.
  • På den anden side er rigtige planter gavnlige, fordi de hjælpe med at absorbere nogle af ammoniak, nitrit og nitrat, der ophobes i akvariet på grund af affald og naturlig slitage.
  • Vær sikker på, at eventuelle dekorationer du vælger ikke er hule (det er en grobund for potentielt skadelige bakterier), og at de ikke har skarpe kanter (dine fisk kan rive sine finner).
  • Prøv at bruge lysstofrør til din guldfisk. Halogenlamper og glødelamper lys vil også gøre. Vær opmærksom på, hvor meget lys du giver dem - goldfish kærlighed lys.
 4. 4
  Rig op et vandfilter. Et vandfilter bør tage sig af at nedbryde fiskens affald ved gavnlige bakterier; fældefangst af større partikler, såsom fiskeaffald eller overskydende fiskefoder, og fjernelse af lugt, misfarvninger og andre organiske ved carbon eller mineral absorption. Under rent vand og en funktionel, effektiv filtrering enhed vil holde din guldfisk indhold og sund. Der er tre meget populære former for filtre:
  • Hænge på ryggen (HOB) filtre, der hænger på kanten af ​​din tank og bringe vand i og filter vandet ud. De er meget populære, rimeligt prissat, og sandsynligvis give dig den mest bang for din sorteper.
  • Canister filtre sidder under dit akvarium og bruge en række af rør til at filtrere vand ind og ud. Canister filtre tendens til at være næsten lydløs, er lidt dyrere end HOB filtre, men har tendens til at være mere effektive til filtrering end HOBs.
  • Våd / tør filtre anvender et overløb boks til at bortfiltrere urenheder. Våd / tør filtre, er imidlertid betydeligt større end HOBs eller dunke, og så generelt kun passer ind i akvarier, der holder mindst 50 gallons.
 5. 5
  Gå gennem mindst en før indføre din guldfisk. En fisk-less cyklus involverer tilføjelse ammoniak til en tank og holde styr på nitratindholdet at sikre at vandet er sikkert for din guldfisk at leve i. Desværre dør mange fisk en gang indført i en ny beholder på grund af ammoniak og nitrat forgiftning.

Del to: vedligeholdelse og fodring

 1. 1
  Udfør en 10% -25% vandskift ugentligt antager du har en guldfisk hver 10 gallons. Hvis du ikke har et filter i din tank, skal du gøre et vandskift to gange om ugen.
 2. 2
  Rengør akvariet mindst en gang hver anden uge. Guldfisk producerer affald, selv dit vand filter ikke vil være i stand til at zappe. En ren tank: glade, sunde guldfisk.
  • Fjern ikke fisk fra tanken, når du rengør. Ved hjælp af en grus vakuum til at opsuge snavs kan gøres uden at udtrække fisk fra deres levesteder. Hvis du nødt til at fjerne de fisk, uanset årsagen, skal du bruge en plastbeholder i stedet for et net, hvis det er muligt. Nets kan skade guldfisk finner nemmere end beholdere kan. Hvis du skal bruge et net, suge det før fange fisk.
  • Mål for ammoniak, nitrit og pH. Ammoniak og nitrit niveauer bør være på 0. En række pH 6,5 til 8,25 er fint.
  • Sæbe er giftig for fisk og vil dræbe dem hurtigt, så ikke vaske din tank med sæbe. Også skal du ikke bruge almindeligt postevand til at sætte i din tank. Drikkevand er ikke godt for dem, fordi det tager nogle af de mineraler, som er godt for guldfisk. Købe en vand conditioner på en dyrehandel og sat i det beløb, den står på etiketten.
 3. 3
  Feed din fisk 1-3 gange dagligt. Vær forsigtig med ikke at overfodre dem, og altid følge anvisningerne på etiketten på din guldfisk mad. Guldfisk kan nemt spise for meget og kan dø. Underfodring er altid at foretrække frem for overfodring.
  • Ligesom mennesker, ønsker guldfisk mangfoldighed ernæring. Feed din guldfisk flake eller pellet mad det meste af tiden, levende foder, såsom saltlage rejer, noget af tiden, og frysetørrede fødevarer, såsom myggelarver eller blod orme, hver gang i et stykke tid.
  • Foder dine fisk kun, hvad de kan spise i fem minutter. Fjern overskydende mad. Mere guldfisk dør af overspisning end fra noget andet.
  • Feed din guldfisk på samme tidspunkt hver dag (én gang om morgenen, en gang om natten), og på samme sted i tanken.
 4. 4
  Lad vandet temperaturændring som årstidernes skiften. Guldfisk kan ikke lide temperaturer over 75 ° F (24 ° C), men de synes at lide sæsonudsving, hvor temperaturen dips til de høje 50'erne eller 60'erne (15-20 ° C) i vinteren. Forstå, at guldfisk ikke vil spise under 50-55 ° F (10-14 ° C).

Tips

 • Hvis en guldfisk ser usundt, rense vandet lidt oftere. Feed det regelmæssigt. Hvis problemet bliver værre, gøre nogle forskning og læse online fora for løsninger eller tage fisk til din lokale dyrehandel for at se, om de kan hjælpe.
 • Fisk kan gå i to uger uden mad let - så hvis du glemmer at fodre dem for en dag eller to, ingen skade vil ske.
 • Hvis dine fisk spiser mad derefter spytter det ud - han har spist for meget. Øse ud af overskydende mad!
 • Guldfisk undertiden afhente grus i munden. Hvis du ser dem gøre det, så fortvivl ikke! De normalt spytte det højre back ud! Bare ikke købe grus små nok, at de har en chance for kvælning.
 • Vær forsigtig med ikke at overfodre. 3-5 Flager pr fisk bør gøre for mindre fisk, men du skal få at vide, hvor meget de spiser i et par minutter efter et stykke tid.
 • Guldfisk elsker en varieret kost. Prøv at variere deres dagskost mellem 3 eller mere af høj kvalitet flake / pellet fødevarer (en blanding af størrelser og former er godt) og give dem leve / frysetørrede fødevarer to gange om ugen. De kan også nyde veggies såsom agurk, som er blevet kogt i mikrobølgeovnen i 30 sekunder.
 • Fisk faktisk ikke har 3 sekunders hukommelse. De husker en masse ting, og du kan bevise dette ved at se deres umiddelbare 'svømme til top' reaktion, når de hører fodring klap åben! Mange fisk er meget intelligent, og nogle arter fra cichlid familien har den samme mængde logik som en 5 år gammel menneskebarn! Myten om tre sekunder erindringer sandsynligvis stammer fra folk, der holdes fisk lang tid siden at have ondt af deres fisk buret inde i en skål, og så fortæller sig selv, de har kun 3 sekunders hukommelse og så de har ikke noget imod.
 • Sund guldfisk har lyse skalaer og opretstående rygfinner.
 • Rens dit akvarium regelmæssigt (mindst en gang månedligt for større tanke), bør mindre tanke og skåle skal rengøres og steriliseres oftere.
 • Når fange fisk, er det bedst at have en stor net og et lille net.

Advarsler

 • Aldrig sætte guldfisk i en skål eller en anden lille tank er mindre end 10 amerikanske gallons. Skåle er ikke kun meget for lille, men er vanskeligt at filtrere, har dårlig iltudvekslingen, kan være særlig tilbøjelige til smashing ulykker på grund af deres afrundede form og stunt fisk vækst. Fisk, der bor i skåle er udsat for dødbringende kemikalier, der ikke er filtreret af et filter og frygtelig trange vilkår. Det skader deres immunsystem alvorligt, og enten dræber dem direkte eller dræber dem langsomt og smertefuldt en løbet af få år. Bor i en skål faldt levetiden for en guldfisk med et gennemsnit på 80%. Det er ligesom en menneskelig lever kun 15-20!
 • Guldfisk bliver store (normalt omkring 20 cm, men fancy sorter, der normalt kommer til en mindre størrelse som 15cm) og kan leve 15-30 år. Desværre, millioner dør hvert år på grund af forkert pleje og myter (guldfisk skåle osv.). Vær venlig at dine fisk, og du vil blive belønnet med en lang levetid lille ven.
 • Sand i tanken skal omrøres når du gør en vand lave for at forhindre det komprimerende og skadelige gasser opbygning i det.
 • Må ikke gå med den strømpe idéer, den står på din tank emballage, næsten alle af dem viser overstocked tanke, der vil være meget udsat for problemer og begrænse fiskene boligareal betydeligt.
 • Vær forsigtig med de fisk, du sætter sammen med dem! Forskning og spørg dit kæledyr forhandler for information, den sidste ting du ønsker, er at finde Goldy skelet flyder rundt i tanken. Vær forsigtig, når man spørger dyrehandlere om oplysninger - som de fleste ikke har en anelse om, hvad de taler om. Denne regel gælder især for nogle af de store amerikanske kædebutikker. I stedet spørger rundt på online-fora, eller pleje lagner.
 • Være carefule at guldfisk spiser hver ting let i tank, så du ikke er i stand til at have et beplantet aqurium med naturlige vandplanter.

Ting du behøver

 • En tank
 • Noget vand
 • En fisk.
 • Guldfisk mad.
 • Vand Decor
 • Grus