Wkidk

Hvordan til at tage sig af en nymfeparakit

Cockatiels er en af ​​de mindste papegøjer i papegøje familien og gøre elskelige og intelligente kæledyr. Cocktails kan være en social kæledyr med andre fugle især Budgiries, fordi de er både fugle fra samme levesteder (Australien) Denne artikel vil vise dig, hvordan du plejer din glade, sunde pet nymfeparakit!

Steps

Hvordan til at tage sig af en nymfeparakit. Overvej om en nymfeparakit er den rigtige kæledyr for dig.
Hvordan til at tage sig af en nymfeparakit. Overvej om en nymfeparakit er den rigtige kæledyr for dig.
 1. 1
  Overvej om en nymfeparakit er den rigtige kæledyr for dig. Cockatiels kræver daglig pleje og opmærksomhed, og kan være støjende og rodet kæledyr. Med den rette pleje, kan de leve i mere end tyve år! Før du køber en nymfeparakit, bør du overveje følgende spørgsmål (herunder alle andre, der bor sammen med dig i diskussionen):
  • Hvor mange penge er jeg parat til at bruge? Mens Cockatiels ikke er meget dyre at købe, de har brug for betydelige bure, og masser af legetøj og andre berigelse poster. Derudover vil du nødt til at tage din nymfeparakit til dyrlægen for årlige eksamener.
  • Hvor meget tid kan jeg tilbringer med min nymfeparakit? Medmindre nogen er hjemme det meste af dagen, en enkelt nymfeparakit sandsynligvis være ensom. Forbundne Cockatiels brug for mindre opmærksomhed, men du vil stadig nødt til at give dem dagligt opmærksomhed og omsorg.
  • Er jeg følsom over for støj og rod? Selvom Cockatiels ikke er ekstremt støjende, vil de være vokal i morgen og aften, og kan skabe store messer. Hvis du er en sirlige freak eller hader at blive vækket tidligt om morgenen, kan en nymfeparakit ikke være rigtigt for dig.
  • Hvor længe er jeg parat til at passe et kæledyr? Fordi Cockatiels kan leve op mod 20 år, overveje dit engagement grundigt, før du køber. Hvis du er mindreårig, overveje, hvem der vil passe til din nymfeparakit, hvis du ikke kan holde det, mens på college.
  • Mens du læser gennem denne artikel, overveje pleje behov Cockatiels og om du ville være i stand til korrekt pleje din nymfeparakit i mere end tyve år.
 2. 2
  Lær mere om cockatiels. Før du køber en nymfeparakit, grundig research af Cockatiels og hvordan at pleje eller dem er nødvendig. Mens denne artikel dækker grundlæggende pleje, mere dybtgående forskning anbefales. Gode ​​ressourcer omfatter internettet, dit lokale bibliotek og dyrehandlere, som normalt bære bøger og andre ressourcer om pleje af Cockatiels. Desuden er interagerer med Cockatiels anbefales, samt at tale med en ejer af Cockatiels om deres erfaringer omsorgsfulde for deres fugle.
 3. 3
  Køb et bur. Buret bør mindst være på mindst 2 meter høje med en 20-tommers bredde og 18 tommers dybde, men et større bur anbefales. Buret bør have søjler ikke mere end 3/4 af en tomme fra hinanden. Fordi zink og bly er giftige for fugle, bør buret også sikres for ikke at indeholde disse materialer. Derudover, fordi Cockatiels elsker at klatre omkring deres bur, bør bur have mindst nogle vandrette bjælker.
 4. 4
  Købe de andre forsyninger, du behøver. Du bliver nødt til at købe to madskåle (til tør og våd mad) og en vand skål, en nederdel til buret for at fange kastet frø masser af siddepinde til buret og en flok legetøj til din nymfeparakit til at spille med: købe en masse og rotere dem hver uge, så din fugl ikke kede sig. Selv om det ikke er nødvendigt, er at købe rengøring leverancer, såsom poop remover og en håndholdt vakuum, en god idé. Du bliver også nødt til at købe en cuttlebone for calcium, hvilket er særligt vigtigt for kvindelige Cockatiels, der kan få æg bindende problemer (hunner lægger æg uden en mandlig, de vil bare være ubefrugtede).
 5. 5
  Køb en nymfeparakit. Mens du kan blive fristet til at købe den billigste nymfeparakit du kan finde, købe fugle fra dyrehandlere er unrecommended fordi disse fugle kan være usundt, og fordi disse fugle ofte ikke socialiseret (hvilket gør tæmme hårdere). Før du prøver at købe et kæledyr fugl kan det være bedre at forsøge at vedtage en fugl. Kig efter en fugl redning i nærheden af ​​dig. De kan være meget nyttig. Hvis du ikke kan, kan du i stedet købe en hånd-fodres baby fra en specialitet fugl butik eller fugl opdrætter Bemærk:. Køb en nymfeparakit, der er omkring tre måneder gammelt eller lidt ældre. En nybegynder bør aldrig hånden fodre en baby nymfeparakit.
  • En anden mulighed er at vedtage en nymfeparakit fra et krisecenter eller redning gruppe. Mens mange Cockatiels fra rednings-grupper gøre gode kæledyr, vedtage fra et krisecenter er ikke anbefalet til begyndere, da disse Cockatiels kan være usundt eller har adfærdsproblemer.
  • Du kan også købe en nymfeparakit fra sin ejer. Så længe du er sikker på at ejeren ikke genhusning fuglen på grund af adfærdsproblemer, og du får fuglens sygehistorie, kan dette være en god måde at købe en nymfeparakit.
   • Når du først bringe dit nymfeparakit hjem, give det lidt tid at justere. Hvis din nymfeparakit er en håndfodre baby, kan dette være så kort som et par timer. Unsocialized babyer, vil dog som regel brug for to eller tre dage at vænne sig til deres nye omgivelser. I reguleringsperioden, ikke håndterer fuglen, men rengøring og fodring rutiner og tale sagte med fuglen.
 6. 6
  Giv din nymfeparakit en sund kost. Bird piller bør gøre op omkring 70% af din nymfeparakit kost. Frø kan gøre en god behandling, men ikke fodre den i overskydende som det er for fede. Du bør også fodre din Nymfeparakit sunde grøntsager og nogle gange frugter; godt kogte bønner og spaghetti er eksempler på lækre godbidder, du kan give din nymfeparakit. Når du vælger frugt og grøntsager til foder, er økologiske dem anbefales. Du bør også grundigt skylle frugt og grønt før fodring.
  • Må ikke fodre din nymfeparakit chokolade, avocado, alkohol, løg, champignon, tomat blade, koffein eller ubehandlede bønner, da disse er giftige. Meget sukkerholdige eller fedtholdige fødevarer såsom slik barer er heller ikke sundt for Cockatiels.
  • Fjern eventuelle levnet friske fødevarer fra buret inden for fire timer.
 7. 7
  Håndter din nymfeparakit. Hvis din nymfeparakit er allerede tam, bliver du nødt til at bruge mindst en time om dagen med det at holde det tamme og venlige. Medmindre du køber en fugl "ble", kan du ønsker at interagere med fuglen på en stol dækket med et håndklæde, eller i et rum med en let-til-rent gulv. For at få din fugl optrappe på din finger, skal du bare trykke fingeren let mod det mave og sige i et blødt, men klar stemme "Step up!" Forsøg ikke at snuppe en nymfeparakit eller tvinge det til at optrappe, da dette vil gøre dig mere tilbøjelige til at være lidt.
 8. 8
  Forstå hvorfor din nymfeparakit kan bide. Du vil måske føle såret eller forstyrret, når din Nymfeparakit bid, men det er vigtigt at indse, at fuglene ikke har været tæmmet i hundreder af år som hunde har. En fugl vil bide at udtrykke, at den er bange eller ked af, og du bør ikke tage bid personligt. Tænk tilbage til hvad du lavede, når din nymfeparakit bit dig, og prøv at se tingene fra det synspunkt. For eksempel kan en nymfeparakit bide hvis du forsøgte at få fat i det, eller hvis du var for skødesløs eller ru, mens håndtering af det. Derudover har mange Cockatiels er beskyttende overfor deres bur, og kan være aggressiv, hvis du prøver at sætte din hånd i buret.
  • Hvis din nymfeparakit bider dig udenfor buret, satte den tilbage i buret og vente på at falde til ro, før du tager det ud af buret igen.
  • Hvis din nymfeparakit er bur aggressive, træne den til at træde op på en pind eller aborre. På den måde kan du få det skridt op på aborre, når du ønsker at fjerne det fra sit bur, i stedet for at skulle sætte din hånd i buret.
 9. 9
  Lær din nymfeparakit hvordan man taler og fløjte. Mens mænd er bedst til at tale og fløjtende, kan hunner lære at fløjte og lejlighedsvis et par ord. Det anbefales, at du begynder at lære din nymfeparakit, hvordan man taler, før undervisningen er det, hvordan at fløjte, da det kan være sværere den anden vej rundt. At lære din nymfeparakit til at tale, tale hyppigt med det, og sige ord, du ønsker din nymfeparakit til at lære hyppigt - for eksempel sige "Mor!" hver gang du nærmer dig din nymfeparakit. Hvis du hører en begyndende ord eller en sætning, skal du straks belønne din nymfeparakit med en godbid og masser af opmærksomhed. Undervisning din nymfeparakit, hvordan at fløjte er meget det samme - ofte fløjte foran din nymfeparakit, og belønne det, hvis det begynder fløjtende.
 10. 10
  Genkende tegn på sygdom i cockatiels. Fordi Cockatiels ofte skjuler deres sygdom, indtil det er meget dårlig, bør du holde et skarpt øje med tegn på sygdom. Heriblandt: crankiness eller bide, napping oftere end normalt, et fald i mængden af ​​mad din nymfeparakit spiser eller dets vægt afvisning af at spise eller drikke vand, hoste, nysen, eller uregelmæssig vejrtrækning, halten, klumper eller hævelse; betændte eller crusty øjne og næsebor, overskyet øjne, en snavset slids, en hængende hoved, vinger eller hale, og meget syge Cockatiels vil sidde med fluffed fjer i bunden af ​​buret. En nymfeparakit, der er blødning også er tydeligvis såret.
  • Du bør tage din nymfeparakit til en aviær dyrlæge om et årligt "well-bird"-eksamen. Derudover bør du straks kontakte din dyrlæge, hvis din nymfeparakit udviser nogen af ​​de tegn, der er anført ovenfor. Husk, at mens det kan være dyrt at gå til dyrlægen, vil fuglene bliver ofte meget syge i en kort periode, og det er ikke en god ide at "vente og se" med Cockatiels.

Tips

 • Cockatiels gerne have fjer omkring deres strøg hoved, mod kornet. Et godt tidspunkt at starte petting er under molting når de er kløende.
 • Må ikke overveje ynglefugle, medmindre du ved hvordan. Det kunne dræbe dine fugle!
 • Vær blid med disse små fugle Cockatiels er meget skrøbelige og kan nemt såret.
 • Nogle cockatiels er bange for mørket og har "nat forskrækkelser." For at forhindre dette, sætte en vågelampe i rummet din nymfeparakit sover i, og ikke fuldstændigt dækker buret om natten.
 • Har din fugl (e) i nærheden af ​​et vindue (men ikke direkte foran en). Du bør ikke have nogen form for fugl i kælder eller mørkt rum. Dette kan føre til depression og adfærdsmæssige problemer såsom fjer plukning.
 • På en meget varm dag sætte nogle isterninger i deres vandskål.
 • Syng til fuglen, så den vænner sig til din stemme.
 • Der er masser af Chat eller Talk fora for fugle. Overveje at deltage en, bliver de pakket fuld af information!
 • Hvis du vil have din fugl til at være mere social med folk, ikke sætte den i et bur med en anden fugl. Det ville meget hellere interagere med andre fugle end med mennesker, hvis der bor i samme bur.
 • Cockatiels brug for opmærksomhed hver dag. Hvis du arbejder hele dagen, overveje at købe et par af Cockatiels, da de vil være i stand til at holde hinanden selskab.
 • At forhindre din fugl fra at såre sig selv ved at flyve ind loft fans, varmt vand i køkken, vinduer, osv., du skal. Spørg en erfaren fugl ejer eller dyrlæge til at vise dig, hvordan du gør dette, før du prøver det selv.
 • Hvis din nymfeparakit ikke tæmmes, må du ikke åbne døren!
 • Må ikke ødelægge din fugl eller belønne det for dårlig opførsel.

Advarsler

 • Dit nymfeparakit skal have konstant adgang til rent og frisk vand. Hvis de går uden vand i mere end en dag, kan de dø.
 • Cockatiels lide at lege med spejle og skinnende objekt. Du skal dog ikke placere et spejl inde i deres bur. De ser deres overvejelser som en anden fugl og kan blive meget frustreret, når refleksionen ikke reagerer som sådan. Det er fint for spilletid, men hvis nymfeparakit ser det hele dagen, det vil sætte hende på kanten og gøre hende mærkelig.
 • Må ikke forsømme din fugl!
 • Må ikke drive et loft fan, hvis fuglen er ude af buret, da fuglen kunne løbe ind i de roterende knive og dø.