Wkidk

Hvordan til at tage sig af din fisk (tanke)

Alle de forskellige former, størrelser og farver. Spikes, haler, pop øjne, you name it, fisk har det. Fisk er cool. Men hvordan kan du passe dem? Alle de vand-kemikalier, levende mad, og erhvervslivet om at sætte to fisk i samme tank lyder temmelig skræmmende. Men du behøver ikke svede det... lige læst denne guide! Den indeholder al den information du har brug for på at tage sig af de første finner. Denne vejledning tager dig ved at købe fisk, sætte dem i din tank, og leder efter dem.

Steps

Hvordan til at tage sig af din fisk (tanke). Beslut, om du vil have tropiske eller kolde fisk.
Hvordan til at tage sig af din fisk (tanke). Beslut, om du vil have tropiske eller kolde fisk.
 1. 1
  Beslut, om du vil have tropiske eller kolde fisk. Coldwater fisk omfatter guldfisk og minnows. Der er zillions af tropiske fisk, fra engel fisk til Corydoras havkat. Coldwater fisk er som regel lidt mere hårdføre, og vil overleve de første par fejl.
  • Start med billig fisk, selvom du har råd dyre. Billige dem er billige, fordi de er meget succesfulde i deres naturlige miljøer eller så komfortabel i fangenskab, at de selv yngler regelmæssigt og i begge tilfælde, dør ikke let på deres vej til og i dyrehandlere. Må få noget aktivt og temmelig selv.
  • Må ikke starte ud med saltvandsfisk. De kræver og forståelse, der er meget mere kompleks. Plus, det vand, du bliver nødt til at arbejde med, og som kan lække er rodet, langsomt ætsende for metal og ledende. Hvis du tror, ​​du vil have en saltvand akvarium, få en mellemstor tropiske fisk tank med nogle planter, og se om du kan holde det i perfekt orden først for et år eller deromkring.
 2. 2
  Beslut hvilken slags og hvor mange fisk, du ønsker.
  • Forskning inden du lægger arter sammen. Nogle fisk er kompatible, andre er ikke. Man kunne spekulere i, at fiskene ville nyde nogle aktivitet i deres liv, så ikke få bare én. (Fiskene behøver ikke være den samme art, for nogle territoriale fisk, er det bedst, at det ikke er en pansret havkat kan være en god "kammerat" for sådan et bæst..)
  • Sørg for at du kan give nogen specialiseret pleje fisken behov. For eksempel skal forskellige fisk forskellige fødevarer, og nogle fisk kræver hyppigere vedligeholdelse end andre. At eje fisk er et stort ansvar.
  • Nogle fisk er helt tilfreds med flager og kan fødes med en automatisk arkføder, som gør det muligt at forlade tanken uden opsyn i en uge eller to (forudsat fiskene er små, så vandet ikke behøver meget hyppige skift).
 3. 3
  Få en passende størrelse tank. Slå op den mindste akvarium størrelse for hver fisk.
  • Thi en tank købe med 20 gallon for første guldfisk og 10 gallon for hver ekstra guldfisk.
  • For mindre ferskvandsfisk, få en gallon per tomme af voksne fisk.
  • Den større ferskvandsfisk kræver mere plads. Rumfanget af en fisk, og således, groft, mængden af ​​fødevarer det bliver til affald, stiger ikke med sin længde, men med terning af dens længde. Derfor kan du holde to eller tre Neon Tetras, der vokser kun en tomme eller deromkring, per gallon vand, men tre eller fire store seks-tommer cichlider ville være mere end nok til en fifty-gallon tank (hvis de aren ' t meget territoriale, i hvilket tilfælde de måske tror kun én eller to er nok!)
  • Aktive svømmere såsom vildtype guldfisk og og tetraer skal have en tank mange gange deres kropslængde. I en lille tank, vil langsomme svømmere såsom fancy double-tailed guldfisk og Siamesisk kæmpe fisk stadig være glad.
 4. 4
  Sørg for at du har alle de rigtige udstyr-, varmeapparater (til tropiske fisk), vand conditioner, test kit, osv.
 5. 5
  Opsæt tanken og.
 6. 6
  Sæt din fisk i. Kun tilføje et par fisk til at starte med, og langsomt opbygge befolkningen. Tilføjelse for mange fisk på en gang kan overbelaste dit filtreringssystem.
 7. 7
  Udfør delvise vandskift ugentligt. 20-30% er en god mængde. For at gøre en vand forandring, få en grus vakuum og vandlås enhver affald i underlaget. Dette vil trække vand ud samtidigt. Udskift vandet med vand fra hanen, men husk at behandle det med en vand balsam.
 8. 8
  Test vandet regelmæssigt. Sørg for at du har 0 ammoniak, 0 nitrit og under 40 nitrat.
 9. 9
  Foder dine fisk to eller tre gange om dagen.
 10. 10
  Overvåg din fisk. Mens de spiser, sidder og faktisk observere dem. Check for noget mærkeligt: ​​skiftende farve, falde ned finner, beskadigede haler, osv. Også, sørge for alle dine fisk bliver sammen.
 11. 11
  Prøv ikke at stress ud dine fisk. Dette omfatter at sætte din hånd i tanken, når du ikke har brug for, at røre dem eller hoppe nær tanken.

Tips

 • Købe en flydende testkit, i modsætning til strimlerne. Flydende kits er meget mere præcis og mindre tilbøjelige til at fejle end kits, der anvender strimler.
 • Du må ikke ændre filteret ud patronen. Filteret er hvor de fleste af de gavnlige bakterier liv, og udskiftning af patronen skaber en ophobning af ammoniak, der kan dræbe din tank.
 • Levende planter kan forbedre vandkvaliteten og gøre din tank ser mere naturlige ud.
 • Prøv at huske at rense din tank en gang om ugen for at holde dine fisk sunde og din tank ser præsentabel.

Advarsler

 • Bland ikke klovnfisk med andre arter.
 • Hvis din tank besidder mindre end 2,5 gallon, ikke bruge et varmeapparat. Hvis du gør, vil du blive langsomt kogende dine fisk. Få en større tank, så du kan få plads til alle dine fisk.
 • Aldrig ren noget, der vil være forbundet med din tank med sæbe, rengøringsmidler eller vaskepulver. Disse vil straks dræbe fisk. Meget giftigt.
 • Luftfriskere kan også være meget giftige.
 • Må ikke udelade den skiftende vandet bit. Hvis du ikke gør det, toksiner opbygge, hvilket gør din tank usundt og fremme gener algevækst.