Wkidk

Hvordan til at spise sushi

Hvis du aldrig har spist sushi før, men ønsker at prøve det, kan du føler dig intimideret af ukendte mad, præsentation og traditioner. Smagen (og din erfaring) af sushi er stærkt præget ikke kun af, hvordan det er forberedt, men også af, hvordan du spiser det. Disse retningslinjer vil hjælpe dig vide, hvad de skal forvente, og hvordan du grundigt nyde din første sushi eventyr.

Steps

Hvordan til at spise sushi. Vælg en velrenommeret sushi restaurant.
Hvordan til at spise sushi. Vælg en velrenommeret sushi restaurant.
 1. 1
  Vælg en velrenommeret sushi restaurant. Dette er især vigtigt for første gang sushi Æderen. Dårligt tilberedt fisk kan ødelægge oplevelsen og gøre dig aldrig ønsker at spise sushi igen, især hvis du ikke er særlig glad for fisk og skaldyr til at begynde med. Du kan gøre mere eksperimentere med, hvor du spiser, når du har haft et par positive erfaringer med sushi, men når du starter ud, spille det sikkert.
  • Hvis du er nervøs for at prøve sushi for første gang, så prøv laks sushi Nigiri stil, som er mere mild end andre typer af rå sushi.
  • Bare fordi det er dyrere, betyder ikke, at kvaliteten er bedre.
  • Hvis du kender nogen japanske folk, bede dem om at anbefale et sted. Hvis du ikke har nogen japanske bekendte, find en asiatisk købmand og spørge nogen, der arbejder der, eller find en lokal mad forum og anmodning rådgivning der.
  • Kontroller menuen for advarselstegn, at kvaliteten ikke kan være godt:
   • "Alle du kan spise" sushi til en fast pris
   • menupunkter ikke er opført på japansk
   • de fleste af elementerne er rullet sushi med navne som Oriental Delight
   • mere end halvdelen af ​​de tilgængelige ingredienser er kogt
 2. 2
  Sidde ved sushi bar, hvis du kan. Dette vil give dig mulighed for at interagere med sushi Kok og inspicere kvaliteten af ​​den fisk, (som bør være på skærmen, og bør ikke se tør).
 3. 3
  Afgiv din bestilling. Bestil sushi elementer direkte fra kokken om muligt og orden ikke sushi elementer fra en server (aldrig fra kokken). Spørg ham, hvad han anbefaler, og hvis du kan få hvad han mener er friskeste. Da sushi har rå fisk, den friskere det er, jo bedre er det smager. Vær forsigtig i, hvordan du formulere det, selv om. Spørger "Er det frisk?" kunne være fornærmende, fordi det indebærer, at nogle af de fisk måske ikke være friske. Bare spørg efter hvad der er friske. Hvis du ønsker at spise noget, mens sushi bliver forberedt, bede om edamame (kogte sojabønner), suimono (klar bouillon), eller misoshiru (fermenteret soja bønne suppe). Vælg mellem grøn te, øl, sake eller vand at drikke, sodavand vil overmande de subtile varianter af sushi. Her er en oversigt over de former for sushi, du kan prøve:
  • Sashimi - Skiver af rå fisk (uden ris)
  • Nigiri - Et udsnit af rå fisk over en oval ris
  • Maki-Typisk én eller to typer af fisk eller grøntsager rullet med ris i et ark af brændt tang og skåret i mundrette portioner. Et godt udgangspunkt for folk, der er sarte over at spise rå fisk.
  • Temaki - Svarende til maki, undtagen ingredienser rullet ind i en kegleform, som du holde og bide i den måde, du ville en taco.
 4. 4
  Rens dine hænder før du spiser sushi. Mange sushi barer vil give et varmt fugtigt håndklæde til dette formål før servering mad. Selv om mange mennesker vælger at bruge spisepinde, det er helt acceptabelt at spise sushi med hænderne.
 5. 5
  Kend dine krydderier. Typisk vil en plade af sushi omfatte wasabi (den grønne kugle af pasta) og syltede ingefær (tynde, lyserøde skiver placeret lige ved siden af ​​wasabi). Derudover vil du blive givet en lille lavvandet skål til at dyppe din sushi i sojasovs. Hæld sojasauce i den lille plade, halvt fuld eller mindre.
  • Vær forsigtig, når dyppe Nigiri i sojasovs. Hvis du dyppe ris til sojasovs, vil det falde fra hinanden. I stedet tager hele stykket i dine hænder og dyp det i sojasovs fisk ende nedad.
  • Hvis sushi allerede sauce på det, ikke dyp det i sojasovs. Prøv at nyder det som kokken krydret det.
  • Alternativt kan du bruge spisepinde til at dyppe ingefær i sojasovs, og derefter bruge det til at børste saucen på fisk snarere end dip fiskene direkte. Det giver bare "essens" af ingefær og ingefær er derefter ikke direkte spist.
  • Må ikke overdrive det på wasabi. Det er meget let at overmande de delikate smag af sushi med en tung blanding af soja sauce og. Smag på sushi uden ekstra wasabi først, derefter tilføje en lille mængde direkte til hver enkelt brik, hvis du ønsker. Vær opmærksom på, at nogle gange nigiri har wasabi gemt i mellem fisk og ris sushi forberedt på denne måde sjældent har brug for ekstra wasabi. Selv om nogle mennesker vælger at blande wasabi pasta med soja sauce, denne praksis gør det svært at styre balancen af ​​krydret og salt smag og kan betragtes som respektløst til sushi kok.
 6. 6
  Spis sushi i én bid. Hvis emnet er for stor, spiser det i to bidder. Vær opmærksom på både smag og teksturer. Du kan blive overrasket over hvor mild og bud fisken er. Husk, at du ikke er meningen at blive overvældet med styrken af smag her, men med balance mellem smag og teksturer. Tag dig tid til at nyde det!
 7. 7
  Genopfriske din mund med en skive ingefær, især mellem at spise forskellige typer sushi. Må ikke spise det samme bid som sushi.
 8. 8
  Må ikke spise alt på din tallerken. Det anses uhøfligt at afslutte alt fordi det indebærer, at kokken ikke gjorde nok.

Tips

 • Fast wasabi er meget dyrt, det er faktisk en rod, og til finere virksomheder, vil det se mere som stykker. Desuden vil det ikke være øje-vanding ligesom den grønne pasta. Den grønne pasta er faktisk billigere peberrod med frugtfarve tilføjet.
 • Højere kvalitet syltede ingefær bliver hvid, den lyserøde farve for de fleste er fra pre-made ingefær i en krukke, som har haft frugtfarve tilføjes det. Mens begge er (normalt) meget god, blegere sort er mere subtil og kompleks.
 • Læs om før spisning, så du ikke ved et uheld fornærme kokken eller kulturen.

Advarsler

 • Selvom wasabi er der på din tallerken, er det undertiden betragtes dårlige manerer at tilføje nogle til hvert stykke, før du spiser det, når sushi kok har allerede lagt nogle wasabi på ris roll. Hvis du tilføjer flere wasabi, er du hovedsagelig fortæller kokken, at han eller hun ikke gør et godt stykke arbejde.
 • Hvis du ikke har prøvet wasabi før, være forsigtige med at bruge det som et krydderi. Det kan være ekstremt krydret, ikke bruger for meget af det. Prøv en lille smule først for at se, hvordan du håndterer det.
 • Spise ubehandlede fisk, skaldyr og kød kan sætte dig i risiko for alvorlige fødevarebårne sygdomme, herunder madforgiftning, hepatitis, parasitter og leverskader. Mens dette er usandsynligt på respektable sushi restauranter, mener to gange, før de har sushi, der har siddet ude for hvem ved hvor længe på en buffet lavet af hvem-ved-hvem.