Wkidk

Hvordan til at spise med pinde


Har du asiatisk mad, men ønsker den fulde oplevelse ved at spise det, som det var meningen, at blive spist - med spisepinde? Spisepinde er de vigtigste spiseredskab i Kina, Korea, Japan, Taiwan, og Vietnam. Korea bruger slanke og tynde metal spisepinde. De øvrige fire lande anvender træ spisepinde, der varierer i længde og tykkelse. Ser andre ved hjælp af spisepinde kan gøre det ser så let, men når du prøver det, ender du beder om en gaffel. Her er, hvordan man siger farvel til denne gaffel til gode og sætte disse spisepinde til handling!

Steps

Hvordan til at spise med pinde. Saml den første spisepind med den midterste finger og tommelfinger.
Hvordan til at spise med pinde. Saml den første spisepind med den midterste finger og tommelfinger.
 1. 1
  Saml den første spisepind med den midterste finger og tommelfinger. Stivne hånden for et godt greb. Har den brede ende af spisepind lå på den del, hvor tommel-og pegefinger forbinde. Hvil den smalle ende på spidsen af ​​din ringfinger, og hold det på plads med spidsen af ​​din langfinger. (Tip: Prøv at holde det på den måde du holder en kuglepen til at skrive Det kan hvile på din ring finger eller langfingeren, holdt på plads af pegefingeren Placer spisepind løft derefter din pegefinger, så det kan holde den anden spisepind...)
 2. 2
  Tag fat den anden spisepind med din pegefinger. Placer tommelfingeren over den anden spisepind. Juster dit greb til en mere behagelig stilling. Sørg for smalle spidser spisepinde er selv med hinanden for at hjælpe med at forhindre dem i at krydse eller være ude af stand til at "klemme" maden.
 3. 3
  Holde den stabil. Denne spisepind bør ikke bevæge sig, når du forsøger at hente mad. Alternativt holde det første spisepind støt og flytte den anden (øverst) spisepind ved at flytte spidsen af ​​pegefingeren op og ned, mens tommelfingeren fortsat relativt stabil, handler som et omdrejningspunkt. Den øverste spisepind forbliver presset til pegefingeren fra spidsen gennem den første joint. Bevægelsen kommer fra bøje fælles nærmest kno. Opretning pegefingeren åbner spisepinde og bøje det lukker dem, med måske en lille bøjning af tommelfingeren for at holde spisepinde linet op med hinanden. (Bemærk: Dette alternativ er forskellig fra de billeder i, hvordan den øverste spisepind holdes Bevægelsen kommer fra den øverste spisepind, ikke den nederste, så den øverste spisepind holdes, så den let kan flyttes Brug den metode, der er.. behageligt for dig.)
 4. 4
  Øv åbning og lukning af spisepinde. Sørg for, at brede ender af spisepinde gør ikke et "X", da dette vil gøre det vanskeligt at samle op mad.
 5. 5
  Saml mad til en god vinkel (prøv ca 45 grader fra pladen), lidt løft det op. Hvis det føles ustabil, sætte den ned og forsøge igen.

Fødevarehygiejne

 • Når man spiser ved hjælp af traditionel kinesisk stil, (med alle plukke mad fra delte plader i midten af ​​tabellen), skal du enten:
  • Del en offentlig par servering spisepinde, der aldrig røre din egen skål ris / mad
  • Pluk med andre (ikke-eating) slutningen af ​​dine spisepinde. (Forudsat at du ikke tygge på dem).

Tips

 • Forskellen mellem ligne en ulærd person og ligne en raffineret kulturperler person vises, når du holder spisepinde. Må ikke holde spisepinde tæt på afslutningen. Jo længere væk dine hænder er fra maden, jo bedre. Må ikke stikke mad, da dette anses for uhøflig og / eller en fornærmelse mod kok eller kok, der har udarbejdet maden.
 • Start ud holder spisepinde i midten eller tættere på de tips, mens man vænner sig til bevægelsen og holde tips justeret. Efterhånden som du bliver mere tryg og sikker, så prøv at holde spisepinde tættere på de brede ender.
 • Påfør et fast, men blid pres på den mad, lige nok til at holde maden falder fra spisepinde. For meget pres er mere tilbøjelige til at forårsage dine spisepinde til at krydse de smalle ender, medmindre de helt er afstemt og kunne starte din mad over bordet.
 • Vær tålmodig, da det tager et stykke tid at lære at bruge dem rigtigt. Det er helt tilladt at bede om en gaffel eller ske, hvis du får alt for frustreret.
 • Dette er den korrekte måde at holde spisepinde. Men i sidste ende, hvis du mageligt kan afhente mad og bringe det til din mund, er du faktisk bruger spisepinde.
 • Alternativt kan du fat i nederste pind (fra foto # 1) med spidsen af ​​ringfingeren, men hviler på pinky negleroden. Så tommelfingeren låser stokken på plads. Den øvre stick vil bevæge sig op og ned for at gribe fødevarer.
 • Selvom det kan synes lettere ved først at holde spisepinde nær deres spidser, holde dem længere tilbage betyder, at de er tættere på parallelle, som hjælper med at øse mad (ligesom ris) nedefra. Du vil også være i stand til at opfange større stykker kød (se foto # 3 ovenfor).
 • Tag spisepinde hjem at øve at bruge dem. Følg ovenstående trin og løfte en peanut, en kuglepen eller et stykke fisk. Prøv at spise middag med dem.
 • Træ eller bambus spisepinde er de nemmeste at bruge på grund af den gribende tekstur på spidsen. Plast dem vil blive sværere at bruge. Metal spisepinde, som begunstigede af koreanerne, er de sværeste af alle. Master en, og flytte op til den næste. Næste gang du går ud, vil dine værter blive imponeret!
 • Floppy og / eller skiver fødevarer som pålæg eller skiver oste er gode til at øve sig på. De er mere tilgivende end kubiktallet fødevarer, mens du lærer at holde spisepinde linet op, og hvor meget pres for at anvende.
 • Når at få maden ud af en skål brugt af andre, skal du bruge de større ender af spisepinde. Dette holder bakterier fra munden, hvilket ville være på de mindre ender fra at komme ind i resten af ​​maden.

Advarsler

 • Undgå passerer mad med spisepinde. Som i den foregående advarsel, ligner det en del af den traditionelle japanske begravelse, hvor familiemedlemmerne passerer knogler ved hjælp af spisepinde. I stedet når de passerer mad, placere maden på en mellemmand plade, fortrinsvis ved anvendelse af en tjener redskab, eller hvis ingen er forudsat, slå dine spisepinde rundt, så de ender, der ikke har været i din mund røre maden, derefter give pladen til hvem.
 • Det er ikke let at bruge spisepinde så holde hjerte, mens lære at.
 • Må ikke krydse dine spisepinde. I kinesiske kulturer, er det et symbol for døden. Altid lægge dem parallelt med hinanden.
 • Kinesisk etikette siger, at du kan løfte din personlige ris bowl tæt på munden med den ene hånd, mens du bruger spisepinde til at skubbe ris i munden. Men koreansk etikette siger, at dette er meget dårligt formular! Vær opmærksom på de mennesker, du spiser, og hvad de skikke er.
 • Undgå at stikke dine spisepinde ind i din ris lige ned. Det er dårlige manerer, fordi det ligner den røgelse, at familiemedlemmer brænde for at begræde en død slægtning. Det også ligner den måde, hvorpå ris symbolsk tilbydes døde i Japan, Korea og Kina. Når du er færdig, satte spisepinde over skålen og læg dem fladt.
 • Må ikke vælge dine tænder med dine spisepinde, selv om der ikke er nogen tandstikker hvor du spise.
 • Må ikke pege på folk med dine spisepinde.
 • Må ikke ramt skålen eller plade med dine spisepinde. Det var, hvad tiggere gjorde i oldtidens Kina.
 • Beslut hvilke fødevarer i skålen, du ønsker, før du sætter dine spisepinde i det. Picking ting i fadet anses for meget uhøfligt.

Ting du behøver

 • Spisepinde
 • Mad / drikke
 • Nogen, der er let imponeret.