Wkidk

Hvordan til at spise durian

En rig creme yderst aromatiseret med mandler giver den bedste generelle idé om det, men der er lejlighedsvis røgskyer af smag, der kalder til at tænke på creme-ost, løg-sauce, sherry-vin og andre inkongruent retter. Så er der en rig glutinous glathed i papirmasse, der intet andet besidder, men som tilføjer til sin delikatesse...-britiske naturforsker Alfred Russel Wallace beskriver smagen af en durian 1856

Den durian, kendt som "King of Fruits" i Sydøstasien, er ikke kun skræmmende på grund af sin store størrelse (1 til 3 kg, 2 til 7 lb) og torn-overdækket skallerne, men også fordi det har en særskilt duft, nogle mennesker beskriver som "gamle gym sokker" eller "råddent kød", og som har fået frugten officielt forbudt fra mange offentlige steder i Asien. Alligevel er smagen af ​​kødet meget værdsatte og forbruges i mange dele af verden. Hvis du er nysgerrig, kan du ønsker at give det et skud. Du vil måske opdage en liflig godbid, eller du kan blive oprør-men forbliver med en sjov historie (og gode billeder af din væmmes reaktion) til at dele.

Steps

Hvordan til at spise durian. Vide, hvornår og hvor man kan finde durians.
Hvordan til at spise durian. Vide, hvornår og hvor man kan finde durians.
 1. 1
  Vide, hvornår og hvor man kan finde durians.
  • Frugten er hjemmehørende i Indonesien, Malaysia og Brunei, men er primært eksporteres af Thailand, Malaysia, Indonesien og Filippinerne. Da frugt vokser kun i tropiske klimaer, er det ikke dyrkes i mange steder. Selvom det er sjældent, kan de findes i Europa i asiatisk mad markeder. I Asien kan de findes i almindelige supermarkeder mens der i sæsonen. De er også solgt af gadesælgere i nogle asiatiske byer..
  • Den durian er strengt en årstidens frugt, typisk vokset fra juni til august. Indhentning durians uden for vækstsæsonen er usandsynligt, medmindre de er frosset, i hvilket tilfælde du bliver nødt til at lade det tø natten over.
  • Der er ingen rigtige måde at vælge en "god" durian, fordi handlingen er forskellige i hver region, og kan variere fra person til person. Hvis durians er relativt unge, vil kødet indeni være sprød i konsistens og smag vil være mild (som kan være at foretrække, hvis det er første gang du spiser durian). Frugten er moden, når skallerne begynder at knække åbne på sin egen, og nogle mennesker lader det modnes over, at indtil kødet er cremet, let alkoholiker, og stærkt aromatisk. Samlet, kigge efter en stor, stærk stængel til at angive friskhed, og sørg for du kan høre frøene indeni, når du ryster den.
 2. 2
  Køb dine durian. Hvis der er et stort lager på det sted, hvor du køber dem, overveje at købe bare én på først og derefter købe mere, hvis du opdager, at du nyder den første. De kan være op til 10€ hver. Du har mulighed for at spørge i butikken / sælgeren du har købt durian fra at åbne det for dig, det vil spare dig denne rodet opgave, men det kan give problemer, når du transporterer den durian hjem. Hvis du har det åbnet i butikken, bringe en lufttæt beholder til at opbevare det i, men husk på, at lugten stadig vil være mærkbar.
 3. 3
  Bring durian hjem. Hvis durian du har købt blev åbnet for dig i butikken, og bælgene er gemt i en container, skal du være fint, men ellers durians er forbudt på de fleste massetransitsystemer grund af deres lugt. Selv om de ikke er udtrykkeligt forbudt på dit masse transit system, kan du stadig ønsker at undgå ridning det som en høflighed for andre passagerer. Hvis du skal bruge masse transit, overveje ridning i en tyndt overfyldt bil eller i en bus sæde væk fra alle andre, hvis det er muligt.
  • Som en generel regel, undgå gennemkører overfyldte offentlige steder bærer durians. Overvej at køre hjem eller endnu bedre, ridning en cykel. Hvis du gør det tidligere, skal du sørge åbne vinduer hvis det er muligt at lufte bilen.
  • Jo ældre frugt, jo stærkere lugt. Også, revnede eller delvist åbnet frugt (selv i lukket beholder) producerer mere lugt end uåbnede dem. Hvis du planlægger at rejse med offentlig transport, kan du ønsker at åbne frugten derhjemme, hvilket ikke er svært at gøre, hvis du ved hvordan.
 4. 4
  Åbn durian. Lay papir, hvor du vil arbejde, da det kan få rodet. Undersøg durian er skallerne for naturlige "sømme". Dette er, hvor du vil fokusere din skære og trække indsats.
  • Ved hjælp af en kniv:
   1. Med en lang, skarp kniv, en omhyggeligt lave et dybt snit i durian omkring 8-10 inches lang.
   2. Bury fingrene ind i snittet og lirke skroget fra hinanden. Når du er færdig, skal du have to halvdele.
   3. Med kniven, gør et dybt snit i den fibrøse divider langs midten af ​​den halve. Hvis durian er meget moden, vil du ikke behøver at gøre dette.
   4. Træk halve sektioner fra hinanden.
   5. Scoop den spiselige kød ud af skallerne og gentag med den anden halvdel.
  • Uden en kniv (sikrere) - Brug kun denne metode, hvis du har betydelig vægt (spørg ikke et barn til at gøre det, for eksempel). Det virker bedst for næsten moden frugt, fordi det revner nemt.
   1. Bær en sko eller en sandal, der har en tyk sål (du behøver kun en af ​​dem). En sok er valgfrit. Du har sikkert ønsker at bruge dine gamle tennissko, ikke dine nye.
   2. Forsigtigt skridt på durian og anvende nogle kraft til at bryde det åbne, mens du holder fast i noget. Bare rolig, det er nemmere end at stå på en bold. Alligevel, vær forsigtig.
   3. Når du tror, ​​du krakket frugt nok, kan du forsigtigt sætte fingeren mellem crack og åbn frugt sammen sin naturlige divider.
   4. Forbruge / flytte de frugter, der er synlige først, så når du har halvdelen af ​​durian synlige frugt fjernet / spist, satte dine hænder på hver side af den hvide inderside durian. Påfør en lille kraft til at knække den halve durian i to.
   5. Gør det forrige trin for den anden halvdel.
  • 5
   Nyd din eksotiske durian! Hold kødet i dine hænder og spise det, så man undgår miner. Du kan også tilberede det ved hjælp af opskrifter som:
   * Durian pandekager
   * Pulut Durian
   * Tempoyak (fermenteret durian)

   * Durian boller

Tips

 • Nyd den cremede durian kødet med andre tropiske frugter såsom kokos, ananas og papaya.
 • Hvis lugten kastede du forbløffet, overveje iført noseplugs eller prøve at starte med derivater af frugt (saft, pandekage, osv.), hvor det er blevet blandet med andre stoffer og lugt er ikke så skarp. At tage væk stinkende lugt af durian, enten fra munden eller hænder, bare hælde vand i durian skallerne. Derefter drikke og vaske dine hænder med vand.
 • Du kan købe durians i Europa i de asiatiske supermarkeder (Chinatown, Kampung Indonesien osv.) i de store byer.

Advarsler

 • Når du åbner durian, være forsigtig med ikke at skære dig.
 • Du kan blive en bøde, hvis du tager en durian et sted hvor de er forbudt.
 • For nogle, durian smager og føles som løg i en pose af vand tilbage til at forkæle i varmt sollys.

Ting du behøver

 • En skarp kniv eller en sko (sandal eller sko) med en tyk sål
 • Avis