Wkidk

Hvordan til at passe marsvin

Marsvin (også kaldet marsvin) er mindre kæledyr, men kræver masser af plads, tid, kræfter og menneskelig interaktion. Hvis du er villig til at give din marsvin et godt hjem med ordentlig mad, opmærksomhed, beboelsesrum, grooming, og veterinære pleje, vil du blive belønnet med en glad, sund og meget sjovt marsvin.

Steps

Hvordan til at passe marsvin. Find en god placering for buret.
Hvordan til at passe marsvin. Find en god placering for buret.
 1. 1
  Få store nok bure. Du bør give 7,5 kvadratmeter bur plads som et minimum for en marsvin (selv det er ret lille) eller 10,5 for to. Men jo større bur, jo bedre. En Hutch udenfor anbefales IKKE som forsøgskaniner har en meget begrænset temperatur tolerance. Andre dyr kunne bryde ind i buret, og skade dem, så godt. Dit marsvin (r) vil være bedre stillet, hvis de er opstaldet inde, hvor de vil være sikker og varme, og hvor de kan lugte dig, og også så du kan interagere med dem mere.
 2. 2
  Find en god placering for buret. Et sted, hvor familien frekventerer flere gange om dagen for anstændige perioder er den bedste placering. En stue, soveværelse, eller gangen er det bedste valg, fordi der er hyppig trafik. Dit marsvin vil føle sig mere med i dit liv, og du vil være i stand til nemt at interagere med dit marsvin, når du passerer buret. Bare ikke sætte bur uden de er masser af rovdyr derude eller i garagen bil dampe kan skade eller endog dræbe dem, og det kan få meget varmt om sommeren.
 3. 3
  Marsvin bliver også brug for lidt tid hver dag - Lad dem løs i et lukket rum. Du kan gøre det ved at oprette en pen i et rum (et område med let-rengjorte gulve), eller udenfor, hvis det ikke er for varmt eller koldt. Sørg for at have masser af plads i deres løbegård, så de kan løbe og lege. Denne øvelse tid er afgørende for et marsvin lykke. Sørg for at sætte et par legetøj og tunneler på legepladsen.
 4. 4
  Vedtage to eller flere marsvin af samme køn eller steriliseret / kastreret, så de ikke er ensomme. Marsvin brug selskab, fordi de er flokdyr. Tilbring lidt tid med dine kæledyr hver dag. Der er ingen undskyldning for at holde en omgængelig dyr alene. Det vil helt sikkert være ensom, selvom du bruger så meget tid med det, som du kan. Individuel kabinet lig dyremishandling.
 5. 5
  Sørg for, at frisk vand er til rådighed for marsvin på alle tidspunkter.
  • Ændre dine marsvin 'vandflaske, rengøre og ændre det dagligt. Få et marsvin / kanin flaske med den lille bold i tuden og holde det fuldt ud.
  • Vær sikker på at rense dysen hyppigt for at holde det fri for hø og pellets gunk, der kan avle skadelige bakterier og tilstoppe vandgennemstrømningen.
  • Dysen kan rengøres med en Q-tip.
  • Vandflasken selv kan rengøres ved at sætte i kogte ris og lidt vand og ryste. Risen vil løsne nogen grønlig bygge-ups (alger).
  • Hvis buret er i solen i en del af dagen, kan dette bidrage til alger build-ups. I dette tilfælde dækker flasker med en uigennemsigtig klud for at undgå alger.
  • Undgå at tilføje noget til vandet, såsom vitaminpiller som de bliver ineffektive meget hurtigt og da de ikke har en god smag, marsvin er usandsynligt, at drikke vandet alligevel.
 6. 6
  Gør græs hø såsom timote eller hundegræs hø tilgængelig for dine grise 24/7. Marsvin er græssende dyr, så de har brug for noget at græsse på eller deres fordøjelsessystem kan lukke ned. Kleenmama s ( http://www.kmshayloft.com/ ) er den bedste kilde til hø (hendes 3rd cut er bedst) eller Oxbow s vestlige Timothy Hay (findes på Petsmart) er god for.
  • Alfalfa hø bør kun gives til babyer 6 måneder gammel og yngre, og gravide eller ammende søer, fordi de har en masse ekstra næringsstoffer, raske voksne marsvin ikke kræver.
  • Timotheus, hundegræs eller bluegrass hø bør fodres for marsvin ældre end 6 måneder. Det skal fodres "frit valg", som betyder, at de har nogle i buret hele tiden.
  • Mangel på hø kan føre til malocclusion, en forskydning af tænderne, der kan kræve kirurgisk korrektion, og GI stasis, lukningen af ​​fordøjelseskanalen ofte fører til døden.
 7. 7
  Sørg for, at marsvin får friske grøntsager dagligt. Grønne bladgrøntsager bør gøre op omkring 20% ​​af din marsvin 'kost. Vær forsigtig med bladgrøntsager som alt for mange af disse kan forårsage maveproblemer og diarré.
  • Marsvin portioner bør indeholde masser af grøntsager med et højt C-vitamin (som forsøgskaniner er ude af stand til at producere deres egen vit C -.. For lidt vit C kan medføre sygdomme).
  • Veggies god til marsvin omfatter selleri, gulerødder, off-the-vin tomater, agurk, majs, små mængder af spinat og pod-ærter. Hvis et marsvin synes uvillige til at spise nogen grøntsager, så prøv at skære dem op i skiver eller små bidder. Nogle frugter er ok til marsvin behandler såsom jordbær og æble stykker, men disse kan kun gives lejlighedsvis, da nogle af de syrer, kan være skadelige for marsvin.
  • Grøntsager at undgå omfatte enhver grøntsag i kål familien, iceberg salat, raket salater, røde blade, broccoli, blomkål, sukkerroer greens, kartofler og radiser.
  • Hver marsvin vil kræve omkring en portion af én kop om dagen. Opdeling veggie måltid i to portioner er en god idé, da marsvin er græssende dyr, der foretrækker at spise i løbet af dagen i stedet for én stor måltid.
  • Tjek følgende links til assistance på komponere dine marsvin '
 8. 8
  Foder af god kvalitet træpiller. Oxbow s Cavy Cuisine er bedst for svin over 6 måneder, og deres Cavy Performance er bedst for grise under 6 måneder. Kleenmama s Timothy Valg piller er bedst for svin over 6 måneder, og lucerne valg træpiller kun for svin under 6 måneder.
  • Må ikke foder kanin eller andre små dyr pellets - vitaminindholdet er ikke det samme, og de kan være skadelige for din marsvin!
  • Feed en almindelig pille, som pellets med frø i dem kan forårsage kvælning. Pellets, hø, ubehandlet frisk økologisk græs (hvede eller standard græsplæne græs) og friske grøntsager er alle de fødevarer marsvin har brug for.
 9. 9
  Supply dit marsvin med masser af legetøj og bur tilbehør. Du kan lave dine egne legetøj ud af kasser, papirposer, havregryn beholdere, mapper og meget mere. Vær kreativ og brug materialer, du finder rundt i huset. For bløde bur tilbehør (et marsvin must-have!), Tjek Jens Brugerdefineret Crafts. Hun har de bedste ting! http://www.jenscustomcrafts.com
 10. 10
  Spot rense dine marsvin bur. Prøv at gøre det dagligt, men mindst en gang hver to dage at fjerne ekskrementer og eventuelle levnet grøntsager fra dagen før, rengøring vandflaske, og tilføje mere hø til buret.
 11. 11
  Rengør buret grundigt mindst en gang om ugen. Hyppigheden af ​​grundig rengøring afhænger af strøelse anvendes, og antallet af marsvin du har.
  • Fjern alle rester, liners, sengetøj, mad og legetøj, og bortskaffe dem eller rens med et marsvin venlig antibakteriel spray. Brug ikke rengøringsmidler beregnet til mennesker.
  • Tør indersiden af ​​buret / Hutch med marsvin venlig antibakteriel spray. Det er en god ide at lade buret / Hutch luft for en kort stund.
  • Nu erstatte strøelse. Det er ofte nyttigt at lægge et lag af avisen under din anden strøelse til at forhindre urin pletter. Avis bør ikke anvendes til strøelse alene og bør ikke nemt tilgængelige marsvin, da de kan indtage blækket.
  • Du kan bruge CareFresh, svedtransporterende fleece løbet håndklæder, eller asp sengetøj.
  • Brug ikke træflis eller savsmuld som strøelse. Heller ikke bruge cedertræ eller fyr strøelse, som begge har skadelige phenoler. Det samme er tilfældet med fyr spåner, medmindre det er ovntørret.
  • Håndklæder nedenunder fleece skåret til at passe dit bur kan også bruges som bur liners - bare ryste resterne, vaske og genbruge. Pas på, at der ikke er løse tråde dog som marsvin fødder nemt kan blive fanget i dem.
  • Sørg for at give et område for din marsvin til at sove i - du kan købe igloer fra de fleste dyrehandlere eller alternativt kan du give løs hø for dem at grave sig ned i.
 12. 12
  Trim tånegle hvert par uger. Hvis de har mørke tånegle, skinne en lommelygte bag neglen, så du kan se, hvor quicks. Hvis du klippe for tæt på skibet tå negle kan begynde at bløde. Brug syptic pulver eller mel for at stoppe blødningen.
  • Hvis du er i tvivl om klipning neglene så er det en god idé at gå til en dyrlæge for at få dem klippet for første gang - dyrlægen kan fastgøre dem for dig og vise dig hvad du skal gøre i person.
 13. 13
  Vask dit marsvin hver 3-4 måned. Vask ikke nogen oftere end dette, da det kan gøre marsvin pels fedtet som ikke er godt for deres følsomme hud.
 14. 14
  Hold øje med tegn på sygdom. Vide hvad man skal kigge efter i en syg gris. http://www.guinealynx.info/emergency.html Tag dine marsvin til et marsvin kyndige eksotiske dyrlægen for en ordentlig behandling. Check Guinea Lynx liste for pålidelige dyrlæger: http://www.guinealynx.info/vetlist.html. Altid være på ser ud til selv den mindste ændring som forsøgskaniner er ekstremt gode til at skjule enhver sygdom.
  • Sørg for at alle marsvin behandles på samme tid som nogle sygdomme vil sprede sig fra én marsvin til sit bur kammerater.
 15. 15
  Tjek hanmarsvin hver så ofte omkring deres kønsorganer, da de kan få påvirket. Du kan blot massere området lidt, og hvis bløde poop-lignende ting er til stede, forsigtigt rense ud lomme med en vatpind.
 16. 16
  Må ikke rumme dine marsvin med kaniner eller tillade de to arter til at spille sammen. Kaniner naturligt bære en bakterie, der kan gøre marsvin meget syg, og kaniner er større, stærkere dyr. Selv en legende spark fra en kanin kunne dræbe et marsvin.
 17. 17
  Vej din marsvin ugentligt for at sikre, at de ikke tabe sig, et almindeligt symptom på sygdom eller tandproblemer. En vægt udsving på op til to ounce er normalt, men mere end det kan betyde alvorlige sundhedsproblemer. En digital køkkenvægt fungerer bedst for dette.
 18. 18
  Interagere og obligation med din marsvin flere gange dagligt. Marsvin er en afgjort sociale arter og leve i besætninger / grupper i naturen. Hyppig håndtering hver dag er afgørende for din marsvin lykke. Tal med din marsvin, kæle det, bære det, og kæle det så ofte som du kan, og der er afsat masser af tid til at lege med din marsvin.
  • I nogle lande er det ulovligt at købe enkelt marsvin --- snarere du nødt til at købe dem i par. Marsvin kan meget vel have følgeskab anden marsvin.
  • Marsvin kan udtrykke depression-lignende symptomer (tab af appetit, inaktivitet, etc.), hvis de ikke er bundet med --- dermed ensomhed.

Tips

 • Gratis roamere vil nyde deres spisestue / vanding station mere, hvis der er nedsat i henhold til et lavt bord. (Marsvin er altid bange med for meget åben plads over deres hoveder.) Du bør også give lidt af strøelse stoffet under lave møbler til sovende pletter. Og mens de ikke er så tilbøjelige til at tygge elektriske ledninger som kaniner, bør du holde alle ledninger væk fra favorit hang-outs og kører. (ADVARSEL: de synes at være interesseret i tynde tråde som mobiltelefon oplader ledninger.)
 • Behandle dem med respekt, og de vil elske dig! De er store kæledyr!
 • Marsvin vil spise deres egen afføring, dette kaldes coprophagy, og det er helt normalt. Kan du ofte mærke til dem nå over deres bagdel, men ikke blive forskrækket. Når de indtager deres overbygning de får vigtige næringsstoffer fra bakterier i deres tarme.
 • Hvis din gris pludselig springer op i luften eller hurtigt vrider sin hals med en lille hop, er det ikke at have et anfald. »Popcorning« kan enten indikere lykke eller et forsøg på at frigive overskydende energi, der ligner en kat pludselig får lyst til at race gennem huset.
 • Nogle marsvin kan give dig en sonderende nippe. Når de finder ud af du ikke er lavet af fødevarer, de vil stoppe.
 • Få en tung skål for din marsvin mad. De kan tygge en plastik én til bits, eller slå en let en over. Selvfølgelig kan mere entrepreneurielle marsvin banke den over alligevel for at komme til alle deres fødevarer.
 • Medmindre du er avl marsvin ikke holde marsvin af forskellige køn sammen. Du kan holde dem sammen, hvis den ene eller begge er blevet steriliseret eller.
 • Marsvin også nyde, som kan købes eller gøres afhængig af dit budget. Jo mindre kompliceret bedre. Tomme flasker og papirsposer lave perfekte legetøj og er altid velkomne.
 • Marsvin har brug for et hyggeligt område til at sove i, hvor de kan føle sig trygge. * Sørg for at give mindst én soft sted for din marsvin.
 • Nogle mennesker lader deres marsvin strejfe frit i deres hjem. De har tendens til at forblive i ét rum og udvikle favorit "runs". Fritgående marsvin er glade og mere robust.
 • Mærkeligt, fritgående piggies hurtigt at tilpasse sig soft-håndklæde foret papir indkøbsposer som deres personlige toiletter. Disse meget engangs "taske privees" er nemme at udskifte, når de får en lidt for snavset. Økonomisk også.
 • Kun foder lucerne hø til marsvin seks måneder, og yngre.
 • Marsvin skal have det sjovt bure med masser af underholdende legetøj og andre ting. Såsom kæle kopper, tunneler, tygge legetøj, hø legetøj osv. Forestil dig, hvis du boede i et hus med intet at gøre! Behandle dem med omhu, kærlighed og respekt!
 • En fritgående marsvin er bedst for en voksen, der bor alene. Et sådant arrangement ville ikke være egnet til en familie med små børn eller andre kæledyr. Alt for farligt for piggie!
 • Til daglig, læg dem på gulvet med en sikker surround. Marsvin elsker at løbe. Være opmærksom på, at de kunne gnaske elektriske ledninger og glem ikke nøje dem, når de er uden for deres bur.
 • Marsvin spiser ikke alt, hvad du tilbyder dem, herunder godbidder.
 • Du kan hjælpe med at redde marsvin ved at kigge omkring din lokale dyrehandel. Vær sikker på at de alle har mad, vand, og viser ingen tegn på sygdom. Hvis de gør, advare lederen af ​​butikken med det samme.
 • Altid give dem en masse interaktion, som de er sociale dyr.

Advarsler

 • Brug aldrig savsmuld eller majskolbe sengetøj. Brug aldrig plastic strøelse eller de fleste noget andet i buret, som forsøgskaniner vil tygge det og kan blive kvalt på tygges stykker.
 • Må ikke blive frustreret, hvis de dykker under dække, når du nærmer dig. Marsvin har brug for lidt tid til at varme op til dig. Det er også et spørgsmål om instinkt og personlighed. Bliver byttedyr, se marsvin truende skygger som en trussel første og en ven senere. Nogle vil altid modstå at blive afhentet, mens andre vil nærme givet tid til at lære (især hvis de finde ud af du er den fødekilde).
 • Efterlad aldrig et marsvin uden opsyn på høje steder. De kan bryde deres ben i et fald.
 • Undgå kommercielt producerede godbidder og legetøj. Mange er usundt for marsvin, så bare holde sig væk og foder sunde godbidder såsom frugt eller gulerødder en gang eller to gange om ugen i små mængder.
 • Vær på vagt over for enhver dyrehandel medarbejderens rådgivning. Få af dem er uddannet og vidende om hvad der er bedst for marsvin.
 • Hvis du opdager, at din marsvin har crusty øjnene eller næsen, kan det betyde det har en øvre luftvejsinfektion, og du skal bringe det til en pålidelig dyrlæge meget hurtigt.
 • Marsvin skjule sygdomssymptomer, indtil de er helt syge. Hvis et marsvin viser tegn på sygdom, kan det forværres eller endda dø meget hurtigt. Konsultere en dyrlæge så hurtigt som muligt!
 • Også være meget forsigtig, hvis du skal købe en dyrehandel marsvin, at det ikke har sygdomme. Check omkring næsen, øjnene og ørerne.
 • Marsvin er hurtige løbere, og de kan snyde dig, når du lader dem ud af deres bur, så vær forsigtig! Sørg for, at "gulv tid" run er godt indkapslet, så de ikke kan undslippe eller komme ind i fare.
 • Brug aldrig træningsbolde eller hjul. Selvom de markedsføres mod marsvin, de er ikke sikker og kan forårsage mund, tå og spinal skade.
 • Sørg for at rense din marsvin bur ofte.
 • Må ikke fodre marsvin kartofler, løg, porrer, tomatplante blade, chokolade, majs, hvede, mejeriprodukter, kød, svampe, junkfood, alkohol eller icebergsalat.
 • Altid rent ud buret hver tre dage, hvis du bruger strøelse, da det kan have maddiker i det. Hvis du bruger strøelse, også være forsigtig det er ikke for hårdt, da skarpe tråde kan kvæste marsvin øjne.
 • Aldrig sætte din marsvin bur i direkte sollys eller udenfor.
 • Hvis du giver dem græs, sørg for at det ikke har kemikalier sat i. Den friskere jo bedre, også!
 • Satte et håndklæde, når du holder dem, så du ikke behøver at gå forandring, hvis de fjerner på dig.
 • Husk, at der er en overbefolkning af marsvin. Mange er i Raceklubber på udkig efter et godt hjem. Vedtage din marsvin i stedet for at købe dem, og venligst ikke føje til overbefolkning ved avl.
 • Må ikke sætte C-vitamin dråber i dit marsvin er vand. C-vitamin nedbrydes hurtigt i vand og er hovedsagelig ubrugelig og gør ingenting. I stedet, hvis du har brug for at supplere din marsvin med C, prøv Oxbow C-vitamin tabletter. Kun syge eller underernærede grise bliver nødt kosttilskud - det er hvad veggies er for!

Ting du behøver

 • Et marsvin
 • Stort bur
 • Legetøj og steder at skjule
 • Håndklæder
 • Vandflaske
 • Negleklipper
 • Bedding
 • Et marsvin eller to, sørg for at de er kastreret eller steriliseret, hvis du har en mandlig og kvindelig sammen..
 • Mad skål og fødevarer (ordentlig mad og foder dagligt)