Wkidk

Hvordan til at passe forældreløse killinger mindre end tre uger


At tage sig af nyfødte killinger, der er blevet forældreløse kan være meget givende, men det er udfordrende.

Det mest udfordrende aspekt med nyfødte killinger er at holde dem i live og sundt, hvis moderen ikke er rundt eller er blevet såret. Mennesker er aldrig gode substitutter for en kattemor, og pleje og fodring af meget unge killinger er et fuldtidsjob.

Steps

Hvordan til at passe forældreløse killinger mindre end tre uger. Altid huske på disse primære overvejelser.
Hvordan til at passe forældreløse killinger mindre end tre uger. Altid huske på disse primære overvejelser.

Kom godt i gang

 1. 1
  Altid huske på disse primære overvejelser:
  • Unge killinger kan ikke regulere kropstemperaturen og skal holdes varm.
  • Nyfødte og meget unge killinger drikker formel eller deres mors mælk. Periode.
  • Deres blærer og tarme skal stimuleres et par gange hver dag, så de kan urinere og afføring, fordi de ikke indledningsvis kan gøre dette på egen hånd.
  • Deres immunforsvar er svage uden en mors mælk, som giver væsentlige antistoffer, så altid vaske dine hænder og holde killingerne 'omgivelser så rene som muligt.
  • Forstå, at du bliver nødt til at arbejde døgnet rundt, hvis de er spædbarn killinger. Bede om hjælp fra venner til at få det gjort, hvis du ikke kan håndtere tidsplanen. Med omkring fire uger, bør de ikke kræver så meget opmærksomhed, men spædbørn har brug døgnet rundt pleje. Hvis du har en fire uger gamle killing, bliver det klar til at møde verden med åbne øjne og kræver mindre pleje end denne artikel er beregnet til.

Holde dem sikkert og varme

 1. 1
  Hold kuldet sammen i et rent og tørt rum. De gør bedre sammen, som de kan dele kropsvarme og fysisk kontakt.
 2. 2
  Forbered en plads til dem, der er så rene som du kan gøre det, men stadig comfy.
  • Brug en kasse, transportkasse eller vasketøjskurven placeret i et roligt, isoleret område uden træk.
  • Line reden med varme, bløde tæpper og sørg for de bliver rengjort en gang om dagen med rent sæbevand og bruge en lille mængde blegemiddel.
  • Skyl tæpper grundigt og sørg for at de er fuldt tørre, før du udskifter dem. Det hjælper at have et par sæt, så tæpper kan roteres mens de øvrige sæt er rengjort. Husk at vaske dine hænder før håndtering killingerne.
 3. 3
  Hold killingerne varm. Meget unge killinger kan ikke regulere deres temperatur, så det er vigtigt, at du holder dem varme det meste af tiden.
  • En let ting, der virker, er en varmelampe over reden, men ikke for tæt på dem! Sørg ene side af reden er køligere så killingerne kan undslippe varmen, hvis det bliver for meget.
  • En PET varmepude indstillet på den laveste indstilling under reden du bygge for dem vil også arbejde, men sørg for at der er en kold område, hvis de bliver for varme.
  • I en nødsituation, skal du udfylde en ren sok med ubehandlede hvide ris, binde ud i slutningen, og mikrobølgeovn i 60 sekunder. Vær sikker på at teste, at det ikke er for varmt, før du placerer det med killingerne. Dette skal genopvarmes ofte at holde på varmen.
 4. 4
  Lyt efter gråd. En killing, der skriger i mere end et par minutter, er i problemer, og det mest sandsynlige synder er kold. Hvis du hører dem græde, skal du sørge for at tjekke deres varmekilde med det samme.

Fodring spædbarn killinger

 1. 1
  Få nogle killing formel, så snart du kan. Flyt hurtigt. Holde nye killinger hydreret og velnærede er lige så vigtigt som at holde dem varme. De fleste dyrehandlere og big-box butikker med PET afdelinger vil have det grundlæggende til sygeplejersken en ny killing. Se tips afsnit for nødsituationer formel opskrifter, hvis du ikke kan komme til butikken med det samme.
 2. 2
  Forbered formel. Følg vejledningen på pakken. Sørg for at det er varmt, mellem rum og legemstemperatur. Ikke hot!
 3. 3
  Feed killingerne.
  • Perforere brystvorten på flasken, der kommer med den formel, du blander på spidsen. Hullet skal være stort nok, at når den holdes nedad, formlen drypper langsomt ud, men kan ikke drible kontinuerligt. Juster hullet efter behov, så killingerne kan amme nemt uden kvælning.
  • Altid fodre killinger på deres mave, efterligne den position, de ville naturligvis sygeplejerske i. Prøv at sidde med korslagte ben og lægge killingen i dit skød vender væk fra dig, med dens poter på dine ben. Hold flasken i en vinkel på 45 ° for at undgå at lade killingen sutter luft. Killingen vil generelt finde ud af brystvorten på flasken og sygeplejersken, indtil den er fuld, og derefter afvise brystvorten. Det betyder: "Stop forsøger at fodre mig!"
  • Gør dette indtil hver killing fødes. De vil være helt sulten, når du først beslutter at tage dette på. Ikke alene er du fodre killingen, er du fugtgivende det på samme tid.
  • Hvis en killing vil ikke sygeplejerske, kan du prøve at gnide sin pande og strøg ned ad ryggen, efterligne moderen bader killing. Du kan også prøve at gnide en lille mængde af Karo sirup på killingens mund.
 4. 4
  Bøvse killingerne som du ville en menneskelig baby. Placer killing på dit bryst, lap eller skulder og forsigtigt gnide og dup ryggen med 2 fingre, indtil det bøvser. Gør dette efter hver fodring.
 5. 5
  Opretholde en regelmæssig fodring tidsplan.
  • Nyfødte under en uge skal fodres hver 2-3 timer, selv midt i natten. Efter to uger kan du sænke fodringer til hver 4-6 timer, og efter 3 uger hver 6-8 timer, indtil de er helt vænnet fra. I de første uger kan det være nyttigt at have en partner til at slukke fodringer, så du kan få noget søvn.
 6. 6
  Hold styr på deres vægt. Killinger bør støt vinde vægt hele deres første par måneder. Hvis en killing holder vinde vægt, eller tabe sig, er der noget galt, og det kan være nødvendigt at se en dyrlæge.

Stimulering tarm og blære

En nyfødt killing kan ikke fjerne sig selv, og kræver stimulering af blæren og tarmen efter hver fodring. De vil ikke være klar til at begynde at finde ud af et kuld boks, indtil de er mindst tre uger gammel.

 1. 1
  Vask dine hænder grundigt.
 2. 2
  Læg et rent tæppe i skødet og kop killingens tilbage i din hånd.
 3. 3
  Stimulere killingens genitale område ved forsigtigt at gnide med en serviet eller vat. Killingen bør urinere efter hvert måltid, og bør afføring mindst en gang om dagen.
 4. 4
  Vær opmærksom på farve og konsistens af urin og afføring, da disse kan være en god indikator for den generelle sundhed. En sund killing skal have fast, men ikke hårdt, brun taburet med ingen blod eller slim og lysegul urin. Enhver underlig farve eller konsistens, der varer mere end en dag er grund til bekymring, og killingen bør se en dyrlæge så hurtigt som muligt.
 5. 5
  Ryd op nogen rod og erstatte snavset sengetøj. Du ønsker at være sikker på at holde killingerne ren, varm og tør. Hvis killingerne bliver snavset mellem fodringer, skal du sørge for at rense dem forsigtigt med en varm, fugtig vaskeklud og tør dem.

Udviklingen til at lede efter

Unge killinger ændrer sig meget hurtigt, her er nogle af de milepæle, du bør se i de første par uger:

 1. 1
  Nyfødte har lukket øjne og ører, og ikke kan bevæge sig rundt meget godt på deres egne. De kan ikke regulere deres kropstemperatur og skal overvåges nøje for at sikre, at de er varme og fodret.
 2. 2
  Efter to uger øjne og ører vil åbne, men killingerne vil ikke være meget god til at bruge dem endnu. De begynder at bevæge sig rundt på egen hånd, og kan begynde at regulere deres kropstemperatur, men stadig have adgang til en varmekilde.
 3. 3
  Omkring fire uger killingerne vil begynde at blive lidt katte. De er som regel klar til at begynde fravænning og vil gøre rodet forsøg på at bruge kattebakken. De vil begynde at lege med hinanden og socialisere med mennesker. Reden bør opgraderes til en begrænset plads med en kattebakke, seng og plads til at lege, som en stor hundebur eller en walk-in closet. Hvis de ikke har set en dyrlæge endnu, nu er det tid til at tage dem i for en eksamen, ormekur, og den første runde af vaccinationer. Hvis de kom udefra, så sørg for at få dem testet for FIV og andre smitsomme sygdomme, før du udsætter dem til andre husdyr eller plejebørn killinger. Omsorg for killingerne er meget mere sjov fra nu af!

Tips

 • Hold en gammeldags vækkeur med killingerne (ikke indstillet - det ville være for opsigtsvækkende for dem) Den tikkende af uret vil minde killingerne i deres mors hjerteslag, og de vil blive trøstet af det. De er i et uvant miljø med mennesker, de ikke er bekendt med, og de ved ikke, hvor deres mor er. De kan bruge al den komfort, de kan få!

Emergency formel

Disse opskrifter kan bruges, hvis du ikke kan komme til butikken for formel samme, men bør ikke være en erstatning for killing formel for mere end et par fodringer, da de ikke giver fuldstændig ernæring.

 • Hvis du opdager et kuld nyfødte forældreløse killinger, og kan ikke give den pleje, de har brug for eller ikke kender nogle mennesker, der vil hjælpe dig, så få dem til det lokale Humane Society eller din lokale dyr husly så hurtigt som muligt. The Humane Society eller lokale dyr husly vil vide, hvordan man bedst tager sig af forældreløse killinger i Europa, hvis man ikke har ressourcerne.
 • Formel 1
  • 8 ounce homogeniseret sødmælk
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk salat olie
  • 1 dråbe flydende pædiatriske vitaminer (valgfrit)
  • Bland godt og varm, før fodring
 • En person, der forsøger at gemme spædbarn killinger brug for at vide dette: Hvis killingerne er blot et par dage gammel, og du forsøger at passe dem, være glad, hvis du gemmer et par stykker. Hvis du mister en eller to, så skal du ikke bebrejde dig selv for meget. Dette er ikke let at gøre. Det er den menneskelige svarer forsøger at gemme en nyfødt person uden pleje af moderen. Det er helt doable, men hvis du mister en eller to du ikke fortvivle. Nyfødte killinger var aldrig meningen, at blive varetaget af mennesker.
 • Det bedste sted for en nyfødt killing er med sin mor. Feral killinger bør overlades med deres mødre, indtil 4 uger gamle, hvis det er muligt. Overhold kuldet for at være sikker på det er forældreløse eller forladte, før du prøver at hæve dem selv, nogle gange moderen lurer ikke langt væk. Forladte killinger vil være beskidt og gråd uafbrudt fra kulde og sult.
 • Dyreinternater er ofte gode steder at gå for at få råd og billig dyrlæge pleje, og kan hjælpe dig med at finde boliger til killingerne, når de er gamle nok. Nogle endda har dedikerede frivillige, som rejser killinger indtil de kan blive vedtaget, er disse flaske-fodring veteraner er uvurderlige ressourcer.
 • Formel 2
  • 1 kan kondenseret mælk
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk Karo sirup
  • Bland godt og opbevar i køleskab, til at brødføde mix halvdelen af ​​den ønskede formel beløb med lige mængde kogende vand.
 • Vask dine hænder, før du rører dem hver eneste gang. Brug en antibakteriel sæbe og sørg for at skrubbe for mindst 30 sekunder, eller brug en lille mængde vandfri hånd sanitizer efter vask til at dræbe bakterier. Hold en poset skjorte i killingen plads til at smide i dit tøj for at minimere risikoen for spredning af bakterier fra dine andre kæledyr til killingerne, eller omvendt. Husk, killinger, der ikke modtager antistofferne i deres mors mælk er utroligt modtagelige for sygdomme og infektioner.
 • Menneskelige baby formel, lavet op til det dobbelte af den normale styrke.
 • Mange byer har gode programmer til spay og kastrat strejfer.

Advarsler

 • Sygdomme og parasitter er ofte overføres fra mor til killing, så hvis du ikke ved, hvordan sund mor var, isolere killingerne fra andre dyr, indtil de kan testes for parasitter, sygdomme og andre smitsomme betingelser.
 • Selv med de bedste af pleje, kan meget unge killinger dø uden pleje af deres mor.