Wkidk

Hvordan til at passe et kæledyr rotte

Mus for kedeligt for dig? Måske skulle du prøve at have kæledyr rotter. De gør store kæledyr! Rotter er blevet kaldt "den lavere vedligeholdelses hund" i PET verden! De er søde, smart, venlige, sociale og aktive - såvel som meget underholdende - og du kan lære at tage sig af dem gennem de følgende instruktioner.

Steps

Hvordan til at passe et kæledyr rotte. Få dit kæledyr rotter.
Hvordan til at passe et kæledyr rotte. Få dit kæledyr rotter.
 1. 1
  Få dit kæledyr rotter. At få mindst to af de samme køn (medmindre de er steriliseret / kastreret) anbefales kraftigt, og de ​​fleste gode opdrættere / butikker / redninger vil ikke lade du har en rotte, medmindre du har bevis du allerede har en derhjemme. Det er også vigtigt at du får to, fordi rotterne bliver ensomme og endda deprimeret, hvis de ikke har en anden rotte kammerat til at spille og kæle med. Rotter er bedst erhverves fra en opdrætter eller redningsmand. De har en mere intim viden om rotterne i deres varetægt, og kan hjælpe dig med at finde den "rigtige". Altid grundigt forskning eventuelle redningsfolk / opdrættere, før du vælger dit kæledyr. Dyrehandel rotter er normalt fra "møller", og kun i ringe grad tages for deres helbred. Hvis du beslutter dig for at købe fra en dyrehandel, undgå rotter med følgende problemer: rød udledning omkring øjne og næse, støjende vejrtrækning, åbne sår, sløvhed, overskyet øjne, eller løbende agterstavn. Køn kan blandes i dyrehandel rotte bure, og mens du køber to rotter i første omgang, for et par uger ned ad vejen kan du få noget af en overraskelse!
 2. 2
  Find en dyrlæge, der har viden om og erfaring med, gnavere. Det er vigtigt at gøre dette før eller lige efter du får din rotter, så når du har en nødsituation, du ikke behøver at spilde tid at bladre gennem telefonbogen søger nødhjælp små dyr klinikker. Kig under dyrlæger for annoncer, der siger, de behandler eksotiske eller lomme kæledyr. Du kan også spørge dyrehandleren hvad dyrlægen, de bruger.
 3. 3
  Køb et stort bur med fast gulv, niveauer og ramper. Wire gulv er smertefuldt for din rotte. For hver rotte, bør der være mindst 2 kvadratmeter, men 2,5 kvadratmeter eller mere er bedre. Supplere din bur med legetøj, hængekøjer, hideaways, redemateriale, samt de fornødenheder (vandflaske og en fødevare skål). Rotter elsker at være optaget og vil lege med legetøj, mens du er væk.
  • Den bar afstand bør ikke være mere end en 1/2 tommer (hønsenet kan bruges til at forsegle huller) og søjlerne selv bør være pulverlakeret for at undgå rotte urin korrosion barerne. Rotter er fremragende jumpere og klatrere, og bør være i stand til at udføre deres akrobatik i deres bur uden at flyve gennem tremmerne.
 4. 4
  Træflis og spåner (fyr og cedertræ), er støvede og indeholder olier, der kan forårsage luftvejsinfektioner. Brug en hamp, klud eller papir strøelse. Fleece (absorberende, og vil ikke flosse), eller håndklæder (måske flosse, men mere absorberende), er en god satsning, men du bliver nødt til at ændre dem flere gange om ugen. Et andet godt alternativ til spåner er "Carefresh 'et inddæmmet cellulose strøelse eller genanvendt avis strøelse ligesom gårsdagens nyheder.
 5. 5
  Tilbring tid med dine rotter. Jo mere opmærksomhed, du giver, jo mere bundet, aktiv, sund og venlig din rotte være. En enkelt rotte er en ensom rotte, og dette kan forårsage adfærdsmæssige problemer. Medmindre din rotte er aggressive, de er bedst ikke ladt alene. Det er tilrådeligt at få rotter fra det samme sted på samme tid, for at reducere problemerne med karantæne eller indføre dem. Rotte introduktioner kan være svært, især med territoriale hanrotter. Et godt sted for introduktioner er en stor boks eller et badekar.
 6. 6
  Den korte kost din rotte bør bestå af lab blokke eller en hjemmelavet korn mix, (du kan se op en kaldet "suebee kost"), og afhængigt af kvaliteten af de lab blokke, hundemad. Resten bør suppleres med friske og frosne frugter, grøntsager, kogte bønner, frø etc. Undgå at give citrussaft til hanrotter, som et kemisk i skrællen (som normalt er i kommercielle citrussaft) binder med et protein i deres nyrer, og forårsager kræft. Frisk citrus er fint, så længe du fjerne enhver hud og marv (den hvide ting), før fodring hanrotter. Hunner har ikke dette problem. Hvis du skal købe kommercielle rotte mad være opmærksom på, at majs og lucerne piller er ufordøjelige og små frø vil sandsynligvis gå levnet. Mange dyrlæger anbefaler Oxbow Regal Rat, Mazuri eller Harlan Teklad lab blokke, hvoraf de fleste kan købes i løs vægt online.
 7. 7
  Lave mad let tilgængelige. Rotter vil stoppe med at spise, når de er fulde. Opkøb pre-made "rotte blander" er ikke nødvendigvis det bedste valg, da nogle rotter vil spise kun stykker, de nyder og overlade resten. "Lab blokke" er "ernæringsmæssigt komplet", og kan suppleres med frisk frugt, grøntsager, tørt brød, yoghurt. Rotter keder sig med at spise det samme hver eneste måltid og kan nægte at spise. Senior hundemad (som har et lavere fedtindhold), kan være et godt supplement til deres almindelige kost.
 8. 8
  Når du køber rotte mad, sørge for, at det ikke bare er frø og nødder! Disse blandinger indeholder for meget protein og fedt for rotter. Også sikre, at majs ikke er nummer et ingrediens i blandingen som for meget kan bidrage til kræft. I stedet for at søge efter en god rotte mix, kan du vælge at lave en hjemmelavet blanding såsom Suebee s (se eksterne links).
 9. 9
  Rense deres bur ofte! Daily "stikprøvekontrol" hjælpe med at opretholde et rent bur, og mindst én gang ugentligt rengøring vil sikre sunde rotter. Skrappe kemikalier, som blegemiddel, skade kan deres følsomme respiratoriske systemer. Retail pet-friendly produkt som Nil-Lugt fungerer godt, ligesom eddike. Du kan endda kuld træne din rotte til at gøre tingene lettere for dig. (Se 'Tips.')
 10. 10
  Efterlad ikke dine rotter udsat for ekstreme temperaturudsving eller udkast. Rotter bør holdes mellem 65 og 75 grader Fahrenheit. Hvis det er en særdeles varm dag, give dine rotter med nogle cool, lavvandet (1/2 ") vand at lege i, på en kold dag, en dejlig varmt tæppe.
 11. 11
  Overvej at undervise din rotte nogle tricks! Rotter er meget intelligente og kan lære mange tricks, såsom at hoppe igennem en ring, spinning i en cirkel, står op, og selv give et håndtryk alle på talt kommando. Undervis tricks ved at starte langsomt, givende, og styrkelse med godbidder og ros, hvis det gøres rigtigt. Ingen negativ forstærkning. Det er slemt PET ejerskab og vil forvirre rotten..

Tips

 • Rotter ikke sove hele natten igennem, eller gennem hele dagen. De er hverken nataktive eller døgnets. I stedet sover omkring en time ad gangen, hele tiden kommer til at sove og vågne op igen. De er aktive på alle tidspunkter af dagen med naps i mellem. De kan nogle gange være temmelig støjende, men det normalt ikke længe, ​​det er heller ikke tolereres. Du vil måske foretrække at holde dem i et rum adskilt fra dit soveværelse.
 • Overdriv ikke protein i deres kost, kan det medføre (blandt andet) en grim udslæt.
 • Rotter er tilbøjelige til mider og hud parasitter. Hvis din rotte begynder at se mangy eller ser du bittesmå appelsin specs bevæger sig på ham, han har mider. Heldigvis er let fast med en spot-on loppe behandling til killinger, der er let tilgængelig fra en dyrlæge. Revolution anbefales, da nogle loppe behandlinger som Frontline kan være skadeligt for rotter.
 • Uddannelse en rotte til at komme på kommando er nemt og nyttigt. De kan blive trænet med positiv forstærkning med mad belønninger. Almindelige fødevarer belønninger er Rice Krispies, solsikkekerner, flødeost på finger osv. Dette kan bruges til at finde forsvundne rotter, og er noget en ejer bør tage sig tid til at gøre.
 • Rotter elsker andre rotter! Et par eller endda gruppe af samme køn rotter (medmindre de er steriliseret / kastreret) vil resultere i gladere, sundere kæledyr, mens en enlig rotte kan blive keder sig, frygtsomme, klæbende, eller lider depression og neurologiske problemer.
 • En glad og tilfreds rotte vil "brux" ved at skår deres tænder sammen. Sommetider deres øjne bug lidt ud, når de er virkelig bruxing hårdt, men fortvivl ikke! Det er ligesom en kat spinder, betyder det, din rotte elsker dig, og det hjælper dem til at bære ned deres tænder.
 • Give dine rotter reb til at klatre, vil labyrinter at løse og ting at tygge gør dem meget glade.
 • En god metode til rensning af bure for at fjerne lugten er at bruge en spray flaske hvid eddike og en sprayflaske af peroxid. Første sprøjte eddike på buret, så peroxid, og tør med køkkenrulle. Dette vil fjerne lugt og desinficere buret billigt.
 • Hver gang du kommer til at tilbringe tid sammen med dit kæledyr, eller endda fodre det, så prøv fløjtende, klikke tungen, eller gør en anden form for støj. Uanset hvad du vælger, sørg for at bruge den samme lyd hele tiden, hver gang du kommer til at komme i kontakt med din rotte. Dette vil hjælpe dit kæledyr associeret hvem du er og bliver fortrolig med dig hurtigere. De vil være mere omgængelig med dig og måske endda begynde at komme til dig, når sluppet ud af deres bur. Dog kan give en godbid hver gang få dem til at associere lyden med mad, så brug behandler sparsomt.
 • Rotter kan lide at skjule, så en lille boks giver din rotte et sted at sove og gemme sig.
 • Hunrotter tendens til at være mere aktive. Hvis du ønsker din rotte til at sidde på skødet for petting sessioner, få en han.
 • Du kan træne din rotte til at bruge et kuld pan. Placer gryden i hjørnet, de oftest bruger, og sætte i en lille mængde af det snavsede sengetøj. Hvis resten af ​​buret er ren, vil de samle op på, hvor toilettet ildelugtende område er. Brug et andet kuld i panden, end hvad der er i buret for at hjælpe dem med at differentiere området. Dette vil kun arbejde for deres fast affald, som de bruger urin til kommunikation og vil ikke begrænse, hvor de tisser. Hunner tendens til kuld tog bedre end mænd.
 • Tal med dine rotter. De kan lide det.
 • Giv din rotte noget at tygge på, såsom en toiletrulle. De elsker at bruge tygges stykker i deres rede.
 • Det er en misforståelse, at rotter får bumble fods fra wire gulve og hylder. Det rent faktisk kommer fra walking i urin og afføring hele dagen.
 • Lav mad et puslespil, wrap op en snack i nogle papirhåndklæder eller pap, for eksempel.
 • Dette er det vigtigste af alt: Begynd at spare op for dyrlægeregninger! Rotter kan synes som lav vedligeholdelse kæledyr, men de er tilbøjelige til sundhedsproblemer. De mest almindelige sundhedsproblemer er luftvejsinfektioner, (tage dem til dyrlægen, hvis de er nysen og hvæsende vejrtrækning!) Mider, (mikroskopiske fejl, der forårsager små skorper skal vises på din rotte, og gør dem kløende!) Bylder, (cyster, let behandles, men du skal muligvis antibiotika!) og tumorer. (Piger er mere tilbøjelige til dem end drengene, men hvis du sterilisere dem det mindsker deres chancer for at få tumorer.)
 • Rotter elsker godbidder. Friske grøntsager og frugter, sunde korn, og babymad er nogle af deres favoritter. Rotter tåler ikke laktose godt.
 • Hannerne kan let skelnes fra hunner af tilstedeværelsen af ​​deres store testikler. De er også større i størrelse.
 • Find en eksotiske dyrlæge, der har specialiseret sig i små pattedyr. De er deres vægt værd i guld. Beholde deres nummer på side i tilfælde af en nødsituation.

Advarsler

 • Rotter har en dårlig rep. Folk kan handle virkelig underligt, betyder, nedværdigende og ekstrapolerede ud, når du nævner du har rotter. Være klar til dette.
 • Rotter have hurtige og alvorlige reaktioner på sukker. De bliver hyper bør du give det til dem.
 • Tilfør aldrig en rotte gennem deres bur. Altid åbne døren og lade dem tage madrester fra dine hænder. Fodring dem gennem buret kan få dem til at associere alt udenfor som fødevarer. De kan forsøge at bide uanset hvad der sker til at børste af buret herunder: folk, tøj og andre kæledyr. Rottebid blot kan overraske eller de kan være ganske alvorlige. Hvis fodring gennem tremmerne er nødvendigt, foretage en unik lyd, hver gang du tilbyder mad og kun når du tilbyder mad. Skiftende støj / mad og ingen støj / finger vil hjælpe dem med at lære at slikke eller forsigtigt nippe fingeren i stedet for at behandle det som om det var mad.
 • Aldrig afhente din rotte op i halen! Brug altid to hænder til at samle dem op. Tag fat dem omkring midten med den ene hånd og bruge den anden hånd til at øse op deres bagside. Hvis det er absolut nødvendigt, du samle dem op ved deres hale, få fat i dem på bunden af ​​deres hale. Det gør det mindre smertefuldt for rotten og halen vil ikke bryde.
 • Rotter er meget klog, og kan komme ind i rum, du ikke ville tro, de ville være i stand til. Hold et vågent øje med dem, når de er ude. De kan lide at hoppe ud ting også.
 • Rotter tygge på alt! Hold ledninger, sko, tøj og andre ting, du ikke ønsker tyggede på ud af deres måde, når de er ude af deres bur.
 • Undgå trangen til parring din rotte og bruge afkom til gen-knockout eksperimenter.
 • Altid have strøelse på gulvet i buret for at absorbere urin. Hvis rotte fødder har forlænget udsættelse for urin, kan de udvikle Bumblefoot. Bumblefoot er indlysende ved åbne sår og irritation på fødderne.
 • Rotter kan blive syg ofte og er dyre at behandle. De kan koste en masse penge til at holde, så vær parat til at bruge det.
 • Vær forsigtig med katte og hunde. Et hus kat kan undersøge en rotte som en interessant nyt familiemedlem, men en rotte vil se en kat som hvad det er: et rovdyr. Rotten kan meget vel beslutte at det bedste forsvar er et godt angreb.
 • Hvis du ikke ønsker, at dine hunner at blive gravid IKKE holde hanner og hunner i samme bur sammen, medmindre hannen kastreret eller pigen steriliseret. Ellers vil du have flere rotter hurtigt!
 • Du ønsker måske at installere en gnaver hjul i buret. Nogle rotter vil bruge det, nogle vil ikke. Mange rotte ejere hævder, at hjulet skader rottens ryg. I modsætning hamstere, er en rotte rygsøjle ikke designet til at bøje på den måde det kan give problemer, især hvis hjulet er for lille. Et hjul til en fuldt udvokset rotte bør være mindst 15 inches i diameter. Hvis din rotte ikke bruger en kørende hjul, undgå hjul lavet med wire som deres fødder og hale let kan blive viklet ind i dem og forårsage alvorlig personskade. Solid plast hjul er sikrere og kan give ekstra motion.
 • Må ikke fodre din rotte klæbrige fødevarer (jordnøddesmør, karameller, skumfiduser, etc.) eller kulsyreholdige drikkevarer i store mængder. De kan ikke gylpe, hvilket fører til kvælning farer, og er ikke i stand til at frigive gas oprustning.
 • Fødevarer, der ikke er forseglet i en taske eller har huller i posen skal indefryses i et par timer før servering det til dit kæledyr. Sommetider unnoticeable, harmløse fejl kan svæve i der og frysning vil befri dit hjem af ubudne gæster.
 • Rotter kan være meget tilbageholdende eller aggressive, når du først bringe dem hjem (dette gælder især for pet-butikken rotter). Vær tålmodig, når du håndterer dem.
 • Rotter har en tendens til at se andre dyr som enten rovdyr eller mad, og de kan dræbe mindre gnavere.
 • Hvis du får en albino rotte (hvid med røde øjne) Sørg for at holde ham eller hende væk fra solen. Solens stærke stråler er skadelige for albinoer og kan skade deres øjne.