Wkidk

Hvordan til at passe en leopard gekko


Hvis du har besluttet at købe Leopard Gecko for at være dit nye kæledyr, er der et par ting, du skal vide, før du køber og omsorg for din ven. Denne artikel vil gå dig gennem omsorgen for din gekko, og give dig nogle tips også.

Steps

Hvordan til at passe en leopard gekko. Køb dine leopard gekko fra en certificeret opdrætter eller dyrehandel med godt taget sig af, sunde dyr.
Hvordan til at passe en leopard gekko. Køb dine leopard gekko fra en certificeret opdrætter eller dyrehandel med godt taget sig af, sunde dyr.
 1. 1
  Køb dine leopard gekko fra en certificeret opdrætter eller dyrehandel med godt taget sig af, sunde dyr. Du kan også overveje at købe online på avl hjemmesider, der sælger sygdomsfrie leopard gekkoer med forskellige markeringer og Colorations. Vælg en med rene, sunde udseende, lyse øjne, og en stor hale (hvis den ikke har en stor hale, det er sygt) Sørg for at fem tæer er til stede på hver fod, og at munden er ren,. Hvis det er skorpet eller har gule mærkeligt udseende væv, den leopard gekko er sandsynligvis usundt. Hvis det overhovedet er muligt, så prøv at købe fra en opdrætter i stedet for en dyrehandel.
 2. 2
  Køb en 10-20 gallon akvarium med en sikker-skærmen ned. Brug IKKE sandkasse sand som substrat, da det kan forårsage impaction (som er dødelig), når gekko spiser, i stedet bruge køkkenrulle, krybdyr tæppe, fliser eller kabinet liners. Skifer fliser er den mest naturlige substrat, du kan have. Leopard gekkoer er fra tørre, men ikke sandede områder. Ikke får SAND. Sand kan forårsage impaction en bunke af hærdet sand i maven. Mange ture til dyrlægen ($ $ $) vil være nødvendigt, hvis gekko overlever.
 3. 3
  Sørg for at du har en varmepude specielt designet til krybdyr tanke, som ofte kaldes en under-tanken radiator. De har brug for en varmekilde på deres mave til at hjælpe fordøje deres mad. Ufordøjet mad vil også medføre impaction. Hvis du bor i et koldere klima, overveje at få en varmelampe som en sekundær kilde. Den ideelle temperatur er omkring 90 grader Fahrenheit. Dette er vigtigt for fordøjelsen.
 4. 4
  Tænde en lyskilde i morgen og fra natten, hverdag. En lampe udsender fuldspektrede UV-stråler kræves som en kilde til vitamin D.
 5. 5
  Hold din firben hydreret, din gekko har brug for en lavvandet skål til drikkevand og badevand (se advarsler). Dette bør holdes rene og fuld. Du skal re-fill det om hver anden dag. Holde det på den modsatte ende af varmekilden. Også, bør du tåge din gekko hver anden dag, da det vil slikke fugten fra det hud.
 6. 6
  Gør din gekko et krisecenter, A klippehule, log, eller enhver anden krybdyr husly vil arbejde, men ikke får dem udefra! Så længe det er mørkt, køligt og stor nok til din gekko, det vil gøre fint, selv en væv boks. Nogle gekkoer som PVC-rør. De får brug for mindst tre af disse - One for den kolde side af tanken, en for den varme side, og en anden med luftfugtigheden er bygget op inde til at kaste (kaldet »de fugtige skjul"). En billig måde at gøre et fugtigt skjul er at skære et hul i en deli kop (med låg), og sætte fugtet papirhåndklæder ind i det.
 7. 7
  Feed din gekko en varieret kost på daglig basis. Sted så meget af maden i tanken som din gekko kan spise i 15 minutter - lad ikke fårekyllinger hopping omkring hele dagen, som de vil æde din Gecko. Melorme, voks orme, fårekyllinger, og roaches alle gøre god mad. VIGTIGT: fodring insekter skal pudret med Calcium + D-vitamin pulver - det er meget vigtigt at sikre knogle sundhed (din Gecko, da alle krybdyr, sårbare over for alt for almindelig og meget smertefuld Metabolic Bone Disease er). * Sørg for at nedkøle de melorme, da de bliver til biller, hvis venstre ved stuetemperatur. *
 8. 8
  Rengør afføring fra din gekko bur dagligt og hele kabinettet grundigt en gang om ugen med varmt vand og sæbe. Skift underlaget, når det begynder at have en mærkbar lugt (normalt en gang hvert halve år)
 9. 9
  Altid afhente din leopard gekko møg. Bugs kan tiltrækkes til den og kan skade din gekko. Det er almindeligt, hvis din gekko beslutter at agterstavn i det ene hjørne af terrariet.

Tips

 • Et godt taget pleje af leopard gekko kan leve op til 22 år. Vær helt sikker på at du kan håndtere kæledyr for at mængden af ​​tid.
 • Leopard gekkoer kaste deres hud en gang om måneden. Deres hud ser grå én eller to dage, før de er klar til at fælde. De normalt stald om natten, og de spiser huden efter det er blevet frigivet.
 • Hvis du planlægger at bruge sten og træ udefra skal du bage det i ovnen ved mindst 350 grader i 30 minutter for at dræbe alle mulige parasitter, uden insekter og andre strop-ons, der kan være farligt for dit firben.
 • En sund, velnærede leopard gekko hale er bred og fedt. Leopard Geckos bruger deres hale til opbevaring af fødevarer i tilfælde af en pludselig mangel på fødevarer. Ikke desto mindre, være omhyggelig, når du håndterer din leopard gekko, så halen ikke vil blive trukket fra.
 • Hvis din gekko har problemer kaste, især omkring dens tæer, kan du blive nødt til at hjælpe den ud. Placer gekko i lavvandet, lunkent vand i et par sekunder, og rul derefter unshed skindet deres tæer med en Q-tip. Undladelse af at gøre dette kan resultere i din gekko miste tæerne.
 • Hvis din leopard gekko har problemer molting, dette er formentlig et resultat af manglende fugtighed i fugtige skjul, hvis du har en på alle. Du kan løse dette problem ved at placere en lukket Tupperware beholder med en indgang hul skåret i toppen i tanken, halvdelen på varmepude halvdel off varmepude. Placer en fugtig papirserviet i Tupperware. Dette vil skabe den fugtighed gekko behov for at kaste.
 • Sand, der hævder at have tilføjet næringsstoffer, kan dræbe din gekko.
 • Din gekko bur temperaturen på opvarmede side skal nå op på omkring 85-90 grader F. Den kølige side skal være omkring ti grader køligere.
 • Planter er ikke nødvendigt for leopard gekkoer, dog plast akvarieplanter at sugekop til siden af tanken er lav vedligeholdelse og dekorative.
 • Du kan finde det nyttigt at læse en Leopard Gecko bog skrevet af en professionel, før du køber en Leopard Gecko.
 • Pinkie mus er god mad til fuldvoksne gekkoer, men kun lejlighedsvis. Alle de fødevarer, der er nævnt i artiklen kan købes hos din lokale kæledyr eller krybdyr butik.

Advarsler

 • Hvis fodring fårekyllinger, roaches eller andre bidende fødevarer sørg for at tage uspist insekter ud af tanken. De kan og vil angribe din firben.
 • Høje lyde er stressende for øgler.
 • Over håndtering kan medføre stress, under opvarmning, og tab af halen, hvis du ikke er forsigtig (A gekkoer instinkt, hvis noget griber halen er rent faktisk at frigøre det, så ikke nogensinde røre hale).
 • Rock varmeapparater inde i buret ikke kan bruges, vil de brænde din gekko dårligt, disse er ikke godt for nogen krybdyr, fordi de ikke ved, hvornår de skal komme ud og vil få alvorlige forbrændinger.
 • Aldrig hus to hanner i samme bur, eller mix køn, medmindre du ønsker at opdrætte dem. Leopard gekkoer tendens til at være ensomme og kan ikke gøre sig godt i grupper.
 • Hvis halen falder af foder det så meget, som det vil spise, men lad ikke fødeemner i buret, fordi de kan bide den gekko såret.
 • Nogle Leopard Geckos er druknet i deres vandskåle, fordi de var for dybt, så sørg for din gekko vandskål er lavvandet.
 • Hvis din gekko har en knoglesygdom, der nogle gange skæmmer benene, placer ikke sand i buret, da det kan medføre, at din gekko at kvæle.