Wkidk

Hvordan til at passe en gravid hoppe

Omsorg for en drægtig hoppe kan være svært, hvis du gør det hårdt. Gør processen let vil være nyttige for dig, hoppen og den voksende føl.

Steps

Hvordan til at passe en gravid hoppe. Sørg for at du har en stor paddock for hoppen at græsse og motion, i de kommende måneder før fødslen.
Hvordan til at passe en gravid hoppe. Sørg for at du har en stor paddock for hoppen at græsse og motion, i de kommende måneder før fødslen.
 1. 1
  Sørg for at du har en stor paddock for hoppen at græsse og motion, i de kommende måneder før fødslen. Denne større indhegning bliver hoppen hjem for de første 8 og en halv måned. Denne paddock skal have 24/7 adgang til vand, husly og tilstrækkelig indhegning.
 2. 2
  Indse, at de kommende måneder er vigtige for væksten i føllet. Hvis hoppen har utilstrækkelig foder, næringsstoffer og vand, kan føllet blive afbrudt på grund af dehydrering eller enhver anden naturlig årsag. Omvendt er en fed hoppe er mere tilbøjelige til at producere et føl med kantede ben deformiteter, og hun vil være meget mere tilbøjelige til besvær foling. Lys regelmæssig motion er godt for en drægtig hoppe!
 3. 3
  Kig ind i den korrekte vaccinationsprogram for drægtige hopper. Dette vil sikre, at hun passerer på de rigtige immunceller til føllet.
 4. 4
  Være opmærksom på sikkerheden og ernæring. Hoppen behov ikke ses 24 timer i døgnet. Men hun skal kontrolleres dagligt for at sikre, at alt kører problemfrit. Hendes fodring program skal bestå af foder eller bulk og fødevarer rige på protein, energi, mineraler og vitaminer. For en hoppe på 15 hænder en kost vil bestå af cirka: 7 kg per dag i høj kvalitet grovfoder (god kvalitet hø). Hvis hun er græsning rigelige høj kvalitet græsarealer dette kan reduceres. En afbalanceret koncentrat mash holdige avner, en god kvalitet mineral supplement og et højt energi / protein foder. Mange foder leverandører tilbyder en afbalanceret "mare mix ', der kun skal blandes med avner. Følg anvisningerne med fodring satser - nogle feeds er mere koncentreret end andre, så bare 'at give hende en spand' er ikke den rigtige fremgangsmåde. Hendes behov vil ændre sig som graviditeten skrider frem, skal du følge de råd på produktets emballage.
 5. 5
  Når hoppen spiser, kun fodre nok, så hun vil spise det så gå væk. Har tilstrækkelig grovfoder (hø eller græs), så hoppen kan spise, som hun vil - heste 'sive foderautomater «, og de bør have adgang til grovfoder HELE TIDEN. Undgå at fodre din hoppe i morgen og aften, og hun havde intet i mellem - hvis hun ikke har adgang til græs, foder hø i en lille-vævning hø net at forlænge fodring tid så meget som muligt. Dette gælder for alle heste, især i stalde, og reducerer forekomsten af ​​tarmen sår og kolik.
 6. 6
  Træn din hoppe. Hvis hun er en ridehest, kan du ride hende let op til stort set når hun føl, men det er helt op til dig. Alternativt kan du kaste hende og soignere hende at få blodet cirkulerer. Hvis hoppen bliver brugt til at hengivenhed og opmærksomhed, vil hun være mindre tilbøjelige til at være aggressiv eller ubehagelig, når føllet er født. Håndtering hendes patter og under hendes mave er en meget god idé - hopper vant til denne form for kontakt kan sparke på føllet når den forsøger at sygeplejersken!
 7. 7
  Når hoppen er omkring en måned til foling, flytte hende til en mindre gård, hvor hun kan løbe rundt, men der er mere læ og er indhegnet for at beskytte mod vilde hunde osv. På dette tidspunkt, hendes foder stige svagt, men ikke tilføje noget nyt, da det kan forstyrre hendes system og forårsage kolik mv
 8. 8
  Genkende tegn på sen-fase graviditeten.
  • Omkring 2 uger før foling, vil du se hendes gravide mave overgangen fra en hængende position til en position, der udfylder hendes flanke område.
  • Da hun har omkring 1 uge til at gå, vil du bemærke hendes yver stigende, nogle hopper du vil ikke afhængigt af hvor mange føl, de har haft.
  • Omkring 4 dage før, ville føllet have flyttet tilbage til den position, at blive født.
  • Om 24 til 48 timer før fødsel, vil hoppens patter bliver voksagtig. Dette forud for den første mælk, eller "råmælk", som indeholder immunceller afgørende for din føl helbred. Føl er ikke født med immunceller til stede i blodet - de modtager dem fra hoppens råmælk. Hvis du følger den korrekte vaccination rutine for hoppen i månederne op til fødslen, vil hun videregive alle immunitet dit føl behov. Da hoppen kommer tættere, kan 'caps' falde af og mælk kan sive ud - du kan se det som en gummiagtig belægning på hendes ben. Hvis din hoppe kører en stor del af mælken før hun føl, kan hun videregive alle hendes råmælk og fratage Føl det vigtigt immunitet. Dette efterlader føl svage og meget modtagelige for infektion. Din dyrlæge kan nemt tjekke dine føl immunitetsniveauet med en blodprøve efter 24 timer gammel. Hvis du har mistanke om, at din hoppe har bestået alle hendes råmælk før foling, så spørg din dyrlæge for en serum glutaraldehyd test (IgG test), det er billigt og let at gøre, og kan gøre en stor forskel for den tidlige helbred dit føl.
 9. 9
  Du vil sandsynligvis gå glip af fødslen af føllet, da de normalt føl i de tidlige morgentimer mellem 12 og 5.. Men hvis du er heldig nok til at se det, holde i baggrunden, som du kan få hende til at stoppe skubbe og ændre den naturlige proces. Må ikke overraske hende med kamera blinker, eller en flok mennesker ser. Hun bliver urolig, da hun forbereder sig på at føl og kan tempoet i hegnet, pote på jorden og roll gentagne gange. Til sidst vil hun lægge sig ned og begynde at skubbe for alvor. Det første synlige bør være nogle af blålig hvid membran, så de forreste hove føl med sin næse hviler på toppen. Fra dette punkt skal tage et maksimum på omkring 20 minutter for levering finder sted. Længere end dette, eller noget andet end forpoterne præsenteret og næse, og du skal ringe til din dyrlæge. Hvis membranen er lyse rødt hoppen er at have en "rød taske 'levering, hvilket betyder, at moderkagen har adskilt fra livmoderen tidligt. Det betyder, at føllet ikke længere modtager ilt fra hoppen gennem moderkagen, og kan blive alvorligt kompromitteret. (Se Neonatal tilpasningsproblemer Syndrome eller "dummy føl ') Det er vigtigt, at føllet er leveret så hurtigt som muligt i dette tilfælde. Ring til dyrlægen.
 10. 10
  Hvis du opdager, at hoppen har folet, sørge for, at placenta membranen er hele - Spred membranen ud på jorden, bør der være én stor tåre hvor føllet opstået. Eventuelle stykker mangler min fastholdes inde i hoppen forårsager alvorlige infektioner og blodforgiftning. Din hoppe vil vise kolik symptomer og en hurtig stigning i temperaturen i de næste par dage, hvis dette er tilfældet. Membranen skal være en sund lyserød farve, kan en grøn eller gul cast indikere placentitis, og brun muck betyder, at føllet har passeret nogle mekonium under fødslen processen, som regel et tegn på en langvarig eller vanskelig fødsel. Hvis membranerne vrangen en rød pose levering er meget sandsynligt. Nogle gange kan det tage et stykke tid for hoppen at passere membranen - Træk aldrig membranen fra hoppen, da dette kan rive det eller få hende til blødning. Hvis det trækker på jorden eller sammenfiltring hendes ben det kan bindes op i en bold med sejlgarn.
 11. 11
  Sørg for føllet er i live og gå. Deres føl bør begynde at forsøge at stå ganske hurtigt efter foling, og bør være sygepleje inden for to timer på det mest. Kontroller sine reaktioner og se sig omkring paddock for klæbrige sorte gødning (kaldet Mekonium), som er den første gylle føllet passerer lige efter fødslen. Dette kan være vanskeligt at passere, især for hingste som deres bækken er smallere. Hvis føllet viser tegn på bevaret mekonium (gentagen dræning, udflagning eller ophidsede skift af halen) administrerer et lavement eller ringe til din dyrlæge til at gøre det.
 12. 12
  Sørg føllet drinks og tisser. Hvis den ikke gør, se for de næste 24 timer, og hvis der ikke sker noget, ringe til en dyrlæge for at se på føl.
 13. 13
  Ved første du måske ønsker at beholde føllet og hoppen i en lille gård, men efter omkring 3 dage, føllet flytte til et større paddock og lad føllet øvelse.
 14. 14
  Leg deformiteter er almindelige i unge føl og nogle er meget hjulpet ved at forlænge indespærring tid. Hvis dit føl har lemfældig sener ('ned på sine kofangere' - føllet vil gå på sine hæle eller endda mellemhånd eller fetlocks og hove vil tippe opad med tæerne fra jorden) kassen eller værftet resten er tilrådeligt at stoppe det kører om og ødelægger dens ben. Denne betingelse vil løse sig selv, da føllet styrker. Kontraherede sener, hvor føllet er "hvælvede over" og går på dens tæer, kan kræve fiksering for at mindske risikoen for at trække sener og ledbånd fra deres vedhæftede filer.

Tips

 • Sørg for at have foder og vand til rådighed på alle tidspunkter, vil hoppen drikke efter fødslen og en dehydreret mare kan miste hendes mælk.
 • Må ikke være foruroliget, hvis hoppens appetit falder ud lidt, hun har en mave fuld af føl, så der ikke er meget plads til mad. Men pludselige ændringer hendes adfærd, eller hendes gå fra hendes foder helt, er en anledning til bekymring og øget observation.
 • Du kan rydde op i hoppen og fjerne noget blod, så fluer tiltrækkes ikke.
 • Prøv at finde nogen, der har erfaring med foling hopper med hvem du kan bruge lidt tid til at lære de detaljer, der er savnet i bøger og informationssider. Frivilligt et par weekender på et stutteri er en glimrende måde at lære, og det er absolut umagen værd for rengøring nogle stalde for tilbagelevering af første hånd erfaring og observation.
 • Føl kan blive alvorligt syg inden for en meget kortere tidsramme end voksne heste. Observation er nøglen til at fange problemer, før de bliver til problemer. Hvis du har nogen tvivl eller spørgsmål, søge rådgivning.
 • En foling alarm er godt, så du kan se foling, hvis hoppen er tilbøjelige til at have problemer med, eller dens hopperne første føl.

Advarsler

 • Giv hoppe og føl masser af opmærksomhed, men være villig til at acceptere de måske ikke vil have folk omkring dem hele tiden.
 • Modstå fristelsen til at "baby" dit føl. Betragte det som en lille hest - dårlig opførsel som nipper, munden eller brasende der tolereres i en 'sød føl' bliver farlig som hesten vokser op. Disse adfærd er den tidlige etablering af flokinstinkt og hakkeorden, og hvis dit føl erfarer, at det kan menneskemængde eller bide dig, det vil se dig som mindre dominerende end sig selv, og du vil have problemer med senere.
 • Nogle hopper kan blive overbeskyttende eller "føl stolt" og aggressive overfor mennesker eller andre heste. Masser af håndtering og hengivenhed, før hun føl vil vise hende, at du ikke er en trussel, og hendes efterfølgende nydelse af din virksomhed vil blive videregivet - føl lærer ved eksempel!
 • Sæt en grime på føllet og håndtere dem en masse i løbet af de første par måneder, så de vil vænne sig til mennesker og kontakt. Lær dit føl til at afhente sine fødder, og blive oplært og spules.
 • Sørg for, at hoppen er flyttet væk fra enhver hingste eller vallakker når klar til føl.
 • Hvis hoppen er en første gang foaler, satte inden for synsvidde af en anden hoppe som er afslappet og afregnes. Selv næste døren vil tillade hoppen for at have selskab uden at blive overfyldt. Det er bedre ikke at sætte hende ind med en anden hest, da det kan gøre hende angst (hopper vil naturligvis overlade besætningen til føllet alene) og lejlighedsvis nogle hopper forsøge at "stjæle" andre hopper 'føl. Selv en anden hest nærmer af nysgerrighed kan gøre hoppen stå op tidligere end hun ellers ville bryde navlestrengen tidligt og fratage føl navlestrengsblod skal modtage.
 • Sørg for at have oplysninger om din dyrlæge handy i ugerne op til foling. Dette bør være en hest dyrlæge erfaring med føl arbejde, IKKE lille dyr dyrlæge, der ser din hund eller kat.
 • Sørg for, at græs er egnet. I nogle dele af Midtvesten, har nogle gårde svingel i deres græsgange. Det er ikke godt for drægtige hopper for de sidste 3 måneder af deres graviditet, det forårsager sækken til at blive så hård, at føllet ikke er i stand til at komme ud, og vil dø, hvis ingen er der til at hjælpe. Vide, hvad slags græs du har. I Missouri mennesker sætter deres hopper på et tørt parti med masser af gode hø.

Ting du behøver

 • Kontakt antal dyrlæger.
 • Torch
 • Notesblok - nedskrive de tider af hver fase, som det sker (mare ligger ned, første præsentation af føl, levering af føl, føl stande, føl sygeplejersker, passerer meconium osv) dette er uvurderlige for dyrlægen, hvis føllet har brug for en behandling. Også hvis du har til hensigt at re-avle hoppen, have hendes historie til rådighed gør det lettere at fortælle, hvis der er noget ud over det sædvanlige i fremtidige foalings.