Wkidk

Hvordan til at leve i en yurt

En yurt (ger) er en meget grundlæggende, traditionelle telt-lignende struktur begunstiget gennem århundreder af nomadiske tyrkiske folk fra Mongoliet til centrale Anatolien. Den Yurt har rejst godt over tid fra basale stalde for nomader og soldater, til hippie eller eneboer boliger, meget moderniserede udgaver i dag, der bruges ofte i det rekreative branchen for "get-away" oplevelser.

Og yurts kan også være opholdssteder for mennesker, der ønsker at leve uden alt for mange servitutter og alligevel være komfortable, have adgang til magten og teknologi (hvis ønsket), og forbliver prisbevidste. Hvis du ønsker at vide, hvis yurt-levende kan være for dig, om for en sæson eller for livet, overveje følgende forslag.

Steps

Hvordan til at leve i en yurt. Forbered bunden af yurt.
Hvordan til at leve i en yurt. Forbered bunden af yurt.
 1. 1
  Huske på det punkt i din yurt. Der er mange grunde til, at du kan vælge at bo i en jurte, der spænder fra overkommelige at leve et bæredygtigt, nomadisk livsstil. Hvad vil du finde i litteraturen er, at mange yurt-beboere ikke er opsat på ideen om "permanent" af et yurt, som synker i fonde og bor på samme sted for mange years.However, det er ligesom de fleste livsstilsvalg i livet,. helt op til dig, om du tilføjer en yurt for permanent eller nomadiske grunde eller noget midt imellem såsom dit årlige sommer retreat Køb eller bygge din yurt til dine behov og grunde, og bosætte dine egne præferencer for driften af yurt bæredygtigt, nomadically permanent, osv. Det er nok en god idé at læse om yurt og nuværende yurt kultur i de vestlige samfund til at få en fornemmelse for hvad er den nuværende tendens i yurt livsstil, så du kan vælge din egen tilgang på en informeret måde.
  • Bemærk, at leve i en yurt ikke ensbetydende med "roughing det", medmindre det er et personligt valg. Du kan være tech-forbundet, elektricitet ved hjælp af, og IKEA møbler udfyldt din yurt hvis det er din præference.
 2. 2
  Vælg din yurt. Vil du bygge det fra bunden eller postordre det? Kig efter mønstre på nettet for at se om det er for svært for dine evner, eller hvis du vil nyde den udfordring. Ellers se efter yurts til salg - enten helt nye eller brugte. Nogle virksomheder i Nord-Europa, og Europa er kendt for at gøre en god kvalitet, komfortable og velproportioneret yurts - gøre en online-søgning.
  • Yurts tendens til at koste omkring US1500€ til 4480€ for at købe i samlesæt, og tager cirka to dage at samle.
 3. 3
  Afgiv din yurt. Det er klart, sætte det et sted lovligt, så som din egen jord. Hugsiddende er ikke rigtig en mulighed for yurt lever, fordi skiftende en boede i Yurt er meget større indsats end at flytte en normal telt og camp set-up. Hertil kommer, ved at placere en yurt på land og beslutter at leve i det permanent, kan du blive ændre arealanvendelsen eller kræve byggetilladelse, så tjek med din kommune om ins og outs af deltids-eller fuldtidsarbejde yurt levende. Andre overvejelser, når forberede din yurt omfatter placere det, hvor det ikke vil blive præget af, direkte i stien-måde flash oversvømmelser, eller ligger for enden af ​​en mulig lavine af sne om vinteren. Tjek lå på jorden med omhu og vurdere alle de potentielle farer, før placering din yurt.
  • Indstilling af yurt under panden af ​​en bakke kan beskytte det mod vind.
  • Pas på, hvor vandet samler på jorden. Hvis det er sandsynligt, at køre direkte til din yurt plads, vil den træde i yurt, hvilket gør tingene rodet.
 4. 4
  Forbered bunden af yurt. Snavs og græs er ikke ideel under dine fødder, når det er din bolig, så yurts tendens til at blive bygget over eller sammen med dæk, beton overflader, brandhærgede blok moler, eller en anden form for struktur, der skifter du og dine ejendele væk fra jorden og lidt op. Decks boltet sammen og dæk puder giver en passende overflade til placeringen af ​​din yurt. Fordelen ved at gøre dette er, at du også får et dæk omkring kanterne af yurt, hvor du kan sidde, grill, hænge tøj osv.
  • Find måtter, og andre egnede belægninger til gulvet for at føje til den varme og komfort niveauer. Endnu bedre, sat i en flydende eller serie af gulvbrædder, med tæpper over toppen, for at afslutte det off pænt.
  • Prøv at bygge et dæk, der er bærbare. På den måde, når du får den nomadiske kløe, kan dækket også komme med dig.
 5. 5
  Fyld dit yurt med hjem bekvemmeligheder til at oprette din perfekte beboelsesrum. Før du tilføjer møbler, tænke over, hvordan at opdele rummet. En rund rum kan være svært at, især når det er et enkelt værelse, du forsøger at blive til et køkken, soveværelse og stue. Men med brugen af ​​"dividere" møbler, du kan lave særskilte rum i runden. For eksempel kan placering af en bogreol i midten af ​​yurt tjene som en glimrende skillelinjen mellem de forskellige områder og du kan opbygge ud fra det med andre møbler, såsom seng, køleskab og skrivebord.
  • Tilføj et bord og stole, reol, behagelig læsning stole, skrivebord og stol, og en varme apparat, såsom en pot-mave. Hvis du ikke ønsker at tilføje en reel seng, bruge en lejr båre seng eller endda en opklappelig eller oppustelig seng normalt bruges til gæster.
 6. 6
  Tilføj kogeapparat. Du bliver nødt til at spise, og selv om meget af din mad er fra resultatet af fouragere, skal du til at lave mad. Find en egnet gas eller træ næret ovn, der kan dobbelt op som et varme emne i yurt, såsom en pot-bellied komfur. Vær sikker på at det ud gennem en væg af yurt, da det vil skabe farlige dampe i yurt andet. Du har måske brug for en professionel til at hjælpe dig installere denne del af yurt.
  • Find støbejern pander og en støbejern kedel til komfur. Eller finde andre lige så egnet køkkengrej, kigge i genbrugsbutikker, camping eller udendørs butikker eller spørge venner for emner, de ikke længere har brug for.
  • Af hensyn til madlavning og rengøring, sørg for at have din yurt beliggende nær en ren vandforsyning, eller du risikerer slæbe vand hele dagen. En lille regnvandstank kan være en god mulighed, især hvis du er ikke i nærheden af ​​lysnettet. Vand kan også afhentes på yurt tag, hvis du installerer en passende ordning for indsamling.
  • Hvis indsamling træ til varme og madlavning, skal du sørge for at gøre det bæredygtigt, for at minimere din indvirkning på det lokale miljø. Forvent at komme igennem omkring 3,5 snore af træ, hvis leve i dit yurt gennem en Vermont stil sne om vinteren.
  • At have en propan grill som en ekstra kilde til madlavning er en klog investering, og det vil koste omkring US450€ om året for at køre.
  • Du kan opleve, at en brændeovn producerer mindre kondens end en gas en.
 7. 7
  Giv et sted for badeværelse behov. Du skal bruge et brusebad eller badekar og et toilet, og nogle mennesker endda lod deres yurts, men for det meste, er det udendørs afvaskninger og rengøring. Toilettet kan være af en type, og nogle yurt-beboere kompost menneskelige affald ved hjælp af Humanure metode. For et brusebad, kan dette være en simpel tingest rigget op fra et træ ved hjælp af en spand eller en plastpose og bruge solenergi til at opvarme vandet. Du bliver nødt til at gøre nogle forskning i, hvad der er bedst for en ejendom, hvorpå du beliggende.
  • For vinterbadning, bliver du nødt til at arbejde ud alternative tolerable muligheder.
  • Det er tilrådeligt at finde toilettet vindretningen fra yurt eller en vis afstand fra det, så lugt og fluer ikke indtaster din yurt (selvom en velholdt kompost toilet ikke skal have fluer hængende i en lang række eller lugt). På den anden side, behøver du ikke ønsker det, så langt væk, at en tur i regnen for at befri dig selv forvandler sig til en større ekspedition.
  • Badning i en strøm, hvis det er varmt nok i de varmere måneder.
  • Det er også en god idé at have en generel vask område for beskidte redskaber og genstande.
 8. 8
  Tilføj din energikilde. kan leveres af de sædvanlige midler ved at køre en linje fra lysnettet til din yurt (den mindst tilrådeligt givet en yurt handler om at leve bæredygtigt), eller ved brug af en generator. Hvis du har sol-eller vindenergi sat op, kan dette også være i stand til at forsyne dig med elektricitet, hvis du får nogle storage batterier (disse bør læ et eller andet sted i nærheden) og har den know-how til at tilslutte den. Du får brug for elektricitet til dit, belysning og andre elektriske artikler du holder i jurte.
  • Til belysning, finde egnede gas, batteri eller andre drevne lamper, der er sikkert at have inde telte. Har nogle stearinlys for nødsituationer. LED-lys er en meget god investering. Kuplen i centrum toppen af ​​en yurt vil tillade masser af lys i løbet sollys timer.
  • Overvej, hvordan du kommer til at vaske tøj. Vil du have en mini vaskemaskine, eller vil du trek i byen for at bruge den lokale laundromat? Gør hvad der virker bedst for dig, de fleste emner kan vaskes i hånden, indtil de er meget snavset, så man kunne vælge at gøre sige, månedlige meget snavsede vaske i laundromat og hånd vaske resten af ​​tiden.
 9. 9
  Få forbindelse. Selv i en yurt, bør du være i stand til at surfe på nettet. Der er en række mulige måder, herunder kabel, satellit, landdistrikter bredbånd på et FM-signal, eller 3G Wi-Fi; vælge, hvad der virker bedst for hvor du befinder dig. Nogle mennesker bruger internettet til at downloade film, også, så du stadig kan holde trit med dine yndlings nyeste film!
 10. 10
  Overvej at dyrke grøntsager ved siden af din yurt. Dette kan være en delvis eller endog fuldstændig fødevareforsyning for dig og dine andre yurt beboere, og du måske lyst til at overveje et par dyr så godt, for mælk, æg, og selv kød.
  • Kompost alle dine køkken og madrester og bruge kompost på din have.
 11. 11
  Nyd din tid bor i jurte. Uanset om du er yurt-levende for en sæson eller et helt liv, vil du opdage, at du bliver ét med naturen i en yurt, som vejret påvirker dig mere klart, dyrelivet bor omkring dig uforstyrret, og nødvendigheden for at være selv- tilstrækkelig og ressourcestærke bringe hjem både hvordan enkle liv kan være, og hvor svært det kan være til tider også. Du skal opdage glæden ved at leve med mindre i dit liv, men også at finde du får en masse mere ud af alt, hvad du har, og alt, du bemærker. Og mens du måske elsker plot du har placeret din yurt på nogle yurt-beboere rådgive, at det er vigtigt at forsøge ikke at forlade det der for lang tid, fordi det oprindelige formål med en Yurt er at være en nomade, at bevæge sig og at opdage nye steder. Selvom det måske ikke virker for dig, kan flytte meget vel være begyndelsen på et fantastisk nyt eventyr!
  • Mennesker, der lever i yurts rapporterer en følelse af hygge, sikkerhed og hjemlighed fra at være i en yurt, selvom du kan høre og føle den fulde byrde af naturen udenfor. Dette er en stor del af, hvorfor folk er helt vild yurt-levende, og det er ikke noget, du vil opdage uden at prøve det.

Tips

 • Har masser af tæpper, tæpper og varme elementer til at holde dig varm. Jo bedre yurts har isolerede vægge, og hvis du planlægger at leve i et hele året rundt, ikke sjuske med dette aspekt! Kæledyr kan også bidrage til at øge den varme, samt gøre det hjemlig.
 • Fyld med bøger og notesbøger, kuglepenne og blyanter. Yurts medføre, at du ønsker at afspejle en masse, samt læse. Der er ikke meget andet at gøre. Hvis du er en kunstner, har alle dine kunst behov der også.
 • Familie dyrkes? Det er muligt at tilføje flere yurts og forbinde dem ved hjælp af pods eller andre forbindelser.
 • Millioner af mennesker i Centralasien tilbringer hele deres liv i yurts, det er ikke usædvanligt, og det er helt opnåeligt.
 • Nogle yurts endda komme med air-condition, men du er nødt til at beslutte, om der passer til dine grunde til at leve i en yurt.
 • Hold masser af batterier ved hånden.
 • Hvis du ikke har elektricitet, investere i en vind-up radio.
 • Stol på en sol-ladet mobiltelefon til dine telekommunikation.
 • Det er nok en god idé at have et skur eller garage til hus træbearbejdning gear, motorsav, havearbejde gear, og ethvert køretøj, du har. Det vil ikke være behageligt at have sådanne elementer i yurt med dig, og hvis du har brug for dem til at leve af jorden, en garage eller skur er en god investering.
 • I de fleste tilfælde vil sne glide taget af en yurt i vintermånederne, efter et par inches (centimeter) har akkumuleret.

Advarsler

 • Overveje risikoen for brand i eller af Deres yurt og flere måder at flygte fra det.
 • Adlyd alle relevante planlægning love eller du kan finde dig selv at blive bedt om at skille din yurt.
 • Tag ned din yurt, hvis du ikke bor i det over vinteren og det er placeret i et fugtigt område som en skov. Uden den konstante varme fra dig og dine apparater at holde det tørt, er yurt tilbøjelige til at forme og rådne og vil ikke vare vinteren.
 • Hvis du bor i din yurt gennem vinteren og det regner meget, forventer at traske i mudder, det er uundgåeligt.
 • Nogle af de ulemper af yurt-levende nævnes: storme kan rippe dem op, afhængigt af, hvor alvorlig de er, yurts kan varme op utroligt hurtigt og forblive varmt inde, støj rejser i dem, og der er en mangel på privatliv til at overveje, hvis du? re lever med andre, cabin fever kan indstilles i løbet af vinteren, hvis du ikke kan komme ud i ugevis, og yurts kræver konstant vedligeholdelse for at holde dem sikkert og brugbar.

Ting du behøver

 • Yurt
 • Møbler
 • Gulvbelægning
 • Opvarmning
 • Kompost toilet
 • Solenergi shower
 • Haveredskaber og planter
 • Valgfri skur / garage