Wkidk

Hvordan til at håndtere en omstrejfende kat

En omstrejfende kat er en indendørs kat, der har fået udenfor. Herreløse katte er meget beskidt og dårligt strigles. De kan også være tynd, fra mangel på at kunne jage på egen hånd. Hvis du kører ind i en omstrejfende kat, uanset om det er i din baghave, på vejen, eller i parken, skal du vide, hvordan man korrekt håndterer en vildfaren.

Steps

Hvordan til at håndtere en omstrejfende kat. Du kan være proaktiv ved at læse mistet kæledyr annoncer og være opmærksom på beskrivelser af katte, der gav forsvundet i dit område.
Hvordan til at håndtere en omstrejfende kat. Du kan være proaktiv ved at læse mistet kæledyr annoncer og være opmærksom på beskrivelser af katte, der gav forsvundet i dit område.
 1. 1
  Læg mærke til kat.
 2. 2
  Du kan være proaktiv ved at læse mistet kæledyr annoncer og være opmærksom på beskrivelser af katte, der gav forsvundet i dit område. Desuden kan skaffe husly, vand og katteurt bidrage til at holde en tabt kat i nærheden af ​​dig, indtil du kan hjælpe det, da katten sikkert vil finde disse ting længe før du ellers ville have bemærket katten. Efterlad ikke mad ud, indtil du har mistanke om en herreløs, da dette bare kan tiltrække vilde dyr eller foder andre folks kæledyr (der kan være på kontrolleret kost), vil dette ikke blive værdsat af alle.
 3. 3
  Hvis du mener der er en omstrejfende kat i dit område, så prøv at fodre ved at placere maden udendørs meget sent på aftenen i et område, der ville kun være tilgængelig for en kat (jeg. E., Et sted med en lille nok indgang til at udelukke større dyreliv), og se, om den er forsvundet fra tidligt næste morgen. I frostgrader, hældte olie fra en dåse sardiner i foderpille fungerer godt. Tegn på en omstrejfende i dit område kan omfatte:
  • Shredded skraldeposer natten
  • Dit kæledyr kan mærke katten udenfor, før du gør, prøv at se, hvad de ser, når de er ved vinduet. En herreløs kan have en rutine, at dine årvågne vindue amatørornitologer har samlet op på.
  • Friske spor i sneen, især når vejret er for koldt for de fleste kæledyr ønsker at vove sig langt fra hjemmet, og sporene har dukkede op efter en natlig snefald. Du kan være i stand til at følge disse spor til en hule under en veranda, hvis du er tidligt oppe, før de er skjult af anden trafik.
  • En kat, der løber væk efter at fange bare et glimt af dig
  • En kat, der er uden for på en time, hvor de fleste kæledyr ville være blevet bragt i for natten
  • Tidlig vinter er en fremragende tid til at bemærke herreløse katte, da de bliver mere desperate efter mad, og da de fleste kæledyr vil ikke blive venturing ud så meget. Være særligt årvågne på denne tid af året.
 4. 4
  Kender forskellen mellem en vildtlevende, herreløs, og en udendørs kat. Hvis du ser en kat i din værftet, i parken, i en bil, eller andre steder, skal du være i stand til at fortælle, hvis det er vildtlevende, omstrejfende, eller bare en udendørs kat. En vildtlevende kat er en vild, ikke-domesticerede kat. En omstrejfende er et indendørs eller udendørs kæledyr, der er udlejet udenfor og fået tabt, og en udendørs kat er en kat, der er uddannet til at gå udenfor uden at løbe væk. En udendørs kat er let at skelne fra hinanden fra en omstrejfende eller vildtlevende kat på grund af disse to karakteristika:
  • Velplejet og fodret: Kattens pels bør være anstændigt blød og ren. En kæledyrs footpads vil også generelt være blød, mens en kat, der har levet udendørs i flere uger, uanset om herreløse eller vildtlevende, vil have meget barkede fødder.
  • Friendly: Den kat skal interagere med mennesker, og det kan forsøge at komme inde i dit hus. Men mange kæledyr katte er nervøs og vil løbe væk, hvis de ser dig, så en indledende frygt reaktion betyder ikke nødvendigvis, at katten er hjemløse.
  • Feral og omstrejfende katte, på den anden side er ikke så let at skelne fra hinanden. En vildtlevende kat kan blive oplært bedre i forhold til de omstrejfende, som herreløse katte er ikke vant til udendørs. Strejfer kan også være meget underernærede forhold til en vildtlevende, da de ikke er i stand jægere. Hvis du begynder at fodre katten, vil omstrejfende sandsynligvis sidst bond og blive din følgesvend, eller i det mindste hurtigt blive mindre bange, mens en vildtlevende kat ville forblive nervøs. Dog kan enhver omstrejfende opføre sig som en vildtlevende, især hvis det er blevet tabt for en lang tid, og adfærd alene ikke fra starten være en nyttig måde at skelne mellem disse katte. Endnu et fingerpeg kan være, om katten er steriliseret eller kastreret, da intakte katte er meget mere tilbøjelige til at vandre og gå tabt. Et uforholdsmæssigt antal adopterede er hankatte, der er nemme at skelne fra kastrerede hanner, hvis du kan få ham til at løfte sin hale. Tomcat er fyldige kinder (bovsnitte), er også undertiden en nem funktion til stedet, og toms tendens til at have en stockier bygge med kortere ben end mænd kastreret før udløb. Vildtlevende katte kan kastreret, men bør være 'øre spids "(normalt i venstre side) for at angive dette, og sandsynligvis nået modenhed, før de blev fanget og kastreret (så han vil have en fuld hankat ansigt og tætbygget build).
 5. 5
  Forsøger at nærme vildfarne (hvis katten er i virkeligheden en vildfaren). Prøv at nærme katten til at kontrollere, om en licens eller tags for rabies. Tal sagte til katten som du nærmer dig, og måske endda bringe en stærkt lugtende fødevarer som tun eller tørrede leveren. Være meget forsigtig med bid og ridser, selvom katten forekommer temmelig afslappet. Hvis katten er nervøs, ikke skubbe dit held. I bedste fald vil du skræmme den væk, men du kan også komme til skade ved katten. Hvis du ikke kan henvende sig til katten, eller hvis det ikke har tags eller en licens, enten forsøge at fange katten selv, eller ring Animal Control eller et lokale dyr husly. Kend politikker af disse agenturer; mange hold kort, og derefter forsøger adoption eller aflive hvis katten ikke synes adoptable. De er sandsynligvis ikke i stand til at hjælpe direkte fange katten. Du kan være i stand til og villige til at gøre et godt stykke arbejde for re-homing katten, men hvis ikke, katten i det mindste på et krisecenter vil have en bedre chance for et godt liv, end det ville på gaden, ikke vil bidrage generationer vildtlevende befolkning, og det vil ikke dø umenneskeligt af sult, skader eller eksponering. Vildtlevende katte er dårligt egnet til at overleve kolde vintre, så vil ideelt set modtage lægehjælp mad og udendørs husly, mens omstrejfende katte ikke er udstyret til at klare sig selv på alle. De vil med tiden have enten en voldelig eller langmodighed død, hvis ingen griber ind.
 6. 6
  Forsøge at begrænse kat. Brug en human dyr fælde beregnet til katte, og disse kan købes for under 75€ fra isenkræmmere, eller nogle gange lånt gratis fra animalsk kontrol. Forsøg ikke at fælde katten ved hjælp af en improviseret enhed, såsom et tæppe eller netto, hvis det overhovedet er muligt, da dette i høj grad øger chancen for flugt og skader på både dig og katten. Hvis du har fundet katten under kørslen og du kan ikke holde igen, signalerer trafikken til at bremse ned. Hvis katten ser ondt og ikke kan eller ikke vil komme væk fra vejen, direkte trafik omkring det. Vær meget forsigtig, så du ikke kommer til skade eller forårsager en ulykke. Hvis der ikke er nogen trafik, kan du være i stand til at vikle en såret, liggende-in-the-road kat i en frakke eller pudebetræk for at flytte den væk fra vejen. Vær meget forsigtig med ikke at blive bidt eller ridset. Her er nogle flere tips:
  • Tiden tillader, etablere en fodring rutine med katten ved at placere mad udendørs på forudsigelige tidspunkter (og derefter fjerne eventuelle rester indtil næste fodring), ofte vil det være efter mørkets frembrud. Lad katten til at spise ved siden af, og så inde, handicappede fælden.
  • Forbered din gæst. Hvis du planlægger at holde katten i mindst et par dage, mens du forsøger at finde ejeren, få en 'guest room' klar. Ideelt set bør rummet være flugt-bevis, rolig, ubrugt, let rengøres, og næsten helt tom. Badeværelser og fuldt lukkede verandaer fungerer godt. De eneste ting, der bør være i rummet, er: et komfortabelt sæde for dig (at sidde i stille, mens katten bliver brugt til dig), en behagelig, men ikke alt for isoleret, skjulested for katten (en kat luftfartsselskab er ideel, som katten vil binde med denne sikker havn, og, da det vil tilbringe det meste af sin tid der, vil det være enkelt at låse katten til transport til sin næste destination), vand og strøelse. Et kradsetræ, legetøj og et vindue kunne være rart, men katten vil sandsynligvis være alt for stresset til at gøre brug af nogen af ​​disse bortset fra at forsøge at flygte gennem vinduet, selv gennem glasset! Må ikke give nogen fødevarer på Værelset. Medbring altid maden i personligt og hvis katten vil tillade, sidde i rummet, mens katten spiser. Fødevarer er dit bedste redskab til at tjene tillid.
  • Hvis du ikke har planer om at læ katten derhjemme, før fældefangst, arrangere med en dyrlæge eller dyr kontrolagenturet at bringe i katten eller få det afhentet efter fældefangst. I dette tilfælde, holde katten i fælden i et roligt mørkt område, indtil det transporteres. Gør intervallet mellem fældefangst og transport så kort som muligt, da dette er meget stressende for katten.
  • Dæk turen plade og tråd i bunden af ​​fælden med avisen, så katten ikke vil instinktivt undgå at træde på turen plade
  • Må ikke indstille turen pladen på et hår udløser, da katten kan udløse det for tidligt og flygte. Bedre at prøve igen senere, end at svigte én gang, da du kun kan få ét skud.
  • Dåse sild (ikke syltede), makrel eller sardiner er fremragende agn, og olien vil stadig være stinkende selv i frostvejr. Må ikke lægge meget mad i fælden, da det vil bare skabe en rod efter fælden udløses, katten ofte vil reagere med enten vild panik eller blive frosset med frygt, og det kan kaste op.
  • Efter indstilling af fælden, tjek det ofte, men lad dig ikke ses, hvis katten ikke bruges til dig. Du kan skræmme den væk på netop det forkerte tidspunkt.
  • I ekstraordinært koldt vejr, dække fælden med et ark eller håndklæde, så bunke masser af sne over hele kroppen af ​​fælden til at hjælpe med at holde katten varm og roligere når den er blevet fanget. Tjek fælden så ofte som muligt.
  • Vær forsigtig, når frigøre katten fra fælden (det kan være en god idé at praktisere denne først). Bær beskyttelsestøj på dit ansigt og hænder, bringe fælden i dit sikker plads, og placer det væk fra dig, så katten vil blive frigivet i retning af dennes udpegede skjulested. De fleste katte vil smutte lige ind i skjul stedet, men nogle vil forsøge at flygte, og de kan være utrolig hurtig, selv hoppe lige over dig at komme ud af døren, så holde det lukket. Aggression mindre sandsynligt, men også mulig.
  • Lad katten at falde til ro i et par timer, og derefter ind i rummet stille, bringer mad og et kamera. Prøv at få et godt kig på katten og ideelt et godt foto, så du straks kan begynde at søge efter en ejer (se nedenfor).
  • Katten bør sætte tempoet for alle fremtidige interaktioner. Må ikke tvinge det ud af sit skjul stedet, eller røre ved det, hvis det er frighted. Lad det at spise alene, hvis det ikke vil spise i dit nærvær, men vær sikker på at det ser, at du giver den mad. Etablering af en regelmæssig tidsplan vil give katten til at forudse dine besøg, som vil gøre din indgang langt mindre skræmmende, og det vil begynde at knytte dit besøg med udseendet af maden. Sidde i din stol og læse stille i et par minutter mindst et par gange om dagen. Prøv at være så ikke-truende som muligt bevæge sig langsomt, bo som "små", som du kan ved sammenkrøbet, ikke gør øjenkontakt, lukke øjnene og lade som om at sove.
  • Når katten bliver brugt til dig og det nye rum, kan du ønsker at prøve at røre ved det. Dette er et udtryk for tillid, der ofte medfører en forandring i en tidligere tam omstrejfende, men kan også være en meget risikabel flytte, især hvis katten du har fanget er en reel vildtlevende. Læder handsker er en god sikkerhedsforanstaltning, men kan også være skræmmende, især hvis de er voluminøse eller ikke slidt konsekvent. Forsøg ikke dette, medmindre du er meget god til at læse kat kropssprog, og ikke skubbe dig held og lykke ved at ignorere advarsler fra cat (varsel elever, whiskers, ører, hale, hoved og skulder position, alle fra en kat, der stadig kan være hug i ryggen hjørne af skjulested stedet). Start ved langsomt at udvide din hånd til at placere en meget velsmagende godbid nær kat. Få godbid så tæt på katten, som du kan, før den cringes, knurren, eller på anden måde retsakter truet. Smid ikke godbid eller forlænge fingrene (som kunne se truende) Gentag, hvilket bringer din hånd tættere som katten tillader. Til sidst, kan du være i stand til at bringe din hånd tæt nok, at katten vil lugte det. Tillad dette, så trække din hånd. Du er der næsten! Når du gør røre katten, være meget forsigtig, ser og lytter til nogen anelse, at katten er ved at reagere dårligt. På dette tidspunkt, vil de fleste adopterede tillade dig at røre ved dem uden at være aggressiv, og næsten alle vil give et advarselssignal. Ideelt får du et par forskellige niveauer af advarsel, en hvæsen kan udvikle sig til en brumme (eller omvendt... men du har fået at vide, din kat), og du kan være i stand til at ignorere en korte skratten, så længe det ikke eskalere til en brumme. Nogle gange vil fysisk kontakt omgående at klarlægge dine intentioner til katten, og det vil huske hvor stor bliver et kæledyr er. Ellers mindst katten bliver vant til at blive håndteret, og kan komme til at nyde at blive kælet når det har oplevet flere vellykkede sessioner. Katte, der er blevet misbrugt eller har en smertefuld skade kan være uforudsigelig, især hvis du rammer en følsom spot, så gå langsomt. En kat, der vil lade dig røre det inden for 2-3 uger fra flere korte daglige sessioner af interaktion i din sikker værelse er herreløse og kan sandsynligvis være re-tæmmes. Men hvis du har fundet en sand vildtlevende og har ikke blevet venner inden for et par uger, skal du ikke forsøge at tæmme den. Katten vil aldrig være helt tryg ved at leve med mennesker, og ville være langt lykkeligere liv udendørs med passende pleje. Kattens medicinske behov bør behandles, før du slipper den (herunder vaccinationer og især sterilisation). Du kan så prøve at re-home katten til gården (med tilladelse!) Eller en administreret koloni, eller give det igangværende mad, vand og husly selv. Katte er ikke velegnede til at overleve vintre, og vildtlevende katte i koldt klima kræver ekstra pleje, herunder en kilde af flydende vand.
 7. 7
  Efter din omstrejfende kat er sikker, så prøv at finde ejeren af katten. Hvis du ønsker at vedtage katten, hvis ingen ejer dukker op, kan dette være en af ​​de ting din tilstand kræver finderen af ​​dyret at gøre, før de kan kræve ejerskab. De bedste måder at annoncere en omstrejfende kat er at:
  • Fortæl dine naboer om katten. De kunne kende nabolaget kæledyr, og de kan kontakte dig, hvis de finde ud af, hvem ejeren er.
  • Tag katten ind dyrlægen til at scanne for en mikrochip-id og måske for en check-up, hvis du bemærker usædvanlige vaner eller ser sig om katten.
  • Kontakt krisecentre højre væk. Den første ting en ejer vil formentlig gøre er at kontakte et krisecenter for at se, om en kat er kommet ind eller hvis en anden har rapporteret, at de har en omstrejfende kat.
  • Put plakater op i dyrehandler butikker, dyrlæge klinikker og andre steder du kan. Den bedste poster, siger FUNDET i den størst mulige skrifttype på tværs af hele bredden af ​​siden, og indeholder et foto af kattens ansigt. Dette vil få den opmærksomhed fra alle, der har mistet en lignende kat. Dine kontaktoplysninger kan være i meget småt, da ejeren sikkert vil stoppe og læse. Må ikke indeholde et billede af hele katten eller andre identificerende oplysninger, som enhver kan derefter beskrive kat og hævder det som ejer. Den person måske ikke være ejer og kan have grusomme hensigter. Spørg enhver, der forsøger at gøre krav på katten spørgsmål for at kontrollere kampen. De bør være i stand til at fortælle dig kattens køn, alder, mund pad farver halespids farve, mave farve osv.
  • Tjek din lokale avis 'rubrikannoncer for "mistet kæledyr" annoncer. Sæt en 'fundet' annonce i nogle lokale aviser (dette er ofte gratis), om, at du har fundet en omstrejfende kat, men holde sig tilbage mere personlige detaljer. Giv en meget grundlæggende beskrivelse, såsom "fundet:. Sort og hvid kat, ejer kald til at identificere" Må ikke give alle de oplysninger som ejeren bør give disse oplysninger til dig.
  • Tænk over, om at tro, at ejeren er en ansvarlig ejer. Ville du returnere et barn til et hjem med uegnede forældre eller ring sociale ydelser? Når identificere katten over telefonen, kan du ønsker at glide i nogle fortæller spørgsmål som: Er dit kæledyr kastreret? Hvor gammel er den? Hvor længe har det været savnet? Gør matematik, og du vil vide, om denne person tillod deres kæledyr til at nå modenhed og strejfe uden at blive kastreret. Kan du give vaccination / journaler for katten, eller spørg din dyrlæge til at kontakte mig, så jeg kan bekræfte disse? Disse dokumenter indeholder ofte en grundlæggende beskrivelse eller endda et foto af katten, så det er udmærket bevis for ejerskab. Ansvarlige ejere vil forstå, at du bliver så forsigtige med deres kæledyr sikkerhed og bør gerne give disse oplysninger. Uansvarlige ejere har måske ikke haft deres kæledyr vaccineret for nylig, om nogensinde. Det kan være tid til at inddrage lokale dyr myndighed. Fortælle ejeren, at dyret kan afhentes på internatet, og så når du aflevere katten, underrette de mennesker der omkring dine bekymringer. De vil forhåbentlig være i stand til at træffe passende foranstaltninger, såsom at kræve, at PET være neutraliseret og vaccineret før det vedtages tilbage til ejeren.
 8. 8
  Vent. Hvis der ikke ejer er fundet efter en måned, skal du gå til det samme dyr husly du besked om herreløse og enten beslutte at passe katten, hvilket gør dig ejeren, eller til at give katten til internatet.
 9. 9
  Har katten steriliseret eller kastreret, og test for sygdomme, før de giver den til at blande sig med andre katte i din husstand. De fleste herreløse katte ikke allerede "faste", som er sandsynligt, at de grund til at de blev tabt i første omgang, da intakte kæledyr er mere tilbøjelige til at strejfe og slås. Dette er også den eneste måde at være sikker på det vil aldrig tilføje til det enorme problem med overskydende katte og killinger.
 10. 10
  Føler godt, at du har hjulpet en skræmt, sultende kat finde et sikkert sted, og har forhindret den lidelse strabadser et liv på gaderne, at det aldrig er blevet tilpasset for at overleve.

Tips

 • Put vandet ud for katten. Prøv at finde det sted, hvor katten kan lide at være og sætte vand der
 • Prøv at drage omsorg for dyret selv, mens du forsøger at finde ejeren
 • Hvis du ønsker at fodre katten, tilbyder hyppige, men små mængder af dåse kattemad eller tun med en lille mængde vand tilsættes. Udenfor katte er ofte dehydreret katte, og tilsætning af vand til dåsemad vil tilføje til deres indtag af vand. Dette er grunden til at så mange ser beskidt og un-groomed. De kan ikke soignere sig, hvis de ikke har drukket nok vand. Give kat "soup" vil ofte resultere i en hurtig forbedring i en kats helbred og udseende. Set ud en lille skål tørfoder til katte i dagtimerne. Katten kan komme til at blive knyttet til dig, især hvis det er omstrejfende
 • Hvis katten er nervøs, så prøv at bøje ned til sin plan. Hold din hånd og kalder det med en sød stemme. Dette vil gøre dig virke mindre skræmmende og katten kan finde dig mere imødekommende.
 • Hold en kat luftfartsselskab og pudebetræk i din bil, hvis du kommer på tværs af en tabt eller omstrejfende kat, mens du er på en ærinde. Se Brug af en kat comfort pose
 • Du kan oprette en fælde til at fange og indeholde omstrejfende indtil hjælpen kommer. For yderligere oplysninger om opsætning af fælder, gå til http://www.atlantaanimalalliance.com/howtotrap.htm

Advarsler

 • Hvis katten ikke har tags, og den bider dig, skal du kontakte din læge. Du vil måske rådes til at få rabies skud. Prøv ikke at gøre noget, der vil gøre katten bider dig, såsom sensationsprægede på eller holder cat.But forsøge at holde katten, hvis allerede fået en, der kan angribe katten bare holde det i et bur eller sætte det i et andet rum i dit hus.
 • Hvis du giver katten til internatet og ingen hævder katten, kan de aflive den, eller med andre ord, katten til at sove sat. Desværre er der flere katte end hjem og eutanasi kan være den bedste løsning. Det er svært at vide, at du bragte katten til sin død, men det er en fredelig og smertefri død, og meget bedre end hvad katten ville have lidt (ude af syne), hvis du ikke havde handlet på alle. Opfordre katteejere, du kender til at tænke på at vedtage et andet (eller tredje) kat til at give boliger til katte, der ellers ville blive aflivet. Måske du har en enkelt kat selv? De fleste katte vil komme til at sætte pris på den ekstra kammeratskab, og nogle gange en tredje kat kan tilføje balance til et par, der ikke er helt egnet (f.eks tilføjer en legende tredje kat til et par, hvor kun én kan lide at kæmpe tager en masse pres fra af de mindre-legende "offer").