Wkidk

Hvordan til at gøre en fishless cyklus

Den nemme og grusomhed-fri måde at fylde dit filter med de nødvendige bakterier, før du tilføjer fisk.


Desværre mange nye fisk dør i nye opsætninger på grund ammoniak og nitrit forgiftning. Kom tanken klar (en proces, der tager omkring 4 uger) ved at tilføje ammoniak - din pretend fisk - for at sikre, at bakterierne i filteret er i tilstrækkelige mængder til at beskæftige sig med fisk overbygning.

Kvælstofcyklussen er en fast biologisk proces, som ikke kan hastigheden op, vil kun kræver tilsætning af præ-udsåede filtermedium fra en moden beholder hjælpe.

Steps

Hvordan til at gøre en fishless cyklus. Lad tanken kører i 24 timer for at sikre, at udstyret fungerer som det skal være, og der ikke er utætheder.
Hvordan til at gøre en fishless cyklus. Lad tanken kører i 24 timer for at sikre, at udstyret fungerer som det skal være, og der ikke er utætheder.
 1. 1
  Opsæt din tank, men ikke tilføjer nogen fisk.
 2. 2
  Lad tanken kører i 24 timer for at sikre, at udstyret fungerer som det skal være, og der ikke er utætheder.
 3. 3
  Beregn mængden af ammoniak der kræves for at hæve niveauet i tanken til 2-4ppm. Det niveau, du vælger, er personlige præferencer. Brug 2ppm er normalt ikke problematisk under en cyklus og er sandsynligvis mere almindelige. Nogle vælger at bruge et lidt højere niveau, så de kan huse mere bestand, når færdig, men højt ammoniak kan forårsage en cyklus at stall og lege indhente nogle gange, så brugere skal være opmærksomme. Brug ren ammoniak (undertiden kaldet "Pedelarbejde ammoniak" Some husholdningen rengøring ammoniak har farlige kemikalier og dufte tilføjet Det er blevet sværere at finde siden 9/11 (bombe making) og på en push fiskefoder kan bruges -.. En stor håndfuld en strømpe - men det er ikke så nøjagtige at læse / dosis Der er et par regnemaskiner på nettet (for eksempel på fisk holde hjemmesiden www.fishkeeping.co.uk eller PFK), som kræver, at du kender mængden af ​​din. tank og den daglige ppm ammoniak, du har valgt i tanken - meget nyttigt.
 4. 4
  Tilføj den nødvendige mængde ammoniak til tanken.
 5. 5
  Test vandet hver 24 timer, og vente med at se ammoniak læsning dråbe. På dette tidspunkt filteret indeholder bakterier, der nedbryder ammoniak til nitrit, så cyklus er påbegyndt. Holde en cykel dagbog anbefales, så du kan plotte ændringer / mønstre nye.
 6. 6
  Tilsæt mere ammoniak til at hæve niveauet i tanken tilbage til det niveau, du har valgt at starte med. Hold test for ammoniak hver 24 timer, og nu teste for nitrit også.
 7. 7
  Vent til nitrit niveau begynder at falde, (de vil være skyhøjt for et par uger) fortsat tilføje ammoniak at fodre bakterierne i tanken. Nitrit er ofte den mest irriterende læsning som når det falder, vil blive hængende på lave niveauer, indtil nogle gange bare et par dage før udløbet af den fulde cyklus.
 8. 8
  Når du har 0ppm af ammoniak, 0 ppm nitrit og en nitrat læsning, din tank er klar til fisk.
 9. 9
  Fortsæt med at tilføje ammoniak, indtil du tilføje dit. Dette vil holde bakterierne fra at dø. Derefter gør en stor vandudskiftning (70-90%) for at få din nitrat under 40ppm. Når fisken er tilføjet, fortsætte med at teste vandet til både ammoniak og nitrit at sikre, at ingen pigge forekomme.
  • Vær opmærksom på at tanken pH kan svinge rundt ganske lidt i løbet af disse 4 uger. Ikke usædvanligt. Værd at holde øje med det. Hvis pH falder til 6 eller derunder, kan dette medføre en cyklus til stall, men der er nemme måder at rette op på. En god fisk fredsbevarende forum vil være i stand til at rådgive i detaljer på en skræddersyet, tank ved tanken basis.

Tips

 • Overvej en beplantet akvarium. Planter forbruge nitrat, slutproduktet af kvælstofkredsløbet. Høje niveauer af nitrat kan være giftige for fisk, så planter er en god måde at holde din tank sundt.
 • Kun tilføje et par fisk ad gangen. Dette vil lade dit filter tilpasse sig til den ekstra bioload.
 • Den type af ammoniak, du bruger spørgsmål. Ammoniak bør bestå af kun vand og ammoniak (ammoniumhydroxid er identisk med vandig ammoniak). Det bør ikke have nogen dufte, farver, eller noget andet. Hvis det skummer, når du ryster det, er det ikke godt.

Advarsler

 • Sørg altid for niveauet af ammoniak og nitrit er 0, før du tilføjer nogen fisk. Nitrat niveauer bør være under 40.

Ting du behøver

 • Et akvarium
 • En flaske salmiakspiritus (se tip)
 • Testkit til ammoniak og nitrit minimum (nitrat er også gavnligt).
 • Spand og sifon for vandskift
 • Efter cyklet, fisk