Wkidk

Hvordan til at fortælle forskellen mellem tyre, køer, stude og kvier

Der er mange mennesker verden over, der tror, ​​de ved, hvad kvæg ligner, men kan ikke rigtigt se forskel på en ko, tyr, stude eller kvier. De fleste af disse mennesker har ikke lært, hvordan man skelner mellem de fire. Dette trin-for-trin artikel er bestemt til at lære dig om, hvordan man korrekt skelne mellem disse forskellige typer af kvæg.

Steps

Hvordan til at fortælle forskellen mellem tyre, køer, stude og kvier. Lær de relevante definitioner.
Hvordan til at fortælle forskellen mellem tyre, køer, stude og kvier. Lær de relevante definitioner.
 1. 1
  Lær de relevante definitioner. Disse er:
  • : En moden hundyr, der har født mindst én eller to kalve. Daglig tale udtrykket "ko" er også i forhold til de Bos primigenius arter af indenlandske kvæg, uanset alder, køn, race eller type. Men for de fleste mennesker, der arbejder med eller hæve kvæg er dette udtryk ikke bruges i samme reference som tidligere bemærket.
  • Bull: en moden, intakt (testikler stede og ikke fjernet) handyr, der anvendes til avl.
  • Steer: a handyr (eller bull), der er blevet kastreret før kønsmodningen og bruges primært til oksekød.
  • Stag: a handyr (eller tyr), der er blevet kastreret efter eller ved kønsmodningen og bruges primært til oksekød, men kan og er også ofte brugt som en " Gomer tyr "til påvisning af køer og kvier i brunst.
  • Kvie: et hundyr (ofte umodne, men ud over den "kalv" stage) mindre end 1 til 2 år, der aldrig har kælvet. Sådanne hundyr, kan, hvis de aldrig har kælvet end to år også kaldes heiferettes.
  • Bred kvie: et hundyr, der er gravid med sit første kalv.
  • Første drægtig kvie eller First-Calver: a hundyr, der har født sit første kalv, og det er ofte omkring 24 til 36 måneder gamle, afhængigt af race og da hun først blev avlet.
  • Ox (flertal: Oxen): et kreatur, der er uddannet til udkastet til arbejdsprogram (trække vogne, vogne, plove etc.) Dette er et begreb, der primært refererer til en handyr, der er blevet kastreret efter forfald. Dog kan en okse også være hundyr (ko eller kvie) eller endog en tyr, der er blevet uddannet til det samme formål. I de bibelske tider var en okse en generel anvendte udtryk, ligesom med begrebet "køer," til en domesticeret kvæg uanset alder, køn, race, type eller udkast formål.
  • Kalv (flertal: Kalve): en umoden kvæg (mandlige og kvindelige), som er afhængig af mælk fra moderen eller fra en flaske for at overleve og vokse. En kalv er kendt som sådan fra fødslen til omkring 10 måneder.
  • Tyrekalv: en umoden intakt handyr (siden alle mænd er født med testikler), der er afhængig af mælk fra sin mor eller en flaske til vækst og overlevelse.
  • Steer kalv: en umoden handyr, der er blevet kastreret et par dage til et par måneder efter fødslen, og er afhængig af mælk fra sin mor eller en flaske til vækst og overlevelse.
  • Kviekalv: en umoden hundyr, der er afhængig af mælk fra hendes mor eller en flaske til vækst og overlevelse.
  • Freemartin: en ufrugtbar eller sterilt kvie eller kviekalv. Sådanne barnløshed er et resultat af at være moderen venskabsby med en tyr kalv placentavæv blev delt i livmoderen. I første trimester, begynder reproduktive organer til at danne og kønshormoner begynder at blive produceret i fosteret. Når mandlige og kvindelige føtale kalve venskabsby sammen, testosteron produceret af mandlige hæmmer østrogen produktion i hun. Dette resulterer i abnorme, underudviklede eller tvekønnede reproduktive organer i den kvindelige fosteret. Dette er ikke tilfældet for den mandlige. Freemartins er undertiden benævnt som "hermafroditter", hvis de er født med reproduktive organer af begge køn. Som et resultat, har tendens til disse type freemartins at udvikle sekundære mandlige seksuelle karakteristika (muskuløs våbenskjold løbet hals, bred pande, etc.) efter at have nået puberteten.
  • Kvæg: generel plural sigt for mere end én kvæg
  • Cattlebeast / kvæg / dyr: en særegen betegnelse for en kvæg hvis køn ikke kan bestemmes, især når de ses på afstand. De fleste mennesker kan lide at kalde en kvæg af ukendt (eller "ukendt") køn som en "ko", simpelthen fordi det er en meget mere kendt og populær betegnelse at bruge end "kvæg" eller "cattlebeast". Dette er dog ofte ikke tilfældet omkring erfarne cattlemen og cattlewomen eller "ranchers" (som nogle ynder at kalde dem), der aldrig bruge udtrykket "ko", når der henvises til en kvæg, der er alt andet end en ko. "Animal", "critter", "væsen" eller andre udtryk, groft eller ej, er der oftest bruges over mundrette ord "ko".
 2. 2
  Forstå de myter evne at kunne skelne køn eller køn af kvæg.
  • Kun tyre er hornede, køer adspurgte: Dette er en myte. Virkeligheden er, at begge køn (eller køn) kan være hornede og / eller polling. Hvis du er afhængig af, om et kreatur er hornede eller ikke som en angivelse af køn (mand eller kvinde), eller køn af dyret, så husk, at det er de mindst pålidelige middel til at fortælle om, at kvæg er enten en ko eller en tyr. Den bedste måde at fortælle, hvis en ko er en ko og en tyr er en tyr er at se mellem bagbenene for tilstedeværelse af et yver eller pungen, hhv.
  • Bulls er ensfarvede (ofte brun) personer, mens køerne er kun sort og hvidt: Dette er også en myte. Tyre er ikke primært ensfarvede, er heller ikke køerne primært sort og hvid. Helt ærligt, kan farvning være og meget ofte er omvendt: Purebred, Holstein-Freisian og Freisian tyre altid sort og hvid ligesom deres kvindelige modstykker, og mange køer, både mejeri (såsom med, Brown schweiziske, køer) og oksekød (inklusive Gelbvieh, Red angus, Red Brangus, Santa Gertrudis og fullblood Simmental køer) er overvejende brun eller rød. Der er en lang række racer i verden, der har sorte og hvide tyre og køer: den holstenske racen er blot én af dem, og sker for at være den mest populære og kendte af disse racer. Det samme gælder for solid-brune eller røde kvæg: Mange kommercielle og hybride kødkvæg er ofte anset for at være fast rød eller brun.
   • Som en kendsgerning, kan tyre og køer (ikke at nævne stude, kalve og kvier) være enhver farve, undtagen pink, lilla, grøn og blå. De kan være hvid, brun, sort, gul, orange, rød, grå og enhver variation (ofte med hvid) nogen af ​​disse farver, herunder roan, plettet, pletvis, spidse, white-faced, bryst-stribet eller hvid- tailed. belgiske blå kvæg, for eksempel, er ikke navngivet, fordi de er virkelig blå, men fordi de ofte er et blåt roan farve, der gør dem synes smokey-blå på grund af blanding af sorte og hvide hår i pelsen af dette race.
 3. 3
  Vær opmærksom på de anatomiske og fysiologiske forskelle mellem de enkelte typer af kvæg. Disse forskelle er som følger:
  • Køer: Den bedste måde at fortælle om en kvæg eller kvæg-beast er faktisk en ko er at se mellem bagbenene og se, om et yver er til stede. Et yver er en lyserød pose-lignende organ, der har fire patter (cylindriske "knobs", der hænger ned fra yver), der genererer mælk til en ung kalv at drikke. Køer, du vil se, kan have en kalv ved deres side, undtagen for de fleste malkekøer eller oksekød køer der er lige kommet ud fra at være vænnet fra deres kalve. Køer er typisk glatte fra hovedet hele vejen ned til haleroden, med ingen skulder toppe (ligesom tyre har) og ikke så meget muscling omkring skuldre og hofter som tyre gør. Bos indicus køer (dem, der har løs hud og lang floppy ører) har en pukkel på deres skuldre, men det er meget mindre defineret end i tyre af samme art af kvæg. Hvis du ser under halen (hvis du ikke kan, kan du se det, når halen hvislende fluer væk eller for en eller anden grund er holdt til siden), vil du se en slids med en forhud hængende ned fra den. Dette er, hvor vulva er placeret, det område, hvor køer (og kvier) urinere fra acceptere penis af tyre skal opdrættes, og hvor deres kalve fødes fra. Alle køer har denne, og det er en smule mere veldefineret og større hos køer end i kvier. Vulvae er placeret under anus.
  • Tyre: Bulls er typisk enorme rovdyr. Når de er blandt de røgter, er det temmelig nemt at udvælge tyren blandt besætningen på grund af hans større størrelse og maskulinitet i forhold til de mere feminine udseende køer eller kvier, som han er med. Ikke alle tyre har horn. Den eneste måde er du virkelig vil fortælle om det er en tyr eller ej, er at se på, hvis der er en stor fodbold-formet sæk hængende ned mellem bagbenene. Det er relativt let at se, når du får en side-visning af ham (undtagen når bagbenet tættest på dig forskydes fremad og ikke tilbage), når du sidder bag ham, og når han går. De har også en kappe eller behåret forhud på deres understregning (til højre i midten af ​​maven og parallelt med jorden, og dette område kaldes navlen), hvor deres penis er opstaldet. De fleste kapper mere defineret i tyre end i stude, og en masse af tyre kan have en lyserød kødfuld fremspring blive udsat fra hylsteret. Det er i slutningen af ​​deres penis. Køer og kvier ikke har denne kappe og nogle kan have nogle løs hud hængende fra samme område, men andre vil ikke have det. Tyre typisk har en stor, meget muskuløs crest over deres hals eller skuldre (med Bos taurus kvæg som Angus, Simmental, eller Texas Longhorn, er det konstateret på halsen), og er typisk meget muskuløs på deres skuldre, hals og deres bagparti end køer er. De fleste vil have en stor, blokagtige udseende, med deres for-og bagben bredere sæt (afholdt længere fra hinanden) end køer på grund af muscling i bryst og skuldre. I Bos indicus racer, typisk tyre har en kugle-formet pukkel over skulderen, meget mere defineret og udtalt i tyre end i køer.
  • Steers: Steers har lignende konformationelle kvaliteter som tyre gør, bortset fra at de mangler at sæk mellem deres ben og deres navle eller kappe er langt mindre defineret. Imidlertid styrer stadig bevare håret hængende ned fra midten af ​​deres mave, og dette er, ligesom tyre, hvor deres penis er opstaldet, og hvor de urinere fra. Denne lille hår er stort set den eneste måde at fortælle, hvis dette dyr, du kigger på, er en stud. Stude typisk forekommer mere feminin end tyre gør, mangler den karakteristiske muskulære pukkel og dybden over nakke og skuldre. Nogle gange, når stude og kvier bor sammen, den eneste måde at fortælle, hvis dyr, du kigger på er en stud er, hvis vulva er fraværende. Hvis der er noget andet under halen, undtagen anus og sagde dyret har ingen testikler, så er det en stud. Stude er ikke født som stude, fødes de som tyrekalve og er lavet i stude ved fremgangsmåden kastration.
  • Kvier: Disse er typisk unge kvinder, som a) er født som kvinder (ofte kaldet kviekalve) og b) fastholdelse af kvindelige egenskaber som køer gør. Kvier er typisk yngre end køer, og ofte til en erfaren cattleperson kan en kvie eller en første drægtig kvie let skelnes ved at lægge mærke de unge i dyret og hendes størrelse i forhold til ældre og mere modne køer. Disse typer af kvæg er som regel dem, der stadig vokser forbi, når de har deres første kalv, og nå fuld modenhed, når de er 3 eller 4 år. Kvier har ingen sæk mellem benene, heller ikke de har den kappe og lidt hår hængende ned typisk for tyre og stude. De har næsten ingen yver, bare lidt patter, der er svære at se mellem bagbenene, undtagen hvis du knæler ned tæt ved siden af ​​hende. De har en vulva halens (hvilket er under anus), men det er mindre og lidt mindre defineret end i modne køer. Yveret og vulva størrelsesforøgelse både når kvie, som er blevet avlet, er ved at kælve. Selv da, yveret er typisk mindre i kvier end i køer.
 4. 4
  Gå besøge en gård eller ranch for at lære de anatomiske forskelle som beskrevet ovenfor. Dette vil hjælpe dig med at lære at vide, hvad man skal kigge efter, og hvordan man korrekt skelne mellem tyre, køer, stude og kvier.
  • Når walking langs hegnet eller kvæget, være rolig og stille. Må ikke blive ophidset, anspændt eller bange, omkring dem, og hvis de kommer op til dig, skal du ikke blive forskrækket, da de er naturligt nysgerrige dyr. Hvis du opdager, at du får anspændt eller bange for dem, gå ud af græsarealer eller hestestald til, hvor de ikke kan gå og prøv at slappe af.
   • Pas på dem, der pote jorden på dig, smider deres hoveder rundt på dig, nærmer du aggressivt, knurre på dig, eller rynke deres næse på dig. Men dem, der tilbage væk fra dig eller bare gerne følge dig, er dem, a) respektere dit rum og acceptere dig som The Boss og b), ligesom menneskets kammeratskab og tror du har godbidder til dem, hhv.
  • Hvis du ikke kan besøge en gård eller ranch, finder billeder på internettet til at hjælpe dig med at lære forskellene. Du kan gøre et billede søgning via din foretrukne søgemaskine eller se på billeder indsendt af andre cattlemen og-kvinder, hyppige forskellige offentlige kvæg eller husdyr fora, såsom Cattletoday.com eller Backyardherds.com.

Tips

 • Husk altid at kigge mellem benene, under halen eller på underverden hvis du ikke er sikker på, om et dyr er en ko, en tyr, en kvie eller en stud.
 • Ofte er det bedre at studere billeder, der er udstationeret i en bog, et blad eller på nettet end at gå ud til en gård eller ranch til at se på en persons kvæg. På den måde har du en bedre chance for at studere billedet, så længe du ønsker, og behøver ikke at jage eller følge et dyr rundt, der bliver træt af dig stirre på det hele dagen.

Advarsler

 • Vær opmærksom på, at kvier og stude kan være svært at skelne fra hinanden, især hvis de er sat sammen i den samme fold eller på græs.
 • Vær meget forsigtig omkring tyre. Bulls er typisk farlige dyr, især hvis drillet eller provokeret, eller hvis de fornemmer du er en fare for deres ko besætning. Ofte er det bedst at se en tyr på den anden side hegnet eller i din bil hvis bedriften, du ser, er ved siden af ​​en vej.
 • Også være forsigtig omkring køer og kalve. Køer får helt beskyttende overfor deres kalve, især når det er mod en person, de ikke er bekendt med (ligesom dig), og vil opkræve, hvis du kommer for tæt på deres babyer. Og ja, der er en masse køer, der har horn også, så se ud for dem.