Wkidk

Hvordan til at bygge en lige form, til beton

Opbygning af en straight formular til beton er forholdsvis enkel, så længe de korrekte teknikker anvendes. Bredden og dybden af ​​den konkrete placering bestemme afstivning og formning kræves materiale. Denne artikel vil henvise til en plade form væg former har helt forskellige krav.

Steps

Hvordan til at bygge en lige form, til beton. Lay ud hjørnepositioner af pladen ved hjælp af pæle og snor linjer.
Hvordan til at bygge en lige form, til beton. Lay ud hjørnepositioner af pladen ved hjælp af pæle og snor linjer.
 1. 1
  Lay ud hjørnepositioner af pladen ved hjælp af pæle og snor linjer. En bygherre niveau er ideel til bestemmelsen af ​​den kategori af toppen af ​​beton, men en billig linje niveau vil give ordentlige resultater på korte spændvidder.
 2. 2
  Måle diagonalt på kvadratiske og rektangulære plader fra hjørne til hjørne, skiftende parallelle sider, indtil de diagonale målinger er lige, mens længden af siderne forbliver de ønskede bredder. For enkle former og lille størrelse plader, er dette "working line" nok, men til komplekse former og store kritiske layouts, "batter boards" bør anvendes, således at de etablerede byggelinier vil være tilgængelige for recheck layout som danner skrider frem.
 3. 3
  Anbring formen bord starter ved et hjørne langs snor, satsningen det ned omkring 1/8 tomme fra linien med skærpede træ indsatser. Tykkelsen af ​​pladen vil bestemme afstanden af ​​indsatserne, samt den nominelle dimension af den formende tømmer. Som et eksempel, er en 1X4 fyrretræ bord sædvanligvis stift nok til at understøtte en 4 tommer beton placering (pour), hvor en 8 til 12 tommer plade tykkelse vil kræve 2 tommer dimension tømmer af en bredde svarende til højden. At forsikre lette formning, skal du vælge lige, flad tømmer med minimale knuder på tømmerhandlen.
 4. 4
  Stake 4 tommer plader et minimum af 32 inches på midten, og dyb nok til fast støtte i form, afhængigt af stabiliteten af jorden under formularen. For tykkere plader, formindske din indsats afstand, en 12 tommer plade vil være nødvendigt at satset ikke mere end 24 inches på midten. Nail de formularer til stakes niveau med og næsten røre snor.
 5. 5
  Pak jorden omkring indsatserne til at læne den form eller ud hvis det er nødvendigt at tilpasse den til den snor, og hvis det er nødvendigt, skal du placere et måleklods at holde strengen fri af formen og måle formularen med hyppige mellemrum for at sikre formularen er lige.
 6. 6
  Kør en anden række af stave bag formular 2 til 3 meter til tykkere plader og søm en kicker eller 2x4 bord fra den off sæt aktiepost til den side af bålet naglet til formularen for at holde det stabilt. Når du placerer beton, kan du ønsker at restring hver side for at sikre, at vægten af ​​betonen ikke har bøjet formularen, og disse indsatser kan kilet ud for at rette eventuelle buer.

Tips

 • Tjek tilpasning af formularer ved eyeballing dem, der er, bøjede sig ned, så du kan synet ned i kanten af ​​formen.
 • Brug en forhammer, der passer dig. £ 20 slæder er alt for tung for de fleste mennesker, er en 8 pund fælles valg, og mange mennesker skære håndtaget ned til 30 inches eller mindre for bedre kontrol.
 • Den mere lige tømmer, du bruger til at danne, jo lettere vil det være at justere det.
 • Skær stakes længe nok til at få et godt greb i jorden, og skærpe enderne med en lang taper til en ivrig punkt at gøre køre dem lettere.

Advarsler

 • De eneste risici som normalt optræder på denne type arbejde er splinter, ubesvarede slag med hammeren, og søm, der flyver. På arbejdspladsen anbefaler sikkerhedskrav handsker, lange bukser, støvler og sikkerhedsbriller i denne operation.