Wkidk

Hvordan til at bryde op beton

De, der har konkrete gulve, indkørsler, eller fortove omkring deres ejendom, kan være nødvendigt at bryde op beton til at reparere underjordiske VVS eller andre forsyningsselskaber. Disse skridt vil hjælpe dig med at lære det grundlæggende for denne skræmmende opgave.

Steps

Hvordan til at bryde op beton. Afgør, om og hvor du bliver nødt til at bryde betonen.
Hvordan til at bryde op beton. Afgør, om og hvor du bliver nødt til at bryde betonen.
 1. 1
  Afgør, om og hvor du bliver nødt til at bryde betonen. Hvis du er på udkig efter en brækket vand eller afløb linje, og du kan finde det generelle område du har mistanke om det problem at være i, kan du spare en masse arbejde og udgifter. Her er nogle ting at se til:
  • For VVS-problemer, så prøv at bestemme placeringen og dybden af ​​de underjordiske rør. Kig efter en ventil ydre slange Bibb, eller på en spild linje, en cleanout at angive placeringen af ​​rør.
  • For vandproblemer, kigge efter områder, hvor vandet er enten bobler op gennem revner i betonen, eller siver ud omkring kanterne af pladen.
  • For elektriske ledninger, kan du finde du nødt til at finde kanalen uden pladen område og grave op en længde af det at bestemme, hvor resten af ​​det kører.
  • For andre typer af reparationer eller for installation af nye værker, der kræver udgravning en grøft gennem et område brolagt med beton, kan du nødt til at gætte eller forskning byggeplaner for at afgøre hvor man skal begynde.
 2. 2
  Find ud af, hvor tyk betonen er. Grav på kanten af ​​pladen og se på den side af betonen. Nogle plader har fortykket kanter, monolitiske fonde, eller tilstødende strukturer, der forhindrer dig i at gøre dette, så du kan være nødvendigt at banke et hul gennem pladen, hvor du har til hensigt at bryde den til at teste dens tykkelse. Det primære fokus i denne artikel er i opbrud typiske gulvplader, omkring 4 inches tyk. For tykkere beton, er en elektrisk mejselhammer ikke hensigtsmæssigt, så leje en elektrisk afbryder i 60 £ rækkevidde, eller endda en pneumatisk jackhammer er din bedste satsning.
 3. 3
  Saml de værktøjer, du bliver nødt til at gøre projektet. For små break-outs, kan en forhammer tilstrækkeligt, især hvis betonen er tyndere end 4 inches, og det er ikke forstærkes. Denne artikel vil beskæftige sig med at bryde ud beton, hvor magt udstyr er påkrævet. I dette tilfælde skal du bruge en nedrivning så eller rundsav med en tør snit beton (murværk) klinge, en mejselhammer og en skovl. Se hvad du har brug, herunder for en komplet liste.
 4. 4
  Markér placeringen af den del af pladen, du har til hensigt at fjerne. Måling af afstande fra kanten af ​​pladen vil tillade dig at gøre en regelmæssig formet hul, hvilket vil gøre den færdige reparation udseende pænere og mindre mærkbar. Brug en blyant og lineal eller et kridt linje til at foretage en let synligt mærke omkring den planlagte hul.
 5. 5
  Saw skære linjen så dybt som muligt med en nedrivning sav, en rundsav eller en vinkelsliber med en tør cut diamant klinge. Dette vil give en ren kant, når nedrivning er afsluttet. Hvis du søger efter en brækket vandrør (som på billederne), kan du nødt til at forstørre hullet efter den indledende pausen er færdig.
 6. 6
  Ved hjælp af en bryde mejsel i en borehammer (eller tunge hammer drill), begynder chipping betonen. Bryd kanterne langs saven skar først hælder spidsen af ​​mejslen mod linje, så kanten revner løs uden at bryde den side, der skal forblive. Vær forsigtig, så de tilstødende beton ikke gør Spall eller chip.
 7. 7
  Arbejd lidt omkring et område udvide det hul, du har påbegyndt, og gå dybere med hver pass, indtil du har trængt ind i pladen. Dette er den sværeste del af jobbet, da stykker, du brækker ikke kan komme fri, indtil der er en plads til dem at slippe ind. Ofte helt brudt skårene af beton vil forblive kilet stramt indtil al tilstødende beton er brudt.
 8. 8
  wo rk tilbage, chipping i den faste beton wo>.
 9. 9
  Hold din mejsel point hælder mod begyndelsen hullet, mens du arbejder rundt, så det ikke forsøger at trænge lige ned uden at bryde en del af beton gratis. Hvis det er tilladt at gå for dybt, vil bitten blive indgivet i sit hul og vil være vanskelig at fjerne.
 10. 10
  Fjern bits, der er blevet indgivet (eller stak), ved hjælp af en anden bryde bit at bryde betonen væk fra den stak smule, chipping parallelt til den oprindelige hul. Hvis du har en ekstra borehammer, kan du blot lade den første bit i sin boremaskine og fortsæt, som på billedet. Hvis ikke, bliver du nødt til at fjerne fastbrændte bit og sætte en anden i boret for at udføre dette trin.
 11. 11
  Bryd de største stykker af beton kan du som hullet bliver stort nok for dem at bryde fri. Der er ingen grund til chip gradvist i meget kant, hvis 2 -, 3 - eller endda 4 - pund stykker kan blive brudt fri. Dette vil spare tid og gøre fjernelse af materialet mindre trættende.
 12. 12
  Fjern de knækkede bidder og stumper af beton fra hullet som det bliver større, så de efterfølgende stykker har masser af plads til at falde i uden at blive klemt inde. Det vil også gøre det lettere at få øje rør, elektriske ledninger, eller armeringsstænger du kan støde på, når du forstørre hullet.
 13. 13
  Brug slaggehammer til chip kanterne af hullet, når du er færdig med at bryde ud af det, så du har nogenlunde lodrette kanter. Dette vil sikre reparationen vil være fuld tykkelse, faldende chancen for den konkrete patch revner.
 14. 14
  Hold øje med tegn på det problem, du forsøger at løse, som du gør din hul i betonen. For vand lækager, især de store, når du har oprettet den første penetration, bør du straks se tegn på vand eller mindst meget våd jord. Hvis du kan finde den egentlige rør, vil det sikre, at du har brudt gennem betonen på det rigtige sted.
 15. 15
  b reak væk beton langs stien af røret, indtil du finder den beskadigede del b> Vær omhyggelig med at undgå at ramme støbejern eller PVC-rør med bryde bit, da disse er skrøbelige og kan nemt opretholde yderligere skader.
 16. 16
  Break lodret beton (som i væggen på billedet) meget på samme måde, som du begyndte pause i pladen. Det er lettere, hvis du kender den nøjagtige sted, hvor reparationen skal gøres. Sørg for at beskytte nærliggende overflader, mens du arbejder.
 17. 17
  Fjern al snavs fra din hul og gøre dine reparationer, så kvalitet og kompakt fyldmaterialet og hæld ny beton i hullet for at lappe det. Til rør, såsom dem i de billeder, kan nogle builder sand være lagdelt over dem at afbøde dem fra bevægelse i betonen, efter det er hærdet, hvilket gør behovet for fremtidige reparationer mindre sandsynligt.

Tips

 • Brug mindre værktøjer for et tæt arbejde tæt rør og andre skrøbelige komponenter i strukturen.
 • Undgå at beskadige armeringsjern og måtter hvis det er muligt, så plastret vil have samme styrke som den tilstødende beton.
 • Kig efter specialiserede betonopbrydning redskaber og tilbehør til værktøj og udstyr, leje afsætningsmuligheder hvis du kun skal bruge dem til et enkelt job, da disse maskiner er meget dyre.
 • Brug den største borehammer eller borehammer praktisk for dit job. Disse er dyre værktøjer, så hvis du kun har brug for dem til et job, leje er mere økonomisk end at købe dem.
 • For et areal større end 15-20 kvadratmeter, kan leje en jackhammer eller ordregivende jobbet ud til en kvalificeret nedrivning personen være nemmere.

Advarsler

 • Brug en støvmaske eller åndedrætsværn ved tørskæring konkrete og om muligt bruge en våd klippe system. Beton indeholder silica og kan skade din åndedrætsorganerne. Ældre beton kan også indeholde asbest test, før du begynder at arbejde, hvis der er nogen tvivl om dens makeup.
 • Bær tunge støvler, handsker og sikkerhedsbriller, mens de udfører dette arbejde.
 • Vær forsigtig, når bryde beton, der kan indeholde levende elektriske ledninger eller komprimeret gas linjer. Et opkald til din lokale forsyningsselskaber kan redde dit liv og en masse penge. Kig i de gule sider.
 • Læse alle producenten oplysninger om værktøjer og følg sikkerhedsregler. Brug ikke et stykke udstyr, indtil du fuldt ud forstår at betjene den sikkert.
 • Nedbrudt beton kan have meget skarpe kanter. Bær handsker.
 • Borehamre har en masse drejningsmoment. Vær sikker på at bruge enhver hjælpemotor håndtag, der er udstyret med.

Ting du behøver

 • Breaking hammer, hammer bore, eller borehammer
 • Netledning
 • Sledge hammer (valgfrit)
 • Sikkerhedsudstyr