Wkidk

Hvordan skal man behandle med en yderst codependent familie

Codependency er en relationel sygdom eller umodenhed, generelt gået ned gennem familier, der er blevet mere udbredt som store årgange går på pension.

Steps

Hvordan skal man behandle med en yderst codependent familie. Forstå tegn på codependency.
Hvordan skal man behandle med en yderst codependent familie. Forstå tegn på codependency.
 1. 1
  Forstå tegn på codependency. Der er mange tegn, og de fleste af dem er relateret til grænser. Ligesom grænserne med personlige "fysisk" rum (dvs. stående for tæt på en person i en elevator) folk i codependent relationer forstyrre andre ved at invadere følelsesmæssige rum. Når du opdager at du føler dig utilpas, når bedt om (un tiltrængt) "hjælp", en person tæt på dig er altid "brug for hjælp", og du er den vigtigste leverandør for komfort eller nogen anden support, eller føler trukket i mange retninger af mennesker tættest på dig.
 2. 2
  Udforsk bøger om codependency og dens virkninger på familie-og parforhold. Kig efter materiale på internettet og få en forståelse af årsagerne til problemer i parforholdet.
  • Codependent forældre, for eksempel, stole kan på deres voksne børn i usunde måder, vende den forælder-barn dynamisk. Trække sig væk fra denne dynamik er et positivt skridt i retning af sunde personlige grænser. Det betyder ikke, at du er en "dårlig" søn eller datter, selvom forældrene hævder, at dette er tilfældet.
 3. 3
  Den bedste måde at flytte ud af et codependent forhold er at stoppe med fokus på den anden side, og at fokusere på dig selv og dit helbred. Når du sætter dit behov for at vokse, modne, og blive en sundere person først, vil det skabe et skift i din codependent forhold.
  • Vær opmærksom på, at gøre dette arbejde vil destabilisere forholdet og gøre tingene sværere, før det gør dem bedre. Forestil dig at du og den person, med hvem du har en codependent forhold er roped sammen og stå på stiger ved siden af ​​hinanden. Som tingene er nu, er du stabiliseret - på de samme trin på dine stiger og reb omkring dig begge sidder stramt. Du forstår de uudtalte regler for hvordan du interagerer.
   Nu, når du begynder at få sunde, begynde at flytte din stigen, vil den anden person i forholdet føler pull af rebet og forsøger at trække dig ned, måske endda flytte ned hans / hendes stigen et trin eller to for at få dig at flytte tilbage til hvor tingene var. Dette er normalt. Fortsæt dit arbejde at vokse, modnes og blive sundere. Tovet kan strække.
 4. 4
  Til sidst den anden person bliver nødt til at begynde at få sundere så godt eller bliver nødt til at genoverveje betydningen af forholdet. (Og generelt vil de fleste folk vælger at få sundere, og dermed gøre det hele mindre codependent)
 5. 5
  Hvis den anden person ikke kommet til at respektere dine behov og / eller vækst, men det sundeste valg er at bevare dine grænser. Finde måder at gøre valg, der er uafhængige af deres behov. I worst-case scenarier kan begrænse kontakten være nødvendig for personlig vækst.

Tips

 • Watch out for øget drama, som du forsøger at vokse og modnes, og til at forsvare din sunde personlige grænser.
 • Det vil gøre ondt at bevæge sig op din stige for sundhed, og det vil føles som du såre den anden person. Tænk på det mere som smerten ved heling en gammel sår, vel vidende slutresultatet vil være bedre for alle berørte.
 • Vær ærlig om, hvad du laver og hvorfor, men ved, at du vil højst sandsynligt ikke blive forstået af den anden, der vil være så fokuseret på at trække dig tilbage i gamle mønstre.
 • Watch out for offentlige forsøg på sabotoge, som virkelig er en codependent måde for den anden person i forholdet at genere eller skam dig ind at flytte tilbage ned ad stigen.
 • Det kan være nyttigt at give subtile hints til din partner om din kommende vækst og forandring. På den måde din partner kan langsomt tilpasse sig de ændringer og ikke føle blindsided. Men hvis de stadig har svært ved at acceptere de nye ændringer derefter foretage en fuld skridt fremad, så de forstår, at du er seriøs omkring det.

Advarsler

 • Codependent individer, især partnere og familiemedlemmer, kan handle ud, bebrejde dig, eller være manipulerende for at bevare deres magt. Dette er især sandt, som du forsøger at trække væk og re-definere dine grænser. Vær forberedt og holde fast i dit helbred. Voksne er ansvarlige for deres egen trivsel. De kan ikke overvinde deres Codependency, men de vil overleve din bevægelse mod sundheden.
 • Fast afhængighed tiltrækker codependents og kan skabe codependence. Nogle gange kan det være svært at skelne mellem fysiske behov og følelsesmæssige behov. Med ældre forældre, være opmærksom på, kan være den eneste måde, de ved, hvordan man opfører sig, hvis de har brug for reel hjælp, fordi de er blevet deaktiveret. Det kan blive kompliceret, men holde dine grænser følelsesmæssigt betyder ikke opgive dem, når de har brug for reel hjælp til egenomsorg, madlavning, rengøring og så videre. Bare ikke forvente at gøre det på deres vej til deres standarder, fordi du ikke er dem, du ikke har deres vaner årtier eller netop deres prioriteter.
 • Hvis du føler, at de virkelig handler i svar på din sunde fremskridt på måder, der er farlige, opmuntre dem til at søge rådgivning.
 • Hvis du er deaktiveret være opmærksom på, at du har ret til dine grænser alligevel, selvom du er fysisk afhængige af familiemedlemmer. Du har ret til at blive behandlet med værdighed og respekt og til at have en vis indflydelse på dit liv. Der er en stor forskel mellem at styre andre, og kontrollere dig selv. Worst case du måske nødt til at søge en anden livssituation og få hjælp fra Medicaid eller Medicare stedet for at stole på relationer.