Wkidk

Hvordan skal man behandle en syg kanin


Er du bekymret for, at din kanin kan være syg? Den første ting du skal gøre er at tage din kanin til en dyrlæge så hurtigt som muligt. Men indtil du foretager denne tur, her er hvordan man skal håndtere.

Steps

Hvordan skal man behandle en syg kanin. Wrap pote i et rent håndklæde og pres, hvis din kanin har et blødende negl.
Hvordan skal man behandle en syg kanin. Wrap pote i et rent håndklæde og pres, hvis din kanin har et blødende negl.
 1. 1
  Wrap pote i et rent håndklæde og pres, hvis din kanin har et blødende negl. Stop anvende pres, når blødningen stopper. Bagefter holder den knækkede negle rene. Rengør kattebakken og bur bund gentagne gange, så bakterierne ikke kommer ind i såret, mens din kanin går rundt.
 2. 2
  Tag din kanin til dyrlægen med det samme, hvis det har brudt en knogle. Hvis din dyrlæge ikke er tilgængelig, tage kanin til en nødsituation klinik. Indtil skaden varetaget af en professionel dyrlæge, så prøv at holde din kanin fra at flytte rundt.
 3. 3
  Må ikke behandle en alvorlig øjenskade med nogen form for medicin. Vent, indtil du tager den til dyrlægen, vil der giver dig den rigtige medicin. Hvad du kan gøre, er at fugte et stykke vat med varmt vand og forsigtigt tørre dit kaninens øjne til at fjerne oprustning.
 4. 4
  Husk, at hvis din kanin ikke spiser, kan der være flere årsager, som alle kan stamme fra meget alvorlige forhold. Da kaniner har meget sarte fordøjelsessystem, kan drastiske ændringer i spisevaner true din kanin liv.
  • Tænder problemer, som angives med en kanin, der synes sultne, men fysisk ude af stand til at spise, kan omgås midlertidigt ved tvangsfodring din kanin med en fodring sprøjte og / eller administrere subkutane væsker (kun hvis du ved hvordan).
  • Gas smerter, gjorde mest oplagte ved meget højt mave rumlen og en foroverbøjet op kanin, bør besvares af blid massage og en temperatur check. Hvis temperaturen er lav, varme kanin op med din egen krop varme eller med en varmepude (men vær forsigtig!).
  • Gastrointestinale problemer er som regel ledsaget af en drastisk, undertiden fuldstændig fald i fækal produktion. Hold din kanin komfortable og hydreret indtil du kommer til dyrlægen.
 5. 5
  Lær at hvis din kanin synes at vrid eller hendes hoved mod loftet, det er en tilstand, der kaldes hoved tilt. Da din kanin er desorienteret, pad miljøet, så han eller hun ikke vil komme til skade.
 6. 6
  Erkend, at din kanin efterlader brune, vandig udledning indikerer svær diarré, administrere subkutane væsker, hvis du ved hvordan. Ellers er der ikke meget du kan gøre andet end at få din kanin til en dyrlæge så hurtigt som muligt.
 7. 7
  Stoppe blødningen ved at anvende pres hvis kaninen har en alvorlig bid. Derefter holde nærmiljøet ren, så at såret ikke bliver inficeret.
 8. 8
  Gør dit bedste for at køle din kanin fra, hvis det har en høj feber ved at sætte kolde genstande op mod ørerne, indtil temperaturen sænkes til mindre end 104 grader.

Tips

 • Før en nødsituation opstår, så spørg din dyrlæge til at give dig et personligt lynkursus om, hvordan man anvender ovenstående trin, især hvordan man tjekke din kanin temperatur og hvordan du administrerer subkutane væsker.
 • Et par cc er ananas juice (tjekke med en dyrlæge for at bestemme beløb) vil hjælpe med hårbold impactions. Ananas juice indeholder et enzym, der nedbryder hårboller. Nogle kaniner er mere tilbøjelige til dem end andre (afhænger af typen af ​​pels, hyppigheden af ​​grooming, etc.). Hvis din kanin ikke producerer nogen piller, kan dette være problemet (igen, tjekke med din dyrlæge).
 • Symptomer er vanskelige at påvise i kaniner. Fordi de altid har været bytte for, kaniner skjule deres symptomer godt for at undgå opmærksomme rovdyr. Du bliver nødt til at være særligt på vagt, og vide hvad man skal kigge efter, for at holde din kanin sund.
 • Sørg for at din dyrlæge er bekendt med kaniner. En masse af dyrlæger er ikke.

Advarsler

 • Manglende overholdelse af din kanin adfærd omhyggeligt og reagere hensigtsmæssigt kan true din kanin liv unødigt, og koste dig hundredvis af dollars i behandling ned på linjen.
 • Du kan også nødt til at betale en stor regning hos dyrlægen kontor.