Wkidk

Hvordan man tester en røgdetektor

"Dødsfald fra brande og forbrændinger er den femte mest almindelige årsag til utilsigtede skade dødsfald i Europa (dette er ikke tilfældet, CDC har meget dårlige poster for 2005), og den tredje hyppigste årsag til dødelig hjem skade (Runyan 2004)."

Den udbredte brug af røgalarmer i hjemmet har resulteret i betydelige reduktioner af skader og dødsfald som følge hus brande. Du kan klippe chancen for, at du eller nogen, du elsker vil dø i et hus brand blot ved at installere disse billige enheder i dit hjem. Men den eneste røgalarm, der kan hjælpe dig med at overleve er den ene, der er velfungerende. Som alle elektroniske enheder, kan de ikke. Den eneste måde at være sikker på at din røgalarm vil fungere, når du har brug for det er at teste det med jævne mellemrum.

Steps

Hvordan man tester en røgdetektor. Alarmere alle medlemmer af din husstand, du tester alarmen først, medmindre du ønsker at benytte muligheden for en brandøvelse.
Hvordan man tester en røgdetektor. Alarmere alle medlemmer af din husstand, du tester alarmen først, medmindre du ønsker at benytte muligheden for en brandøvelse.
 1. 1
  Alarmere alle medlemmer af din husstand, du tester alarmen først, medmindre du ønsker at benytte muligheden for en brandøvelse.
  • Hvis din røgalarm er hardwired til en overvåget sikkerhedssystem, skal du sørge for at underrette sikkerhedssystemet selskab, at du udfører en test, før du teste alarmen. Du ønsker ikke brandvæsnet viser op på din dør!
 2. 2
  Har nogen gå til en del af huset eller lejligheden, der er så langt fra røgalarmen som muligt, når de foretager en funktionstest, at afgøre, om alarmen kan høres tydeligt på denne afstand. Husk, det er at være højt nok til at vække den dybeste sovekabine i husstanden.
 3. 3
  Tryk og hold testknappen i et par sekunder. Detektoren skal producere en høj lyd.
 4. 4
  For at teste om enheden rent faktisk vil arbejde i en brand, skal du bruge en lille spraydåse på røgdetektor test aerosol. Du kan finde dette i en velassorteret hardware eller hjem forbedring butik. Hvis ikke, kan du finde det ved at søge på internettet. De koster kun et par dollars, og en lille kan vil vare i årevis. Bare sprøjte nogle af testmaterialet til detektoren, og vent 5 til 10 sekunder på et svar. Hvis alarmen lyder, du ved enheden vil lyde i en brand. Hvis ikke, har du en ikke-fungerende røgalarm, selv om det bipper, når du trykker på knappen. Prøv at skifte batterier og rengøring detektoren at fjerne støv, der kan blokere åbningerne, gentages testen. Hvis det ikke bliver det fungerer, det er nytteløst. Udskift den så hurtigt som muligt.
 5. 5
  For at slukke alarmen efter at teste, kan du holde en lille, håndholdt vakuum under detektoren, suge ud af testmaterialet, og alarmen tavshed. Hvis du kun har en fuld størrelse vakuum (den slags med hjul) anvender forlængerrørene at nå op til alarmen og suge testmaterialet ud af din røgalarm. Nyere røgalarmer kan have en stilhed knap, der kan afbryde alarmen, indtil resten forlader enheden. Alternativt kan du bare vente på, at slukke af sig selv, men at affald batteristrøm, og lyden er meget irriterende.
 6. 6
  Test hver røgalarm i dit hjem hver måned. Hvis du ikke er villig til at gøre det, så gør det mindst et par gange om året. Test altid alarmer efter batteriskift for at sikre, at enheden fungerer.

Tips

 • Aldrig dekorere enhver del af en røgalarm (herunder det ydre dæksel) med maling, klistermærker, hængende objekter, osv. Dette kan forringe funktionen.
 • Hvis du flytter ind i et hjem med eksisterende røgalarmer i en ukendt alder, se på producentens mærkat på bagsiden af enheden. Det kan vise en dato for fremstilling, og du kan bruge denne dato til at beregne enhedens alder. Hvis du ikke kan finde en dato for fremstilling, udskifte enheden med en ny så hurtigt som muligt.
 • De fleste producenter anbefaler at teste detektoren ugentligt. Trykknappen test er tilstrækkelig til dette. Brug aerosoltesten gas et par gange om året for at sikre korrekt luftstrøm til detektoren.
 • Bær høreværn, når du tester røgalarmen. Det er meget højt, og du vil være lige ved siden af ​​det, når du tester det.
 • Røgalarmer har en pålidelig levetid på ti år. Efter ti år røgalarm erstatte med en ny.
 • Et par gange om året, skal du bruge en støvsuger (håndholdt eller i fuld størrelse med forlængerrør) til forsigtigt at fjerne støv fra slots skåret i enhedens dæksel. Støv i disse slots kunne bremse optagelsen af røg og forstyrre tidlig påvisning af brand.

Advarsler

 • Brug ikke stearinlys eller røgelse for at teste en røgalarm. Røgen produceret af stearinlys og røgelse indeholder voksagtige eller fedtet partikler, der kan forurene sensoren og reducere dens følsomhed.
 • Alle test-knappen virker er at kontrollere batteriet. Det kontrollerer ikke røg sensor.
 • En alarm af enhver slags er blot en signaleringsanordningen, gør det ikke faren gå væk. For at overleve skal du og din husstand skride til handling. Lav en brandtrappe plan, diskutere det med alle i dit hjem (herunder børn) og praktiserer det.
 • Ingen røgalarm kan slå alarm med det samme. Ilden vil vokse og sprede sig, før alarmen lyder. Derfor, når en alarm lyder, skal du få dig selv og alle andre i dit hjem så hurtigt som muligt. I et hus brand, er forskellen mellem død og overlevelse ofte måles i minutter, nogle gange sekunder.
 • Love i din jurisdiktion formentlig angive, hvordan man skal bortskaffe forældede og upålidelige røgalarmer. Kontroller de regler, der gælder i dit område, og bortskaffe gamle og upålidelige detektorer ordentligt.
 • Det er farligt at teste en røgalarm hjælp flamme. Det er sikrere at bruge en aerosoltesten spray. Dog:
 • Aldrig forsøge at teste en røgalarm med nogen aerosol spray andet end et specifikt fremstillet til dette formål. Andre typer af sprays indeholder materiale, der vil holde sig til sensoren, og gøre enheden mindre pålidelige i fremtiden.