Wkidk

Hvordan man spiser en rambutan

Rambutan, en indfødt af Sydøstasien, nu vokser i tropiske klimaer i hele verden. Bladene varierer fra sort til den anden, men behårede eller strittende røde (når moden) frugter er umiskendelig. Rambut er malaysiske ord for "hår". Prøv en næste gang du er i troperne! I Costa Rica er de kendt som "Mamon Chino" eller kinesisk Sucker for den måde frugten er spist, og at de er som en litchi frugt fra Kina. Frugterne er rigelige i Centraleuropa.

Steps

Hvordan man spiser en rambutan. Åbn rambutan ved at fjerne en del af huden på en af flere måder.
Hvordan man spiser en rambutan. Åbn rambutan ved at fjerne en del af huden på en af flere måder.
 1. 1
  Åbn rambutan ved at fjerne en del af huden på en af flere måder. Klem rambutan indtil huden pauser. Derefter skræl halvdelen af ​​skindet, mens den anden halvdel til at holde i hånden som en wrapper.
 2. 2
  Find en søm kører ned toppen til bunden af frugten, og træk hinanden læderagtig hud. Du kan finde noget, der ligner et pillet drue, men større, under den.
 3. 3
  Alternativt kan du bruge en kniv til at lave et snit i huden, og pres frugten ud.
 4. 4
  Må ikke skære gennem frø.
 5. 5
  Spise omkring frøet. Undgå bider for tæt på frøet - du ønsker at undgå den hårde, papery huden omkring det. Nogle mennesker nippe på kødet, andre pop det hele i munden og spytte ud frøene, når de er færdige (se Advarsler nedenfor). Nogle sorter har bitre frø, andre har søde frø, formentlig indeholder ubetydelige mængder af garvesyre eller alkaloider. I sidstnævnte tilfælde kan man spise hele frugter, frø og alle (men ikke den ydre hud). Prøv Universal spiselighed test før forbrugende frøene i mængde.

Tips

 • Frugten er ikke overdrevent sød, heller sur, det smager noget som en drue.
 • Hvis servering, lade halvdelen huden på efter skæring som et dekorativt indehaver, såsom hvis tjener det som en del af en frugt plade.
 • De koster 3/Quetzal eller omkring 4 cents hver, på et marked i San Pedro La Laguna, Guatemala (i december 2007). Dette var en af ​​de sorter med ikke-bitre frø. I Costa Rica de koster omkring 50 cent pundet, og omkring US5€ for 2 dusin solgt gaden i Honduras i 2007.
 • Vær omhyggelig med ikke at spise frø, fordi du vil kvæle.
 • Efter køb rambutan, kan du holde det for tre til fem dage i køleskabet og dækket med plastfolie for at reducere fugttab (eller lade dem ud, hvis du bor i et fugtigt miljø).

Advarsler

 • Nogle kilder siger, ikke at spise frø eller skorpen, som indeholder giftige saponiner og tanniner.
 • Hvis kødet klæber til frø og er vanskelig at adskille, den rambutan er sandsynligvis overmodne.
 • Watch out for frugt maddiker, som angives med brunlig, sandet stuff hvor frugten er knyttet til stilken.
 • Som med enhver plante, sørg for positiv identifikation, før du spiser dem. Du vil sandsynligvis finde dem i et lokalt marked, så prøv dem fra denne kilde først, før du spiser dem i naturen.