Wkidk

Hvordan man sikkert slippe af en gammel computer

Desværre kan du ikke bare smide en gammel computer i skraldespanden og komme videre. Computere, som mange elektronik, indeholder tungmetaller, som udgør miljøfarer, når bortskaffes forkert. Ved at gøre en af ​​de følgende trin, vil du være i stand til at kaste den gamle computer uden at skade miljøet.

Steps

Hvordan man sikkert slippe af en gammel computer. Hent dine personlige data.
Hvordan man sikkert slippe af en gammel computer. Hent dine personlige data.
 1. 1
  Hent dine personlige data. Kopiere den til en USB-stick eller en ekstern harddisk.
 2. 2
  Fjern alle personlige data fra computeren. Bare at slette det er ikke godt nok, da det ikke ødelægge data.
 3. 3
  Vælg en indstilling nedenfor. Afhængigt af den indstilling, kan du ønsker at helt at slette harddisken, før du fortsætter. Man kan ønske at også fysisk fjerne harddisken så godt, men har forsigtig, når du fjerner dele af computeren!

Genbruge det

 1. 1
  Rens den med trykluft.
 2. 2
  Tilføj en ekstra harddisk eller to (afhængigt af størrelsen af den gamle), og installere en grundlæggende operativsystem (f.eks ubuntu), og sætte det op som en lille filserver til dit hus.
 3. 3
  Hold det som en backup.
 4. 4
  Overveje.

Give det væk

 1. 1
  Forsøg på at. Du vil måske blive overrasket over at opdage, at nogen derude rent faktisk vil betale for din gamle spand af bits. Hardware fra begyndelsen af ​​90'erne og 80'erne kan betragtes som "vintage". Hvis nogle af computerens komponenter fungerer (dvs.: grafikkort, hukommelse osv.), ville det være indsatsen værd.
 2. 2
  Spørg rundt for at se, om nogen af dine venner er på udkig efter en ældre computer. Nogle tech-kyndige folk bruger ekstra computere til printservere eller e-mail-stationer.
 3. 3
  Giv det til dine forældre eller bedsteforældre, og lære dem at bruge e-mail og surfe på nettet. Gamle, langsomme computere fungerer godt på disse grundlæggende opgaver.
 4. 4
  Donere det til en lokal skole eller velgørenhed.
 5. 5
  Kontakt en teknologi genbrugsstation. Nogle virksomheder vil genanvende eller renovere computere. Nogle velgørende organisationer vil sende computere til skoler i fattige områder i verden. Du vil undertiden være berettiget til at modtage en kvittering for din donation til et skattefradrag.
 6. 6
  Donere det til en gammel computer museum, hvis det er fra 70'erne eller 80'erne.

Bortskaffelse

 1. 1
  Handel det i, når du køber en ny computer. Firmaer som Dell og HP vil nu genbruge din gamle computer gratis, når du køber et nyt fra dem.
 2. 2
  Betal for en fortjeneste genbrug firma for at få din PC taget fra dine hænder og genbrugt ansvarligt.
 3. 3
  Sætte et skilt på din computer siger "fri gamle computer - Godt for dele eller case", og lad det ud foran på en tør eftermiddag. Eller du kan få det samme tilbud på et lokalt online site.
 4. 4
  Hvis du smider et antal ensartet hylstre computere, kan du overveje at være kreativ og bruge dem som oversize byggesten. Plast eller metal sager kan være forbundet med superlim, og de kan males i en lys måde. Du kan bygge en lille dekorative væg, eller måske et legehus til børnene i din egen baghave.

Tips

 • Har nogen af ​​de ovenstående trin, men bare ikke smide computeren ind i papirkurven. Computere er ikke biologisk nedbrydelige, og dit bidrag til en uønsket PC vil alvorligt skade miljøet. Det kan have været en joke, men jeg ville også anbefale at lade dine børn eller kæledyr lege med dem. Igen, de indeholder tungmetaller, som er giftige.

Advarsler

 • Hvis du vælger at genbruge din forældede computer, fordi det er defekt eller uden genbrug, skal du kontakte din nomineret genbrug virksomheden for at sikre, at de fysisk genbruge det udstyr selv og at gøre det, vil dit udstyr ikke eksporteres til et andet kontinent som en arbejdsenhed. Denne måde, vil du ikke være at tilføje til de bjerge af affald, der er blevet eksporteret til andre kontinenter for uetisk genbrug.
 • Hent software, der permently sletter og over forlystelser dine data. Et eksempel på dette er Darik s Boot & Nuke. Dette værktøj vil slette dine data med flere gennemløb via en bootbar cd for at sikre det ikke kan inddrives. Dette værktøj alene, så længe du vælger en option med mindst et par passerer, burde være nok til at gøre dine data umulige at inddrive. http://www.dban.org/
 • Hvis du virkelig ønsker at være sikker på, whack pladerne med en hammer, så de ikke kan spindes. Det kan jo også være sjovt. Bemærk:. Skruerne er normalt Torx dem http://www.computer-hardware-explained.com/hard-drive-magnets.html
 • Selv når slettes, data tilbage på harddisken det rum, den var i, før det bliver overskrevet ved en tilfældighed. Denne "rum" ikke svarer til den mappe det var i. Så selvom du tørre drev, kan data stadig hentes. Den sikreste måde at ødelægge en harddisk er via specielle virksomheder, der kan udføre arbejdet, eller du kan have en harddisk makuleret. Ikke noget særligt, de rent faktisk sætte din harddisk ind i en stor shredder at ødelægge det.
 • Personlige oplysninger kan lagres på computerens komponenter og bør ikke blive frigivet til andre uden korrekt ødelægge oplysningerne. Computerens harddisk er den største bekymring, mens personlige oplysninger også kan lagres på flash-hukommelseskort, disketter, bånd, dvd'er og cd'er. Sletning af data fra harddisken ikke ødelægge data, men blot flag det (som "slettet"). Forskellige metoder til at slette tilbyder forskellige niveauer af ødelæggelse.