Wkidk

Hvordan man laver gammeldags bolsjer

Gammeldags hard candy er behandle kendt af mange generationer, og det er stadig populær blandt mange. Også kendt som bolcher eller kværnet slik, gammeldags slik er egnet til at blive suget i stedet tygges. Hard candy har den fordel af at være langvarig, mens du stadig bevarer sin smag, hvilket gør det til et ideelt energi-styrke behandling for dem vandreture, camping, tilbringe tid udendørs, osv. Desuden kan nogle hårde slik godbidder erstatte ønsket om at gnaske alt mange bløde slik - lidt vil gå en lang vej at tæmme en sød tand!

Bedst af alt, det er overraskende nemt at lave bolsjer, forudsat at du har de rigtige ingredienser og værktøjer. Når du er fortrolig med slik-making processen, vil det sandsynligvis inspirere dig til at gøre flere partier. I denne artikel vil du lære at lave grundlæggende hard candy, frugt dråber, slikkepinde og gammeldags byg sukker.

Ingredienser

Grundlæggende opskrift:

 • 2 kopper sukker
 • 2/3 kop lys majssirup
 • 3/4 kop varmt vand
 • Frugtfarve

Frugt dråber:

 • 450g / £ 1 sukker
 • 100g / 4 ounce pulveriseret glucose
 • 5ml / 1 tsk creme af tandsten
 • Et par dråber af frugt ekstrakt (essens), eller smagsstoffer olie - prøv disse varianter som pære, jordbær, fersken, abrikos, appelsin, citron, solbær, mango, etc.
 • Flormelis (flormelis), til at drysse

Lollipops:

 • 450g / £ 1 sukker
 • 15ml / 1 spiseskefuld pulveriseret glucose
 • 3 eller 4 aromaer og farvestoffer, såsom orange olie, citronolie, hindbær aroma, pebermynteolie, osv.)
 • 150ml (1/4 l) vand

Gammeldags byg sukker:

 • 250g, 9 ounce, 1 1/4 kopper afskallet byg
 • 5 liter, 8 1/2 pints, 5 1/2 quarts vand
 • 1 kg, 2 1/4 £, 4 kopper sukker

Steps

Hvordan man laver gammeldags bolsjer. Grundlæggende opskrift.
Hvordan man laver gammeldags bolsjer. Grundlæggende opskrift.

Da candy making er præcis, det er vigtigt som en nybegynder candy maker til at forstå et par grundlæggende, før du prøver en af ​​følgende opskrifter.

 1. 1
  Før du foretager slik af nogen art, læse hele vejledningen for den enkelte opskrift. Du er nødt til at blive grundigt opmærksomme på, hvad opskriften kræver, før du starter, fordi slik behov præcis temperaturstyring og præcise tiltag på de tidspunkter, at opskriften stater. Vigtigst er det, husk at candy ikke deltog til er slik, der brænder!
 2. 2
  Kontroller temperaturen før candy. Candy bør ikke gøres, når vejret er høj i fugtighed eller regnfuldt eller det har en hård tid indstilling. Kontrollér rumtemperaturen - det bør være omkring 60 º F-68 º F (15,5 º C-20 º C), med lav luftfugtighed.
  • Hvis du ikke har noget valg om madlavning i sub-optimale temperaturforhold, kan du være i stand til at kompensere ved at koge slik 1 til 2 grader højere end anbefalet af opskriften.
  • Altitude vil påvirke resultatet, hvis du bor i stor højde, kan du blive nødt til at foretage justeringer i overensstemmelse med de sædvanlige anbefalinger for stor højde madlavning.
 3. 3
  Hvis du ikke allerede har en, købe en slik termometer af god kvalitet. Du er nødt til at være glad for at arbejde med stor præcision, når de foretager candy - det er en videnskab samt en kunst.
  • For flere oplysninger om valg af en slik termometer, se Hvordan man vælger en slik termometer.
  • Rør aldrig bunden af ​​en gryde med en slik termometer. Gryden skal altid være lang nok til, at termometeret ikke nå bunden, når hængt på panden læben.
 4. 4
  Undgå at ændre ingrediens beløb i en opskrift. De er præcise, fordi de arbejder. Selv fordoble ingredienser i en slik opskrift kan resultere i en fiasko.
 5. 5
  For varmekilden, vælge den brænder, der er bredere end madlavning pan, du bruger. Dette sikrer en mere jævn opvarmning.
 6. 6
  Vide, hvordan at teste hårdheden af slik. Dette kan gøres manuelt eller ved hjælp af et termometer. Termometeret er lettest, men det er praktisk at vide, hvordan man kan teste temperaturen manuelt, som du kan lære at gøre, før du bruger en opskrift ved at læse Hvordan man tester slik hårdhed etaper.

Grundlæggende opskrift

 1. 1
  Saml de ingredienser og elementer, der er nødvendige, før du starter. Har alt på plads.
 2. 2
  I en stor gryde, kombinere sukker, majssirup og vand. Stir over medium varme, indtil sukkeret er opløst, ca 5 minutter. Uden omrøring, lad blandingen kommer i kog, som bør være omkring yderligere 5 minutter,
 3. 3
  Hæve temperaturen til højt som det koger.
  • Lige før væsken når nøjagtig 300 ° F/150 ° C, tilsæt frugtfarve og smagsstoffer til blandingen. Dermed vil tillade den kogende indsats for at røre den farve og sukker i blandingen.
 4. 4
  Se termometeret indtil temperaturen er på præcis 300 º f/150 º C. (Hvis du ikke har en slik termometer du kan fylde et glas med rigtig koldt vand derefter tage en dråbe af slik væske og hvis det størkner i form af en bold, og flyder op til overfladen, så dens klar til næste trin.) Tag blandingen straks ved 300 º F/150 º C, eller det vil brænde!
  • Når du fjerner sukker fra varme, vil temperaturen fortsætter med at stige, men det er ikke et problem, forudsat at du tog det fra varmen ved 300 º F/150 º C.
 5. 5
  Når det er stadig meget varm, tilsættes en klat aroma olie og nogle dråber dit valg af frugtfarve eller kool støtte. Bland hurtigt.
  • Bland frugtfarve at gøre sjove nuancer. Prøv at tilføje farven efter omrøring i smag og rør let til en swirled effekt.
  • Mix smagsstoffer eller Kool Aid eller hæld tørret frugt til en ekstra tekstur.
 6. 6
  Hæld den smeltede sukker på en smurt bageplade. Lad det køle af. Spred blandingen omkring arket før det køler for meget.
  • Det anbefales ikke at sætte blandingen i fryseren, da det gør det hærde for hurtigt.
  • Prøv at hælde i candy forme eller mini muffin pander i stedet for en konsekvent form.
 7. 7
  Efter arket køler (30 minutter til en time), bryde op slik i flere stykker.
 8. 8
  Støv med flormelis. For en variation, ikke støv stykker - blot lade dem som de er, og de vil ligne farvet glas.
  • Den pulveriserede sukker holder stykker slik klistrer sammen og blive en stor, skarp klump. Hvis du kan lide effekten af ​​farverne uden flormelis, skal du sørge gemme brikker på stykker bagepapir og ikke rører hinanden.
 9. 9
  Opbevar hvis nødvendigt. Denne candy opbevares bedst i papirposer eller metal dåser for en sjov snack eller en hurtig sukker trang.

Frugt dråber

Frugt dråber er en meget traditionel hard candy, der kan flavored passer til dine præferencer.

 1. 1
  Saml de ingredienser og elementer, der er nødvendige, før du starter. Har alt på plads.
 2. 2
  Linje bradepande. Brug pergament eller bagepapir, eller fedt let.
 3. 3
  Hæld sukker, glucose og 175ml / 6 fl oz af vand i den tunge baserede gryde. Ved hjælp af en træske, indtil sukkeret er opløst røre.
 4. 4
  Placere på varmekilde. Bring det i kog. Cover, derefter koge i yderligere 3 minutter.
 5. 5
  Fjern dækslet. Kog indtil temperaturen når 154 ° C/310 ° F, også kendt som den hårde crack fase. (Se Sådan tester slik hårdhed etaper for mere information).
 6. 6
  Tilsæt fløde af tandsten og frugten ekstrakt (essensen) af valg. Bland igennem hurtigt.
 7. 7
  Hæld candy sirup i den forberedte pan.
 8. 8
  Efterlad indtil candy er cool nok til at håndtere. Brug let olieret saks, klippe hurtigt små stykker ud og bruge dine hænder til at forme til små kugler.
 9. 9
  Roll i glasur (konditorer) sukker til at fuldføre.
 10. 10
  Tjene eller give væk. Disse er dejlige indpakket i klar cellofan eller gemt i en lille slik tin som gaver. Hvis du tilføjer dem til en tin, tråd med bagepapir.
 11. 11
  Opbevares i en lufttæt beholder. Sørg for, at fugten ikke komme til dråber eller de vil miste deres appel og drej klistret.

Lollipops

En af de nemmeste gammeldags slik at gøre, slikkepinde er en lækker tilføjelse til den gammeldags hard candy maker repertoire. Lollipops er også kendt som suckers, sodavandsis eller sticky-pops.

 1. 1
  Saml de ingredienser og elementer, der er nødvendige, før du starter. Har alt på plads.
 2. 2
  Mål aromaen. Afhængigt af om du bruger 3 eller 4 aromaer, måle tredjedele eller kvarte i et målebæger.
 3. 3
  Hæld sukker og glukose i gryden. Tilføj 150ml/1/4 pint af vand. Opvarm forsigtigt og rør godt til at sikre, at sukkeret opløses.
 4. 4
  Tilføj den målte farve til sirup. Bring det i kog, derefter dække og kog i yderligere 3 minutter.
 5. 5
  Fjern dækslet. Kog indtil temperaturen når 130 º C/265 º F, den hårde bold scenen.
 6. 6
  Fjern siruppen fra varmen. Adskil hurtigt i tre eller fire batcher. Hæld den valgte aroma for hvert parti.
 7. 7
  Ved hjælp af en suppeske eller dessertske, drop små, runde former sirup på pergament dækket bakken. Forsigtigt tilføje en slikkepind stick til hver runde, som dækker med lidt mere sirup, hvis nødvendigt.
 8. 8
  Lad det køle og hærde. Forsigtigt fjerne dem fra pergamentpapir. Wrap i klar cellofan eller stick i en slikkepind holder og de er klar til at blive delt rundt eller gives væk som gave.

Byg sukker

Dette er en meget traditionel sød ofte påberåbes for sine glukose "genoprettende kræfter", når udfører udendørs aktiviteter eller i nødsituationer.

 1. 1
  Saml ingredienserne og elementer, der er nødvendige, før du starter. Har alt på plads. Forbered bradepande ved at dække i pergament papir eller olie en marmorplade.
 2. 2
  Kog afskallet byg i vandet forsigtigt i 5 timer. Hold varmen lav og være opmærksom på, at det er nemt at brænde byg, så holde en regelmæssig kontrol af vandstanden.
 3. 3
  Si væsken. Det vil se ud som hvide gelé. Så tilbage i gryden.
 4. 4
  Varm sukker. Derefter tilføje det til gryden og rør indtil det er opløst over en svag varme.
 5. 5
  Kog blandingen, indtil temperaturen når 156 ° c/310 º F, den hårde crack fase.
 6. 6
  Hæld candy sirup over foret bakke eller olieret plade.
 7. 7
  Når byg ​​sukkeret er afkølet nok til at røre ved, straks skæres i lange strimler med let olieret saks. Twist, som du skærer, for at danne den traditionelle snoede byg form.
 8. 8
  Lad strimlerne til at hærde. Når hærdet, kan de pakkes enkeltvis i cellofan eller sted på bagepapir inde i en lufttæt dåse.

Tips

 • Hvis du ikke har et termometer, kan du bruge en ske til at droppe små mængder af smeltet sukker i isvand hvert par minutter. Når dråberne danner hårde tråde eller bolde som du kan bøje, og er ikke klistret, fjern fra varmen. Dette kaldes bolden scenen.
 • Det anbefales, at du bruger en slik termometer. Candy er mere tilbøjelige til at "sukker", hvis du bruger konventionelle metoder. Dybest set, termometeret gør candy gør meget lettere.
 • Hårde slik gøre store gaver. Placer i krukker eller cellofan poser og dekorere. Tilføj etiketter, så modtageren ved, hvad varianter at forvente.
 • Hvis du kan lide at eksperimentere, så prøv at blande varianter at gøre en unik smag.

Advarsler

 • Se dine tænder! Det er altid bedre at suge hårde slik end at tygge eller knuse dem.
 • Opvarmet sukker er næsten lige så varmt som en frituregryde. Hvis du får det på dig, vil det holde og brænde i flere sekunder. Madlavning gammeldags slik er ikke egnet for børn under 12, og når man underviser børn over 12, forblive i en rolle konstant opsyn.
 • Hårde slik bør spises i moderate mængder og ikke som en fast del af kosten.

Ting du behøver

Grundlæggende metode:

 • Heavy baserede gryde
 • Bagepapir (bageplade)
 • Termometer

Frugt dråber:

 • En bradepande eller tin 17.5cm, 7 "square
 • Pergament (bagning) papir
 • Heavy baserede gryde
 • Træske
 • Køkken saks eller saks (let olieret)
 • Klar cellofan eller voks-papir foret gave tin hvis give væk som en gave

Lollipops:

 • Lollipop sticks
 • Stor bageplade (eller olie en marmor skærebræt)
 • Pergament (bagning) papir
 • Heavy baserede gryde
 • Træske
 • Målebæger
 • Dessert eller suppeske
 • Cellofan papir til indpakning

Byg sukker:

 • Stor tung baserede gryde
 • Si eller dørslag
 • Træske
 • Bradepande / bakke og pergament (bagning) papir eller marmorplade og olie
 • Køkken saks eller saks, olieret let
 • Cellofan papir til indpakning