Wkidk

Hvordan man laver en pot i en gryde køleskab

I et samfund eller situation uden elektricitet, kan opbevaring af fødevarer på lang sigt være en vanskelig opgave. En enkel løsning er at bygge din egen pot-in-pot køleskab, ved hjælp af grundlæggende gryder, sand og vand. En idé genoplivet af Muhammed Bah Abba, er denne nydelige post nu bliver brugt af mange landmænd i varme klimaer, der har brug for at bevare deres mad i længere tid og holde insekter væk.

Holde sandet fugtig hele tiden muliggør fordampning til at afkøle produkterne holdes inden i det indre potten. Dette muliggør lagring af frisk dyrkede grøntsager til at vare meget længere end normalt i et varmt klima. Det er også fantastisk til at bruge på en picnic eller udendørs måltid, hvor der er ingen elektricitet uden men fødevarer eller drikkevarer skal holdes køligt. Her er hvordan man laver sin egen.

Steps

Hvordan man laver en pot i en gryde køleskab. Anskaf to store ler eller terracotta krukker.
Hvordan man laver en pot i en gryde køleskab. Anskaf to store ler eller terracotta krukker.
 1. 1
  Anskaf to store ler eller terracotta krukker. One-pot skal være mindre end den anden potten. Kontroller at mindre potten passer ind i større og at der er et rum omkring det mindst én centimeter, op til tre centimeter.
 2. 2
  Udfylde eventuelle huller i bunden af potterne. Brug ler, store småsten, kork, en hjemmelavet pasta - noget egnet til at hånd til at udfylde hullet. Hvis du lader hullerne åbne, vil vandet komme ind i inderste pot og vil også køre ud af den større pot, hvilket gør køleskabet ineffektiv.
  • Kit eller gaffatape kan tilslutte hullet.
 3. 3
  Fyld bunden af større potte med groft sand. Fyld ca 2.5cm / 1 tomme dyb, og kun fyld til en højde, der vil sikre de mindre potten sidder selv i højden med større potte.
 4. 4
  Placer lille lerkrukke i den store gryde. Arrangere sin base fladt oven på det nedre lag af sand.
 5. 5
  Fyld hele lille gryde med sand. Fyld den næsten hele vejen, bortset efterlader et lille hul i toppen.
 6. 6
  Hæld koldt vand over sandet. Gør dette indtil sandet er helt gennemblødt og ude af stand til at tage mere vand. Som du hælder, så gør det gradvist for at give vandet tid til at suge ind i terracotta.
 7. 7
  Tag en klud, viskestykke eller håndklæde og dyp den i vandet. Placer det over toppen af ​​den indre gryde, så det dækker det fuldstændigt.
  • Wet hessian eller lignende stof fungerer også godt.
 8. 8
  Lad den indre gryde til at køle ned. Hvis du har et termometer, kan du bruge dette, ellers teste temperaturen med hænderne.
 9. 9
  Holde gryden-in-pot køleskab i et tørt og ventileret rum for vandet at fordampe effektivt mod ydersiden.
 10. 10
  Sted grøntsager eller andre genstande inde til opbevaring. Du bliver nødt til at holde øje regelmæssigt for fugt af sandet. Hæld mere vand, da det bliver tørrere at holde det godt fugtet. Sædvanligvis vil dette skal gøres to gange om dagen.
  • Du kan tilføje fødevarer eller drikkevarer til puljen-in-pot køleskabet, hvis du har en udendørs fest eller picnic. Lav en til drikkevarer og én for den mad, hvis du har en masse emner.

Tips

 • Potten-in-pot køleskabet er også kendt under sit arabiske sigt en "Zeer" pot.
 • Prøv forskellige typer af grøntsager og frugt for at se, hvor længe de bruger puljen. Naturlig Innovation bemærker, at "Abba projekt har medført store forandringer for mange nigerianere: auberginer kan vare i 27 dage i stedet for tre, kan afrikanske spinat holdes i 12 dage i stedet for at ødelægge efter en dag, mens tomater og peberfrugter holde sig frisk i tre uger. Fødevarer hygiejnestandarder og generelle sundhed er i bedring. "
 • Det er også muligt at lagre sorghum og hirse kerner på denne måde - pot-i-pot køleskab beskytter mod fugt og stopper svampevækst.
 • Kød kan opbevares i op til to uger, i modsætning til et par timer uden denne enhed.
 • Vand og andre væsker kan holdes på 15 ° C.
 • Hvis sælger produkterne, placere nogle af produkterne til salg på toppen af ​​fugtig klud, der sidder over midten pot. Dette vil holde udsat producere en lidt køligere, samt at lade folk vide, hvad du har til salg.
 • Drikkevarer kan holdes kolde i en enkelt potte med vand i bunden.

Advarsler

 • Fordampningsafkøling fungerer mest effektivt i tør varme, og denne pot-in-pot køleskab er ikke anderledes. I høj luftfugtighed, vil du opdage, at denne løsning ikke virker.
 • Brug ikke glaseret lertøj, kun uglaseret.

Ting du behøver

 • To ler (terrakotta) gryder, uglaserede, et større end den anden
 • Sand
 • Vand
 • Klud til at dække potterne
 • Ler, kork eller andet materiale til at sætte huller i potter, hvis de har dem