Wkidk

Hvordan man laver en levende mur

En levende væg er en lodret arrangement af planter og andre organismer, der naturligt fjerner giftstoffer og usunde forurenende stoffer fra luften, vi indånder. Living vægge kan være komplet økosystemer eller enklere konfigurationer af planter, der trives i og bidrage til at rense bymiljøer. Mange levende vægge er indendørs, men de kan også være udendørs, såsom på de udvendige vægge af bygninger.

Steps

Hvordan man laver en levende mur. Afgøre, om levende mur skal oprettes indendørs eller ud.
Hvordan man laver en levende mur. Afgøre, om levende mur skal oprettes indendørs eller ud.
 1. 1
  Afgøre, om levende mur skal oprettes indendørs eller ud.. En indendørs levende mur vil bidrage til at fjerne giftstoffer fra luften. Indendørs luft kan være meget høj i forurenende stoffer og toksiner, og eftersom de fleste mennesker tilbringer størstedelen af ​​deres tid indendørs, kan dette få indflydelse på dit helbred dramatisk. Outdoor Living vægge kan bidrage til at forbedre det ydre miljø, men kan først og fremmest anvendes til at reducere energiomkostningerne i sommermånederne. Også overveje, hvad en udvendig levende mur vil se ud i løbet af vinteren. Indendørs levende vægge kan være relativt små og simple, mens udendørs vægge kan være meget store og dækker et stort område af en bygning. Desuden vil vægge være let at vand og tage sig af, mens udendørs vægge vil kompliceret, og måske kræver specielle byggetilladelser og tilladelse fra medlemmer af fællesskabet. En simpel ydre levende mur kan bestå af en slyngplante, der vokser op af en væg fra jorden. Dog kan det tage en ordentlig tid for denne type af levende væg til at vokse og blive etableret.
 2. 2
  Vælg de relevante planter og andre organismer. Levende vægge er primært sammensat af planter, der absorberer og bortfiltrere luftbårne toksiner. Alle planter er i stand til at fjerne giftstoffer, men nogle planter er bedre til at filtrere sådanne skadelige stoffer end andre. De planter, der er særligt gode til at fjerne giftstoffer omfatter: azalea, bambus palme, krysantemum, spider plante, aloe vera, engelsk vedbend, elefant øre Philodendron, gyldne Pothos, og fred lilje. Forskellige planter kan fjerne forskellige typer af toksiner, så bruge en række planter. Vælg planter, der er tilpasset til det miljø, de bor i. konto for lysintensitet (indendørs, udendørs, skygge, fuld sol), tilgængeligt vand, fugtighed og temperatur. Andre organismer, der kan anvendes, omfatter mikroorganismer i jorden og akvatiske dyr. Jordens mikroorganismer også bidrage til at fjerne giftstoffer, så gøde jorden med naturlige, mikrobe-rige gødning. Visse akvatiske dyr såsom fisk, padder og bløddyr, der forbruger alger og sådan kan bidrage til at gøre en levende mur et komplet væsentlige selvforsynende økosystem.
 3. 3
  Byg en struktur for levende mur. Den levende mur vil primært være lodret, men kan have en nederste område, der tjener til at huse flere planter og et vandområde. En simpel konstruktion kan bestå af en række hylder. En vifte af plantekasser kan også være knyttet til en væg eller hang fra loftet. Et mere kompliceret struktur kan bestå af en lodret væg og en horisontal base. En styrket lag vækstmedium intakt med levende planter kan hænges lodret på en væg, der er blevet imprægneret med plastfolie. I dette tilfælde, vil planterne vokse ud vandret fra lodret vækstmedium. Vær sikker på at tilpasse strukturen, så hver plante vil opnå tilstrækkelig lys engang placeret, samt at hver plante kan vandes ordentligt og nemt. Dette kan indebære vaklende hylderne eller beholdere på nogle måde, måske lidt vandret. Den lodrette væg bør være gennemtrængelig til en vis grad, så luften kan passere igennem det. I det mindste bør luften frit kunne passere på over eller forbi muren. Også huske på, at vækstmediet skal være noget gennemtrængelig for luft (så bør ikke for tæt eller helt vandtæt), da rødderne af planter kræver noget ilt. Luft kan cirkulere gennem eller over væggen, så de luftbårne toksiner kan fjernes absorberes og. Hvis der gøres en stor eller kompleks væg, et vandingsanlæg (såsom et dråbeoverrislingssystem) bør være en del af væggen. Vægge, der består af en lodret lag vækstmedium skal vandes med et vandingssystem, og vand skal sandsynligvis skal leveres fra toppen, så at det kan sive ned til bunden. Det kan være vigtigt at anvende mange små planter, og måske kun mosser, for lodret væg. Bunden af ​​væggen kan indeholde større planter og et vandområde.
 4. 4
  Opsæt en luft recirkulerende system. Hvis væggen er indendørs, skal den forurenede husstanden luften cirkuleres over og ideelt set gennem den levende væg. Dette vil gøre det muligt for væggen at absorbere toksiner fra luften, samt bidrage til at sikre, at planterne forbliver sunde. Hvis luft aktivt trækkes gennem væggen, kan den levende mur blive omtalt som et biofilter. Én boks ventilator kan anvendes til at cirkulere luft, eller et mere kompliceret system af fans og rør kan anvendes.
 5. 5
  Arranger belysning for planterne. Planter kræver lys, så sørg for, at de får nok kunstige eller naturlige lys. Hvis det er muligt, skal du placere levende mur i nærheden af ​​et vindue eller skylight, der modtager direkte sollys. Naturligt lys kan suppleres med kunstigt lys. Regelmæssige glødepærer vil ikke give tilstrækkelig lys for planterne, men det væsentlige noget fluorescerende lys vil arbejde. Regelmæssige kompakt lysstofrør kan være fokuseret eller rettet mod væggen for at levere høj kvalitet kunstigt lys. Der er også andre, mere specialiserede vokse lyser, der anvendes til planter. En timer kan bruges til at tænde kunstigt lys til og fra i løbet af dagen og natten. Vær samvittighedsfulde af de dyr, der kan leve i væggen, og give dem skygge og skjulesteder.
 6. 6
  Placere planterne i levende mur. Planterne kan leve i jorden eller en hydroponiske medium. Hvis væggen er at være en primært selvforsynende økosystem, skal det være meget lettere at bruge jorden som en plantning medium. Væggen kan være delvist hydroponiske, men vær opmærksom på, at hydroponiske kemiske plantenæringsstoffer kan ødelægge eller forstyrre den ikke-hydroponiske komponent i levende mur.
 7. 7
  Vand og befrugte planter. Forskellige planter har særlige vand og gødning krav. Over-vanding og under-vanding kan resultere i usunde planter, og måske skadelige skimmelsvamp. Brug levende, organisk gødning til at introducere gavnlige mikroorganismer til væggen. Hvis dyrene lever i væggen, skal du passe på ikke at forurene deres umiddelbare omgivelser og vand fødevareforsyning med potentielt giftige gødning. Bruge gødning sparsomt, da det let kan dræbe planter og andre organismer, der udgør levende mur.

Tips

 • Starte en simpel levende mur først med en bred vifte af potteplanter, og bestemme hvilke planter trives bedst i det valgte miljø. Derefter bygge en mere kompliceret levende mur ved hjælp af de planter, som har trivedes godt i miljøet.
 • Hvis lave en levende mur i et kontormiljø, har hver enkelt medarbejder bringe en plante.

Advarsler

 • Vandingssystemer, der anvendes indendørs, kan forårsage omfattende vandskade.