Wkidk

Hvordan man laver en 5 gallon akvarium interessant

Hvis et lille akvarium er alt hvad du har tid og rum, eller penge til at skabe, så fortvivl ikke. Du kan gøre en masse interessante ting med det. Ferskvand, tropiske fisk er både farverige og relativt let at passe.

Steps

Hvordan man laver en 5 gallon akvarium interessant. Få en pumpe og filter af en passende størrelse og kapacitet til tanken.
Hvordan man laver en 5 gallon akvarium interessant. Få en pumpe og filter af en passende størrelse og kapacitet til tanken.
 1. 1
  Få en pumpe og filter af en passende størrelse og kapacitet til tanken. Filtre og pumper er ikke specielt interessant at se på, så vælg en, der er diskret.
 2. 2
  Få en tank radiator. De fleste steder er et varmelegeme kræves for at holde tropiske fisk.
 3. 3
  Beslut om udseende, du ønsker din tank skal have. Et naturligt look kan være virkelig smuk, men kræver masser af levende planter som du måske ikke ønsker at eller være i stand til at holde i din tank setup, og ingen ikke-naturlige dekoration. En 'fake' set-up generelt omfatter farvede grus, sunkne skibe, 'No Fishing! skilte og lignende. Det kan se lidt teatralsk, eller rettere nice. Det er alle ned til personlige smag.
 4. 4
  Vælg din substrat, almindeligvis sand eller grus. Bland i nogle skinnende kugler eller glasperler til lidt ekstra pizazz, hvis du ikke er ude efter en naturlig set-up.
 5. 5
  Få nogle planter til dit akvarium. Nogle nemme starteren planter, der kun kræver 1 watt lys pr gallon nævnes: Crpytocorynes, Hygrophila, Java Fern, Ambulia, Vallisnera, Anubias & Java Moss. De vil give dine fisk et skjulested, hjælpe dit vand bo afbalanceret og tilføje farve. Vær forberedt på at bevare deres størrelse, selvom!
 6. 6
  Pynt tanken. En farverig sten eller skål giver dine fisk et sted at skjule sig og tilføjer visuelle interesse i en ikke-naturligt. For naturlige tanke, klipper og træ købt fra et akvarium shop (hvis de er i naturen, kan de ikke være sikkert for akvariet brug).
 7. 7
  Få en baggrund! Akvarium baggrund sælges normalt i ruller, og er tilgængelig i næsten enhver design, du ønsker! En almindelig sort eller blå (eller en skildrer en scene fra naturen) kan være godt i naturlige opsætninger, mens en farverig man kan se godt ud i ikke-naturlige tanke.
 8. 8
  Opsæt akvariet. Se linket for mere information.
 9. 9
  Når vandet er klar til fisk, får naturligvis fisken. Husk, at fisk ikke vokser til tanken størrelse! De stoppe voksende, men det er fordi de er forkrøblede, som er en smertefuld og stressende tilstand, som fører til tidlig død og ulykkelig fisk. Du kan ikke få Goldfish - en enkelt voksen Goldie kræver en 20 gallon tank, fordi de kan komme til omkring 8 inches! Også se op en fisk på internettet og finde ud af deres minimale akvarium størrelse, før de køber.
  • Sørg for at du ved, hvordan man passer for hver art, før du køber dem. Forskellige fisk har forskellige levetider, fodring, vand og pladskrav. Naturligvis kan vi kun få fisk, der trives i en 5 gallon tank.
  • En enkelt kampfisk kan holdes i en fem liters akvarium og være helt tilfreds.
  • Overvej at holde frøer, snegle og rejer samt fisk. Alle kan være sjovt at se, da de har forskellige vaner og bevægelser.
  • Dwarf rejer er også store tilføjelser til en fem gallon tank. Red Cherry Shrimp er en god rejer til at starte ud med.
 10. 10
  Lys din tank. Et lys vil være afgørende for planter, de farver og skinne i dine fisk.
 11. 11
  Nyd din tank og vise den til venner.

Tips

 • Der er masser af akvariet hjemmesider og fora derude. Benyt lejligheden til at læse op på de forskellige muligheder, arter af fisk, og kombinationer.
 • Det er muligt at blande forskellige typer af fisk, hvilket gør for god sort, men sørg for at vide, at de vil være kompatible. Bettas er særligt nøjeregnende. De får ikke sammen med andre bettaer, eller med noget alt for fancy, men de kan komme sammen med andre fisk, der ikke ligner Bettas. Lave noget research på de kombinationer, du har i tankerne, og huske, at i verden af ​​fisk, noget, der passer ind i munden på en anden fisk er mad eller vil blive snart.
 • Rens din tank regelmæssigt og tage sig af det.
 • Vælg din fisk, underlag, planter, dekorationer og tapet på én gang, også selvom du ikke købe dem alle på én gang. Den resulterende beholder vil blive farve koordineret.
 • Få at vide de "personligheder" af dine forskellige fisk. Nogle fisk skole. Nogle fisk gruppe sammen i en løs gruppe kaldes en stime. Det er bedst at få disse fisk i grupper, da de vil være mest komfortabel med andre af deres slags. Nogle fisk er frygtsomme, andre nysgerrige.
 • 5 gallon tanke er lige noget for Bettas! Bettas kommer i forskellige farver og fin typer, der kan gøre dit 5 gallon meget tiltalende. Kig efter mere information om betta tanke.

Advarsler

 • - Den cichlide familie: Lad os se det i øjnene - selv dværgcichlider er ikke den mindste fisk i verden, og med den ekstra behov for territorium, du virkelig ikke kan holde nogen cichlide i en tank mindre end 10gals.
 • - Det karpefisk familien: Alle karpefisk (Guldfisk, karper, Danios, Ferskvand hajer, kinesiske alger spisere, Barbs, rasboraer etc.) har brug for en beholder større end 5 gallon at være glad, enten fordi de er store fisk, eller de har brug for en skole, som ville være alt for trængsel i en 5gal tank.
 • -Plecos: Ekskl Ottocinclus, kan ingen pleco passe i en 5gal tank, når fuld vokset.
 • - Tetras: andet end glød tetra, alle tetras har brug for en 10 gallon tank eller flere, nogle har brug for en 15gal af større!
 • Vide, hvor stor hver fisk vil vokse, før du køber den. Bare fordi det er lille og passer fint i en fem-gallon tank, når det er i dyrehandleren, betyder ikke, at det ikke vil vokse ind i en fod lange fisk.
 • ~ Her er nogle fisk for at undgå, og hvorfor.
 • Loaches: En lignende historie til Corys. De fleste loaches får BIG. Klovne vokse til omkring 12 ", og selv de mindste Loaches bruge mindst 10gals.
 • Aldrig over-fodre din fisk. De er bedre stillet at være lidt sulten end at blive fodret for meget. Som en generel tommelfingerregel, ikke fodre dine fisk mere end de kan spise i et minut eller to. Husk, en fisk mave er på størrelse med det øje, og de kan gå i 2 uger uden mad og stadig være fint, hvis lidt sulten.
 • - Store Corys: Ethvert Corys større end 4cm er for store til at være komfortable i små forhold som dette. Pygmy og Darf Corys kan holdes i en 5gal, selv om.
 • - Rainbowfish: Disse fyre er meget aktive, har brug for en skole, og selv de mindste får for stor til en lille tank.
 • - Store Oddballs: Ting som Arrowanas, Knifefish, Elephant næse, ål, Ropefish og lignende er ofte større end en 5gal tank. Så det er ikke nemt at proppe en i der!