Wkidk

Hvordan man lærer morsekode

Morse koden blev udviklet af Samuel FB Morse i 1844. Selv efter mere end 160 år, er det stadig bruges i dag, især ved radioamatørområdet. Koden kan sendes hurtigt over telegrafen, og er også nyttig til nød signalering (SOS) med en radio, spejl eller lommelygte, og selv om personer med svære handicap til communicate.In orden at mestre morsekode, men du har brug for at nærme det som et nyt sprog. Her er hvordan man kommer i gang.

Steps

Hvordan man lærer morsekode. Lyt omhyggeligt til at bremse morsekode optagelser.
Hvordan man lærer morsekode. Lyt omhyggeligt til at bremse morsekode optagelser.
 1. 1
  Lyt omhyggeligt til at bremse morsekode optagelser. Hvad du lytter til, er en kombination af prikker og streger (også kaldet dits og dahs). En DIT er et kort bip, mens en dah er en længere bip (tre gange længere). Hvert bogstav er adskilt af en kort pause, og hvert ord er adskilt af en længere pause (tre gange længere).
  • Du kan søge eller shoppe for praksis optagelser, eller bruge en kortbølget receiver til at lytte til den ægte vare. Gratis og billig Morse træning software er tilgængelig, og som regel bedre end de optagelser, kan den indstilles til at ændre teksten tilfældigt så det aldrig bliver "brugte", og du kan vælge, hvad læring metode fungerer bedst for dig. Aldrig tælle prikker og streger, lære lyden af ​​brevet. Hvis du bruger Farnsworth, du indstiller afstanden mellem bogstaver langsommere end bogstavet hastighed. Vælg et bogstav hastighed en smule over dit mål koden hastighed og aldrig sænke brevet hastighed, er det kun bogstavsafstand. Det er den måde at lære Morse som et sprog, 15-25 ord i minuttet eller mere. De følgende metoder er bedst bruges, når du har ingen intentioner om at bruge Morse over 5 ord i minuttet, vil de kræve, at du un lære de dårlige vaner og starte forfra.
 2. 2
  Der henvises til en kopi af morsekode alfabet (som set nederst på siden). Du kan bruge en grundlæggende diagram som den vist til højre (Klik for større billede), eller du kan bruge en mere avanceret diagram, som indeholder tegnsætning, forkortede sætninger, prosigns og Q-koder. Match op, hvad du har hørt til bogstaverne i alfabetet. Hvad siger den? Blev du rette?
  Nogle mennesker finder det lettere at lære ved at skrive ned brevet med prikker / perioder og streger, og sammenligne det med et diagram som det viste, andre siger det skaber en ekstra skridt, som kun vil sinke dig i at lære morsekode. Gør hvad føles mere behageligt for dig. Hvis du vælger at undgå at fortolke skriftlige prikker og streger, kan du bruge en udtale diagram, der lister lyden af ​​morsekode signaler som hvis du høre dem, snarere end bindestreg og dot symboler.
 3. 3
  Lyd det ud. Øv oversætte grundlæggende ord og sætninger i morsekode. I begyndelsen, kan du skrive det ned, så lyder det ud, men til sidst skal du gå direkte til at lyde det ud. For eksempel ordet "kat". Skriv det ned:
   -. -.. -
  

  derefter sende det ord (du kan bruge knapperne på en mobiltelefon eller bip vokalt - sidstnævnte vil sandsynligvis hjælpe dit sind afhente koden hurtigere). At udtale morsekode er DIT udtales di med en kort i lyd og en tavs t. Dah udtales med en kort en lyd. Så katten er udtalt dah-di-dah-di-di-dah dah. Når du føler dig godt tilpas med at afhente en børnebog, og prøv at overføre indholdet i morsekode uden at skrive noget ned. Optag dig selv og spille den tilbage senere for at se, om du var korrekte.
  • Vær bevidst om din afstand. Hvert bogstav skal adskilles med et mellemrum, der er den samme varighed som en dah (tre gange varigheden af ​​en DIT). Hvert ord skal adskilles med et mellemrum, der varer omkring syv gange varigheden af ​​en DIT. Jo bedre din afstand, jo lettere din kode vil være at forstå.
 4. 4
  Huske de letteste breve først. En enkelt dah er et "T" og en enkelt DIT er en "E". Dernæst en dah-dah er en "M" og et DIT-dit er et "I". Huske bogstaverne for 3 og 4 dits og dahs i træk. Når du har fået dem ned, start huske kombinationerne: dit-dah, dit-dah-dah, dit-dah-dah-dah, og så videre. Lad de mere komplekse kombinationer til sidst. Heldigvis er dette omfatter nogle mindre almindeligt anvendte bogstaver (ligesom Q, Y, X og V), så når du kommer til dette punkt, fokusere på de mere almindeligt anvendte bogstaver først. Bemærk, hvordan E og T har de korteste symboler, og hvordan K, Z, Q og X har lange symboler.
 5. 5
  Foretag foreninger. For hvert bogstav, så tænk på en mindeværdig "lyder ens." Her er et eksempel: Bogstavet "C" er dah-dit-dah-dit (lange korte lange korte). Kan du tænke på et ord, der begynder med dette bogstav, og lyder som Morse udtale? Hvordan omkring ca tas Tro catas phic, der har en vægt på den første og tredje stavelse, og begynder med et "c"? Eller hvad med dah-dit, hvilket er morsekode for "N"? Hvordan omkring na NNY? Det vil blive sværere for ord, der ender i flere "daher" i træk, da mange ord i det engelske sprog, alternativ vægt mellem stavelser, og som regel ikke slutter med en vægt, men du kan bruge sætninger, også. Der er også eksisterende morsekode aliaser, der har eksisteret i mange år, og du kan være i stand til at finde dem online, eller købe dem.
  • Hvis du er en musikelsker, kan du prøve at knytte morsekode udtaler med melodier eller melodier, der er fortrolig med dig. For eksempel er den særprægede begyndelsen af ​​Beethovens Symfoni nr. 5 korte short-short-lange eller dit-dit-dit-dah, som er bogstavet "V", romertallet for "5" (som i Beethovens 5. Symphony) og er temmelig relevant for en sådan "sejrende" tune, synes du ikke? Under 2. Verdenskrig, brugte BBC tv denne fire-toners melodi til at starte sine radioudsendelser på grund af sin tilknytning til ordet "sejr"!
 6. 6
  Hav det sjovt med det. Ønsker du at få dine venner ind i det? Lær at blinke kode. På den måde kan du give en SOS blink, når din ven netop introduceret dig til en temmelig ubehagelig blind date, for eksempel. Brug skriftlig morsekode til at skrive hemmelige noter eller føre dagbog i Morse, eller fortælle sjofle vittigheder uden at nogen vidste. Give nogen en morsekode lykønskningskort. Sig "jeg elsker dig" i morsekode (hvordan romantisk!). Uanset hvad flyder din båd, finde en måde at gøre det i morsekode, og du vil lære det meget hurtigere.

Morsekode guide

 1. 1
  Se prøve vejledning.

Tips

 • Øv! Når du har fritid, så spørg en ven eller et familiemedlem til at sidde ned sammen med dig og lytte til dig overføre morsekode. Giv dem et diagram, og lad dem dechifrere dine beskeder. Ikke blot vil dette øge kendskabet til både dig og din hjælper, vil det også give dig mulighed for at samle op på eventuelle fejl, du kan gøre, eller eventuelle dårlige vaner, som du er ved at udvikle, så de kan rettes inden ethvert problem udvikler sig.
 • For at angive, at du har lavet en fejl, mens du rundsender det forrige ord, overføre otte prikker. Dette vil fortælle modtageren af ​​din besked at strege det sidste ord transmitteres før signalet.
 • Læring morse kode kan nemt med det rigtige værktøj. Kopier og laminat nedenstående skema, og derefter holde det i din tegnebog. Du vil huske koden hurtigere, som du vil huske, hvor bogstaverne ligge på værktøjet. Læs den ned fra toppen. Hvid er DIT og farvet er dah. Du starter med E & T, som er DIT og dah. Gå direkte nedad, læse hver linje. Derfor V er DIT DIT DIT dah. Held og lykke.
 • Sæt din nyfundne viden til praksis! Få en Amatør radiolicens, lære at bruge det, lære den korrekte etikette, når du bruger den, og afprøve dine Morse Code viden i en virkelig verden situation. Se om nogen reagerer. Hvis ja, have en samtale. Få at kende hinanden, stille spørgsmål om Morse kode, som du måtte have. Ikke blot vil du få nogle nyttige praksis, kan du endda gøre en ven!
 • Giv ikke op Læring Morse Code vil ikke blive let,! Det er ligesom at lære et nyt sprog. Der er nye breve, forkortelser grammatiske stilarter og mange andre ting at lære. Må ikke blive afskrækket, hvis du laver fejl, bare øve igen og igen, indtil du perfekt det.
 • Lyt meget nøje. Når man lærer forsøger meget langsomt, indtil du får hænge af det.