Wkidk

Hvordan man kan opretholde en japansk futon

I Japan er madrasser forskellige fra de versioner, der findes i mange andre lande. De bruges ikke på rammer, men er placeret direkte på gulvet og sov på, og gemmes derefter i løbet af dagen for at skabe plads. De fylder mere end senge og er ofte foretrukket frem luftmadrasser, som har tendens til punktere. Da japanske madrasser har en anden sammensætning og er placeret på eller i en hyppigt, de kræver mere vedligeholdelse. Hvis du sover på en japansk stil futon for første gang, kan du nødt til at lære om at tage sig af det, så det forbliver behageligt og rent i lang tid fremover.

Steps

Hvordan man kan opretholde en japansk futon. Fold din futon, når den ikke er i brug.
Hvordan man kan opretholde en japansk futon. Fold din futon, når den ikke er i brug.
 1. 1
  Læg futon korrekt. Japanske futons normalt kommer i sæt, der kan omfatte en skumpude (Matto), en futon (shikibuton), ark (shiitsu), tæpper (mofu), et dyne (kakebuton) og en pude (Makura). Skummet pad bør fastsættes ud først. Sæt den nederste ark på futon og lægge dette på puden, efterfulgt af arket og eventuelle tæpper, du måske ønsker. Hvis du bruger en dyne, bruge cover, der kommer med den. Den ene side vil blive lavet af mesh, hvilket går op.
 2. 2
  Fold din futon, når den ikke er i brug. Forlader din futon ud i løbet af dagen kan tillade skimmel eller mider til at vokse nedenunder. Futon og pad skal foldes i tredjedele (tage pleje for at sikre, at kun undersiden af ​​futon rører gulvet, som du folder) og stablet pænt i et skab eller et hjørne af lokalet. Tæpper foldes i fire og anbragt oven på det foldede futon og pad, og derefter puden går på toppen af ​​alt.
 3. 3
  Lufte din futon når det er muligt. Hæng det i sollys udendørs i en tid på dagen, hvor luften er forholdsvis tør. Dette siges at dræbe noget, der kan være voksende inde, såsom svamp eller mug, især i fugtige tidspunkter af året. Den friske luft også holder den fra ildelugtende forslidt. Mange mennesker bruger også en beater (svarende til hvad du ville bruge på et tæppe) for at slå ud støv og andet materiale, mens luftning.
 4. 4
  Holde gulvet rent. Futons er normalt bruges på tatami gulve, som er let fjedrende, og ganske lidt blødere end hårde gulve. Hvis det er muligt, sove i et værelse med tatami mat gulv eller tæppe. Men sørg for ikke at gå i dette rum med dine sko på, og støvsug ofte. Rengør tatami-måtter jævnligt.
 5. 5
  Vask tæpper og lagner efter behov. Selvom praksis er usædvanligt, kan futon selv blive vasket, hvis du har adgang til en dobbelt-size vaskemaskine og tørres i en meget stor tørrere om nødvendigt (f.eks spild), eller ved at hænge til tørre. Du kan også bringe det til en tør rengøringsmidler butik (men ringe først for at sikre, at de vil rense madrasser). Vask en futon i en vaskemaskine kan være et effektivt middel til at fjerne katte allergener.

Tips

 • Hvis du vælger at vaske dit futon og gerne vil tørre den ved hængning, være klar over, at det kan tage flere dage at tørre. Du ønsker måske at forberede noget andet at sove på i mellemtiden.
 • Folding din futon i løbet af dagen har den ekstra bonus for at give dig ekstra plads i løbet af dagen.
 • Hvis du bor i en særlig fugtigt område eller i fugtige årstider, kan du drage fordel pakker af tørremiddel krystaller designet specielt til anbringelse under futon. De er meget ligesom de små pakker, der ofte kommer med sko og andre nye produkter, men er meget større. Placér den under skummåtte eller mellem måtten og futon. Sørg for at udskifte det, når krystallerne har henvendt sig til gel.
 • Du kan tåge din futon med en duftende spray, men sørg for at det er egnet til tekstiler og polstring. Dette er ikke almindelig praksis, hvis du følger ovenstående trin, bør futon ikke brug for dug.
 • Japanske futons kommer i sæt, og der er forskellige sæt til rådighed for forskellige årstider.
 • Hvis du er en gæst sover på en futon, fold din egen futon på stigende. Men hvis du bor på en kro, en tjenestepige formentlig komme til at sætte din futon væk i morgen og lægge det ud igen i aften.

Advarsler

 • Hold øje med vejret, mens lufte din futon. Hvis det regner på din futon, kan du være ude af strøelse i flere dage, mens det tørrer helt. Hvis det bliver mørkt, før du sætter dit sengetøj indeni, kan det være fugtigt og ubehageligt at sove på.