Wkidk

Hvordan man kan hæve sommerfugle


Kig ud af din og se en smuk sommerfugl flagrer forbi dig. Utroligt, sådan skønhed stammer fra en tomme lang, haven bolig larve der sandsynligvis feasted på din værdsatte. Som du stirrer længselsfuldt på sommerfuglen, du tænker for dig selv: "Hvis der kun var en anden måde." Og så det rammer dig - "Løft dem selv!"

Steps

Hvordan man kan hæve sommerfugle. Forbered et godt ventileret beholder.
Hvordan man kan hæve sommerfugle. Forbered et godt ventileret beholder.
 1. 1
  Forbered et godt ventileret beholder. Beholdere til larver kan findes i hobby-og kæledyr butikker, på den, eller du kan mode en fra poster rundt om i hjemmet. Helst dette bør være en lavet af trådnet, for at give larven noget at klynge sig til. Et akvarium eller en én-gallon krukke kan arbejde, også, forudsat det er foret med en skærm eller ostelærred strammes med en elastik foroven. Brug ikke jar låg med huller i dem, dog, da disse ikke giver tilstrækkelig ventilation og kan også skære de fine larver med skarpe kanter omkring hullerne. Sætte en to tommer lag af snavs og græs på bunden.
 2. 2
  Look out for sommerfuglelarver på dine planter. Stedet for sprøjtning eller squishing larven, identificerer den (se Advarsler), og fange den til at vokse til en sommerfugl. Butterfly sæson er fra slutningen af ​​foråret til sommeren, afhængigt af din region. Hvis det ikke er larve sæson, eller du simpelthen ikke har tid til at gå larve søgning, overveje at købe dem fra en larve leverandør (se Tips). Hvis du ikke kender et sted, sommerfuglelarver gerne hyppige, konsultere en lokal felt guide til, hvilke planter foretrækkes "host" planter til sommerfugle. Forskellige typer af sommerfugle foretrækker forskellige værter. Nogle almindelige værtsplanter nævnes:
  • Milkweed - Monarch Butterfly
  • Spice bush - Spice bush Swallowtail
  • Paw-Paw - Tiger Swallowtail
  • Persille, dild og fennikel - Black Swallowtail
 3. 3
  Coax larven på en pind. Brug en kvist (fortrinsvis fra den samme vært plante) eller lignende. Håndtere dem meget forsigtigt, fordi de kan dø, hvis faldet selv fra en kort afstand. Må ikke samle det op med dine hænder, af tre grunde: det vil gøre det vanskeligere at sætte dem i deres nye hjem (de klamrer tæt til overflader, de er gå på, og skrabning dem fra din hånd kan såre dem); bakterier på dine hænder kan give dem infektioner, og nogle larver er giftige (se Advarsler). Placer stick med larven på det i beholderen. Pinden er vigtig, da det vil give den hvilested for puppe.
 4. 4
  Gå tilbage til eller busk, hvor du fandt larven Skær en lille gren med nogle blade. Mere end sandsynligt, er det værtsplanten (Caterpillars fødevarer). Nogle larver, ligesom Monarch Caterpillar spiser kun én slags planter - Milkweed. Andre larver vil spise en fra en række planter. Hvis du ikke er sikker dog konsultere en Field Guide og gå ud og få blade fra dens værtsplante (selv larver som valg!).
 5. 5
  Sætte bladene i beholderen. Undersøg det for insekter og edderkopper, før du sætter det ind i containeren, da disse insekter kan skade og dræbe en larve. Sørg for at udskifte bladene dagligt, fordi larver ikke vil indgå på gamle eller tørre blade. For at holde maden endnu friskere, sætte det i blomstret rør (fås til meget billige på de fleste blomsterhandler butikker) med vand. Brug ikke en parabol, krukke eller vase til at holde maden, men fordi larver kan falde i dem og drukne.
  • Hvis larven er på den mad, du forsøger at erstatte, skal du ikke forsøge at trække det ud, fordi de klamrer stramt og deres ben kunne rippe. I stedet sættes i den nye afdeling, så lad dem gøre deres vej til det selv, og derefter tage den gamle gren.
 6. 6
  Opbevares udenfor. Placer den i et skjult, beskyttet område, der er beskyttet mod intens varme eller kulde og væk fra kæledyr eller mennesker, der kan forstyrre drægtighedsperioden. Hvis du bor i et tørt miljø, kan det være klogt at tåge buret lejlighedsvis, da larver foretrækker et fugtigt levested. Men dug for meget kan fremme skimmelvækst.
 7. 7
  Tjek din larve hver dag. Ryd op efter deres affald, kaldet frass og enhver skimmelsvamp. Modstå trangen til at håndtere dem, især når de er sløv, eller er ved at ændre farve, fordi de kunne være begyndt at forvandle. Giv det friske fødevarer og ur for larven at ændre. Det vil snart blive til en puppe (sommerfugl), eller puppe (møl). Lad puppe uberørt. På dette tidspunkt vil de ikke brug for mad eller vand, kun lejlighedsvis dug at skabe et fugtigt miljø.
  • Sørg for at puppe hænger i et område af beholderen, hvor, når det viser sig, vil det have nok plads til sine vinger fuldt ekspandere uden at røre jorden eller på siderne af beholderen. De har brug for plads nok til deres vinger til at udvikle sig ordentligt og tør, så de kan flyve, når de dukker op, ellers sommerfuglen kan falde til jorden og ikke overleve. Hvis det er nødvendigt, skal du flytte den gren eller et objekt, at puppen hænger på forsigtigt at imødekomme deres opståen.
  • Den tid, det tager for en sommerfugl eller møl at dukke afhænger af arten. Hvis du er meget ivrig og kan identificere de farver og andre markeringer af larven godt, så prøv at forske disse oplysninger i bøger om sommerfugle eller på internettet. Nogle sommerfugle, monarker f.eks dukke op fra puppe i 9-14 dage. Andre sommerfugle vil forblive i puppestadiet gennem en vinter, og dukke op i foråret.
 8. 8
  Feed nyopstået sommerfugl. Den nyopstået butterfly vil ikke spise i flere timer. Det er nødvendigt at pumpe væske i sine krøllede vinger og lad dem tørre. Når du har angivet sommerfuglen gratis, vil det foder i din have, hvis du giver nektar blomster. Nogle gange vil de drikke af foderautomater til kolibrier. Nogle sommerfugle gerne meget moden frugt som deres mad.
 9. 9
  Overhold butterfly for et par timer. Når dens vinger er tørre, kan du sætte fingeren under benene, og det bør hoppe på din finger. Gå udenfor og sæt den på en blomst for nogle store fotos. Hvis du har gjort din forskning, kan du kender levetiden for din butterfly - nogle lever så kort som en dag, så vær opmærksom på dette, når der giver den dens frihed.
 10. 10
  Indstil din butterfly gratis!

Tips

 • Må ikke blive forfærdet, hvis du ender hæve møl i stedet for sommerfugle. Møl har markeringer ligesom en sommerfugl, mens de vil være en masse mindre farverig, markeringerne er stadig sandsynligt, at være indviklet og fantastisk. Selv de varierende nuancer af monotone farver er smukke at se på i naturen.
 • Kig i en række forskellige steder for sommerfuglelarver, ikke bare din baghave. Prøv parken, eller bruge dette som en stor undskyldning for at få familien ud i naturen.
 • Hvis puppe falder, lægger spidsen til et stykke papir med varm lim, der er let afkølet og vente, indtil limen hærder. Derefter fastgøre papiret til pap eller kork og placere den i beholderen.
 • Larven kan dø, men ikke blive afskrækket. Caterpillar hæve tager nogle praksis og eksperimentere med typer fødevarer og skabe det rette miljø. Læs op på de arter, som du forsøger at hæve, så du ved hvad der er bedst for det. Bare sørg for at fjerne eventuelle døde larver fra beholderen, i tilfælde af det døde af en infektion, så det ikke påvirker de andre larver.
 • Når indsamlingen larven for Monarch, find larven på milkweed og skære stilken, at de spiser fri fra at sætte i stedet. Det sikrer normalt, at larven ikke komme til skade.
 • Larver behøver ikke en vandforsyning. De får alt det vand, de har brug for at forbruge fra friske blade.
 • Sommerfugle og møl er koldblodige, hvilket betyder, at de får deres krop varmen fra solen. Desuden skal de blomster med nektar til foder.
 • Prøv forskellige larver i din region og opdage de fantastiske sommerfugle, der opstår. I Nordeuropa, kigge efter larver, der ligner fugleklatter, og har overdimensionerede antenner, da disse vokse til at være smukke mørkeblå sommerfugle.
 • Raising sommerfugle og natsværmere er en god hobby for børn over 5 år.

Advarsler

 • Vær forsigtig med "spitfire" larver, som spytte ud en gift når rørt som en forsvarsmekanisme. Hvis giften kommer i øjnene, kan det gøre alvorlig skade.
 • Mange arter af britiske sommerfugle fodre udelukkende på brændenælder, så vær omhyggelig med ikke at stikke dig selv, når indsamling dem!
 • Watch out for meget farvestrålende sommerfuglelarver med skarpe pigge, da de kan være giftige. Når du har nogle erfaringer at hæve sommerfugle, kan du forsigtigt prøve at hæve denne type larve, da de ofte vokse til at være store smukke sommerfugle.
 • Ikke indsamler eller forstyrre larver eller sommerfugle der er truede, truede eller på anden måde beskyttet.
 • Hvis du køber larver, huske på, at i mange jurisdiktioner kun autoriserede virksomheder lovligt at hæve dem.
 • Altid forsøge at samle dine egne larver lokalt, snarere end at indsamle dem andre steder, eller købe dem fra et firma, der rejser sommerfugle. Indførelse af fremmede sommerfugle eller andre levende ting, i dit lokalområde kan være skadeligt for hjemmehørende arter og økosystemer som helhed, da disse "invasive arter" kan udkonkurrere hjemmehørende arter. Mange stater og lande har også strenge love mod indførelse af ikke-hjemmehørende arter.

Ting du behøver

 • Container
 • Blomsterplanter