Wkidk

Hvordan man dyrker en solsikke i en gryde

Solsikker har mange anvendelsesmuligheder såsom til fremstilling af bio-diesel og madolie. Men den bedste udnyttelse af en solsikke er at lyse op i haven i løbet af de solrige måneder af året, eller endda til at lysne drivhus eller en udestue som helst tidspunkt af året.

Dette hurtig guide til voksende en solsikke i en container er noget selv børn kan nyde som en hurtig og sjov haven projekt. Gøre din dag med hjemmelavede solsikker.

Steps

Hvordan man dyrker en solsikke i en gryde. Købe eller genbruge krukker eller potter, der er egnet til dyrkning af solsikker i.
Hvordan man dyrker en solsikke i en gryde. Købe eller genbruge krukker eller potter, der er egnet til dyrkning af solsikker i.
 1. 1
  Indkøb solsikkefrø. Du kan få egnede solsikkefrø fra en lokal planteskole eller havecenter. Vær forsigtig med den sort du køber selv, da kun dværg solsikker er virkelig velegnet til container voksende. Egnede dværg solsikke sorter omfatter (og som navne varierer, så spørg din lokale forhandler for specifik vejledning i dit område):
  • Pacino: denne lyse gule solsikker vokser til ca 30cm (12 ") i højden.
  • Big Smile: denne solsikke har gule kronblade og en sort center og vokser til ca 30cm (12 ") i højden.
  • Bamse: denne solsikke vokser til ca 40cm (15 ") i højden.
  • Solplet: denne solsikke har en utrolig stor flowerhead (ca. 25cm eller 10 inches tværs), men er stadig en dværg sort, stigende til ca 60cm eller 2 meter i højden.
  • Music Box: dette solsikke når ca 60cm (2 fod) og har masser af mindre blomster.
 2. 2
  Købe eller genbruge krukker eller potter, der er egnet til dyrkning af solsikker i. Beholderne skal være rene og sterile, hvis du nyorientering dem og glem ikke at tilføje underkopper for at fange vandet. Måle størrelsen af ​​beholderen nødvendig i overensstemmelse med højden af ​​blomsten, du plantning, sammen med alle andre hensyn, såsom hvor mange solsikker, du gerne vil vokse per potte, men nogle forslag størrelser er:
  • Hvis du begynder i en gryde med en meget lille radius, vil solsikke skal transplanteres ret tidligt, og nogle mennesker gør dette for at give solsikke et forspring, mens havejord er stadig koldt, men vær opmærksom på at solsikker ikke er meget partiel at blive transplanteret.
  • 30cm-40cm eller 12 "-16" bredde containere til de fleste dværg solsikker skulle være tilstrækkeligt.
  • Vindue eller veranda box - en dyb vindue eller veranda box kan være ideel til en række dværg solsikkekerner. Du bliver nødt til at tynde ud svagere kimplanter tidligt (forklaret nedenfor).
  • Store eller mammut solsikker brug beholdere på mindst 18 liter eller 5 gallon:
   • En mælkekasse kan bruges - bare være sikker på at line det godt eller har du jord spild.
   • En halv tønde for virkelig høje solsikker. Dette vil naturligvis nødt til at sidde på en solrig veranda eller i haven, medmindre du har en solrig plet fri inde i huset.
 3. 3
  Sætte jorden i beholderen, pot eller vindue / veranda kassen. Først tilføje et lag af dræning materiale, såsom småsten, grus, terrakotta stykker, eller små stykker af polystyrenskum. Derefter hældes i kvalitet container jord, såsom en blanding af og kommerciel jordblanding. Det bør komme til et niveau omkring 2.5cm / 1 tomme fra toppen af ​​beholderen. Vand det godt.
  • Overveje at tilføje vand støttemure krystaller at lette mængden af vanding påkrævet, og sikre, at de solsikker får tilstrækkelige mængder af vand.
  • Tilføjelse godt rådnet kompost er vigtig som en kilde til føde for solsikke, så prøv at gøre dette, hvis du kan.
 4. 4
  Placer solsikkekerner i beholderen. Sow 2 til 10 frø i par, afhængigt af størrelsen eller længden af beholderen, du har valgt. Ikke alle planter vil blive holdt, så ikke bekymre dig for meget om kvaser dem på dette tidspunkt, men være parat til at kassere alle de svagere optræder frøplanter senere. Ved plantning, plante 2.5cm (1 inch) dyb og mindst 10 cm (4 ") fra hinanden.
  • Det er muligt at montere omkring 8 solsikke planter i en container længde på 90cm (3 fod), så bruger dette som en guide, ville du plante omkring 16 fabrikker i en sådan beholder og forventer at tynde ud omkring otte.
 5. 5
  Vær forberedt på at vand solsikker oftere end mange andre planter. Tilsæt ca 25ml (0,83 fl oz) vand for hvert frø plantet. Vand en gang hver 1-2 dage i det samme beløb, afhængigt af hvor fugtig jorden forbliver. Sørg for, at jorden er at holde fugtig indtil frøene spire.
 6. 6
  Vent til at frøene kan spire. Spiring bør forekomme i de næste tre til otte dage. Hvis ikke, lidt længere vente, men med 13 dage er det bestemt, at frøet ikke vil vokse.
 7. 7
  Hvis spireevnen er blevet en succes, så godt gået! Efter spiring, tynd ud svagere sætteplante af hvert par, og fjern eventuelle syge eller misdannede frøplanter. Hvis pladsen er et problem, flytte til yderligere beholdere, men husk, at solsikker ikke trives på at blive transplanteret.
  • Hold vanding som før indtil hver solsikke er omkring en fod (30cm) høj, på hvilket tidspunkt du skal fordoble mængden af ​​vand, de har modtaget.
 8. 8
  Sæt solsikke beholderen på et dejlig solrig del af dit hus, have eller på verandaen (), hvis du foretrækker det. En solsikke skal være placeret således, at det får fuld sol hele eller det meste af dagen, ingen solsikke kan håndtere skygge for det meste af dagen. Hvis du har solsikke voksende indendørs, skal du vælge en solrig plads, men undgå at placere det for tæt på et vindue, fordi luften nær vinduer er ofte varmere eller koldere end rumtemperaturen, og dette kan være skadeligt for planten. Forsøge at holde beholder væk fra ekstrem regn.
 9. 9
  Fortsæt med at tendens anlægget med vand og almindelig plante pleje. I to uger bør nu være en anstændig størrelse.
 10. 10
  På dette tidspunkt giver solsikker 75ml (2.5 fl oz) vand. Solsikke knopper skulle nu være bare at vise.
 11. 11
  Gød hvis ønsket. Mens solsikker ikke behøver yderligere fodring, hvilket giver dem ekstra ernæring kan give blomsterhoveder et løft. Påfør et generelt formål plantegødning som Osmocote (følg anvisningerne på beholderen til blomster).
 12. 12
  På én måned solsikke opløbet skal stadig udvikle til de næste to uger (vand regulering bør stige til 100 ml / 3.3 fl oz vand). Den opløbet skal bare være klar til at blomstre.
 13. 13
  Nyd solsikke som et dekorativt element i dit hjem eller hvor du ellers har placeret beholderen. I mange tilfælde vil du opdage, at solsikke bliver toptunge og skal satset op til at holde den herlige flowerhead højt op. En simpel bambus eller lignende indsats med plante bånd vil være tilstrækkelig til at holde solsikke hoved højt op. Imidlertid bør det formentlig være forankret til noget andet end potten, medmindre du er helt sikker på puljen er stærk nok til at holde uden at falde over. Du kan binde indsatsen på en væg rør, en reol ramme eller lignende genstande inde i huset eller til afløb, væg eller andre objekter, hvis udenfor. Vær opmærksom på, at ikke alle solsikker kræver støtte - blot observere, hvordan din solsikke klarer sig selv, før de beslutter.
 14. 14
  Hvis du ønsker at gøre kulinarisk brug af, kronbladene fra blomsterne gøre en smuk tilføjelse til salater, og både frø og de ​​knopper kan også spises.
  • For at få frøene, er du nødt til at lade blomsten dø på anlægget og bare vente. Som blomsten tørrer ud, frøene modnes og tør også. Selvom dette ikke er meget smuk, i det mindste fuglene kan ikke tage frøene, hvis du har fået dine solsikke indendørs!
  • Hvis spise knopper, blancher dem først at fjerne bitterhed, så damp eller kog i tre minutter. De er lækre kastede i hvidløg smør.

Tips

 • Solsikker er hjemmehørende i Nord-Europa, og dyrkes som høje enårige i haven.
 • Jo større puljen, jo større solsikke, især hvis du ikke vokser dværg sorter.
 • Hvis såning solsikker i jorden, jo tidligere du sået dem i slutningen af ​​foråret, jo før de vil blomstre. For container havearbejde, du har opgivet har et solrigt sted for dem, kan de dyrkes året rundt.

Advarsler

 • Mammoth solsikker (dem, der vokser mere end 180cm eller 6 fod) er ikke egnet til container vokser, medmindre du bruger en meget stor container, som den halve tønde. Hvis du tvinger sådanne solsikker til at vokse i en mindre container, er det usandsynligt, at trives og du kan endda se hele solsikke vækstproces forekomme i en helt forkrøblet form (hvilket er temmelig trist at se, da sådan en storslået blomst aldrig når sit fulde potentiale ).
 • Sørg for, at puljen har drænhuller eller frø risici rådnende.

Ting du behøver

 • Solsikkefrø fra en børnehave i pakker med at identificere etiketter - Bemærk: Når du kan prøve at dyrke frø, du køber til at spise fra supermarkedet vil typen være ukendt, og de kan ikke være frugtbar alligevel. Forsøg ikke at dyrke solsikkefrø uden tanken som fjernelse af belægningen udsætter dem for luft og lys og absolut ikke forsøge at dyrke nogen, der er blevet brændt eller saltede
 • Vand
 • En lerkrukke eller anden egnet rund beholder (30cm/12 "diameter minimum for en pot, bredere, hvis tilføje masser af frø), eller et vindue eller veranda box, mælkekasse, halv tønde, etc. som foretrukne, alle brede
 • Jord
 • Rådnet kompost til ernæring
 • For øget dræning, tilføje nogle sten i bunden