Wkidk

Hvordan man dyrker en kløver græsplæne

Er du træt af at skælde ud på crabgrass og duellere med ukrudt? Drømmer du om en smuk forhave, der ikke suge timer af din kostbare fritid? Det er tid til græstørv, at græs og.

Clover er en low-cost, lav vedligeholdelse felt afgrøde, der er perfekt til græsplæner, især græsplæner i skyggefulde, dårligt drænet og andre problemområder. Det kvæler ukrudt, trives under tørre forhold, sætter kvælstof næringsstoffer tilbage i jorden, og det ser cool, også. Her er hvordan man dyrker det. Følgende gælder for tempererede områder i det nordlige Europa, din kilometertal kan variere, hvis du bor et andet sted. Denne side antager, at du er begyndt med bar jord.

Steps

Hvordan man dyrker en kløver græsplæne. Køb nogle kløverfrø på din lokale planteskole eller græsplæne pleje butik.
Hvordan man dyrker en kløver græsplæne. Køb nogle kløverfrø på din lokale planteskole eller græsplæne pleje butik.
 1. 1
  Køb nogle kløverfrø på din lokale planteskole eller græsplæne pleje butik. Omkring 10€ værd vil være lige nok for den gennemsnitlige forstæder græsplæne. Hollandske kløver er den mere almindelige type og har små hvide blomster. Fordi det er relativt lavt voksende, er det ideelt til græsplæner. (Mange mennesker endda opleve, at gentagelse klipning i løbet af sæsonen forårsage blomster til blot vokse kortere.) Du kan også være i stand til at finde rødkløver, som har røde blomster spænder fra lys rosa til chokerende skarlagen, men har tendens til at vokse højere end hvidkløver. Spørg nogen i dit havecenter for mere information om, hvor højt den sort, de tilbyder kan få.
 2. 2
  Så snart jorden er optøet i foråret, rake, den er relativt fladt. Det behøver ikke at være perfekt, kløver vil dække op mindre bump og dale.
  • Fordi kløver er så hårdfør og tilpasningsdygtig, kan det sås på de fleste tidspunkter af forudsat året, at det ikke vil være truet med frost. En anden særlig god tid til at starte processen er mindst seks uger før den første frost i efteråret, rødderne vil etablere før de kolde spark i og planterne vil blive vandes hele efteråret og vinteren uden ekstra arbejde fra din side.
 3. 3
  I en trillebør, bland frøene med havejord eller tri-mix. (Clover vil vokse i næsten enhver form for snavs, så enhver rimelighed ren fyld vil gøre.) Prøv at have omkring fire frø per kvadrattomme af jord. Tre vil undlade at spire, så du vil blive tilbage med den ideelle en plante per tomme.
 4. 4
  Med en skovl, jævnt fordelt blandingen over jorden. Sørg for at der er frø overalt.
 5. 5
  Gå tilbage til hvor du startede og dækker blandes med 1/4 tomme almindeligt (unseeded) jord. Spred tyndt, da kløver skud ikke kan bryde igennem mere end 1/2 tomme af jord.
 6. 6
  Vand området forsigtigt med en fin spray dyse. (En hård strøm af vand vil vaske de små frø væk.) Hold det fugtigt i en uge (lad det ikke tørre ud på alle) og ikke gå på det. I omkring to uger, har du små to-bladede spirer overalt. Det er begyndelsen på en perfekt kløver græsplæne.

Tips

 • Overvej microclover, udviklet specielt til græsplæner. Den vokser kortere, har mindre blade, og har færre blomster, der er mindre attraktive for bier. Det kan podes i eksisterende græsplæner.
 • At fordrive tiden, se efter "heldige" fire blade kløver! Der er mange historier om pletter af dem vokser sammen, og hvis du finde masser, gør de strålende gaver!
 • Ældre kløver er tørkeresistente, men det vil vokse meget bedre, hvis det er vandes en gang om ugen eller deromkring.
 • Modstå fristelsen til at hånd-so kløverfrø. Du ender med en ujævn græsplæne. Hvis du skal re-frø patches, skal du bruge plantning metoden ovenfor.
 • En hånd leen (hovedsagelig en golfkølle med en klinge i stedet for et hoved) er en nem, energieffektiv måde at tilskynde vandrestier gennem høje kløver. Jo mere stierne anvendes, desto mindre meje skal gøres.

Advarsler

 • Kløver blomster tiltrækker bier. Det kan være et problem, hvis du har små børn, der spiller i plænen eller har et familiemedlem, der er allergisk over for bistik. Stings er mest sandsynligt, når du kører barfodet gennem plænen. Holde kløver cut short hjælper, men nogle af kløver planter vil blomsten selv derefter.
 • Kløver er ikke meget modstandsdygtig over for tung fod trafik. Satte plader eller sten asfaltudlæggere for folk at gå på.
 • Clover er en kortlivet staude, hvilket betyder, at det kun vil reproducere sig selv for omkring to eller tre år. Hvis du ikke har gjort det muligt at selv-frø (dvs. hvis du klipper det hver gang den blomstrer, så det aldrig får en chance for at producere frø), skal du re-seed efter det.
 • Må ikke gøde din kløver. Det fastsætter selv sit kvælstof og behøver ikke nogen ekstra fra dig. Herbicider vil også dræbe det, så bare lade den være.
 • Dutch hvidkløver vokser til omkring 8 inches høj og stopper derefter. Hvis den er for høj, og du beslutter at slå din kløver, advaret om, at det afklippede græs holde sig til alt og gøre en frygtelig rod. Det kan være bedre at bare lade det vokse.