Wkidk

Hvordan man bruger en skærebrænder

En ilt / acetylen fakkel er en farlig skæresystem, men med forholdsregler og praksis, kan du bruge den til at skære stål til størrelse og form. For at bruge en skærebrænder, skal du følge instruktionerne nedenfor.

Steps

Hvordan man bruger en skærebrænder. Forstå opskæringen.
Hvordan man bruger en skærebrænder. Forstå opskæringen.

Forberedelse

 1. 1
  Forstå opskæringen. Den indledende forbrænding af acetylen gas opvarmer stål til en smeltet tilstand. Ved at tilføje en tryksat strøm af oxygen, antænder kutter stålet at brænde gennem savsnittet af dit snit. Derfor er denne proces kaldes brændende stål og stål og kulstofstål er de eneste materialer, det bruges til at skære. Aluminium, rustfrit stål og andre metaller og legeringer ikke kan skæres med en skærebrænder.
 2. 2
  Få de rette værktøjer til opgaven. Udover den Brænderkonstruktionen, beskrives i detaljer i de skridt, bør du have følgende:
  • Brandslukker. For de fleste anvendelser vil en trykluft og vand ildslukker arbejde, men hvis olie, plast eller andre brændbare materialer er rundt, er en "ABC" ildslukker anbefales.
  • Mærkning og måleværktøjer. Disse vil hjælpe dig lægge ud din klippe korrekt og kan omfatte en fedtsten markør, en firkant og en regel.
  • Sikkerhedsudstyr, herunder en række skære beskyttelsesbriller og tunge læderhandsker.
  • Ordentligt tøj er et must. Må ikke bære løstsiddende tøj, tøj fremstillet af brændbare syntetiske materialer eller tøj med flossede eller revet kanter, der kan antænde lettere end tætvævede rene sømmede beklædningsgenstande. Det betyder også, ingen løse lommer af håndjern bukser eller skjorter, der ville tillade slagger at fange og brænde igennem. Brandhæmmende tøj anbefales, men hvis dette ikke findes, slid godt sluttende bomuld tøj. Nylon og de ​​fleste andre almindelige syntetiske tøj vil hurtigt brænde, hvis fanget i brand!
  • Kraftige læder såler arbejde støvler anbefales, da gummi-såler sko vil tillade varm slagge til at brænde igennem temmelig hurtigt. Snørestøvler er at foretrække, da slaggen kan falde ind i toppen af ​​pull-on typer som ingeniør støvler og cowboystøvler.
  • . En angriber for korrekt tænding af brænderen Brug tændstikker eller en lighter er meget farligt, en angriber er lavet specielt til antænding fakler, og reducerer risikoen for alvorlige skader.
 3. 3
  Opsæt dit arbejde i et sikkert miljø. Arbejde på bar jord eller en betonplade er stærkt anbefales, da gnister kommer til at flyve mange meter fra skære placering. Tørt materiale som papir, savsmuld, pap og tørret plante blade eller græs kan antændes fra 15 fod eller yderligere. Lad ikke flammen til at kontakte beton, især frisk beton, da det vil Spall og sende små bidder af beton flyvende.
 4. 4
  Placer bestand, du kommer til at skære på understøtninger på en behagelig arbejdshøjde. En stål bord er ideel, da du kan Bered dig til steady faklen under opvarmning og brænde den. Brug aldrig en overflade, som er brandfarligt, eller har brændbare materialer spildt på det. Også passe på materiale, der har metaloxiden belægninger, såsom blyholdig maling, chromat primere og forzinkning, da indånde røgen fra disse kan være giftige.
 5. 5
  Markere dine snit med en fedtsten markør, der giver mulighed for slibning, hvis en præcis pasform er påkrævet. Du kan bruge en permanent markør, hvis en fedtsten ikke er tilgængelig, men mærket vil have tendens til at forsvinde lige foran faklen flamme. For meget præcise snit, kan du finde en specialiseret jig vil give bedre resultater, men det er ikke inden for rammerne af denne artikel.

Opsæt skærebrænder

 1. 1
  Hook op målerne til de relevante tanke. Typisk ilt tanke og slanger er grønne, acetylen slanger er røde, og de er parret sammen med enderne adskilt at knytte til deres respektive tanke. Den acetylen slange vil have vendt tråde og montering vil være en mandlig type for at undgå utilsigtet skift af disse to slanger / gauges. Da fittings er lavet af messing og kan nemt blive beskadiget, spænd dem med en passende størrelse skruenøgle.
 2. 2
  Sørg for, at acetylen regulatoren er slukket ved at bakke "tee" håndtere ud et par omgange, og drej derefter gas ventil på toppen af tanken om. Dreje den en omdrejning af håndleddet. Dette er af sikkerhedsmæssige årsager. Tillad aldrig acetylen gastryk at overstige 15 PSI, ved højere tryk, acetylen bliver ustabil og kan selvantænde eller eksplodere. For at sikre at gassen reguleres til det korrekte tryk, skal du gøre følgende:
  • Når du har tændt den vigtigste acetylen tankventilen, åbn regulator ventilen ved at dreje tee håndtere uret. Dette bør ske meget langsomt, mens du ser lavt trykmåler. Kun åben indtil det angivne tryk er mellem 5 og 8 PSI.
  • At lufte stemningen fra acetylen slange, åbne gas ventil på skærebrænder håndtaget, indtil du hører gasudslip, derefter observere det lave manometer for at se, hvis trykket stadig stabil under flow og sikre, at du har denne regulator indstillet korrekt.
  • Luk acetylen ventilen på brænderen.
 3. 3
  Drej iltregulator presset væk eller ned og derefter justere ilt pres. For at slå regulatortrykket ned tilbage regulator måle op et par omgange. Når du er færdig, skal du fortsætte med følgende trin for at justere oxygentrykket:
  • Åbn den vigtigste ilt tank ventil hele vejen. Ventilen er en dobbelt-siddende ventil og, hvis det ikke er åbnet hele vejen, vil ilt lække ud omkring spindlens O-ring på grund af den høje cylinder tryk eller 2200 psi.
  • Åbn reguleringsventilen langsomt, ser det lave manometer som du gør det, indtil trykket læser mellem 25 og 40 PSI.
  • Åbn ilt ventilen på brænderen for at tillade atmosfæren at lufte ud af slangen. Bemærk at der er to ventiler på ilt side af skærebrænderen forsamling. Ventilen nær slangetilslutninger vil styre strømmen af ​​ilt til blandekammeret til forbrænding, eller opvarmningen af ​​brænderen samt ilt jet side, så ingen bør oxygen udlufte fra brænderens spids enten indtil skæring af bremsegrebet eller ventilen yderligere op brænderen åbnes. Til at begynde med, skal du åbne denne første ventil flere omgange for at sikre tilstrækkelig ilt er tilgængelig for begge funktioner. Dernæst åbner den forreste ventil lidt, indtil slangen renses (3 til 5 sekunder for en 25-fods slange).
  • Luk fremad ventil.

Bruge skærebrænder

 1. 1
  Sæt dine handsker og beskyttelsesbriller på, inden der tændes brænderen. Tjek dit arbejdsområde én mere tid til brændbare materialer, og du skal være klar til at gå.
 2. 2
  Tænd brænderen. Åbn acetylen ventilen igen, så ilt tilbage i blandekammeret for at rense et par sekunder, og derefter lukke ventilen, indtil du næppe kan høre gasudslip. Holding angriber foran faklen spids, med spidsen vendende inde i angriber (eller mod tændkilde for elektroniske strejkende), presse håndtaget. En lille gul flamme skal vises på spidsen, da gnister fra angriber antænde acetylen.
 3. 3
  Juster acetylen ventilen, indtil du har en gul flamme omkring 10 inches lang. Sørg for, at flammen begynder ved fakkel tip, hvis for meget acetylen leveres flammen vil hoppe eller blive blæst væk fra spidsen.
 4. 4
  Drej fremad ilt ventil på langsomt. Flammen farve vil vende sig fra gul til lys blå som tilstrækkelig ilt tilføres helt forbrænde acetylen. Øg ilt, indtil den inderste blå flamme begynder at skrumpe tilbage mod spidsen.
 5. 5
  Åbn ilt ventilen mere for at øge flammen indtil længden af den indre flamme er lige over tykkelsen af stålet du har til hensigt at skære. (For 3/8 tomme koldvalset plade eller blødt stål, er en 1/2-inch indre flamme om ret.) Hvis du hører en blæser støj, eller blå flamme synes uberegnelige og flagrende, er der sandsynligvis for meget ilt flammen, reducere den indtil flammen er stabil og den indre flamme er en ren kegleform.
 6. 6
  Bringe spidsen af den indre flamme til overfladen af stålet du vil skære. Du bliver nødt til at opvarme stål med denne flamme, indtil en smeltet pulje af metal former og luminesces på denne placering. For 1/4-inch plade stål ved stuetemperatur, bør dette tage 45 sekunder, men det vil tage længere tid for tungere materiale eller materiale ved lave temperaturer. Hold spidsen af ​​flammen stabil og omkring 3/8 af en tomme fra metallets overflade at koncentrere varmen på ét sted.
 7. 7
  Skub skære ventil håndtaget ned langsomt at frigive ilt jet, som antænder det smeltede stål. Hvis en voldelig reaktion begynder straks, har stålet antændt, og du kan gradvist øge presset, indtil strålen skærer helt igennem metal. Hvis der ingen reaktion sker, metallet er ikke varme nok til at antænde, så du kan lade ilten håndtere frigivelse og fortsætte med at lade flamme til at opvarme metallet mere.
 8. 8
  Begynde at flytte faklen spids langsomt langs den linje af din klippe, når strålen skærer igennem stål. Du bør bemærke, at næsten alle de gnister og smeltede slagger bliver blæst ud på bagsiden eller i bunden af ​​din klippe. Hvis denne strøm af overhedet materiale forsinker eller bakker op, langsom din kørehastighed eller stoppe og lad metal varme mere. Det er bedre at skære for langsomt end at forsøge at skære for hurtigt.
 9. 9
  Fortsæt skære indtil du har skiltes metal eller færdig cut. Sørg for, at slagger og eventuelle dråber af opvarmet metal ikke får fødderne, selv robuste boot såler vil brænde igennem, hvis du finder dig selv stående på et stort stykke.
 10. 10
  Afkøl arbejdsemnet med rigeligt vand. Eller lad det køle naturligt, hvis du har ikke travlt. Vær opmærksom på at dyppe en overophedet stykke stål i en spand eller strøm af koldt vand vil skabe en øjeblikkelig sky af meget varme damp.
  • Dette er kun for blødt stål, som vandkøling vil påvirke quench-og temperament-type stål.
 11. 11
  Chip slaggen fra snittet. Du kan også male snittet glat, hvis en mere præcis pasform ønskes.

Tips

 • Sørg for at alle slangeforbindelser, gauge / regulator fittings og andre vedhæftede filer er stramme. Udsivende gas på disse beslag kan producere en øjeblikkelig ild.
 • Holde dyr og børn væk fra områder, hvor denne type varmt arbejde bliver gjort.
 • Har flashbacks installeret på begge ender, det er meget sikrere end én monteret.
 • Altid transportere gasflasker i lodret (opretstående) position.
 • Hold faklen tip ren.

Advarsler

 • Brug en skærebrænder kun på et godt ventileret område, væk fra brændbare materialer.
 • Ved hjælp af et slag tilbage eller tilbageløbssikring er stærkt anbefales.
 • At have en brandvagt er påkrævet på OSHA-regulerede projekter.

Ting du behøver

 • Skærebrænder sæt med brændstof og iltningsmiddel tanke.
 • Striker, mærkning værktøj og sikkerhedsudstyr.