Wkidk

Hvordan laver lud

Lud, også kendt som NaOH, natriumhydroxid, eller kaustisk soda, der anvendes til fremstilling af sæbe og biodiesel brændstof produktion. Kaustisk kali eller kaliumhydroxid, kaldes også lud. Ligesom natriumhydroxid, kan den også anvendes til fremstilling af biodiesel, selvom opskrift vil skulle justeres lidt, i modsætning, NaOH, dog kan det lettere gøres derhjemme. Denne opskrift er for KOH, kaliumhydroxid.

Steps

Hvordan laver lud. Få en træfade og en kork omkring 3in (7.6 cm) lang.
Hvordan laver lud. Få en træfade og en kork omkring 3in (7.6 cm) lang.
 1. 1
  Start en regn tønde for at fange blødt vand. Dette er et vigtigt skridt. Afhængigt af hvor meget lud du vil udvaskes sikker på, at du har 2 eller 3 liter blødt vand, før du fortsætter at gøre.
  • Vand fra en affugter fungerer så godt.
  • Du kan også bruge elektrisk destilleret vand. Jo renere vand, mere kalium, der kan udvaskes fra asken. Brug ikke flaske kildevand eller vand fra hanen! (Du kan bruge flaskevand destilleret vand, der blev behandlet ved hjælp af dampdestillation.)
 2. 2
  Få en træfade og en kork omkring 3in (7.6 cm) lang. En tønde størrelse eller talje-høj tønde vil arbejde. Du kan finde disse på en lokal brygger forsyning hus.
 3. 3
  Bore et hul i cylinderen ca 2in (5cm) over bunden. Sørg for, at proppen vil passe stramt ind i hullet.
 4. 4
  Sæt tønden på en mursten base, et sted, hvor det vil være uforstyrret. Lye er ætsende, tage de nødvendige forholdsregler. Sæt nogle mursten ned og placere tønden på toppen af ​​dem. Den mursten basen skal være stabil. Det rejser tønden op, så du nemt kan løbe væk lud i en beholder, når den er klar. Giv dig selv plads til at arbejde.
 5. 5
  Dæk bunden af tønden med nogle palm-mellemstore rene sten (e. G. River rock). Dæk klipperne med cirka 6in (15cm) af halm (dette kan være hø eller græs). Dette vil filtrere asken og hjælpe din lud afløb rent.
 6. 6
  Saml grene og / eller logs af eg, ask eller fruitwoods. Husk, at den bedste lud er lavet af hårdttræ, så undgå fyr, gran og andre evergreens. Palmeblade arbejde godt, hvis de er helt tørret og brun.
 7. 7
  Brænd grenene til aske. Du kan gøre dette udenfor i en bunke eller, endnu bedre, i en frisk tømt pejs eller brændeovn, hvor asken ikke bliver blandet med noget andet.
 8. 8
  Scoop asken ud og sætte dem i prepped tønde. (. Sørg for, at asken er fuldstændigt kold, eller du kan indstille din tønde, og noget omkring det på brand) Du kan udfylde tønden med aske, men det er ikke nødvendigt, og du kan gøre mindre beløb med mindre aske.
 9. 9
  Soak asken. Sæt en gryde under hullet og fjern proppen. Hæld blødt vand, indtil du ser det begynder at løbe ud i gryden, og derefter sætte proppen tilbage i stramt. Efter en dag, bør den første aske bosætte sig og du kan tilføje flere aske.
 10. 10
  Lad aske ligge i blød i mindst tre dage. Hvis du ønsker at bruge mere aske, kan du tilføje den hele ugen, og dræne det regelmæssigt (ex. på en bestemt dag i ugen).
 11. 11
  Kontroller at se, om din lud er klar. Til hvilket formål er du udvaskning denne lud? Krop sæbe eller tunge rengøring? Lud koncentration bliver stærkere med hver udvaskning. For gennemsnitlige sæbe making, måle koncentrationen ved at droppe en knytnæve-størrelse kartoffel eller et råt æg i cylinderen (sørg for at smide en af ​​disse væk bagefter). Hvis det flyder nok til en kvart størrelse område til at stige over vandet, er den klar. Hvis den ikke gør, skal du tilføje flere aske eller tømme alt vand og re-sive det (hæld den tilbage i fadet og lad det indstillet til endnu en cyklus).
 12. 12
  Når den er klar, fange din lud en træ crock eller glasbeholder. Sæt det under vandhanen, træk forsigtigt proppen og fylde din containere. Efterlade nok hoved plads, så de vil være sikker og let at hælde. Sørg for at du har stramme, tætsluttende låg.
 13. 13
  Opbevar din lud i et køligt mørkt sted, indtil brug. Jo før du bruger det, jo bedre.

Tips

 • At bortskaffe gamle, udvaskede aske, grave et hul væk fra alt og hæld skidtet ind i det. Tildæk ikke det indtil asken tørre grundigt.
 • Må ikke starte dette projekt, indtil du har indsamlet 2-3 liter regnvand, og har købt eller scavenged alle dine leverancer.
 • Sørg for at din lud tønde har et stabilt fundament og er i et sikkert sted, hvor det ikke kan vælte ved for eksempel, roving børn.

Advarsler

 • Lud er en base, også kendt som et alkali. Baser er ætsende, de "brænde" noget, som de røre. Brug venligst sund fornuft og følg tips. Undladelse af at følge de korrekte procedurer kan føre til personskade eller død.
 • Hold lud væk fra børn, brandfarlige materialer, og metalbeholdere, lud kan spise gennem nogle metaller.
 • For alle baggård kemikere er kemikalie-resistente handsker (de gule køkken dem vil gøre), sikkerhedsbriller, og arm og krop omfatter obligatorisk.
 • Uddan dig selv på gift behandling, før du begynder at gøre sæbe eller biodiesel. Besøg for passende foranstaltninger for at tage, hvis lyewater eller lud krystaller spill på dig, ved et uheld sluges, eller få i øjet.
 • I enhver nødsituation, ringe 911 eller din lokale giftkontrolcenter s alarmnummer.
 • Kør forbrændinger under vand. Forsøg ikke at behandle en brænde med eddike. Den stærke base kan forårsage alvorlige forbrændinger, og du kan ikke mærke virkningerne højre væk på grund af nerveskader.