Wkidk

Hvordan laver lagdelte shots

Layered (Pousse cafe) er sjovt at lave og. De kan være enkelt og alligevel ser ud til at være kompliceret, og at man kan fremvise sin drikke gør færdigheder. Lagdelte skud er grundlæggende lavet af "flydende" væsker (normalt likør), sirup og fløde oven på hinanden i lag. Dog kan det ikke gøres tilfældigt eller uden visse færdigheder. At lære at mesterligt gøre lagdelte shots, så læs videre.

Steps

Hvordan laver lagdelte shots. Vælg nogle forskellige væsker, og hvis det ønskes, vil sirup (såsom grenadine), som du mener gør en spændende eller traditionelle lagdelte skudt.
Hvordan laver lagdelte shots. Vælg nogle forskellige væsker, og hvis det ønskes, vil sirup (såsom grenadine), som du mener gør en spændende eller traditionelle lagdelte skudt.
 1. 1
  Vælg nogle forskellige væsker, og hvis det ønskes, vil sirup (såsom grenadine), som du mener gør en spændende eller traditionelle lagdelte skudt. Sød creme eller almindelig tunge fløde er også store ingredienser til lagdelte skud. Tage hensyn til smag af ingredienserne. Mange lagdelte shots bruge de samme ingredienser som populær, så vil smage ens. Tilstødende lag bør kontrast med hinanden. Prøv lagdeling klare, farverige væsker med uigennemsigtige væsker. Layered shots er primært lavet til deres visuelle og æstetiske appel.
 2. 2
  Bestem massefylder for de forskellige væsker og andre ingredienser. Tungere spiritus vil have en højere massefylde. En tyngdekraft diagram af forskellige væsker bliver nødt til at blive hørt, for at bestemme de massefylder for de fleste væsker. Men som en tommelfingerregel, aromatiseret sirup såsom grenadine der ikke indeholder alkohol vil have den højeste vægtfylde, og spiritus med mindre sukker, men mere alkohol vil have en lavere massefylde. Væsker med fløde bør være relativt let, da burde rent eller søde creme. Det kan være nødvendigt at eksperimentere med forskellige væsker med henblik på at bestemme deres massefylder.
 3. 3
  Organiser de forskellige væsker og andre ingredienser i henhold til deres massefylder, så de kan hældes sekventielt. Den tungeste bestanddel med den største massefylde vil blive hældt først. Ingredienserne kan bruge hælde tude eller hældes fra jiggere eller andre små målebægre. Det kan være nemmere at hælde fra en jigger. Bestanddelene kan også opdeles i specifikke små portioner med jiggere som ses på billedet.
 4. 4
  Bestem hvor meget volumen hver ingrediens skal tage op i shot glas eller hjertelige glas. Dette kan gøres ved øjet eller ved at hælde bestanddelene i målebægre først. Typiske jigger kopper kan være for stor til at måle de meget små mængder, der kan hældes.
 5. 5
  Begynd hælde det første lag. Hæld forsigtigt den første ingrediens direkte i shot glas. Prøv ikke at hælde på siderne af glasset eller splash ingrediens.
 6. 6
  Hæld den anden ingrediens omhyggeligt og forsigtigt på toppen af den første bestanddel, uden overdrevent at forstyrre den første ingrediens. Der er flere måder at opnå dette, nogle lettere end andre:
  • Bar skeskaftet metode (hårdere): Tryk på enden af håndtaget af stangen skeen på indersiden af glasset over bunden eller forrige lag uden at lade bar skeen røre kanten af glasset. Derefter trykke på et hældetud eller jigger til den snoede del af håndtaget og hæld meget, meget langsomt ned i håndtaget. Ingrediensen skal naturligvis langsomt håndtaget ned i glasset, men nogle kan spildes. Når blandingen hældes ud på snoede del af skeen er det nogle gange muligt at lede strømmen, således at væsken løber ned i oversiden eller undersiden af ​​enden af ​​skeen. Prøv at hælde på forskellige dele af den snoede del af skeen og se, om din lagdeling teknik forbedres. Uanset den del af skeen, der hældes ned, skal sørge for at holde enden af ​​skeen mod væggen af ​​glasset. Dette sikrer, at ingrediensen vil strømme blidt ned langs siden af ​​glasset, og hjælper med at holde håndtaget konstant. Desuden kan denne metode bruges til at hælde mange meget fine lag med største præcision, og hvis det gøres korrekt, bør resultere i meget rene lag.
  • Bagsiden af skeen metode (lettere): Trickle ingrediensen over eller ned runde bagsiden (konvekse side) af en bar ske eller teske (ikke håndtaget ned) i glasset samtidig holde skeen ende mod eller meget tæt på væggen af glasset. Den ende af skeen også bør holdes over og nær bunden eller foregående lag. Ingrediensen skal flyde forsigtigt ned langs siden af ​​glasset og på det foregående lag. Gentag om yderligere bestanddele skal anvendes. Denne fremgangsmåde kan bevirke, at lagene blande eller streak lidt, især hvis ingredienserne hældes ned længden af ​​glasset.
 7. 7
  Lad de forskellige lag stabiliseres i et øjeblik, derefter tjene.

Tips

 • Det kan være nødvendigt at vaske bar eller teske før hælde det næste lag for at fjerne rester af den foregående bestanddel.
 • Hvis de forskellige lag har blandet noget, lad skud hvile i en periode. Lagene skal i sidste ende adskilles af sig selv.
 • Når du er færdig lagdeling, kan du udfylde bar skeen fuld af Bacardi 151 eller en lignende høj alkohol liqour og lys det ved at holde en flamme under den. Du kan derefter vippe skeen og "pour" flammen på toppen af ​​drikken. Brug grenadine, white creme de cacoa og blå Curacou for denne "Flaming Patriot". Sluk flammen før indtagelse.
 • Ikke-alkoholiske versioner kan foretages med flavorful, farverige sirup og fløde.
 • Denne brug af ordet "Pousse cafe" er ikke almindeligt i Frankrig. I Frankrig henviser udtrykket til en cognac eller andre "digestif" (ingen lag) sommetider indtages efter kaffen i slutningen af ​​et måltid.
 • Når hælde i meget smalle eller små glas, hæld håndtaget ned stangende ske, da støbeske ikke kan passe ind i glasset. Ved brug større briller eller hælde det øverste lag, hæld støbeske del af en ske.
 • Prøv at lade en bindestreg eller dråbe grenadine virkninger og falder gennem det øverste lag. Dette bør skabe en pæn visuel effekt, især hvis toplaget er meget tynd.
 • Større briller er lettere at hælde ind, så de kan anvendes af hensyn til bekvemmelighed.
 • Hvis du bruger en bar skeen med en plastik knop på enden af ​​håndtaget, fjern knappen, før du bruger den til lagdelte skud.

Advarsler

 • Temperatur påvirker vægtfylde. Når en væske opvarmes sin densitet (tæthed) generelt aftager. Når en væske afkøles det generelt bliver mere kompakt og har en højere vægtfylde.
 • Det kan ikke være sanitære at hælde ned i håndtaget på en bar ske hvis skeen netop er blevet brugt til et andet formål (som for omrøring drikkevarer).
 • Rengør hvert instrument efter brug, så der er ingen krydskontaminering og så nogle drinks ikke holde sig til det instrument gør det vanskeligt at rengøre

Ting du behøver

 • Shot glas eller hjertelige glas
 • Forskellige typer af spiritus og / eller aromatiseret sirup og sød fløde
 • Hældetude eller målebægre såsom jiggere
 • Bar ske eller teske