Wkidk

Hvordan laver kulturperler kærnemælk

Kærnemælk er stor i køkkenet - ikke kun til bagning, men for at drikke lige ud af glasset. Det er lidt tykkere end mælk, og ikke så tung som creme. I stedet for at købe kærnemælk på købmand, kan du nemt gøre det selv at følge disse trin.

Steps

Hvordan laver kulturperler kærnemælk. Tilføj en bakteriel starter 6 til 8 ounces aktiv frisk dyrkede kærnemælk til en ren kvart krukke.
Hvordan laver kulturperler kærnemælk. Tilføj en bakteriel starter 6 til 8 ounces aktiv frisk dyrkede kærnemælk til en ren kvart krukke.

Med en starter

 1. 1
  Tilføj en bakteriel starter 6 til 8 ounces aktiv frisk dyrkede kærnemælk til en ren kvart krukke. Brug 6 ounce, hvis du er sikker på friskhed starteren. Når du er i tvivl, så brug en fuld kop kærnemælk som starter.

 2. 2
  Udfylde resten af krukken med frisk mælk.

 3. 3
  Skru låget på den omhyggeligt og rystes grundigt for at blande. Mærke det med datoen.

 4. 4
  Lad det sidde i en varm del af rummet indtil fortykket, som bør tage omkring 24 timer. Hvis du finder det tager længere tid end 36 timer, starter var ikke længere aktiv (bakterierne døde). Kærnemælk kan eller ikke kan være velsmagende, hvis det tager længere tid end 36 timer, men det kan stadig bruges til bagning.

 5. 5
  Kontroller, at den fortykkede kærnemælk frakker glas. Dette sker, fordi bakterierne har fermenteret mælk og mælkesyre er årsag til mælkeproteiner at blive tykkere. Afkøl straks.Fra bunden

 1. 1
  Tillad en kop filtreret frisk rå mælk at sidde dækket ved stuetemperatur, indtil det har fortykket. Dette tager normalt flere dage.
 2. 2
  Sted 1/4 kop af den fortykkede mælk i en pint-størrelse Mason Jar.
 3. 3
  Tilføj en kop frisk mælk (det behøver ikke at være rå på dette tidspunkt), dække, rystes for at blande, og tillade at sidde ved stuetemperatur, indtil fortykket igen.
 4. 4
  Gentag denne overførsel af sub-dyrkning adskillige flere gange indtil mælken pålideligt fortykkes i en 24-timers periode. Smag et lille beløb for at bekræfte, at det er syrlig, fortykket, og har ingen off varianter (f.eks syrlig, men ikke bitter).

Tips

 • Fordi meget af laktose er blevet brudt ned til mælkesyre, bør kærnemælk forårsage et mindre problem for dem, der er laktose intolerante.
 • Surhedsgraden i kærnemælk forklarer sin lange køleskab holdbarhed. Syre er en naturlig konserveringsmiddel, fordi det hæmmer væksten af ​​patogene bakterier.
 • Friskere kærnemælk gør bedre starter for ost.
 • For at gøre en gallon kærnemælk, tilsættes 1 kvart kærnemælk til 1 gallon frisk sødmælk og hældes i en stor container. Bland og hæld den tilbage i den oprindelige emballage. Den næste dag, vil hele fem quarts være pænt fortykket.
 • Creme fraiche kan gøres med den samme procedure som kærnemælk, ved hjælp af en kop fløde blandes grundigt med 2 spsk frisk aktiv kærnemælk og lade det sidde i 12-24 timer ved stuetemperatur. Jo højere mælkefedt i fløde, tykkere færdige creme fraiche.
 • Kærnemælk holder let i ugevis i dit køleskab. Hvis du holder det længere, kan det udvikle mug på den indvendige vægge af krukken. Denne form tilhører den samme gruppe af svampe, der vokser på ost og er ikke farligt. Tag den og kærnemælk kan stadig bruges til bagning.
 • Kærnemælk pandekager og vafler koge op let og luftigt, så tilføje det til dejen. Brug den også når bage kager.

Advarsler

 • Kontroller etiketten på flasken, du køber i butikken. Det er nødvendigt at sige kulturperler kærnemælk, og sørg for det er ikke forældet, da bakterierne dør ned over tid.

Ting du behøver

 • 6-8 ounce aktive kulturperler kærnemælk
 • 3 kopper sødmælk eller 2% eller skummetmælk
 • Meget rent 1 liter beholder med sikker låg. Mason krukker fungerer godt.