Wkidk

Hvordan laver dulce de leche

Dulce de leche (udtales "dool-se de LE-che", hvilket betyder candy mælk eller mælk gelé på spansk) er en rig og dekadent sauce eller sirup, ligner i smag til karamel. I modsætning karamel, dog er der foretaget ved opvarmning sukker er dulce de leche fremstillet ved opvarmning sødet kondenseret mælk. Dulce de leche er især almindelig i desserter fra forskellige sydeuropæiske lande, herunder Argentina og Uruguay.

For at gøre denne sauce på egen hånd, at processen er enkel, men det kan tage lang tid. Denne artikel vil skitsere forskellige måder at gøre dette cremet, vidunderligt søde og silkeglat godbid.

Ingredienser

 • 1 dåse sødet kondenseret mælk

Steps

Hvordan laver dulce de leche. Fjern etiketten fra dåse kondenseret mælk.
Hvordan laver dulce de leche. Fjern etiketten fra dåse kondenseret mælk.

I dåsen (enkleste metode)

Du ønsker måske at bruge dåsen metode, hvis du har en elektrisk ovn, eller har ikke noget problem forlader et gaskomfur på i et stykke tid. Denne metode vil være meget lettere, da du ikke behøver at konstant at røre, men stadig kræver overvågning og tålmodighed.

 1. 1
  Fjern etiketten fra dåse kondenseret mælk. Det er ikke længere nødvendigt! Hvis du lader den, får du en papery rod i vandet.
 2. 2
  Pierce to huller i dåsen med en dåseåbner. Sæt hullerne på modsatte sider. Må ikke springe dette trin over. Uden disse huller, kan det kan bule, og der er fare for det eksploderer.
 3. 3
  Anbring dåsen i en lille gryde og fyld den med vand nok til at komme op til en tomme (2.5 cm) fra toppen af dåsen. Du bliver nødt til at tilføje mere vand under tilberedningen for at sikre vand ikke går under dette niveau som det fordamper. Lad ikke vandet kommer højere end 1/2 tommer (1,25 cm) fra toppen af ​​kan, selv om, som du ikke ønsker nogen at komme på toppen af ​​dåsen og gå ind i hullerne, du gennemboret.
  • For at forhindre kan fra raslende i vandet (hvilket kan være irriterende, når man betænker, at det bliver nødt til at være der i flere timer), sætte en klud under dåsen.
 4. 4
  Sæt gryden på din brændeovn og tænd den til medium-høj varme.
 5. 5
  Se vandet tæt indtil du ser vandet kommer til en småkoge.
 6. 6
  Sænk varmen til at holde vand ved en småkoge. Nogle af kondenseret mælk kan slippe gennem hullerne. Hvis dette sker, scoop det ud med en ske. Prøv ikke at lade nogen afsmittende i vandet.
 7. 7
  Vent. Hvor lang tid du venter, afhænger af typen af ​​dulce de leche, du ønsker.
  • En blød Dulce de leche tager omkring tre timer.
  • En fast Dulce de leche vil tage op til fire timer.
 8. 8
  Tag dåsen med tang eller en ovn mitt og sted på en rist til afkøling. Vær forsigtig, når tømning af indholdet, som du kan blive forbrændt.
 9. 9
  Åbn dåsen forsigtigt med en dåseåbner og hæld i en skål. Toppen vil være mere flydende, og der vil være tykkere, mørkere bidder nederst som skal skrabes ud. Når alt er i skålen, for piskeris sammen gøre det homogene.

Video

En kort video beskriver alle trin i metoden ovenfor

I en gryde

Du ønsker måske at bruge dette, hvis du ikke ønsker at forlade din brændeovn tændt i lang tid. Dulce de leche vil tage en meget kortere tid at lave, men det vil kræve konstant omrøring, og det kan brænde.

 1. 1
  Tøm dåse kondenseret mælk (eller mælk og sukker blanding) i en lille gryde.
 2. 2
  Sæt det på medium-lav varme under konstant omrøring.
 3. 3
  Tag din dulce de leche fra varmen, når du kan slå en afkølet spiseskefuld det på hovedet uden at det afsporet.
 4. 4
  Scoop din cremet godbid i en skål og nyd!

I en dobbelt kedel

 1. 1
  Hæld dåse kondenseret mælk i toppen af dobbelt kedel.
 2. 2
  Placer top over kogende vand.
 3. 3
  Over svag varme, lad det simre i 1 til 1 1/2 timer, eller indtil tyk og toffee brun.
 4. 4
  Pisk indtil glat.
 5. 5
  Scoop i en skål og nyd!

I mikrobølgeovn

 1. 1
  Tøm sødet kondenseret mælk i en stor mikrobølgeovn skål.
 2. 2
  Mikroovn på medium strøm til to minutter.
 3. 3
  Fjern fra mikroovn og omrøres med en wire piskeris. Vær forsigtig, blandingen, og skålen bliver meget varmt, og forblive på den måde i hele processen.
 4. 4
  Mikroovn på medium strøm i yderligere to minutter.
 5. 5
  Fjern og rør igen.
 6. 6
  Mikroovn på medium-lav effekt i 16 til 24 minutter eller indtil mælken bliver tyk og karamel farve, omrøring hvert par minutter.

I ovnen

 1. 1
  Forvarm ovnen til 425 ° F (220 ° C).
 2. 2
  Hæld kondenseret mælk eller blandingen i et glas pie plade eller overfladisk bagning fad.
 3. 3
  Sæt pie plade i en større gryde, såsom en bradepande, og tilsæt varmt vand, indtil det når halvvejs op på siden af kagen plade.
 4. 4
  Dæk pie plade tæt med alufolie og bages til 1 - 1 1/4 time. Kontroller under bagning og tilsæt mere vand til bradepanden, hvis nødvendigt.
 5. 5
  Fjern dulce de leche fra ovnen og lad afkøle.
 6. 6
  Pisk indtil glat.

I en trykkoger

Brasilien doce de Leite (portugisisk for dulce de leche) er ofte lavet ved hjælp af en trykkoger, fordi det er sikkert og hurtigt.

 1. 1
  Put en liter vand i trykkogeren med en dåse sødet kondenseret mælk. Må ikke slå nogen huller i dåsen, men fjerne etiketten.
 2. 2
  Bring komfuret til at koge og vente mellem 40 og 50 minutter efter det begynder at damp. Kortere tid = lighter / blødere doce. Længere tid = mørkere / fastere doce.
 3. 3
  Sluk for varmen og vent til den er afkølet helt. Mens komfuret tryk ved dampen, vil dens tryk tæller afbalancere trykopbygning inde i dåsen, og forhindre det eksploderer. Lad alt køle af, før du åbner trykkoger. Hvis du forsøger at åbne en varm eller endda varmt kan, kan en meget varm stråle af doce eksplodere ud og resultere i alvorlige forbrændinger. Vent til den er cool, så vil det være helt sikkert at åbne dåsen og nyde denne store dessert.

I en langsom komfur

 1. 1
  Sæt dåse kondenseret mælk i komfuret.
 2. 2
  Tilsæt vand til at nå næsten den øverste kant af dåsen
 3. 3
  Kog i 8 timer på lav eller indtil gjort. Du kan åbne dåsen og lad lidt mælk flugt. Derefter kan du kontrollere farve og konsistens. Du ønsker måske at lægge et stykke køkkenrulle løst over toppen, så drypper fra Cooker dækslet ikke falde ned i mælken.

Variationer

 • Cajeta - Mexicanske version af dulce de leche lavet af en halv gedemælk og halvdelen komælk, opkaldt efter de små trækasser var det historisk pakket i
 • Dominikanske stil - Lavet ved at blande lige dele sødmælk og farin og ulmende over medium varme til sammenhæng i tykke yoghurt, hældes i forme at sætte i flere timer, tekstur ligner fudge
 • Cortada - Almindelig i cubanske køkken, spises alene; klumpet konsistens
 • Manjar Blanco - Populær i Peru og Chile
 • Confiture de lait - Specielle af regionen Normandiet i Frankrig, bland sødmælk med den ene halvdelen af sin vægt i sukker kog blandingen kortvarigt derefter koge over svag varme i flere timer
 • "Kogt kondenseret mælk", som det hedder i Rusland er meget populær og bruges som fyld i møtrik formet cookies. Det gælder også de 2 stykker sammen i en form af en rund møtrik.

Tips

 • Hård dulce de leche kan bruges til kage påfyldning eller mellem to cookies dyppet i jorden kokos eller dækket i chokolade.
 • Dulce de leche er udtalt, fonetisk stavet "dool-seh de leh-Cheh" eller "dool-erh deh leh-Cheh" (afhængig af hvilken dialekt af spansk bliver talt).
 • Hvis du er madlavning det i en gryde, kan du tilføje 3 kugler (rent, naturligvis) for at gøre omrøring mere effektiv.
 • Brug en flydende dulce de leche som en dessert spredning.
 • Mens dulce de leche er ulmende, kan du blive nødt til at tilføje mere vand til at erstatte det vand, der er fordampet.
 • Spis en solid dulce de leche direkte fra dåsen (eller øse det ud i en skål).
 • Tæt dækket og nedkølet, vil dulce de leche holde i en måned.
 • Dulce de leche skrumper til omkring en sjettedel af den oprindelige mængde af ingredienserne.
 • Når sødet mælk er kogt, den underliggende proces, der omdanner det til dulce de leche er Maillard-reaktionen, som er ens, men ikke det samme som karamellisering.

Advarsler

 • Du skal røre for hele tiden dulce de leche madlavning, hvis du bruger gryde metode eller mælken brænde, selv over lav varme.
 • Må ikke Kog dulce de leche, især hvis du bruger gryden metode, da det vil brænde nemt.
 • Brug ikke en uåbnet dåse for den første metode. Det kan kan briste. Selv om dette er en populær måde at gøre dulce de leche, det er usikkert og kan ikke anbefales.