Wkidk

Hvordan klager i en restaurant

En nem at følge guide til klager i en restaurant, der ikke vil forlade dig rødmende eller raser. Denne artikel beskriver den korrekte etikette involveret i at gøre en klage i en restaurant.


Steps

Hvordan klager i en restaurant. Handle øjeblikkeligt.
Hvordan klager i en restaurant. Handle øjeblikkeligt.
 1. 1
  Handle øjeblikkeligt. Nøglen til succesfuld klager er at fremhæve problemet med det samme, hvilket giver restauranten mulighed for at løse problemet med et minimum af besvær.
 2. 2
  Forbliv rolig og mål. Diskret kalde tjeneren over, forklare problemet, udtrykke din skuffelse, og bede ham eller hende til at løse situationen. Må ikke automatisk skylden tjeneren, huske på, at en lang ventetid for fødevarer eller en skål, der ikke er kogt til din tilfredshed er sandsynligvis skyld i kokken snarere end serveren.
 3. 3
  Foreslå en resolution, der matcher din klage. Ville en undskyldning være nok? Vil du have din mad udskiftes? Vil du have en rabat? Uanset hvad det er, skal du sørge for at spørge eller høfligt foreslå snarere end efterspørgslen.
 4. 4
  Tag det til det næste niveau. Hvis dine bekymringer ikke bliver mødt med en acceptabel løsning, så spørg høfligt at tale til manager. Forklare problemet til ham eller hende, og oplyse, hvorfor du ikke er tilfreds med, hvordan det er blevet løst.
 5. 5
  Reducer Hvis andre muligheder viste sig frugtesløse, reducere spidsen (eller forlader ikke en på alle) er en kraftfuld måde at udtrykke din utilfredshed.
  • Husk at skelne mellem et problem med tjeneren og restauranten. Hvis maden var af en lav standard men tjeneren gjorde et godt stykke arbejde for at adressere din klage, så et tip er stadig relevant.
 6. 6
  Søg hjælp udefra. Hvis efter klager til tjeneren og manager du stadig utilfredse, er det tid til at tage din klage til en højere myndighed. Kontakt din lokale forbruger standardiseringsorgan til råds. I Storbritannien, for eksempel kan du prøve Citizen Advice Bureau eller Office of Fair Trading. I USA, skal du kontakte din lokale Better Business Bureau kontor.
 7. 7
  Umiddelbart indberette enhver sygdom. Hvis når du har forladt en restaurant, du bliver syg fra, at du mener, kan spores tilbage til restauranten, bør du straks rapportere det til restauranten. Hvis du ikke tror, ​​at restauranten reagerer på din klage, kan du derefter rapportere det til den lokale sundhedsmyndigheder afdeling eller Food Standards Agency.

Tips

 • Fortæl dine venner! Dette vil forhindre andre i at gøre den samme fejl, og indirekte kan påvirke, hvordan etableringen køres, når de mister business.
 • Hvis du har haft en dårlig tur til restaurant før, ikke klage til din nye tjeneren om forudgående tjeneste.
 • Kend temperaturerne for de forskellige grader af "doneness" i kød. For eksempel er gennemstegt 160 grader F eller over-ikke altid nok til at koge hele den lyserøde ud af et stykke kød.
 • Hold dine klager diskret. Dit problem er med restaurant, ikke de andre lånere.

Advarsler

 • Hvis tjeneren var forfærdelige, det er mest effektivt at efterlade en meget meget lille snarere end slet ingen. Det beviser, at du ikke glemmer, du simpelthen ikke tro, at han eller hun fortjener et tip.
 • Alert tjeneren for allergier og antipatier. Hvis nogen af de anførte ingredienser er så til stede i dit måltid, bør du klage og sende det tilbage med det samme.