Wkidk

Hvordan få og opretholde en sund plæne

En smuk græsplæne er lettere at have og vedligeholde end de professionelle plæne-pleje folk ønsker dig til at tænke. Desværre er deres måde at opretholde græsplæner dikteret af gødning beslutningstagere og ikke af græs knowhow eller videnskab.

Steps

Hvordan få og opretholde en sund plæne. Stop befrugtende din græsplæne gentagne gange.
Hvordan få og opretholde en sund plæne. Stop befrugtende din græsplæne gentagne gange.
 1. 1
  Stop befrugtende din græsplæne gentagne gange. Masser af gødning fremmer hurtige græs vækst, hvilket gør græsplanter mere sårbare over for sygdomme og insekter. En gang i efteråret er bedst. Nedenfor.
 2. 2
  Begynde at klippe med den højeste indstilling på din plæneklipper - sandsynligvis 3 1/2 til 4 inches. Højere græs er sundere græs. Det nuancer ud ukrudtsfrø, forhindrer dem i at spire. Det holder jorden køligere, holder det fugtigt længere og tilskynde til spredning af jordens mikroorganismer. (Du vil have masser af jordens mikroorganismer, fordi de konvertere næringsstoffer fra jorden til en form, planterne kan bruge.) Alt dette tilskynder græs at spredes i bare pletter. Og det fremmer dybere rod penetration, hvilket er hemmeligheden til tørke modstand.
 3. 3
  Påfør aldrig pesticider, insekticider eller fungicider. De dræber levende ting (de gode mikrober plus regnorme, der naturligt lufte jord), der holder din jord rigere. Hvis du observerer de andre trin i denne plan, vil du ikke brug for killer kemikalier. Sund græs (med masser af bladareal, langsom vækst og køligere, dybere rødder) er hårdere og mindre tilbøjelige til at bukke under for sygdom eller insektangreb.
 4. 4
  Grass ikke skal vandes under lange tørre perioder. Blade kan gå brune, men hjertet af planten undergrunden kan holde sig i live og i dvale i måneder. Men hvis du ønsker at holde plænen grøn hele sommeren lang, vand dybt, men sjældent. Bedre at køre sprinkler i en time en gang hver uge eller to end i 10 minutter hver dag. Tænk på det på denne måde: Du altid ønsker at tilskynde rødder til at vokse dybt. Hvis jorden er tør under rødderne, vil de ikke gå ned. Og dybere fugten væge sig opad som jorden tørrer fra toppen.
 5. 5
  Gød en gang om året i efteråret, oktober på de nordlige breddegrader, november i midten breddegrader. Brug IKKE high-kvælstofgødning. De fleste nationalt annonceres plænen gødning har massive mængder af kvælstof, der gør en græsplæne vokser meget hurtigt... og svag. Din græsplæne vil grønne op hurtigt, men desto mere sårbare over for tørke og sygdom.
 6. 6
  Hvorfor gøde i efteråret, når græsset er aftagende sin vækst og ved at stoppe for vinteren? Igen, det er på grund af rødderne. Når luften er kold, græsstrå langsom og stoppe voksende, men jorden bliver varm nok til rodvækst meget længere. Byg disse rødder i efteråret, og de vil være der til at støtte en sund, grøn græsplæne næste forår og sommer.
 7. 7
  Når shopping for gødning, kigge efter de tre tal, der fortæller den procentdel af de tre vigtigste ingredienser: kvælstof, fosfor og kalium. De tre er altid i nævnte rækkefølge. Så hvis posen siger 10-6-4, betyder det de ting indeni er 10 procent kvælstof, 6 procent fosfor og 4 procent kalium. Den højeste andel af nitrogen bør du nogensinde finder anvendelse, er 10 procent, især i efteråret. De andre tal er mindre kritisk, da de fleste jorder allerede har nogle af hver. Kun kvælstof er hurtigt udtømt ved dyrkning af planter.
 8. 8
  De bedste gødning til en lav vedligeholdelse græsplæne er den såkaldte økologiske slags. Det er fordi de kemikalier i dem er langsomme til at nedbryde og sive ned i jorden. Og fordi de er lave i kemiske salte, der er hårdt på jordens mikroorganismer. Fordi kemiske salte er billige, de er almindelige ingredienser i de billigere ikke-økologisk gødning. Modstå fristelsen til at købe dem. Sandsynligvis den bedste kendte mærke af organisk plænegødning er Ringers (10-2-6), men det er temmelig pebret. Næsten lige så godt er Milorganite (6-2-0), typisk halv pris i Ringers. Instruktioner for anvendelse af disse er på posen.
 9. 9
  En sidste ting: I den europæiske øst og Midtvesten, er det normalt nødvendigt at tilføje kalk til jorden, for at modvirke syreregn. En let overbrusning en gang om året skal gøre arbejdet for de fleste græsplæner. Enhver tid af året er fint til kalkning.

Tips

 • Skærp dine knive ofte sige efter hver 10 timers klipning. Sløve knive efterlader strimlet slutter den stående græs, hvilket fører til en smule brunfarvning.
 • Klip, når græsset er tørt og aldrig bruge en græsopsamler. Afklippet græs, fordelt på græsplænen, som du klipper, drej til fremragende kompost, opdelt efter disse mikrober, du har lov til at leve ved ikke at bruge pesticider.
 • Pelleteret kalk koster mere, men er langt nemmere at anvende.
 • I stedet for at rive blade i efteråret, køre over dem med plæneklipperen. Ligesom det afklippede græs, vil de finkæmme ned til jorden og bliver til kompost.
 • Brug en push-typen sprederen til at anvende gødning og kalk og indstille åbningen efter anvisning på posen.
 • En bioklip plæneklipper fungerer bedst. Ved ikke udluftning udklip til siden, men holder dem under klippeaggregatet er de græsstrå hakkede finere, indtil de fanger i de stående vinger og forsvinde.
 • Rake din døde græs du ikke bruge en skovl eller sænke dit plæneklipper klinge det vil skære dine rødder, og du vil blive såret.