Wkidk

Hvordan at tænde en ild i en pejs

Belysning en brand i en pejs er generelt set som en nem opgave. På grund af dette, kan et flertal af mennesker glemmer et par vigtige skridt i processen, som ville hjælpe dem nyde deres ild bedre. Hvad kunne have været en dejlig aften ved ilden kan let blive en røg fyldt værelse. Her er en anbefalet metode, hvis de følges, skulle bidrage til at gøre din ild fornøjelig fra starten.

Steps

Hvordan at tænde en ild i en pejs. Kontrollér at spjældet er åbent.
Hvordan at tænde en ild i en pejs. Kontrollér at spjældet er åbent.

Metode 1: at starte en brand med en rist

 1. 1
  Kontrollér at spjældet er åbent. Spjældet er en enhed, der styrer mængden af ​​luft, der strømmer gennem skorstenen. Det er den passage eller kanal for røg i en skorsten. Føler inde i skorstenen eller pop dit hoved inde til at se på spjældet med en lommelygte. Der bør være en løftestang, som du kan prøve at flytte den ene eller den anden måde. Én retning vil lukke spjældet, den anden vil åbne det - tjek at se, at spjældet er åbent, ellers røg vil udgyde tilbage til rummet. Det er meget lettere at gøre, før optænding derinde. Når du har bestemt, at spjældet er åbent, er du klar til at komme i gang.
 2. 2
  Hvis din pejs har glasdøre, åbner dørene 30 minutter før belysning din brand. Dette vil gøre det muligt indersiden af ​​pejsen til at komme til stuetemperatur. Kold luft er tungere end varm luft, så hvis udendørstemperaturen er for koldt, kan det skabe en flod af kold luft, der strømmer ned gennem skorstenen, i kaminen, og fanget der ved dørene. Ved at åbne dørene og lade nogle varme luft fra dit værelse til at stige op i skorstenen, kan det være nok til at starte udkastet bevæger sig opad.
 3. 3
  Kontroller udkastet. Tænd et match i nærheden af åbningen af skorstenen og se, om udkastet kommer ned eller går op. Hvis det stadig kommer ned, skal du finde en måde at vende udkastet, og få det til at gå op. Under ingen omstændigheder kan du tænde ild med udkastet kommer ned. En metode er at bruge en starter blok (StarterLogg er et mærke - brække en fjerdedel af en pind) eller en kommerciel voks log (såsom Duraflame eller Pine Mountain). Disse lyser og forbliver tændt, skaber nogle varme inde i brændkammeret og hjælpe udkast start-opad, og de brænder med lidt røg:
  • Luk spjældet. Dette vil stoppe luften fra at komme ned og skubbe luft ind i din stue.
  • Sæt blokken på bagsiden af ​​pejsen skovl, tænde den og placere den op inde i pejsen nær flue åbning. Hvad du forsøger at gøre, er at opvarme den øverste del af kaminen.
  • Når du har opvarmet det (du bliver nødt til at bruge trial and error at bestemme, hvor længe denne proces er) langsomt åbne spjæld og med lidt held og dygtighed, vil du opdage, at varme og ild fra din lille blok vil tvinge luften op i skorstenen. Når udkastet er helt vendt (du vil høre luften suger ilden og varmen fra starteren blok), kan du trygt tænde dit brand.
 4. 4
  Opsætning bunden af din ild med avisen og andre tinder. Avis eller fyrsvamp vil hjælpe lys ilden og skabe masser af flammer i begyndelsen.
  • Krølle op fire eller fem sider af avisen til lys bundter og læg dem på risten som strøelse. Brug ikke for meget, eller du vil generere en masse unødvendig røg.
  • Hvis du ikke har avisen, kan du bruge andre til at oprette flammer. Tinder er lys, tørt materiale som tør mos, halm, små kviste, eller en avis, der tager en gnist. Tinder bliver tændt første og brænder meget hurtigt. Det centrale er at få nok fyrsvamp under pindebrænde, så kindling begynder at brænde.
 5. 5
  Stak pindebrænde på din fyrsvamp i et gitter, skabe et stabilt fundament for dine større logfiler. Pindebrænde ild lettere end store logs, hjælper generere en større flamme i starten og fastholde ilden for en længere periode.
  • Vær sikker på at stable din kindling vandret. Dette betyder om det fladt ned, ikke stående op på enden. Derudover efterlader huller for luft at passere igennem. Luft er brændstof til en brand.
  • Stable det i lag, på kryds og tværs. Stak to eller tre større stykker pindebrænde på toppen af ​​avisen, og derefter to eller tre flere stykker oven på dem i en ret vinkel, hvilket skaber en slags gitter. Fortsæt stabling mindre stykker pindebrænde på nettet, hver nye niveauer vinkelret til det sidste.
 6. 6
  Stak en eller to større logger på toppen af din pindebrænde base. Afhængig af din pindebrænde placering, kan du være i stand til at passe et par logs over din pindebrænde sikkert.
  • Generelt vælger mindre logs end større virksomheder. Større logs kan køle pænere og sjovere at brænde, men de har større arealer, hvilket gør dem sværere at bryde i brand. To logfiler, der er på størrelse med den ene er næsten altid at foretrække.
  • Stable træet med højst to tredjedele af højden af ​​pejsen. Du ønsker ikke din ild at rase ud af kontrol, når du tænder den.
 7. 7
  Lys avisen først. De kindling lys fra det. Se røgen omhyggeligt for den første halve time. Røgen skal være næsten målbart, hvis det udarbejdelsen lige op i skorstenen.
  • Hvis røgen fra skorstenen bliver sort, er ilden ikke får nok ilt. Brug din pejs poker til at løfte træet stak forsigtigt, bare lirke det lidt op, ligesom jacking op en bil. Pas her - alt hvad du behøver at gøre er at lade noget luft at komme ind under det. Hvis din seng af kul nedenunder risten er for høj, skal du bruge poker til at sprede dem ud under branden, hvilket efterlader et par inches af luftrummet.
  • Hvis røgen er grå, er det meste af det brændbare materiale gennem skorstenen i stedet for at brænde.
   • Du har sandsynligvis ikke tænde ild fra oven.
   • Du har måske brugt vådt træ.
   • Ilden bliver for meget ilt. Ja, det er forvirrende - brand er en hårfin balance af luft og brændstof. Når der er for meget ilt, ilden har svært fange fat i brændslet, og kan gøre mere røg end normalt.
 8. 8
  Åbn et vindue en smule. Hvis du stadig har problemer med at få en god udkast til pejsen, og røg kommer tilbage i rummet, kan du prøve at åbne et vindue om en tomme. Dette fungerer bedst, hvis vinduet er på en væg modsat pejs, med få forhindringer - du vil ikke ønsker at have folk siddende mellem vinduet og pejs. Nogle gange, det bryder en slags "damplåsning" på plads og tillader røgen til at stige op gennem skorstenen.
  • Hvis folk er mellem pejs og vindue, vil de blive afkølet, fordi pejsen vil begynde at suge luft op. Det vil begynde at trække hårdt fra det vindue, som vil skabe en strøm af kold luft kører mellem vinduet og pejs.
  • Bo ud af den måde, og lad det gå - nogle gange, hvis skorstenen ikke er høj nok, det er den eneste måde at få udkastet kører godt og holde røg ud af rummet. Resten af ​​rummet skal holde varmen, det er bare udkastet sti, der vil være lidt kølige.
 9. 9
  Tilføj virkelig store logs. Hvis du forsøger at nyde en aften, kan du sørge for branden vil gå et stykke tid, uden fare ved at bygge det ordentligt til at begynde med. Når ilden går godt, bør du begynde at se nogle røde, gløder under branden.
  • Da de mindre træ fangster og ilden brænder varmt, grab en større, lår-sized stykke træ. Sætte det på toppen af ​​branden omhyggeligt, være så sikker som muligt, at stakken ikke hælder side til side enhver retning.
  • Jo større træ tager et stykke tid at bryde i brand, men når det gør, vil det brænde i lang tid uden at du behøver at komme op og rør det eller flytte det rundt. De gløder vil holde tingene varmt, og du skal være rart og Toasty for et par timer på denne måde.
 10. 10
  Rør træet ned mindst en halv time før du vil have det til at gå ud. Bryde det op med din poker og forsøge at sprede det ud, så meget som du kan i løbet af det område af brændkammeret. Den tyndere det spænd, jo hurtigere vil det brænde op og gå ud. Kontroller efter branden er ude at forsikre, at gløderne og gløder er alle døde. Hvis det er tilfældet, skal du lukke spjældet, så du ikke mister værdifulde hjem varme gennem skorstenen hele dagen lang.

Metode 2: starte en brand uden en rist

 1. 1
  Put to store kævler - jo større jo bedre - Sideløbende omkring 15 inches fra hinanden. Sørg for, at de er vinkelret på ruden af ​​de lukkede glasdøre, eller pejs åbning. Disse store logfiler vil være sengen af ​​branden og indeholde de gløder at fodre den.
 2. 2
  Placer den ene cross-bar på tværs af de to store kævler. Denne log skal være ca diameteren af ​​din underarm, og den skal hvile parallelt med rude af glas dør eller pejs åbning, tættere til åbningen af ​​pejsen.
  • Denne tværgående bjælke holde den anden brænde og holde luftkanal åbnes, hvor ilden kan trække frisk luft at fodre den nedefra.
 3. 3
  Krølle aviser (ikke blankt papir) i bunden af pejsen. Alternativt bruge anden fyrsvamp som tørrede kviste eller træspåner som base.
 4. 4
  Placere nogle kindling oven på avisen. Må ikke sætte noget større logs eller brændstof på toppen endnu. Hvis du kan stable pindebrænde i et gitter mode, efterlader masser af plads i mellem for luft til at passere igennem.
 5. 5
  Tænde ild fra avisen eller fyrsvamp. Sørg for, at Kindle begynder at brænde - du vil høre knitrende lyde.
 6. 6
  Placer nogle logfiler i mellem de store kævler på toppen af korset-bar. Igen bør disse logs være (omkring halvdelen af ​​diameteren af ​​underarmen, hvile parallel humor cross-bar Hold dette arrangement på alle tidspunkter:. To logs, en cross-bar på toppen og brænde indehaves af cross-bar.

Tips

 • Hvis du stadig har problemer med udkast, er det muligt at din skorsten ikke er høj nok, eller din brændkammer er for stort eller for lille. Hvis du har en kort skorsten, forsøge at få et par forlængere - normalt kan du få dem fra pejs butikker eller steder, hvor de sælger murværk forsyninger. Bruge nogle tag patch til at holde det til den eksisterende skorsten. Du kan også prøve at tage ud gnistfangeren - undertiden toppe er placeret for tæt på den lukkede del. Bruge nogle mesh, ligesom hardcloth over toppen af ​​åbningen til at fange større gnister og gløder, men lad låget. Dette kan også hjælpe en vanskelig udkast situation.
 • Hvis den kolde luft strømmer ind, bruge en hårtørrer. Du skal blot åbne flue og sigte den varme luft fra tørretumbleren op flue, vil den kolde luft vende.
 • Vær sikker på at bruge tørt træ til dit brand. Vådt træ er sværere at brænde. (Det vil brænde, selv om, så hvis det er en nødsituation, kan du brænde det vådt.)
 • Kontrollér vindhastigheden. Hvis det er over 20 mph, og derefter lukke dørene på din pejs. Den kolde luft vil synke ned i skorstenen, forårsager den varme luft og den kolde luft at cirkulere, derfor ikke tillade nogen ild at udvikle sig.

Advarsler

 • Lad ikke en ild i din pejs uden opsyn. Alle mulige uventede ting kan ske - kan der være en lomme af fugt eller saft inde i en log, som kan få det til at poppe med varmen. Hvis den springer ud forbi din skærm og ender på gulvtæppet eller møbler, snarere end på skorstenen, kan du vågne op til en ubehagelig overraskelse.
 • Vær sikker udkastet fungerer korrekt, før optænding.
 • Invester i et par af brandsikre handsker (svejsehandsker vil arbejde) hvis et stykke brændende træ falder ud, og du har brug for at hente det samme.
 • Vær sikker på at din skorsten og pejs er ordentligt rengjort og vedligeholdt. Kontrol for revner en gang om året vil sikre, at du ikke har ilden undslippe skorsten og belysning rammen af ​​dit hjem. Det ville ikke være godt. Eliminering creosot oprustning (fedtet sod) fra indersiden af ​​skorstenen vil holde dig fra lidelse skorstensbrand, som er en forfærdelig ting - meget svært at sætte ud, og meget destruktive. Se Sådan at inspicere en pejs skorsten.

Ting du behøver

 • Tinder ligesom avisen
 • Pindebrænde
 • Træ
 • En enhed til at starte brande (tændstikker, lighter, etc...)
 • Pejs værktøjer (poker, skovl, tang osv.)