Wkidk

Hvordan at skabe en have med persisk, arabisk eller islamisk indflydelse

Islamisk, persisk eller arabisk inspirerede haven design er en kunstart i sig selv. De har tendens til at følge meget pæne regler og begreber, og er fokuseret primært på vand og skygge. Disse haver er ofte menes at være repræsentationer af paradis. At genskabe din egen persisk eller islamisk design haven, starte med en lidt forskning først, og derefter prøve at gengive nogle af de funktioner, som du nyder mest at passe inden for rammerne af den eksisterende have. Denne artikel giver en nybegynder guide til at planlægge og starte din egen mellemøstlige inspireret have.

Note: Betegnelserne "arabisk, islamisk eller Persisk" anvendes bredt i hele denne artikel til at fange et bredt historisk periode i udviklingen af haven stil. Formålet er at introducere dig til de vigtigste funktioner, ikke præsentere hver præcis haven præsentation af en bestemt historisk periode. For det, ville du kræve meget detaljeret undersøgelse.

Steps

Hvordan at skabe en have med persisk, arabisk eller islamisk indflydelse. Forskning billeder og planer for haven design eksempler at inspirere dig.
Hvordan at skabe en have med persisk, arabisk eller islamisk indflydelse. Forskning billeder og planer for haven design eksempler at inspirere dig.
 1. 1
  Forskning billeder og planer for haven design eksempler at inspirere dig. Følgende forskningsinstitutioner forslag vil hjælpe dig med at finde gode eksempler på persisk, islamiske eller arabiske stil haver:
  • Anskaf bøger om emnet. Gode ​​havearbejde bøger vil ofte indeholde mange inspirerende billeder af layout, stilarter, farver, osv., og vil forklare principperne i langt større længde end denne korte oversigt. Besøg dit lokale bibliotek, eller din foretrukne boghandel.
  • Check online. Internettet har en bred vifte af billeder, men du skal være opmærksom på, at mange af billederne vil ofte ende med at blive de af de mere almindeligt kendte haver, nemlig Alhambra, Taj Mahal og Generalife. Mange af de mere berømte haver er senere renoveringer, så de kan ikke være så tro mod oprindelige formularer, som du ville ønske - det er virkelig op til dig hvor langt tilbage du gerne vil forskning. Gode ​​søgetermer omfatter "islamisk havedesign", "Persian haven design", og "arabisk haven design".
  • Hvis du er heldig nok til at være i stand til at råd til det, rejser. Besøg lande som Indien, Iran, Pakistan, Tyrkiet, osv., for at finde egnede haver. Når du besøger disse haver, fotografere mange forskellige vinkler til at hjælpe dig til at reproducere dine foretrukne ideer i din egen have senere.
  • Hvis du har venner bor i lande, hvor arabisk, islamisk eller persiske inspirerede haver er de sædvanlige stil, bede dem om at sende dig billeder og havearbejde bøger. Selv hvis du ikke kan læse sproget, bør billeder være meget nyttigt i din planlægning.
 2. 2
  Kontrollér egnetheden af din egen klima. Hvis du bor i et varmt klima, så er det nok, at denne haven design er et godt valg for din placering, da planterne typisk findes i et persisk eller islamisk haven er normalt varmt klima typer, og skyggen-producerende design og vand -effektive elementer er bedre egnet til et varmt klima.
  • Mens koldere klimaer kan fungere ganske godt, er det bedre at indarbejde ekstra farve til de koldere perioder. Se "Tips" også, for vinteren pleje.
 3. 3
  Overvej de fælles karakteristika for en persisk eller islamisk haven design. Der er nogle vigtige elementer i denne type af haven, der bør tages i betragtning, når at udvikle din have design. I det hele afspejler disse karakteristika:
  • Shade til at holde cool: Et af de centrale funktioner er at skabe skygge for at holde cool, som en måde at håndtere varme klimaer;
  • Vægge til form og temperatur regulering: Disse haver er ofte omgivet af mure og har private områder, der har lidt forening med ekstern sceneri ud over væggene. At være i stand til at bruge vægge som en funktion stykke af haven design gør dette til en perfekt mulighed for fastsættelse af dine eksisterende gårdrum behov for renovering;
  • Vand funktioner: Denne havestil vil normalt have en central vand funktion eller refleksion damme, ja vand er normalt i hjertet af en persisk eller islamisk inspirerede have. (Se trin nedenfor om installation af vand funktioner);
  • Rene linjer, levende farver: Disse haver ofte præsenterer rene linjeføringer og knivskarpe farver;
  • Mosaikker: De lejlighedsvis gør brug af indviklede mosaik fliser;
  • Parterre: Disse haver har parterrebede stil senge eller lange senge;
  • Formel eller uformel: Denne havestil kan være både konservativ og raffineret eller mere afslappet. Valget er op til dine præferencer;
  • Buegange: Arches gøre en god arkitektonisk tema, når du opretter denne stil haven. Disse kan foretages fra træstivere og gjorde for at gøre dem til at fremstå som om, fremstillet af murværket, og
  • Symmetrisk: Symmetry er en hyppig behov for denne form for haven. Matching eller spejling elementer kan være en fornøjelig del af din planlægningsproces.
 4. 4
  Beslut dit anlæg tilføjelser. Mange moderne haver eller islamiske inspirerede haver (Alhambra, for eksempel, er ikke i sin oprindelige tilstand) har pæne klippede hække som en anden væg koncept. Nogle planter til at overveje, omfatter:
  • Myrtle eller andre duftende hegn, rækker af daddelpalmer kan (for de store haver) eller enhver anden dværg ørken typen palme anvendes.
  • Standardiseret kan gøre en nice feature, både gennem deres frugt og parfumerede blomster.
  • Bay træer er en ideel tilføjelse, samt granatæble træer, men det er bedst at holde disse træer i potter, da de kan være invasiv.
  • Terracotta potteplanter blomstrende hårdføre planter såsom lavendel, geranium (pelargoniums), rosmarin er alle egnede funktioner, der øger duft, farve og skønhed til haven.
  • Feature ørken planter såsom agave eller andre formelle opretstående planter såsom yuccas, som kan blande sig godt.
 5. 5
  Installer en central vand funktion, såsom en, rill eller en refleksion dam. Mens have springvand er fint, springvand tendens til at være en mere moderne opfindelse, fordi springvand var en ekstravagance i ørkenen kultur. Små springvand er nok det bedste kompromis for både at spare på vand og for at være i overensstemmelse med de oprindelige stilarter.
  • Vandkanaler med små springvand er almindelige i haver i Indien, Pakistan og Iran.
  • Ofte er der fire streams, eller dammen punkter i fire retninger. Dette stammer fra den klassiske "Chabhar Bagh" layout, som har et springvand i midten af ​​haven, der strømmer ind i fire vandkanaler vinkelret med hinanden. Disse fire vandkanaler er forbundet med de fire floder i Paradis. De fire-kvarte haven design er også meget vand, effektiv, som den gør mest af vand, der bevæger sig gennem et gitter mønster.
  • Runde damme er ikke så almindeligt som geometrisk formede dem i mere formelle haver. Det er virkelig afhænger af din plads og dit budget (de mindre sædvanlige form og mosaikker kan være dyr) med hensyn til, hvorvidt du kan rumme en geometrisk formet dam.
  • Turkis eller jade farvede fliser anvendes hyppigt med vand funktioner. Hvis du kan bruge denne farve, når lægning af fliser, vil det afspejle smukke blues i din have.
 6. 6
  Installer en flise mosaik. Ofte kan du montere fliser mosaik direkte på eksisterende tomme vægge. Badeværelsesbelægninger firmaer lejlighedsvis kan gøre denne service fra deres produktudvalg, men det er sjovt at prøve at lave din egen - se Googles artikel om at lave en mosaik fra brudte fliser for en indledende idé.
 7. 7
  Vælg en passende farve. Farverne hyppigst findes i islamisk, arabisk eller persisk inspirerede havedesign er hvide, dunkle lyserøde / terrakotta, rige blues, guldmedaljer (lejlighedsvis i små mønstre), og rige røde. Der er ikke en stor afhængighed af sarte pastelfarver.
  • Overveje at male vægpaneler, buer, for at matche farverne netop beskrevne, eller installere farvede potter til at afspejle den farve tema.
 8. 8
  Holde haven velholdte. I det øjeblik ser det ud glemt, det er en fin balance mellem at tilføje til sin charme, eller leder forladte, og det er svært at planlægge hvilke resultater du vil ende op med! Så fejle på siden af ​​at opretholde en pæn have på alle tidspunkter. Dette kan betyde budgettering en gartner i den samlede vedligeholdelse, så holder dette i tankerne, når du planlægger.

Tips

 • Hvis du bruger Google, prøv Googles "bog search" værktøj til at lede efter islamiske eller persisk haven design bøger, som du enten kan låne eller købe.
 • Oprettelse af en sand islamisk eller persisk haven design er en arbejdskraft af kærlighed og kræver omfattende viden. Kig efter kurser, der kan lære dig det væsentlige i detaljer, meget af haven design kræver en god forståelse af, hvorfor de elementer er vigtige, så meget som at have et godt øje for at stykke det hele sammen.
 • At forhindre vand, der er beregnet til springvand og vand funktioner fra stagnerende, er det vigtigt at have en elektrisk pumpe til at holde det flyder regelmæssigt. Overveje at få en soldrevet pumpe til at reducere omkostningerne, og for at få mest ud af solskinnet i din have.
 • Hvis du bor i et klima, dips under frysepunktet om vinteren, holde alle de ikke-hårdføre planter i potter og bringe dem indendørs over vintersæsonen. Derudover tænker meget nøje over tilføjelsen af ​​en masse vand funktioner, da disse alle vil kræve dræning i løbet af vinterperioden og kontrol for revner, utætheder mv
 • Vær opmærksom på at persisk eller islamisk stil haver har påvirket mange spanske haver, så du kan finde, at disse typer af haver undertiden smelte sammen spansk og arabisk stilarter.
 • Altid har en realistisk snak med arkitekter, landskabsarkitekter, blikkenslagere osv., om mulighederne for, hvad du ønsker at designe. Nogle ting kan være for dyrt eller udfordrende skal nås inden for dit budget eller placering, og det er bedre at kender godt i forvejen, end at sætte dig hjerte på det uopnåelige.

Advarsler

 • Alt for mange design funktioner i et lille rum kan gøre det ud rodet. Vælg et par vigtige påvirkninger, der inspirerer dig mest og holde sig til dem, hvis du har en lille have plads.
 • Husk, at vand funktioner, fliser og haven design kan hurtigt tilføje op i omkostningerne. Tænk over hvad du er i stand til at gøre dig selv, og måske prøve at iscenesætte enhver ombygningen af ​​din have til at mindske de umiddelbare omkostninger.

Ting du behøver

 • Bøger, online forskning sites, inspirere ideer
 • Passende haverum
 • Nødvendige materialer såsom rendering produkter, vand funktioner, fliser til mosaikker mv