Wkidk

Hvordan at reparere huller i gipsvæg med spackle

Et hul i en væg kan komme fra noget: nidkære boring, faldende møbler eller hamrende ind i væggen, så hårdt du lave et hul. Huller i vægge skal repareres ene eller anden måde. Her er den hurtigste vej.

Steps

Hvordan at reparere huller i gipsvæg med spackle. Vurdere størrelsen af hullet.
Hvordan at reparere huller i gipsvæg med spackle. Vurdere størrelsen af hullet.
 1. 1
  Vurdere størrelsen af hullet. Spackle reparationer huller op til størrelsen af ​​en hånd eller deromkring, men noget hul større end størrelsen af ​​en knytnæve vil kræve brug af en støtte af en slags, medmindre de tilfældigvis har støtte bag vægpladen tidligere.
 2. 2
  Vælg den rigtige spackle. En måde at klassificere spackle er ved vægt: jo mindre hullet, jo lysere spackle du får brug for.
 3. 3
  Skær eventuelle løse eller hængende stykker fra hullet med en hobbykniv eller en skarp værktøj. Må ikke gøre hullet alle større end du har til, men sørg for at fjerne enhver smuldrende eller ikke-understøttet wallboard gips.
 4. 4
  Vælg en spartelmasse kniv af en passende størrelse lidt større end hullet. Hvis du er usikker, kan du bruge en større.
 5. 5
  Rør spackle, især hvis du bruger en tidligere åbnet spackle karbad.
 6. 6
  Tryk den belastede side af spartling værktøjet ind i væggen omkring en halv tomme (20 til 30 mm) over hullet.
 7. 7
  Tryk hårdt, og ved hjælp af en jævn streg trække kniven ned over hullet. Normalt trækker over hullet i en lille vinkel fungerer bedst.
 8. 8
  Hvis spackle begynder at synke, lad denne frakke til tørre i den nuværende tilstand og komme tilbage senere til en anden frakke. Det er bedre at give et hul flere tynde lag end én tyk én.
 9. 9
  Hvis det er nødvendigt, anvende et andet lag først efter spackle er helt tør.
 10. 10
  Gør spackle så flush som muligt, men husk, at spackle krymper. Må ikke være bange for at efterlade en lille forhøjning (måske en ottendedel af en tomme) over hullet.
 11. 11
  Glat spackle ned med meget fine sandpapir eller bruge en fugtig svamp til at udjævne overfladen, indtil det flugter med væggen.
 12. 12
  Små huller behøver ikke primer, men større huller primes at forsegle spackle og forhindre det i at optage for meget af din top coat maling.

Tips

 • Hvis spackle falder på gulvet hårdtslående gulvtæppet eller møbel-den bedste ting at gøre (især når du bruger en letvægts spackle) er at lade den lå indtil tør. Spackle mister fugt hurtigt. Når tør spackle vil bare løfte op.
 • Stramt bold op en plast sandwich pose og dup på spackle efter anvendelse at simulere væg tekstur. Slib med hånden efter at flade ud overdreven shadowing.
 • Når de lægger spackle væk altid lukker låget tæt.
 • Brug ikke spackle der indeholder tørrede klumper, da dette vil føre til flere problemer.

Advarsler

 • Vask dit spackle kniv hurtigt som spackle tørrer hurtigt. Brug aldrig en beskidt spackle kniv eller en, der er blevet bøjet eller er ude af form.
 • Sørg for at bruge spackle og ikke lignende produkter som caulk.
 • Meget store huller eller manglende stykker af vægplader skal udskiftes med nye wallboard og mudder forbindelse som beskrevet i Sådan at lappe en væg.
 • Nogle virksomheder sælger metal mesh produkter til større huller. Disse kan være svært at bruge, og hvis de anvendes forkert hurtigt indføre flere problemer, end de løser.

Ting du behøver

 • Spackle
 • Springy spackle skeen
 • Sandpapir eller svamp